עדכון: דודו טופז התאבד בתאו

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #321 

moco כתב:ייתכן שיתבררו עובדות שיצדיקו את הטענה שלך למחדל חמור של אחד או יותר מאנשי השב"ס במקרה הזה.
הדיון עד כה, וגם עמדתך, התבססו על העובדות הידועות - על עציר מסוים שהתאבד. כל הטיעונים בו נשארים תקפים. כלומר, עצם התאבדותו של טופז לא מצביעה על מחדל חמור.
זה שיכול להיות שיתברר שהיו פה פשלות גדולות זה כמובן נכון, אבל זה לא מחויב מעצם התאבדותו.
...
יפה משה,
לקחת מצב של Win-Win :roll:
עכשיו אתה אומר שאולי היה מחדל קשה, אבל עדיין אתה בשלך טוען שעמדתך בנקודת הזמן ההיא הייתה נכונה :roll:
ואני, שייתכן שבסוף אפילו אתה תסכים עם עמדתי, טעיתי בגלל שבנקודת הזמן ההיא עמדתי הייתה שגוייה :roll:
עזוב שטויות, כאן אני חושב שאני אפילו לא צריך לנמק למה כן ברור שעצם סיפור המקרה וההתאבדות מחייבים מחדל קשה דבר שמחייב פשלות גדולות. אה שבמקרה אחד כבר כנראה באמת נחשף אתמול!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #322 

עזוב אריה, אתה הופך את העניין למה שהוא לא. זה כבר מזמן גלש מהאם דודו היה חלאה (הוא היה) לתפקוד השב"ס והאמת שאם אתה רוצה למצוא שם פגמים אז יש מספיק חומר גם בלי להתעמק בפועלו ומעשיו של החלאה.

רוצה שאתן לך נקודת פתיחה? תתחיל בעובדה שרוב עצורי אבו כביר יושבים שם על כלום, בתנאים מחפירים ושלעולם לא יוגשו נגדם כתבי אישום.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #323 

osherov כתב:בדיוקו שמעתי עכשיו בחדשות ערוץ 2 שבדיון היום בבית המשפט נחשף דיווח על אסיר
שהתריע במכתב מפורש על כוונתו של דודו טופז להתאבד בעזרת כבל הקומוקם!!!
ועדיין חלקכם חושבים שלא היה כאן מחדל חמור?!
...
אני לא חושב שהיה כאן מחדל חמור. ממש לא.
יש לך מושג כמה איומי התאבדות מגיעים לשב"ס כל יום? הן בדרכים ישירות והן בדרכים עקיפות? יש לך מושג עם כמה מקרי אלימות השב"ס צריך להתמודד כל יום?

בוא נשים דברים בפרופורציה: אם כל יום מגיעים 100 דיווחים ישירים ועקיפים על 100 עצירים שונים שרוצים להתאבד, הרי שהמקרה של דודו טופז אינו שונה מכל שאר המיקרים שלא נגמרו בהתאבדות.
נכון שכחלק מתהליך הקלאה עצמית (שאינו מובן לי כלל) נוח וקל לצייר את זה שאסיר התריע על זה שדודו רוצה להתאפבד כ"מחדל גדול" וש"הכתובת היתה על הקיר". זו חוכמה שלאחר מעשה, ומניפולציה זולה.
עשר דקות לפני שהוא התאבד היו של סוהרים, והשב"ס שם אותו יחד עם חמישה אסירים נוספים כדי לא לתת לו פרטיות כלל ולצמצם את מרחב הפעולה של דודו למעשה כזה.
האם אתה חושב שזה נכון להצמיד לכל אסיר שמאיים בהתאבדות סוהר 24/7? בתור משלם המיסים הקטן - אני חושב שעדיף להשקיע את הכסף בשב"ס בצורה אחרת.
You are never fully dressed without a smile

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #324 

osherov כתב:
moco כתב:ייתכן שיתבררו עובדות שיצדיקו את הטענה שלך למחדל חמור של אחד או יותר מאנשי השב"ס במקרה הזה.
הדיון עד כה, וגם עמדתך, התבססו על העובדות הידועות - על עציר מסוים שהתאבד. כל הטיעונים בו נשארים תקפים. כלומר, עצם התאבדותו של טופז לא מצביעה על מחדל חמור.
זה שיכול להיות שיתברר שהיו פה פשלות גדולות זה כמובן נכון, אבל זה לא מחויב מעצם התאבדותו.
...
יפה משה,
לקחת מצב של Win-Win :roll:
עכשיו אתה אומר שאולי היה מחדל קשה, אבל עדיין אתה בשלך טוען שעמדתך בנקודת הזמן ההיא הייתה נכונה :roll:
ואני, שייתכן שבסוף אפילו אתה תסכים עם עמדתי, טעיתי בגלל שבנקודת הזמן ההיא עמדתי הייתה שגוייה :roll:
עזוב שטויות, כאן אני חושב שאני אפילו לא צריך לנמק למה כן ברור שעצם סיפור המקרה וההתאבדות מחייבים מחדל קשה דבר שמחייב פשלות גדולות. אה שבמקרה אחד כבר כנראה באמת נחשף אתמול!
...
ממש לא, נסה לקרוא שוב.
ברור שאם מתגלות עובדות חדשות אז סביר שאשנה את דעתי בעיניין הספציפי של "האם היה מחדל חמור במקרה טופז". אני לא חמור שאמשיך לדבוק בטענה מסוימת, רק בגלל שדבקתי בה בעבר ואתעלם ממידע חדש.
אבל כל הויכוח בינינו לא היה על עובדות, אלא על פרשנות של מידע שהיה לנו.
(להבדיל, התת-דיון על "ראש בדלי" כן הייתה על עובדות, וברגע שהובאה פה עובדה לכאורה, אז לא היה הרבה מה לדון)
אז אין פה שום win-win כי מדובר על שני דברים שונים.
הדיון הארוך הוא על האם עצם קיום התאבדות מצביע על מחדל חמור. אני לא שיניתי את דעתי. בגישתך, תמיד יהיה "מחדל חמור" אלא אם אתה מאמין שאפשר למנוע בכלל את כל ההתאבדויות בשב"ס. אתה אולי תצליח לשכנע אותי, אם תראה שהסטטיסטיקה בשב"ס גרועה משמעותית מאשר במדינות מתוקנות.
בעיניין טופז ספציפית, אז ברור שכל עובדה שתתגלה יכולה וצריכה לשנות את עמדתי. אגב, כרגע עדיין אין לנו את התמונה המליאה, וגם מה שshed כתב צריך להילקח בחשבון בניתוח העובדות. סביר שגם לא תהיה לנו התמונה המליאה אף פעם.

אני מבין מריבוי האמוטיקונים, שאתה מרגיש שהצלחת להוכיח משהו :D , אבל בעצם המידע החדש היה גם חדש לך.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 03/09/2009 13:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #325 

Catskinner כתב:עזוב אריה, אתה הופך את העניין למה שהוא לא. זה כבר מזמן גלש מהאם דודו היה חלאה (הוא היה) לתפקוד השב"ס והאמת שאם אתה רוצה למצוא שם פגמים אז יש מספיק חומר גם בלי להתעמק בפועלו ומעשיו של החלאה.

רוצה שאתן לך נקודת פתיחה? תתחיל בעובדה שרוב עצורי אבו כביר יושבים שם על כלום, בתנאים מחפירים ושלעולם לא יוגשו נגדם כתבי אישום.
...
זה פחות עיניין של השב"ס (חוץ מהתנאים). זו בעייה של המשטרה ומערכת המשפט, ובעיקר של החוקים שמאפשרים זאת.
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #326 

החוקים אינם מאפשרים זאת. כל קדנציה של הכנסת יש ביקור של ועדת הכנסת האחראית על חוקה ומשפט, כל שנה יש דוח מבקר המדינה וכל כמה שנים גם יש החלטות ממשלה, או לפחות הכרזות של השר הממונה שהמצב לא בסדר ושהוא יתוקן.

כלום לא עוזר.

השנה לא התקיים עדיין ביקור של חברי הכנסת במתקני הכליאה, אולי בשל החשש שלהם שהשב"ס לא יתן לצאת בתום הביקור על מנת לחסוך למדינה את הוצאות החקירה, מעצר ומשפט ולקצר את פרק הזמן שבין ביצוע העבירה לריצוי העונש בפועל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #327 

Shed כתב:
osherov כתב:בדיוקו שמעתי עכשיו בחדשות ערוץ 2 שבדיון היום בבית המשפט נחשף דיווח על אסיר
שהתריע במכתב מפורש על כוונתו של דודו טופז להתאבד בעזרת כבל הקומוקם!!!
ועדיין חלקכם חושבים שלא היה כאן מחדל חמור?!
...
אני לא חושב שהיה כאן מחדל חמור. ממש לא.
יש לך מושג כמה איומי התאבדות מגיעים לשב"ס כל יום? הן בדרכים ישירות והן בדרכים עקיפות? יש לך מושג עם כמה מקרי אלימות השב"ס צריך להתמודד כל יום?

בוא נשים דברים בפרופורציה: אם כל יום מגיעים 100 דיווחים ישירים ועקיפים על 100 עצירים שונים שרוצים להתאבד, הרי שהמקרה של דודו טופז אינו שונה מכל שאר המיקרים שלא נגמרו בהתאבדות.
נכון שכחלק מתהליך הקלאה עצמית (שאינו מובן לי כלל) נוח וקל לצייר את זה שאסיר התריע על זה שדודו רוצה להתאפבד כ"מחדל גדול" וש"הכתובת היתה על הקיר". זו חוכמה שלאחר מעשה, ומניפולציה זולה.
עשר דקות לפני שהוא התאבד היו של סוהרים, והשב"ס שם אותו יחד עם חמישה אסירים נוספים כדי לא לתת לו פרטיות כלל ולצמצם את מרחב הפעולה של דודו למעשה כזה.
האם אתה חושב שזה נכון להצמיד לכל אסיר שמאיים בהתאבדות סוהר 24/7? בתור משלם המיסים הקטן - אני חושב שעדיף להשקיע את הכסף בשב"ס בצורה אחרת.
...
רן,
ת'אמת אני מסופק עם מגיעים דיווחים כל-כך ישירים ומדויקים על אסיר שכבר ניסה להתאבד ושהולך לנסות שוב וחמור מכך הדיווח אפילו כולל את הדרך בה הוא הולך להתאבד! בסופו של דבר האסיר הזה נכנס לפיקוח מיוחד ועדיין מצליח להתאבד באותה צורה בה הזהירו אותם על כך!
רן, אם מה שרשמתי יתברר בסופו של דבר כנכון, האם אתה עדיין לא חושב שזה מחדל חמור?!
אם לא, אז אולי תגיד לי מה כן נחשב בעינך ככזה

אתם כל הזמן "בורחים" לטענה כאילו במקרה הנ"ל הדרך היחידה למנוע את המוות הזה הייתה לשים עליו שומר צמוד או לאזוק אותו למיטה, ואני אומר על הטענה הזאת "בולשיט" ואני אומר בתוך תוככם גם אתם יודעים שזה "בולשיט"!

כמו שכבר רשמתי על מנת לשמור עליו ממש לא צריך היה להצמיד אליו סוהר צמוד 24/7!
יתרה מזאת, בלי לדעת את העובדות, אני אתן קביעה לא מבוססת שאומרת שאין לי ספק שמספיק היה בסוהר אחד שהיה טיפה פוקח עין על מנת לזהות ולמנוע את המוות הזה!

האם לא נראה לכם שערבבתם קצת רגש אישי ("מגיע לו למות") לבין זה שלמרות שזה הגיע לו, עדיין היה פה מחדל חמור!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #328 

אריה,
לא עברת פה איזה גבול?
מה זה ה"מגיע לו למות" ומאיפה הבאת את זה? לא זוכר שמישהו התבטא כך או חושב כך.
לשים מילים בפה של הצד השני זו טקטיקה מאוד זולה. בשביל מה צריך בעצם צד שני לויכוח, אם אתה מחליט בעצמך מה הצד השני אומר.

ומה זה הקטע עם "בתוך תוככם גם אתם יודעים שזה "בולשיט" ". אתה בוחן כליות ולב?
קשה לך עם הקונספט הזה שיש אנשים שחושבים אחרת ממך?
בהרבה שרשורים הבעת דיעות שנראות לי מופרכות, מוזרות ולפעמים אף מקוממות. אני יכול לנסות (ולהיכשל:-)) לשכנע אותך, אבל אני עדיין מקבל את העובדה המצערת שאלה דיעותיך.

משפט כמו "אתה טועה ובתוך תוכך אתה יודע מזה" זה משפט חסר ערך בדיון. זה בעצם צורה כאילו עדינה להגיד "אתם משקרים ביודעין".
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #329 

משה כתב: ממש לא, נסה לקרוא שוב.
ברור שאם מתגלות עובדות חדשות אז סביר שאשנה את דעתי בעיניין הספציפי של "האם היה מחדל חמור במקרה טופז". אני לא חמור שאמשיך לדבוק בטענה מסוימת, רק בגלל שדבקתי בה בעבר ואתעלם ממידע חדש.
אבל כל הויכוח בינינו לא היה על עובדות, אלא על פרשנות של מידע שהיה לנו.
(להבדיל, התת-דיון על "ראש בדלי" כן הייתה על עובדות, וברגע שהובאה פה עובדה לכאורה, אז לא היה הרבה מה לדון)
אז אין פה שום win-win כי מדובר על שני דברים שונים.
הדיון הארוך הוא על האם עצם קיום התאבדות מצביע על מחדל חמור. אני לא שיניתי את דעתי. בגישתך, תמיד יהיה "מחדל חמור" אלא אם אתה מאמין שאפשר למנוע בכלל את כל ההתאבדויות בשב"ס. אתה אולי תצליח לשכנע אותי, אם תראה שהסטטיסטיקה בשב"ס גרועה משמעותית מאשר במדינות מתוקנות.
בעיניין טופז ספציפית, אז ברור שכל עובדה שתתגלה יכולה וצריכה לשנות את עמדתי. אגב, כרגע עדיין אין לנו את התמונה המליאה, וגם מה שshed כתב צריך להילקח בחשבון בניתוח העובדות. סביר שגם לא תהיה לנו התמונה המליאה אף פעם.
...
עכשיו אתה "מצטט" את עמדתי בצורה ממש לא מדוייקת (דמגוגיה סוג.. :D )
לפי גישתי הסטטיסטיקה ממש לא מעניינת. לא איכפת לי, אם נניח, במשך 30 שנה אף אסיר לא התאבד!
אותי מעניין במקרה המסויים הזה רק האם על פי סיפור המקרה והתוצאות יש פה מחדל חמור בלי לדעת את העובדות המלאות. אגב, בעיני זה דומה נניח לקביעה שאסון המכבייה היה מחדל חמור. קביעה שהייתה ברורה 10 דקות אחרי שהגשר קרס וזה בלי להכיר את הנסיבות המלאות ובלי לחכות לתחקיר המלא!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #330 

בוודאי שהסטטיסטיקה מענינת, זה בעצם הכלי היחידי שאיתו אפשר להעריך את המצב.
גם בדוגמאת גשר המכבייה, זה היה ברור שזה מחדל חמור אחרי 10 דקות, דווקא בזכות סטטיסטיקה - סטטיסטיקה שברורה מאליה.
סטטיסטיקה זה לא רק אוסף של מספרים שנאספו בדגימות. במקרה של המכבייה הסטטיסטיקה הייתה ידועה לכולנו מייד: ברור היה שמדובר במקרה מאוד נדיר, אחרת היינו שומעים על הרבה מקרים כאלה.

התאבדויות , והתאבדויות בבתי מעצר ובתי סוהר, זו תופעה שלצערינו אינה כה נדירה.
לכן, להבדיל ממקרה גשר המכבייה, כשאני שומע על עציר/אסיר שהתאבד אני לא מגיב ב"לא יכול להיות". אני דווקא יודע שזה יכול להיות, וגם יהיה מספר פעמים בשנה.
כדי להעריך את תפקוד השב"ס, בהשוואה למשל, לשב"סים בארצות אחרות, הסטטיסטיקה זה הכלי העיקרי ואולי היחיד.

להזכירך, על זה שהיה מחדל אין ויכוח. הדיון כולו הוא על הערכת דרגת החומרה שלו.
גם שאני שומע על הרוג בתאונת דרכים, אני לא יכול להסיק שום דבר על מצב התאונות בארץ מאותו מקרה בודד. אני כן יכול להסיק מסקנות מצערות כשאני קורא כמה נהרגו בשנה.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #331 

moco כתב:אריה,
לא עברת פה איזה גבול?
מה זה ה"מגיע לו למות" ומאיפה הבאת את זה? לא זוכר שמישהו התבטא כך או חושב כך.
לשים מילים בפה של הצד השני זו טקטיקה מאוד זולה. בשביל מה צריך בעצם צד שני לויכוח, אם אתה מחליט בעצמך מה הצד השני אומר.

ומה זה הקטע עם "בתוך תוככם גם אתם יודעים שזה "בולשיט" ". אתה בוחן כליות ולב?
קשה לך עם הקונספט הזה שיש אנשים שחושבים אחרת ממך?
בהרבה שרשורים הבעת דיעות שנראות לי מופרכות, מוזרות ולפעמים אף מקוממות. אני יכול לנסות (ולהיכשל:-)) לשכנע אותך, אבל אני עדיין מקבל את העובדה המצערת שאלה דיעותיך.

משפט כמו "אתה טועה ובתוך תוכך אתה יודע מזה" זה משפט חסר ערך בדיון. זה בעצם צורה כאילו עדינה להגיד "אתם משקרים ביודעין".
...
משה ידידי,
בקשר "לבולשיט", מה לעשות זאת דעתי, ואני חוזר ואומר שאפילו אתם יודעים שעל מנת למנוע את המוות הזה לא צריך היה לאזוק אותו או לשים עליו שומר צמוד (מי שחושב אחרת שירשום זאת!)
אתה יכול לרשום בתגובתך שאני מדבר שטויות ואני לא מסוגל לקבל דיעה שונה משלי וזה מקובל ולגיטימי אבל אני מניח שיש לי את הזכות לרשום את ההשערות שלי שחלקם קשורות אליכם, יקרא אדם מבחוץ את השרשור ויחליט מה בעיניו נכון ומה לא, מה בעיניו שטויות ומה לא.

ומשה מה לעשות,
מהקריאה של השרשור הזה, אין לי אלא להגיע לדיעה שחלק כאן באמת חושב ש "מגיע לו למות", נראה לי שהתייחסת לשאלה שלי כאילו אני מאשים את כולכם בחשיבה הזאת, אז אני אתקן ואומר שאני לא מאשים אף אחד ובטח לא התכוונתי לכל כותבי וקוראי השרשור!
כוונתי הייתה שהאם עצם הידיעה שפושע הוא זה שביצע את ההתאבדות הגורמת לכך שזה פחות מעניין ורלוונטי לגבי האם יש כאן מחדל חמור!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #332 

אריה,
אני מקווה שאתה מבחין בין שני מקרים.
אין לי בעייה עם זה שתחשוב שמה שאני טוען זה בולשיט. לגיטימי לחלוטין (ולפעמים גם הדדי :-) ).
יש לי בעייה עם זה שתטען שאני יודע שמה שאני אומר זה בולשיט ובכל זאת אומר את זה. זו האשמה בחוסר יושר אינטלקטואלי.
לא ברור גם, למה בכלל אתה מתדיין עם אנשים שאתה חושב שלא מאמינים למה שהם בעצמם אומרים. זה לא הגיוני מצידך.

לעצם העיניין, אני טוען שאתה לא יכול למנוע לגמרי התאבדות אסירים אלא אם כן תשתמש באמצעים קיצוניים מסוג אלה שהזכרת. זה שאתה מצמצם את הדיון כל הזמן ל"מוות הזה", כלומר של טופז, חוטא לעיניין. אני מסכים איתך שאת "המוות הזה" אפשר היה למנוע גם אחרת. זה נכון גם לכל מוות מסוים אחר אבל זה לא נכון כשאתה מסתכל על המכלול.
אתה מתנגד לראות את הבעייה כבעייה שנבחנת סטטיסטית ומכאן שורש הטעות שלך.
ה"מוות הזה" זה לא העיניין, אלא אם כן אתה מייחס לו חשיבות על פני כל מוות של עציר/אסיר אחר.

אולי אני טועה אך אני לא זוכר שמישהו כתב ש"הגיע לו למות", או שמגיע לפושע למות.
אני אחזור על דברים שאני כן אמרתי ואולי אתה מפרש אותם לא נכון:
הבן אדם רצה למות.
אני לא מקבל את הטענה שמניעת התאבדות זה תמיד שקול מוסרית להצלת חיים.
במקרים מסוימים אני כן מקבל את זה, כמו במקרים של דיכאון זמני, קליני או בגלל נסיבות. במקרים אלה מניעת התאבדות זו הצלת חיים ממש כמו הצלה משריפה.
במקרים אחרים, זכותו של אדם להתאבד. אני מבין אנשים שמתאבדים כדי להימנע מסבל של מחלה נוראית חשוכת מרפא. אני מבין אנשים שמתאבדים לאחר מקרים טרגיים וש"אבד עולמם" והם מרגישים שאין טעם לחייהם. אני גם יכול להבין את בן אדם שלא מוכן לחיות בבית סוהר (ואני לא רוצה להיכנס לשאר הניתוחים על דוד טופז).
מניעת התאבדות יכולה גם להיות התאכזרות. זה יכול להיות העונש הכי אכזרי למי שרוצה להתאבד.
בכל דיון על רוצח ילדים נוראי כשכל המתלהמים מייד צועקים "עונש מוות", המתלהמים היותר מתוחכמים אומרים "שיירקב בכלא ושלא יאפשרו לו להתאבד".
משה

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #333 

כך אזכור את דודו טופז

http://www.gamebo.co.il/Article-68/%d7% ... 7%a4%d7%96
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #334 

tascam,
קצת לא קשור אבל אני חייב תיקונון קטן לחתימה שלך על אחד הגיבורים האמיתים שהיו לנו:
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 (סמג"ד גדוד 51) ולכפר בו הוא נהרג כשקפץ על הרימון קוראים בינת ג'ביל, בקרב הזה נהרגו עוד 7 חיילים שלו. על המעשה שלו הוא קיבל את עיטור העוז!!
תיאור המעשה:
בתאריך א' באב התשס"ו (26 ביולי 2006) נתקלה פלוגה ג' של גדוד 51 בעשרות רבות של מחבלים במרחב בנת ג'בל. במהלך הקרב, שנערך בשטח נחות, נהרגו שבעה מלוחמיה, ובכללם- הסמ"פ ואחד המ"מים, ונפצעו 24 לוחמים, ובהם המ"פ ומפקדים אחרים.
סגן מפקד הגדוד, רס"ן רועי קליין, חבר לכוח החוד הפלוגתי מששמע כי המ"מ, מפקד הכוח הקדמי, נפגע וכי בכוח שנכנס לשטח השמדה יש הרוגים ופצועים. רס"ן קליין רץ קדימה תוך כדי לחימה ופיקד על הקרב מלפנים. הוא פקד על הלוחמים להשיב אש, חילק גזרות ומשימות ועסק בחילוץ הנפגעים משדה הקרב- הכול תחת אש עזה של מקלעים ומחי רימונים. כשזיהה רס"ן קליין כי המ"מ פצוע קשה, התקדם לעברו והורה לחיילים שסבבו אותו לירות לעבר המחבלים הנמצאים מעבר לחומה. לאחר העלאת המ"מ על האלונקה, נזרק רימון מעבר לחומה. לאחר העלאת המ"מ על האלונקה, נזרק רימון מעבר לחומה והתגלגל סמוך לאלונקה באופן שסיכן את כל הלוחמים שבקרבתו, כולל הפצוע. רס"ן קליין הגן בגופו על חייליו מפני הרימון והוא נהרג וקריאת "שמע ישראל" בפיו.

רב סרן רועי קליין ז"ל הראה במעשיו רוח לחימה, יוזמה, קור-רוח ואומץ לב עילאי תחת אש.

על מעשה זה הוענק לו
עיטור העוז
בהתאם להוראת סעיף 7 לחוק העיטורים בצבא ההגנה לישראל, התש"ל 1970

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #335 

osherov כתב:tascam,
קצת לא קשור אבל אני חייב תיקונון קטן לחתימה שלך על אחד הגיבורים האמיתים שהיו לנו:
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 (סמג"ד גדוד 51) ולכפר בו הוא נהרג כשקפץ על הרימון קוראים בינת ג'ביל, בקרב הזה נהרגו עוד 7 חיילים שלו. על המעשה שלו הוא קיבל את עיטור העוז!!
תיאור המעשה:
בתאריך א' באב התשס"ו (26 ביולי 2006) נתקלה פלוגה ג' של גדוד 51 בעשרות רבות של מחבלים במרחב בנת ג'בל. במהלך הקרב, שנערך בשטח נחות, נהרגו שבעה מלוחמיה, ובכללם- הסמ"פ ואחד המ"מים, ונפצעו 24 לוחמים, ובהם המ"פ ומפקדים אחרים.
סגן מפקד הגדוד, רס"ן רועי קליין, חבר לכוח החוד הפלוגתי מששמע כי המ"מ, מפקד הכוח הקדמי, נפגע וכי בכוח שנכנס לשטח השמדה יש הרוגים ופצועים. רס"ן קליין רץ קדימה תוך כדי לחימה ופיקד על הקרב מלפנים. הוא פקד על הלוחמים להשיב אש, חילק גזרות ומשימות ועסק בחילוץ הנפגעים משדה הקרב- הכול תחת אש עזה של מקלעים ומחי רימונים. כשזיהה רס"ן קליין כי המ"מ פצוע קשה, התקדם לעברו והורה לחיילים שסבבו אותו לירות לעבר המחבלים הנמצאים מעבר לחומה. לאחר העלאת המ"מ על האלונקה, נזרק רימון מעבר לחומה. לאחר העלאת המ"מ על האלונקה, נזרק רימון מעבר לחומה והתגלגל סמוך לאלונקה באופן שסיכן את כל הלוחמים שבקרבתו, כולל הפצוע. רס"ן קליין הגן בגופו על חייליו מפני הרימון והוא נהרג וקריאת "שמע ישראל" בפיו.

רב סרן רועי קליין ז"ל הראה במעשיו רוח לחימה, יוזמה, קור-רוח ואומץ לב עילאי תחת אש.

על מעשה זה הוענק לו
עיטור העוז
בהתאם להוראת סעיף 7 לחוק העיטורים בצבא ההגנה לישראל, התש"ל 1970
...
יהי זכרו ברוך (W) בזכותו ושכמותו אנחנו בכלל כאן..

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”