תאורה אחורית - עוד פתרון
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
אני גר רחוק.
אולי מישהו יארגן קניה קבוצתית ?
אני מתחייב לקנות 2 סטים .
אולי מישהו יארגן קניה קבוצתית ?
אני מתחייב לקנות 2 סטים .
סליחה על ההקפצה,
רק רציתי לעדכן:
ממש לאחרונה הגיעו לאיקאה פסים של לדים לבנים! במקום העיגולים...
רכשתי והחלפתי.
הנה התוצאה:
הרבה יותר הומוגני לדעתי:)
ממש לאחרונה הגיעו לאיקאה פסים של לדים לבנים! במקום העיגולים...
רכשתי והחלפתי.
הנה התוצאה:
הרבה יותר הומוגני לדעתי:)
זהה לפלטות העגולות
195 שקלים עבור 4 פסים של בערך 20 ס"מ כל אחד. (על המסך שלי יש שישה כאילו. 2 למעלה, 2 למטה ו אחד בכל צד).
בערכה מקבלים 4 פסים, חיווט, טרנספורמטור ומתג הפעלה.
ניתן לחבר את הפסים בשרשור אחד לשני, וע"י כך לחסוך השחלת חוטים בקיר.
למרות שלא מומלץ לחבר יותר מ - 4 לאותו טרנספורמטור לפי מה שכתוב אצלם, אם כי לפי השוואת הספק, לדעתי הטרנספורמטור יכול להחזיק גם 10.. אם כי שוב, לא מומלץ ולא ניסיתי.
למרות שלא מומלץ לחבר יותר מ - 4 לאותו טרנספורמטור לפי מה שכתוב אצלם, אם כי לפי השוואת הספק, לדעתי הטרנספורמטור יכול להחזיק גם 10.. אם כי שוב, לא מומלץ ולא ניסיתי.
Re: זהה לפלטות העגולות
Yonster - יש לך אולי את החשבונית? אני צריך את השם המקורי של המוצר והקוד שלו אצל איקאה.Yonster כתב:195 שקלים עבור 4 פסים של בערך 20 ס"מ כל אחד. (על המסך שלי יש שישה כאילו. 2 למעלה, 2 למטה ו אחד בכל צד).
למרות שלא מומלץ לחבר יותר מ - 4 לאותו טרנספורמטור לפי מה שכתוב אצלם, אם כי לפי השוואת הספק, לדעתי הטרנספורמטור יכול להחזיק גם 10.. אם כי שוב, לא מומלץ ולא ניסיתי....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
yonster,
תוכל לצלם את הפסים עצמם שנראה איך הם נראים?
כלכלית זה הרבה יותר מוצלח (ונראה לי גם מעשי יותר) מאשר העיגולים שהם מכרו בעבר.
תוכל לצלם את הפסים עצמם שנראה איך הם נראים?
כלכלית זה הרבה יותר מוצלח (ונראה לי גם מעשי יותר) מאשר העיגולים שהם מכרו בעבר.
הפתרון של DIY - תאורה אחורית למסכים דקים- התקנת סרט עם לדים
בהמשך לדיון כאן ראיתי גם את הפרויקט שבנדון המדבר על הכנה עצמית של סרטים בהם משולבים הלדים.
אני כרגע בשלב התקנת LCD בגודל "46 כשהגובה של כל צד הוא 70 ס"מ. בכדי להסתיר את מסילות מתקן התליה לצופה מהצד, התקנתי שלושה לייסטים מגבס המהווים המשך של הקיר, ויוצרים מעיין מסגרת המותקנת כ- 8 ס"מ פנימה מקצה מסגרת המסך. מסגרת זו בולטת 2 ס"מ מפני הקיר (הדבקת שתי שכבות של גבס) ומסתירה לחלוטין את המתקן.
אני פחות אוהב את ההילות העגולות והחזקות שראיתי בחלק מהתמונות כאן ולכן נראה לי כי הפתרון העצמי יתן אפשרות לפיזור הלדים להתאמה אופטימלית. בדעתי לשלב בתוך המסגרת לדים שיבלטו לצדדים שלה ע"י קידוח המרוחק כ-1 ס"מ מפני הקיר (אמצע גובה המסגרת).
בפרויקט הוא פיזור 6 לדים לכל צד ולפי התמונות זה נראה די אחיד ורציף. לא צוין מה גובה המסך או אורך הסרט שהוכן.
אודה למי שעוד חי את העניין או למי שביצע את הפרויקט היפה הזה על הבהרה - מה צריך להיות המרחק האופטימלי בין הלדים ע"מ לקבל פיזור אחיד ורציף.
אני כרגע בשלב התקנת LCD בגודל "46 כשהגובה של כל צד הוא 70 ס"מ. בכדי להסתיר את מסילות מתקן התליה לצופה מהצד, התקנתי שלושה לייסטים מגבס המהווים המשך של הקיר, ויוצרים מעיין מסגרת המותקנת כ- 8 ס"מ פנימה מקצה מסגרת המסך. מסגרת זו בולטת 2 ס"מ מפני הקיר (הדבקת שתי שכבות של גבס) ומסתירה לחלוטין את המתקן.
אני פחות אוהב את ההילות העגולות והחזקות שראיתי בחלק מהתמונות כאן ולכן נראה לי כי הפתרון העצמי יתן אפשרות לפיזור הלדים להתאמה אופטימלית. בדעתי לשלב בתוך המסגרת לדים שיבלטו לצדדים שלה ע"י קידוח המרוחק כ-1 ס"מ מפני הקיר (אמצע גובה המסגרת).
בפרויקט הוא פיזור 6 לדים לכל צד ולפי התמונות זה נראה די אחיד ורציף. לא צוין מה גובה המסך או אורך הסרט שהוכן.
אודה למי שעוד חי את העניין או למי שביצע את הפרויקט היפה הזה על הבהרה - מה צריך להיות המרחק האופטימלי בין הלדים ע"מ לקבל פיזור אחיד ורציף.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46429
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
זה היה מתבקש כי חברה כלשהי תעלה על זה ותציע פתרון מוכן מראש:
http://whathifi.com/television/archive/ ... r-all.aspx
http://whathifi.com/television/archive/ ... r-all.aspx
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- noam12121212
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 369
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 0
נראה כמו זליגת אור מהקיר !!!!
חח סתם נחמד..

חח סתם נחמד..
אני חושב שעם הלדים החדשים (הפסים מאיקאה) זה ייראה הרבה יותר טוב בתצורת 3 למעלה ולמטה ו-2 בצדדים זה אומר 10 פסים שזה אומר שחייבים לרכוש 3 סטים (600 שקל) ונשארים עם 2 פסים ספייר.
אני לא יודע בקשר לחיבור לטרנספומטר וכמה מומלץ לחבר אבל אני חשבתי לחבר את הדבר הזה ליציאת המתח במגבר שלי ככה שכל פעם שהמגבר יידלק (ותמיד מדליקים אותו בשביל לצפות) זה ידליק גם את הלדים..
LironK,
יש חדש בקשר לפסים האלה שהזמנת מאיביי?
אגב אני עם פלזמה 42".
אני לא יודע בקשר לחיבור לטרנספומטר וכמה מומלץ לחבר אבל אני חשבתי לחבר את הדבר הזה ליציאת המתח במגבר שלי ככה שכל פעם שהמגבר יידלק (ותמיד מדליקים אותו בשביל לצפות) זה ידליק גם את הלדים..
LironK,
יש חדש בקשר לפסים האלה שהזמנת מאיביי?
אגב אני עם פלזמה 42".
מקרן שארפ
אני רואה תמונה בגודל 1.5 עד מטר 1.80 חובב מקרנים-הציעו לי שארפ מודל 50 אקס פי אטש רפרנס סיריוס-האם הוא משתלם לעומת מקרנים זולים יותר?
בברכה, יורם
א אני לא בופורום המתיאם נא סליחתכם-ניסיתי להסתדר אבל אני מתבתבל בין הפורומים וכל כך הרבה סימנים
בברכה, יורם
א אני לא בופורום המתיאם נא סליחתכם-ניסיתי להסתדר אבל אני מתבתבל בין הפורומים וכל כך הרבה סימנים