איך הטלויזיה מזהה מתי זה שידור במסך רחב ומתי לא?lihu כתב:המסכים של yehudabb ושל duduangel מקונפגים ל-WIDE באופן קבוע
כאשר השידור לא במסך רחב הם רואים מרוח
כאשר השידור כן במסך רחב הם רואים ("באופן אוטומטי") בסדר...
מסך רחב ביס
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
Re: הנה הסבר אפשרי
הוא שאמרתי: הטלויזיה לא מזהה כלום - היא מקונפגת באופן קבוע ל-WIDEtamiral כתב:איך הטלויזיה מזהה מתי זה שידור במסך רחב ומתי לא?lihu כתב:המסכים של yehudabb ושל duduangel מקונפגים ל-WIDE באופן קבוע
כאשר השידור לא במסך רחב הם רואים מרוח
כאשר השידור כן במסך רחב הם רואים ("באופן אוטומטי") בסדר......
סתם לידע כללי
מנסיון אישי,
חיבור קומפוננט, כאשר הסיגנל הוא interlaced (480i or 576i), הטלוויזיה מזהה אוטומאטית כאשר המסך הוא רחב וקופצת.
המסך לא קפץ כאשר הוא קיבל סיגנאל פרוגרסיבי.
ואגב, מישהו יודע איך זה עובד? כלומר, אני יודע שיש סיגנאל שעובר על גבי הקומפוננט ומגדיר למסך איזה פורמט (קוראים לו WSS), אבל אני לא ממש יודע איך הוא עובר.
מה שכן, אני חושש שהוא מופרע ע"י צבע לבן.
אני אסביר:
כאשר אני רואה בטלוויזית CRT טושיבה 32" (Wide Screen) סרט כלשהוא,
התמונה קופצת לבד כאשר הדי וי די משדר wide. אבל, ברגע שיש אחוז לבן גבוה בתמונה, נניח, הממ... השלג בהתחלה של שר הטבעות 2, או המדבר בטרויה, התמונה חוזרת למצב של 4:3... כאשר הסצנה מתחלפת ואחוז הלבן יורד, המסך שוב מקפיץ את הפורמט ל - 16:9.
מוזר, לא?
חיבור קומפוננט, כאשר הסיגנל הוא interlaced (480i or 576i), הטלוויזיה מזהה אוטומאטית כאשר המסך הוא רחב וקופצת.
המסך לא קפץ כאשר הוא קיבל סיגנאל פרוגרסיבי.
ואגב, מישהו יודע איך זה עובד? כלומר, אני יודע שיש סיגנאל שעובר על גבי הקומפוננט ומגדיר למסך איזה פורמט (קוראים לו WSS), אבל אני לא ממש יודע איך הוא עובר.
מה שכן, אני חושש שהוא מופרע ע"י צבע לבן.
אני אסביר:
כאשר אני רואה בטלוויזית CRT טושיבה 32" (Wide Screen) סרט כלשהוא,
התמונה קופצת לבד כאשר הדי וי די משדר wide. אבל, ברגע שיש אחוז לבן גבוה בתמונה, נניח, הממ... השלג בהתחלה של שר הטבעות 2, או המדבר בטרויה, התמונה חוזרת למצב של 4:3... כאשר הסצנה מתחלפת ואחוז הלבן יורד, המסך שוב מקפיץ את הפורמט ל - 16:9.
מוזר, לא?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
Yonster,
במקור יש דגל שמסמן ל-ENCODER לעבור למצב אנאמורפי, והוא משדר WSS לממיר. הממיר מזהה WSS, מעביר אותו הלאה (דרך שורה 23) וגם מעביר את הסיגנל לטלויזיה בשיטת CONTROL של SCART. לצערי אין TRANSCODERS שממירים SCART CONTROL לשיטה מקבילה ב-קומפוננט (שיטה הנקראית S1 או S2 והיא בשימוש רק ביפן).
במקור יש דגל שמסמן ל-ENCODER לעבור למצב אנאמורפי, והוא משדר WSS לממיר. הממיר מזהה WSS, מעביר אותו הלאה (דרך שורה 23) וגם מעביר את הסיגנל לטלויזיה בשיטת CONTROL של SCART. לצערי אין TRANSCODERS שממירים SCART CONTROL לשיטה מקבילה ב-קומפוננט (שיטה הנקראית S1 או S2 והיא בשימוש רק ביפן).
במקרה שלי גם אין שום בעיה:
הפלזמה (Samsung PS42S5H) מכוונת ל WIDE. הממיר (ADB 3100) מכוון על 16:9 ומחובר באמצעות transcoder, כלומר scart ל component.
כאשר יש שידור 4:3, הפלזמה מותחת את התמונה (כיוון והממיר מוציא ב 4:3).
כאשר יש שידור 16:9, הפלזמה לא מתערבת והשידור מוצג כמו שצריך.
אין לי שום בעיה משום סוג שהוא ואין גם צורך להתערבות ידנית (מזל...)
הפלזמה (Samsung PS42S5H) מכוונת ל WIDE. הממיר (ADB 3100) מכוון על 16:9 ומחובר באמצעות transcoder, כלומר scart ל component.
כאשר יש שידור 4:3, הפלזמה מותחת את התמונה (כיוון והממיר מוציא ב 4:3).
כאשר יש שידור 16:9, הפלזמה לא מתערבת והשידור מוצג כמו שצריך.
אין לי שום בעיה משום סוג שהוא ואין גם צורך להתערבות ידנית (מזל...)
- tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
בכל טלויזיה יש פונקציה כזו. פשוט להרבה אנשים ממש לא נוח לראות ככה.
אני גם לא מסוגל לראות תמונת 4:3 מתוחה ל-16:9 בלי איזשהו אלגוריתם כיווץ בצדדים בלבד, או קצת זום+קצת מתיחה.
אני גם לא מסוגל לראות תמונת 4:3 מתוחה ל-16:9 בלי איזשהו אלגוריתם כיווץ בצדדים בלבד, או קצת זום+קצת מתיחה.
Good advise $5, me shut up $10
אני כבר מבולבל
הבנתי שאני צריך לכוון את הממיר ל16:9 פעם ודי .
אבל...אתם בעצם אומרים שעכשיו אני צריך לשנות מחדש את הפלסמה בכל פעם מ 16:9 ל WIDE ?
אבל...אתם בעצם אומרים שעכשיו אני צריך לשנות מחדש את הפלסמה בכל פעם מ 16:9 ל WIDE ?
- oferlaor
- מנהל

dz14dz14,
אם תכנים של 4:3 (למשל ערוץ 2) נראים לך מרוחים (אנשים שמנים ונמוכים) אז אתה צריך לשנות את היחס ידנית במסך.
לגבי הממיר, למי שיש מסך 16:9 צריך תמיד להשאיר את הממיר במצב 16:9!
אם תכנים של 4:3 (למשל ערוץ 2) נראים לך מרוחים (אנשים שמנים ונמוכים) אז אתה צריך לשנות את היחס ידנית במסך.
לגבי הממיר, למי שיש מסך 16:9 צריך תמיד להשאיר את הממיר במצב 16:9!
קינפוג קבוע ל-WIDE אינו הדבר הנכון, לדעתי, כיוון שבשידור 3:4 מתקבלת מריחה בעייתית. עבור שידור 3:4 ישנן מספר אפשרויות:duduangel כתב:כל הכבוד lihu . צודק לחלוטין , סוף כל סוף יש מישהו שהבין ........
מוד 3:4: ישנם שני פסים בצדדים, אבל אין עיוות. כיוון שאין אקסטרפולציה, באופן כללי גם איכות התמונה טובה יותר. הבעיה: צריבה של הפסים במסכי פלאזמה. לו היה לי LCD, בלי ספק זה המוד בו הייתי משתמש. כיוון שיש לי פלאזמה אני משתמש בו רק לעיתים (למשל, לא כשרואים הופ).
מוד עם מריחה לא ליניארית (אצלי בטלויזיה זה נקרא super-live): במוד זה התמונה נמרחת לכל רוחב המסך, כך שיש עיוות, אבל בניגוד למצב WIDE, המריחה היא לא ליניארית: קטנה יותר במרכז, וגדלה ככל שמתקרבים לקצוות. עיגול במרכז התמונה נראה כמעט עיגול, ובקצוות אליפטי. כיוון שאנו מתרכזים רב הזמן במרכז המסך, העיוות המורגש הוא קטן ביחס למצב WIDE ועדיף, לדעתי, בהרבה.
Zoom In (אצלי בטלויזיה זה נקרא Cinema): זהו מוד המתאים לשידור 3:4 שבו מנוצל רק חלק מהמסך, כיוון שהתמונה היא ביחס קרוב יותר ל-9:16 (ואז יש שני פסים שחורים למעלה ולמטה). במוד זה אין מריחה, כלומר היחס בין הגובה לרוחב של העצמים בתמונה נשמר. אם התמונה אינה 9:16, חלק מהתמונה אובד (למעלה ולמטה), אבל לפעמים זה עדיף על עיוות. קיים מוד דומה לזה (אצלי בטלויזיה הוא נקרא sub-title) שבו התמונה מוזזת מעט כלפי מעלה כדי לאפשר לראות את התרגום שבתחתית המסך.
Re: בנוגע לאותה בעיה!
קצת לא קשור אבל,moshebo כתב:ברשותי ממיר יס מקס המחובר לפלזמה של טושיבה 42wp56 דרך הטרנסקודר, ז"א scart מלא לטרנסקודר וממנו כבל component לפלזמה.
משום מה הפלזמה אינה מזהה באופן אוטומטי את שינוי השידור ל9/16 אלא רק בשינוי ידני.
האם זה קשור לטרנסקודר? כאשר אני עובר לערוץ של הדיוידי שמוגדר ל 9/16 הוא מזהה את השידור ועובר אוטומטית, גם הדיוידי מחובר בקומפוננט....
משה,
האם מכך שהוספת טרנקודר אפשר להבין שלפני כן לא היית מרוצה מהפלזמה ?
תודה
- oferlaor
- מנהל

TheB,
חשוב לציין ש-TRANSCODER לא משפר את איכות התמונה, אלא שפשוט מאפשר לפלאזמה לקבל אות באיכות טובה יותר.
חשוב לציין ש-TRANSCODER לא משפר את איכות התמונה, אלא שפשוט מאפשר לפלאזמה לקבל אות באיכות טובה יותר.
- oferlaor
- מנהל