חסימת מהירות הורדה מ giganews ב 012

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #41 

yaronkle, יש נושא חוסר שקיפות, אם הייתי יודע איזה PIPE יש לספקית לאינטרנט, היה לי קל יותר להבין את העומסים. יש נושא קצת מסריח בנקודה שבה לא ברור האם האטיות אכן מוגבלת בגלל הPIPE או או בגלל רצון (כמו שציין המהנדס) "לחלוב" עוד כמה שקלים מאיתנו לחבילות גלישה טובות יותר.
אגב - יש הטעיה יפה של חברה מסויימת בעבודה עם VC: מוכרים לך רוחב פס של 2X2 (העלאה והורדה) אבל לא אומרים לך באיזה רמה, אם תשאל יגידו לך מובטח, שמור, best effort... יש חברות שלא מבינות מה זה אומר, כי הנציגים לא יסבירו שבbest effort הם למעשה לא חייבים לך כלום. יש לי לקוח שעבר לעבור בIP כדי לחסוך כסף מISDN - נתנו לו סכום בטלפון והבטיחו שזה יעבוד יופי. בפועל קיבל קצת מעל best effort. צעקות והכל - בסוף שילם עוד 30 דולר וקיבל מובטח ושמור. שאלתי את הנציג: " אתה מבין מה זה חוסר הגינות ? אמרת שיעבוד בצורה א' ובפועל נתת משהו שונה". אמר שקשה להסביר לכל אחד מה זה אומר ובין השורות הבנתי שהוא רצה לסגור עיסקה...
אם היינו במדינה אחרת כבר הייתי מקבל ממנו פיצוי לשנה חינם חיבור. אבל זו ישראל. מצטער - לא מאמין במערכת ברמה הזו. גם כשפותחים את השוק לתחרות כל הספקים מסכימים על דבר אחד: לז**ן את הלקוח.
Vocare Ad Regnum

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #42 

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #43 

בנוגע לקוים עיסקיים וקוים שהם CR (Comitted Rate) , המצב הוא לא כזה שמעבירים אותך מספק לספק ואתה נתון לחסדיהם, קווים שהם CR מוגנים לאורך כל הדרך , ושאר הקווים (כמו שלנו - BE) בהגדרה, לא מתחייבים שתקבל את מלוא רוחב הפס ועל זה גם משלמים, אנחנו מקבלים עד המהירות שהתחייבו לונ, ככה עובדות הרשתות בכל העולם, אם הספק היה מתחייב לכולם כל הזמן הוא לא היה מרוויח שקל (וכנראה גם מפסיד הרבה) ולכן מי שרוצה את כל ה4, 5 , 10 מגה שלו, שיקנה קו מתאים, כשאני לא מקבל את כל רוחב הפס במלואו אני לא מתבאס אלא מבין שכך בנויה הרשת וכך שילמתי.
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #44 

pup26 - יש לי רעיון, יודע מה ? לכל הפורום הזה: למה לא לארגן התאגדות של 10 אנשים ולקנות רוחב פס משותף של 5 מגה או 3 מגה סימטרי ? בחלוקה לכמה אנשים כל אחד יוכל לקבל רוחב פס טוב, מה גם שאפשר יהיה לנתב בינינו את הקצבים, אבל הקצב מול הספק יהיה מובטח.
נשמע מעניין ?
אפשר לעשות את זה עם שכנים שמבינים גם.
Vocare Ad Regnum

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813
נתן תודות: 60 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #45 

אם יש לך שכן שמוכן אז בכיף, תעשה את זה.
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה