כל הסטרימרים מלאים בבאגים ??

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #221 

nir11 כתב:
אכן, LVM הוא פיצ'ר לינוקסי כבר קצת ותיק, מעבר לכך ברור שכל משתמש לינוקס אחרי גיל בר מיצווה יודע עליו ויכול להשתמש בו. אפליינס ? פחחח....

אגב, אני לא יודע מה לגבי הHD, אבל לגבי המקס הרגיל מסתובב כבר כמה שנים נוהל ברשת שמסביר איך לשדרג לו את הדיסק הקשיח...
...
אתה יכול לפחפח ולזלזל כמה שאתה רוצה. העסק עובד בדיוק כמו שאפליאנס צריך לעבוד.
הוספת storage, כמובן, אינה כלולה בעבודה שוטפת של אפליאנס והיא פעולה שמתרחשתת אם בכלל, פעם בכמה שנים.

בקיצור, תרשה לעצמך להתעלם מכל מה שנכתב כאן. אתה צודק, יש לך את הסט-אפ הכי טוב בעולם, ואני, מסכן שכמותי תקוע בימי הביניים.

די סיימתי, יש גבול.
You are never fully dressed without a smile

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #222 

אני מעולם לא טענתי שיש לי את הסטאפ הכי טוב בעולם. ממש לא. יש לי את המוצר הסטנדרטי.
מי שטוען את זה כל הזמן זה אתה ורק אתה. אל תיתן לזוטות כמו SVIDEO להרוס לך את הדיסוסנס הקוגניטיבי העמוק שאתה שרוי בו..

skatkat
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #223 

חזרתם לפינג פונג של העלבות ציוד הדדיות? ניר11, אני מוכן להמר ש-98% ממשתמשי הפורום לא שמים קצוץ אם יש לשד או אין לו SVideo במערכת, והאם LVM בלינוקס מותר לעשות לפני, אחרי או תוך כדי בר-מצוה.
אני מוכן להמר כפול מזה שכל משתמשי הפורום למעט שניים לא ייכנסו לשרשור הזה אם תמשיכו לעשות פה פינג פונג. האמת נראה לי שלשד כבר נמאס, אז כנראה שזה אפילו לא שניים.
אם היה לשרשור הזה ערך, זה היה כשהוא עוד דן ב-
1. האם כל הסטרימרים מלאים בבאגים
2. האם אפשר לוותר על סטרימרים מלאי באגים לטובת HTPC
3. האם ה-HTPC הנ"ל צריך להיות יותר appliance או יותר PC

skatkat
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #224 

Shed כתב:שנינו רואים את הדברים בצורה זהה לחלוטין.
...
בדיוק מתוך הראיה הזו, השקעתי כמה ימים בלהרים מערכת, שקונפגה והוגדרה פעם אחת בלבד ומאז פשוט עובדת, ואינה דורשת שום ידע מוקדם בתפעול שלה. שלט אחד, GUI אחד (עם תגובתיות של בני אדם ).
...
מסכים, אנחנו באים מאותה השקפה. כמו שאני לא רוצה שרואה החשבון שלי יבוא אלי בערב להופיע בתור צוות בידור בסלון, ככה אני לא צריך שהמכשיר הבידורי בסלון יידע להיכנס לחשבון הבנק שלי. שכל אחד יעשה את העבודה שלו כמו שצריך ועם מינימום בעיות.
תאורטית אפשר לנהל את כל העולם ממסך אחד, מעשית יש יתרון ברור למכשירים נפרדים ולו רק בזה שלא צריך להחליף קונטקסט כל הזמן, אלא רק להסיט מבט לכיוון אחר.

אם הצלחת להשקיע רק "כמה ימים בלהרים מערכת" כמו שלך אז כנראה שאתה באמת שד, כי זה נשמע לי כמו פרוייקט שלוקח לחברה ממוצעת חצי שנה של 3 מתכנתים ו-2 אנשי QA, בטח עם uptime של שנתיים (אגב, uptime של OS או של האפליקציה? ברור לך שהאפליקציה זה מה שחשוב ב-appliance).
Shed כתב:על מנת שמערכת כזו תהפוך להיות נחלת ה-mass market אחד הגופים הגדולים צריך לדחוף, לשווק ולסבסד אותה. עד אז זה יהיה פתרון שקיים אצל אחוז זניח מהמשתמשים.
...
צודק, אבל זה לא יקרה, מחוסר אינטרס כלכלי.
זה שלך ואולי לעוד כמה שדים יש היום מערכות שעובדות חלק ללא תחזוקה משמעותית, זה לא משנה כלום בטווח הרחוק. לי די ברור שבסופו של דבר לכולם יהיו סטרימרים סגורים כמו שלכולם* יש נגני DVD ו-mp3 סגורים ואף אחד* לא משתמש במחשב לנגן DVD או mp3. מאיפה תבוא התוכנה שלהם, אם היא ממך או מעשרה סינים קטנים, או אם היא מבוססת לינוקס או PalmOS או MSDOS1.0 לא מעניין את סבתי, שתחייה. אני רוצה אחד מכשיר עלא-כיפק שעובד.

הנקודה שלשמה נפתח השרשור היא, שעוד לא הגענו לשם. אתה מהמאושרים הבודדים שיש להם פתרון ביניים, לי אין זמן לארגן כזה ולכן אני אסבול בשקט (או שאני אקטר כמו פה). תכל'ס, השרשור הזה יכל להראות ככה:

ש: כל הסטרימרים מלאים בבאגים???
ת: כן. כל הסטרימרים של היום מלאים בבאגים. תבוא שבוע הבא.
סוף סצנה, מסך.

* לנודניק שיבוא להגיד שאין לו נגן DVD או mp3 סגור והוא משתמש במחשב בשביל זה: אשריך.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #225 

אם הצלחת להשקיע רק "כמה ימים בלהרים מערכת" כמו שלך אז כנראה שאתה באמת שד, כי זה נשמע לי כמו פרוייקט שלוקח לחברה ממוצעת חצי שנה של 3 מתכנתים ו-2 אנשי QA, בטח עם uptime של שנתיים (אגב, uptime של OS או של האפליקציה? ברור לך שהאפליקציה זה מה שחשוב ב-appliance).
...
כתבתי כבר קודם, אבל אולי פספסת, המערכת שלי בנוייה סביב פרוייקט קוד פתוח שנקרא mythtv. הפרוייקט הזה קיים משנת 2002, ויש לו גרעין "קשה" של מאות מפתחים, וקהל משתמשים שמונה אלפי משתמשים. אין שום סיכוי שחברה עם 3 מתכנתים ו-2אנשי QA תרים כזה פרוייקט בחצי שנה. כאן מדובר על השקעה של אלפי שנות אדם.

צודק, אבל זה לא יקרה, מחוסר אינטרס כלכלי.
זה שלך ואולי לעוד כמה שדים יש היום מערכות שעובדות חלק ללא תחזוקה משמעותית, זה לא משנה כלום בטווח הרחוק. לי די ברור שבסופו של דבר לכולם יהיו סטרימרים סגורים כמו שלכולם* יש נגני DVD ו-mp3 סגורים ואף אחד* לא משתמש במחשב לנגן DVD או mp3. מאיפה תבוא התוכנה שלהם, אם היא ממך או מעשרה סינים קטנים, או אם היא מבוססת לינוקס או PalmOS או MSDOS1.0 לא מעניין את סבתי, שתחייה. אני רוצה אחד מכשיר עלא-כיפק שעובד.
...
אני חולק עליך. פתרון כמו שמתואר אצלי, יהפוך להיות נחלת הכלל, וזה יהיה כאשר ספקיות התוכן ישווקו אותו.
אנחנו רואים איך זה קורה היום בארה"ב - נתתי את הדוגמא של AT&T קודם לכן. היא משווקת מערכת סגורה (בדיוק כמו שיס משווקת היום ממירים סגורים) שיודעת לעשות בערך כל מה שהמערכת שלי עושה בכל מה שקשור לשידורי טלוויזיה, והיא עושה את זה על הצד הטוב ביותר (ראיתי ושיחקתי עם מערכת כזו).
לפני שנים, כש-TIVO יצא, הוא היכה בהלם את ספקיות השירות. היום לא תמצא ספקית שירות שלא מציע ממיר-מקליט. לאף אחד אין ספק שחווית הטלוויזיה שהלקוח הממוצע מצפה לה רק הולכת ונעשית עשירה ומורכבת יותר ככל שעובר הזמן. זה משפיע על תעשיה שלמה (הרגלי צפייה משתנים, דילוגים על פרסומות ועוד).
בדיוק כמוך, גם אותי לא מעניין אם התוכנה של הממירים החכמים של AT&T הגיעו מסין, מ-NDS או מכמה הודים משועממים. זו מערכת שפשוט עובדת, ועובדת נהדר.

אצלי יש היום פתרון ביניים, שבא להשלים חור ב-offering של ספקיות השירות בארץ. זה הכל. אם יס היתה מוכרת לי פתרון שכזה, הייתי שמח לרכוש אותו ממנה.
You are never fully dressed without a smile

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #226 

skatkat כתב:חזרתם לפינג פונג של העלבות ציוד הדדיות? ניר11, אני מוכן להמר ש-98% ממשתמשי הפורום לא שמים קצוץ אם יש לשד או אין לו SVideo במערכת, והאם LVM בלינוקס מותר לעשות לפני, אחרי או תוך כדי בר-מצוה.
אני מוכן להמר כפול מזה שכל משתמשי הפורום למעט שניים לא ייכנסו לשרשור הזה אם תמשיכו לעשות פה פינג פונג. האמת נראה לי שלשד כבר נמאס, אז כנראה שזה אפילו לא שניים.
אם היה לשרשור הזה ערך, זה היה כשהוא עוד דן ב-
1. האם כל הסטרימרים מלאים בבאגים
2. האם אפשר לוותר על סטרימרים מלאי באגים לטובת HTPC
3. האם ה-HTPC הנ"ל צריך להיות יותר appliance או יותר PC
...
אין ספק שהדיון פה גלש מהנושא המקורי. אני חבר במספר פורומים אחרים (בנושאים אחרים), והדבר הזה קורה לעיתים בכולם. אני לא חושב שנגרם נזק, מה שכן, יש מנהלי פורומים שבמצב כזה מעבירים את ההודעות שגלשו לדיון אחר. כאן לא עשו את זה, אבל זה לא עסק שלי.
חברי הפורום אולי עקבו אחרי הדיון, ואולי בכלל לא קראו אותו. לי אישית היה מעניין *מאוד* לנהל את הדיון הזה, למדתי ממנו **המון* (אין לי שום נסיון ב HTPC). הדיון הזה גירה אצלי חשיבה ואיתגר אותי. ששד ידבר בשם עצמו.
אולי לחברי הפורום לא אכפת אם זה עובד דרך SVIDEO, אולי לא אכפת להם מהמורכבות של LVM (או מה זה בכלל), יש כאן בפורום לא מעט דיונים שאני לא טורח לקרוא, ולא נגרם בזה שום נזק לאף אחד.

האם כל הסטרימרים מלאים בבאגים? אני לא יודע. כל מה שאני יודע זה שלי יש פופקורן A100 ואני לא מצליח לחשוב על באג אחד בדבר הזה שממש הורס *לי* את חווית השימוש בו.
אני עוסק בבדיקת תוכנה כבר די הרבה שנים, אני יודע שאין מוצר ללא באגים, והפופקורן (גם סטרימרים אחרים, אני מניח) לא יוצא דופן בהקשר הזה. אני יכול להצביע על באגים שזיהיתי בפופקרון, אף אחד מהם לא חמור בעיני.
שמעתי שיש איזה צרה בניגון בלו ריי, אני אישית, מה לעשות, פשוט לא נתקלתי בה( למרות שאני צופה בקבצים מאימאג'ים שאני מוריד מהרשת).

האם אפשר לוותר על סטרימר מלא בבאגים לטובת HTPC? ברור שאפשר. זה עניין של בחירה. אני אישית, למרות, ובעצם דווקא בגלל שיש לי יחסית המון ידע בהתעסקות עם PC, לא בוחר בזה. אין לי חשק להתעסק עם זה בבית. אני אוהב את זה שיש לי אפליינס שלא דורש שום התעסקות למעט עידכון FW פעם בחודשיים. שד טוען שהוא נהנה מחוויה זהה או עדיפה בPC שלו, אני ניסיתי להוכיח שזה לא נכון, אולי לא הצלחתי, שוב - כל חבר פורום שקרא את הדיון הזה, יחליט לבדו.

האם HTPC צריך להיות יותר אפליינס או יותר PC? הצרכים שלי דורשים PC. הצרכים של שד, ואולי רבים אחרים כמותו, לא דורשים את זה.

roee7777
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 809
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #227 

PS3 הוא הסטרימר הכי טוב שיש. היה לי פופקורן ואני יודע מה הסטרימרים שווים. הרבה יותר קל ונוח להזרים תכנים מהמחשב.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #228 

roee7777,

נניח ויש לך בלוריי או MKV או אפילו DIVX על המחשב, איך בדיוק אתה מנגן אותו ב-PS3 בקלות?

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #229 

אני לא מבין את כל הטענות לי יש A110 שהוא כבר מזמן לא מהחדשים בתחום ועדיין לא נתקלתי בשום בעיה בניגון קבצים איתו.

כולל בלו ריי מלא והכל בהזרמה ברשת אין לי דיסק פנימי.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #230 

knazi,

מוגדר אצלך שיתוף SMB או NFS?

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #231 

אני משתמש בmyihome ולפעמים בsmb

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46427
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #232 

Irus,
אין פה פליאה, המימוש של דור ה SMP8630 NMT טוב מאוד ביכולות Streaming ולכן לא צפויה בעיה בניגון כותרי Blu-ray.

knazi,
ה A-110 לא תומך בניגון ריפים מלאים של Blu-ray עם תפריטים, לכן לא עבור כולם הוא פתרון אידיאלי.

נ.ב
שמתם לב שעוררתם שרשור בן שנה?

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #233 

האמת...לא :D

נראה לי ש-roee7777 אשם.