איך לצלם תמונה מתוך סרט בפלזמה?
כן, אני בדקתי, אבל בלי הגרשיים.
יש כמעט פי שניים מהירות צמצם מאשר מהירות תריס .
אתה בדקת "מהירות צמצם" לעומת "מהירות תריס".
הבדיקה שלך נכונה יותר, אבל הנקודה היא ש"מהירות צמצם" הוא מונח די שגור, גם אם הוא מופיע ברק כ- 20% מהתוצאות.
מלכתחילה אמרתי שאני מסכים שהוא לא המונח הנכון, אלא רק נפוץ.
יש כמעט פי שניים מהירות צמצם מאשר מהירות תריס .
אתה בדקת "מהירות צמצם" לעומת "מהירות תריס".
הבדיקה שלך נכונה יותר, אבל הנקודה היא ש"מהירות צמצם" הוא מונח די שגור, גם אם הוא מופיע ברק כ- 20% מהתוצאות.
מלכתחילה אמרתי שאני מסכים שהוא לא המונח הנכון, אלא רק נפוץ.
מהנדסות תוכנה לא משקרות לגבי הגיל שלהן-
הן פשוט עונות ב- HEXA.
הן פשוט עונות ב- HEXA.
המונח מהירות צמצם קיים בסלנג של הצלמים, וזה למעשה "עיוות" למונח הכי מקובל שנקרא עדשה מהירה. עדשה מהירה מוגדרת כעדשה עם מפתח צמצם גדול, ומכאן הקשר הישיר בין מהירות ובין צמצם, למרות שבמונחים נורמלים המונח מהירות קשור לתזוזה ולא לגודל.
הפוך על הפוך. עדשה עם מפתח צמצם גדול מאפשרת לצלם תמונה במהירות תריס יותר גדולה, יחסית לעדשה עם צמצם קטן, וכך נוצר הסלנג - עדשה מהירה.
לגבי צילום ממסך פלאזמה, הייתי מציע לכבות את האור בחדר כדי לאפשר למד האור של המצלמה להתכוון לאור הנכון. כדי לגרום למהירות התריס להתכוון למהירות הגדולה ביותר האפשרית רצוי לעבור במצלמה למצב של APERTURE PRIORITY ולכוון את הצמצם למספר הנמוך ביותר האפשרי (כלומר צמצם פתוח לגמרי). מצלמה רצוי על חצובה, ולהשתמש בזום האופטי הכי חזק שיש כדי לצמצם למינימום את העיוותים בקצוות התמונה.
הפוך על הפוך. עדשה עם מפתח צמצם גדול מאפשרת לצלם תמונה במהירות תריס יותר גדולה, יחסית לעדשה עם צמצם קטן, וכך נוצר הסלנג - עדשה מהירה.
לגבי צילום ממסך פלאזמה, הייתי מציע לכבות את האור בחדר כדי לאפשר למד האור של המצלמה להתכוון לאור הנכון. כדי לגרום למהירות התריס להתכוון למהירות הגדולה ביותר האפשרית רצוי לעבור במצלמה למצב של APERTURE PRIORITY ולכוון את הצמצם למספר הנמוך ביותר האפשרי (כלומר צמצם פתוח לגמרי). מצלמה רצוי על חצובה, ולהשתמש בזום האופטי הכי חזק שיש כדי לצמצם למינימום את העיוותים בקצוות התמונה.
מוטי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מוטיקו- אם הוא יכוון את העדשה למקס (ואני מניח שיש למצלמה נ"ל עדשה נורמלית) עדיין יהיה לו עיוות כרומטי מסוג כרית מחטים
מה שאתה צריך לעשות זה בעצם לכוון את העדשה עד שזה נראה לך הכי קרוב ליחס 1:1 אבל בכל מקרה אם לא קיים מצב כזה עדיף להאריך את האורך מוקד ולא להרחיב
מה שאתה צריך לעשות זה בעצם לכוון את העדשה עד שזה נראה לך הכי קרוב ליחס 1:1 אבל בכל מקרה אם לא קיים מצב כזה עדיף להאריך את האורך מוקד ולא להרחיב
i am in the hi-fidelity first class
aquarius
אורך מוקד ארוך - במילים פשוטות, זום גדול.
מרטין
אין ספק שהטוב ביותר זה לעבוד במצב PAUSE, ככה גם נעלמים מהמסך בעיות נוספות שקשורות לעיבוד התמונה בתנועה.
אבל כשאין ברירה, ואם חייבים לצלם תמונה זזה, יש צורך במהירות תריס גבוהה, למעשה הכי גבוהה שאפשר ביחס לתאורה הקיימת.
כשאתה שולט על גודל הצמצם אתה יכול לקבוע אותו למקסימום האפשרי, ואז המצלמה בוחרת בהתאם את המהירות הגבוהה ביותר האפשרית כתלות באור.
אורך מוקד ארוך - במילים פשוטות, זום גדול.
מרטין
אין ספק שהטוב ביותר זה לעבוד במצב PAUSE, ככה גם נעלמים מהמסך בעיות נוספות שקשורות לעיבוד התמונה בתנועה.
אבל כשאין ברירה, ואם חייבים לצלם תמונה זזה, יש צורך במהירות תריס גבוהה, למעשה הכי גבוהה שאפשר ביחס לתאורה הקיימת.
כשאתה שולט על גודל הצמצם אתה יכול לקבוע אותו למקסימום האפשרי, ואז המצלמה בוחרת בהתאם את המהירות הגבוהה ביותר האפשרית כתלות באור.
מוטי
לא. גם אם בPause התמונה נראית פחות טוב מאשר בתנועה.המלך כתב: האם כשאני עושה PAUSE האם אני לא מוריד מאיכות התמונה שתתקבל?...
אם Pause זה הקפאת פריים, אז ממילא צילום של תמונה דינמית יעשה את זה (אם מהירות התריס גבוהה מספיק, אחרת תהיה מריחה).
אם מצב Pause מוסיף ארטיפקטים משלו גם לפריים בודד ומוריד מאיכותו, עדיין בשביל צילום, תצא סה"כ ברווח.
לגבי איזה מוד וsettings להשתמש במצלמה. בהנחה שהיא דיגיטלית,חבל על הדיונים , פשוט תעשה הרבה ניסיונות עם מפתחים ומהירויות שונים (ותגלה לנו מה יצא).
משה