אתה לא מרפה מסיפור המיים הא ?
יופי של סקירה.

kidney_stone כתב:תמורת קו אופטי לבית ותוכן HD חופשי unrated בצורת VOD , וללא הגבלת מהירות-
הייתי מוכן לשלם בכיף מעל 600 ש"ח לחודש....

בתור אחד שעובד בתחום אני חייב לציין שיש לכם הרבה מיתוסים שגוייםעלי_שביט כתב: בדיוק זה מה שקורה וקרה באינטרנט המהיר. חברת בזק יכלה להשקיע מהתחלה בתשתית משודרגת כולל סיבים אופטיים וכבר מזמן יכלה להתחיל לשפר את הרשת הנוכחית שהוקמה כמובן באיחור מבחינת לוחות זמנים ובחירה בתשתית באותה עת ( רק נזכיר את חרפת תשתית ה ISDN שנקברה כשהיא גורמת לבזק הפסדים צורבים מאותן סיבות) . אבל שם לא רצו להכנס להשקעות כשידעו שהחברה מילא תופרט ומי יודע מה ילד יום?
....

מודיעין הוא בדיוק מקרה הבוחן שאני מדבר עליו. רשת אופטית שאנשים סירבו לממן או לקבל. מצברים בכל בית (מצבר=בטריה) ודרישה ל DSL ולא לחיבור מהיר אופטי כי זה יותר זול. בפועל בזק שילמה שם פעמיים.oferlaor כתב:1.
לא מדוייק. במודיעין הם סללו את זה. יש לנו בבניין כבר 11 שנה חיבור כזה עם גיבוי חשמל של בטריה מחדר המדרגות. לא צריך מצברים וכו', השמשת הקו דורשת מעט מאוד אנרגיה.
אין בעיה בכל סלילה חדשה או בכל מקום שצריך לסלול להתחיל ולהוסיף את הסיב במקביל לכל כבל נחושת שנסלל. זה לא נעשה משיקולי עלות/תועלת....
זה פשוט לא נכון. אם ראית פעם ארון בזק ממוצע, אתה אמור לדעת שרובם תפוסים וכנל גם המובילים אליהם. ברוב המקרים נדרשת השחלת סיבים חדשים וכן בנית ODF בנדלן שלא קיים.oferlaor כתב:1.
לגבי אישורי הנחת קוים נוספים, זה לא נכון - הסלילה נעשית במקביל לנחושת. הנחושת משמשת כגיבוי לאופטי ולטלפוניה והסיב משמש רק ל-DATA בשלב הראשון....
על זה נאמר נחיה ונראה. בינתיים כולם נותנים FLAT RATE על בסיס גודל חיבור, אפילו בארץ סלקום כבר מאפשרת גלישה סלולרית ללא הגבלה. בתשתית, הספקים הולכים על רוחב פס ללא הכרה ואפס הבטחת איכות, ראה מקרה רשת CN21 של BT שבה הדגש הוא על רוחב פס גולמי.oferlaor כתב:1.
בסלולרי זה עדיין קיים ובגדול. בארה"ב יש FLAT RATE למשל ל-AT&T. הם מדברים כיום על כ-8 מיליארד דולר בשדרוגים לשנה אם הם רוצים להמשיך ולתת את ה-FLAT RATE הזה!! בקרוב מאוד גם שם זה יחזור למודה, אין פשוט ברירה אחרת....
בארץ אין לאף אחד מדיניות של אבטחת שירות. בדוק. רובם לא רכשו את הציוד המתאים ואף אחד לא מפעיל אותו. DPI וחנק P2P זה לא QOSoferlaor כתב:1.
3. אני מסכים איתך לחלוטין שזו ההחלטה שהם לקחו. עם זאת, בארץ לפחות אין ספק שאין לו רמות שונות של הספקת שירות ו-QOS. רק פתח את אחד השרשורים על מהירות הרשת (איטיות בניוז, בעיות ב-USENET וכו')....