דיסק רשת בסביבה מרובת מזרימים + HTPC

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Nzep1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

במצב בו מותקן דיסק על הרשת כדוגמת
http://www.westerndigital.com/en/produc ... riveID=587
ונניח שיש בדירה מספר של מזרימדיה ו/או ומספר HTPC האם הדיסק הזה יהיה מסוגל להעביר למשל ארבעה תכני HD במקביל ?

אני מתכנן התנתקות (לוויין) ותהיתי איך תצורת העברת המידע מתבצעת כשיש לי 3 טלוויזיות ומחשב.
האם הפתרון הוא רכישת דיסק רשת + מזרימדיה/HTPC פר טלויזיה או שיש איזה פטנט שיאפשר צפיה בתכנים שונים במקביל בתצורה אחרת (מחשב עם שני כרטיסים גרפיים ?)

כל רעיון יתקבל בברכה ! (i)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46430
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #2 

כאשר יש 4 קליינטים אשר מנגנים תכני HD תובעניים באותה עת, ייתכן והעסק לא יהיה יציב דיו, אך האם אתה בטוח שזה המקרה?
נסה להתקין מארז NAS בודד ולעבוד איתו. אם תראה כי המכשיר לא עומד בעומס, הוסף אחד נוסף והשתדל כי הקליינטים לא יגשו יחדיו כולם לאותו התקן.
כמובן דאג לתשתית 1Gb.

Nzep1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

ארבעה אולי הגזמתי - אבל בתיאוריה יש מצב שהילדים מחוברים לטלויזיה אחת, אני לאחרת, וההנהלה רואה את שלה לאו דווקאב HD . ובמקביל לכאורה אותו דיסק גם אמור לקבל הורדות לא? והכונה לחבר את כולם בקוי (בניגוד לאלחוטי).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #4 

ברגע שאמרת שאתה מתכוון לנהל גם את ההורדות שלך לאותו כונן - כאן יבוא הכשלון. מספיק שאתה מריץ פתיחת RAR על כונן קשיח, הוא לא יוכל לשרת בצורה יציבה קליינט HD תובעני אפילו אחד. לגבי שאר השימושים שהזכרת, ה NAS שהצגת יעשה את העבודה.

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #5 

היה לי דיסק דומה רק 2TB של WD תומך בגיגה , ואין אפשרות להריץ דרכו תוכן תובעני כמו סרטים שמקודדים בפורמטים החדשים, למרות שהוא גיגה , גם העברת קבצים אליו איטית להחריד , ומה שלא בדקתי יחד עם התמיכה של WD לא עזר,

עבור תכנים רגילים ולא תובעניים הוא סבבה לגמרי וכן הצלחתי להריץ איתו כמה תכנים במקביל,

מסכים עם זיו שהדיסק חייב להיות פנוי מכל פעילות , אחרת תהיה בעייה להפעיל ממנו אפילו סרט קליל,

אני התיאשתי ממנו ופרקתי את הדיסקים הקשיחים , אחד למחשב ואחד ל 6500 והכל רץ חלק :)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #6 

Rino,
איזה קצבי העברה הגעת איתו, דרך הרשת וגם דרך USB?
מאוד מוזר שלא הצלחת לעבוד איתו כהלכה, היה לי את הרושם כי הם טובים.

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #7 

ziv_r כתב:Rino,
איזה קצבי העברה הגעת איתו, דרך הרשת וגם דרך USB?
מאוד מוזר שלא הצלחת לעבוד איתו כהלכה, היה לי את הרושם כי הם טובים.
...
על הפנים , אפילו הספק בארץ הפסיק לעבוד איתו והציע לי מותג אחר..

מה שלא ניסיתי , קצב העברה לא עבר את ה 6Mbps על גבי רשת גיגה,
שלא לדבר על זה שממשק הניהול מאוד איטי...

יש לי כמה דיסקים 2TB USB של WD ודווקא הם עובדים מעולה אבל הספק שאני עובד איתו כבר לא מוכר WD,

skatkat
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #8 

הערה: נכתב offline לפני שקראתי את כל מה שכתבו לך פה (ובאמת החוליה שחשבתי שתהיה חלשה היא החלשה) 

הפתרון שהצעת נשמע הכי סביר והגיוני כי הוא מייצר הכי פחות תעבורת מידע. אם תנסה לנייד וידאו אחרי הפריסה (למשל DMI מכרטיס גרפי) תיתקל מהר מאוד במגבלות של קצב-כפול-מרחק, אלא אם יש לך בית
ממש קטן (בגודל חדר).

קודם כל בוא נעריך מספרית את מה שאתה רוצה להשיג. שרת אחד מוציא 4 סטרימים למכשירים שונים ברשת. גם למארז דיסק שציינת אני קורא שרת, כי זה התפקיד שלו פה.
אם הסטרימים הם משהו כמו ה-mkv 720p הנפוצים היום, הקצב הוא 6-8Mbps לסטרים, נגיד סה"כ 40Mbps. אם אתה וידאופיל שרוצה לראות images של blu-ray אז אנחנו מדברים על 40-50Mbps לסטרים או 200Mbps סה"כ שזה משמעותית יותר. מצד שני מצב שבו כל ארבעת תחנות הקצה שלך יראו blu-ray בו זמנית לא נראה לי שכיח...

יש 3 צווארי בקבוק אפשריים ב-setup שלך:
רשת: אם כל החיבורים הם דרך כבלי רשת, ויש לך switch שכולו GigE (כלומר 10/100/1000) אז גם 40 וגם 200Mbps לא ידגדגו אותו. לא ממליץ לך להתעסק עם שום תצורת רשת אחרת. אם החיבורים לא דרך כבלי רשת, זה מתכון לצרות. אם הם בכלל אלחוטיים אז לדעתי אתה יכול לשכוח מהעניין.

דיסק: דיסק מודרני לא יתקשה לספק גם 200Mbps=25MB/s. הבעיה היא seek times, ובעברית "פרפורים" של הדיסק שיידרשו לו כדי לספק לך באופן רציף 4 סטרימים שנמצאים, כנראה, בחלקים שונים של הדיסק. למיטב ידיעתי גם עם זה כנראה שלא תהיה בעיה, אבל כדי להבטיח את זה הכי טוב שתדאג (א) שהמכשיר שבו נמצא הדיסק בנוי לעבודה מהסוג הזה (ב) שיש לו מספיק זיכרון RAM ל-buffer כך שיוכל לקרוא חתיכות גדולות וכך לפרפר פחות.

תקשורת ביציאה מהשרת: זה המקום שבו אתה כנראה הכי קרוב למגבלה של החומרה, וגם פה אתה כנראה די רחוק. בטח במקרה של ה-40M.
במקרה של 200M זה כבר עומס משמעותי יותר שיכול לעשות בעיות במערכות שלא בנויות לזה. הכוונה שלי כאן היא לכל העיבוד שדרוש לפרוטוקולים כמו HTTP, TCP/IP, Samba, NFS וכו' שמופעלים כשהסטרימרים ניגשים לקבצים בשרת, וגם לדרייבר של כרטיס הרשת. מחשב low-end מודרני עם מערכת הפעלה טובה לרשת (כלומר, למשל לא MacOS) יתמודד כנראה גם עם עומס כפול ואולי אפילו משולש מזה. מה שלא ברור זה איך יתמודד איזה קונטרולר מצ'וקמק שתקעו במארז דיסק שציינת. אם עשו עבודה טובה בתכנון החומרה והקושחה שלו, הוא יאכל את זה בלי מלח. אם לא חשבו שמישהו יצטרך את זה, אתה עלול לגלות תקיעות.

סיכום:
הפתרון של שרת עם חיבור GigE, רשת קוית ממותגת וסטרימר לכל TV הוא מצויין, בטח אם אתה לא מתכוון לעבור 40Mbps מהשרת, וב-99% גם אם אתה מתכוון להגיע ל-200M. הדבר היחיד שיכול להיות רגיש זה המארז דיסק ההוא, תוודא שמישהו כבר ניסה את זה לפניך, ואם זה עבד לו, צא בהצלחה.

Nzep1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

תודה על המענה
דבר אחד לפחות הפפנמתי - /או הורדות שוטפות ל דיסק של המחשב- ומשם ל NAS.

- יש למשהו המלצה על NAS שכן יעשה את העבודה ?

או שהפתרון הוא להעתיק לסטרימרים/HTPC מה NAS לפני שצופים בתוכן? (מה שיחיב לשים HD קטן בסטרימרים) האם הסטרימרים תומכים בכזאת פעולה בצורה אוטומאטית ?

Nzep1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

skatkat תודה רבה !

skatkat
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #11 

כמו שכתבתי לך, מחשב low-end אבל מודרני (צ'יפסט וזיכרון בעיקר) שמריץ לינוקס מודרני ומקונפג נכון יעשה לך את העבודה גם ליותר מ-4 קליינטים שדורשים 40M כל אחד. בטח אם תשים בו RAID0. יש מצב שגם Windows יעשה את זה אבל פה יותר קשה להתחייב.
השאלה אם יש לך כוח לארגן את זה או למצוא "מתכונים" לזה ברשת. אם לא, אני מציע לך לחפש NAS שמתוכנן ספציפית להזרמת מדיה בכמויות גדולות. אין לי המלצות כי זה מעולם לא עניין אותי.
מצד שני אני חוזר על עוד משהו מה שכתבתי - אם לא מדובר בהזרמת bluray גולמי (a.k.a קליינטים "תובעניים") אלא בסטרימים רגועים ומקובלים יותר של עד 10M, ולא מדובר ב-4 קליינטים פעילים כל הזמן, אז כל NAS ראוי לשמו יעשה לך את העבודה. ממה שנכתב פה לפני, ברור שהמארז דיסק ההוא לא עונה להגדרה של ראוי לשמו. צריך מארז NAS שיש לו מעבד סביר, RAM שיאפשר ביפור משמעותי וכמובן GigE.

אגב הפתרון של להעתיק מהשרת לסטרימרים כל פעם יבאס לך תת*ת, גם ההמתנה להעתקה וגם מחיקת כל העותקים המיותרים אח"כ. מעבר לזה ביצוע העתקה כזאת בהחלט יכול "לתקוע" חזק סטרימים פעילים אם יש כאלה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”