עזרה בקינפוג Router
חיברתי Access Point (שזה כמו נתב אלחוטי רק בלי נתב) ל-PCH110 באמצעות כבל רשת רגיל RJ45. כל זה כמובן כדי לאפשר גישה אלחוטית ל-PCH בלי מתאם ה-USB.
ה-AP מתחבר לראוטר המרכזי (Linksys לצורך העניין), מקבל ממנו כתובת IP דרך הDHCP וכמובן גישה לאינטרנט ולרשת המקומית.
זה עובד אך ורק כשה-AP מוגדר בתור Repeater ואז הוא יכול לתפקד כ-client מול הנתב ואז הוא ינסה לקבל ממנו connection, בכל מצב אחר - הוא ינסה רק לחלק connection החוצה, מה שסביר שאין לו מתוך הPCH.
ראיתי שרשמת שניסית את האופציה הזו, אז לא הבנתי למה זה לא טוב ?
כמו שרשמת כבר - הדרישות העיקריות הן:
אותו Channel, אותו SSID, ל-AP צריך להיות הMac Address של הנתב (שים לב שאתה נותן את הMAC של ה-Wireless ולא הLAN - טעות קריטית)
כמו"כ בשביל הבדיקה, בטל MAC Filtering והצפנות כלשהן.
אם יש לך עוד שאלות ...
בכיף
ה-AP מתחבר לראוטר המרכזי (Linksys לצורך העניין), מקבל ממנו כתובת IP דרך הDHCP וכמובן גישה לאינטרנט ולרשת המקומית.
זה עובד אך ורק כשה-AP מוגדר בתור Repeater ואז הוא יכול לתפקד כ-client מול הנתב ואז הוא ינסה לקבל ממנו connection, בכל מצב אחר - הוא ינסה רק לחלק connection החוצה, מה שסביר שאין לו מתוך הPCH.
אותו Channel, אותו SSID, ל-AP צריך להיות הMac Address של הנתב (שים לב שאתה נותן את הMAC של ה-Wireless ולא הLAN - טעות קריטית)
אם יש לך עוד שאלות ...
בכיף
Re: אני לא בטוח שהבנתי את מה שכתבת אבל אני עשיתי משהו דומה
מניסיון שהיה לי תכונה של repeater במיוחד universal repeater ו client יש בעיקרfenderon כתב:חיברתי Access Point (שזה כמו נתב אלחוטי רק בלי נתב) ל-PCH110 באמצעות כבל רשת רגיל RJ45. כל זה כמובן כדי לאפשר גישה אלחוטית ל-PCH בלי מתאם ה-USB.
אם יש לך עוד שאלות ...
בכיף...
ל access point ולא לנתבים ולכן אולי זו הסיבה שהצלחת
בקשר לMAC
אצלי בlinksys אפשר למצוא את זה בקלות, לגבי אדימקס אין לי מושג, יכול להיות שהם משתמשים באותו mac ל-WIFI וגם ל-LAN , בכל מקרה כשאני ניסיתי את זה אצלי זה לא עבד מהסיבה שהMAC לא היה נכון.yyy35yyy כתב:איך אני יודע מה ה- MAC של ה- Wireless ?
בראוטר יש סך הכול 2 כתובות MAC. האחת מוגדרת ל- WAN (מה שמחובר למודם) והשניה נקראת LAN.
אין שום מקום שיש בו MAC לרשת האלחוטית...
אתה יכול לנסות ניסיון נואש אחרון אם אתה רוצה ולהוסיף 1 לספרה האחרונה של הMAC בנתב. אצלי לפחות הMACים של הWIFI והLAN זהים פרט למספר האחרון - של הWIFI גדול ב-1.
בכל מקרה, למיטב ידיעתי כל נתב יכול לתפקד כrepeater בהצלחה ואין הגבלה דווקא לAP , להיפך - לנתב צריכים להיות יותר אפשרויות מל-AP.
תנסה לחבר את הAP למחשב ולראות אם אתה משיג connection (כתובת IP ואינטרנט) מהנתב השני שלך.
יכול להיות שמשהו לא עובד בחיבור ל-PCH.
ההנחה שלי היא שה- MAC של ה- LAN וה- Wireless זהים וזה ה- MAC שהשתמשתי בו (ללא הצלחה).
חשבתי לנסות כתובת אחת מעל או מתחת כי הכתובות של ה- LAN וה- WAN עוקבות.
כ- Repeater הוא עובד מצויין אבל במוד כזה אי אפשר לחבר לו התקנים לפורטים של ה- LAN.
בכל הבדיקות שלי אני עובד עם מחשב מחובר אליו ומחשב נוסף שבודק את הסטטוס של הראוטר הראשי כדי לדעת אם יש חיבור או לא.
שלחתי שאלה לתמיכה של EDIMAX בחו"ל ונראה מה יענו. יכול להיות שפשוט יש בעיית תאימות ואני רודף אחרי הרוח בהרים
חשבתי לנסות כתובת אחת מעל או מתחת כי הכתובות של ה- LAN וה- WAN עוקבות.
כ- Repeater הוא עובד מצויין אבל במוד כזה אי אפשר לחבר לו התקנים לפורטים של ה- LAN.
בכל הבדיקות שלי אני עובד עם מחשב מחובר אליו ומחשב נוסף שבודק את הסטטוס של הראוטר הראשי כדי לדעת אם יש חיבור או לא.
שלחתי שאלה לתמיכה של EDIMAX בחו"ל ונראה מה יענו. יכול להיות שפשוט יש בעיית תאימות ואני רודף אחרי הרוח בהרים
טיפש שאינו עקשן, אינו טיפש מספיק
הרגע קיבלתי הודעה מהתמיכה של EDIMAX שאם מוד ה- Bridge לא עובד מול ה- NETGEAR אז כנראה יש בעייה של תאימות.
כבר לפני יומיים החלפתי את ה- NETGEAR עם ה- EDIMAX כדי לראות שבתור ראוטר הרשת בבית ממשיכה לעבוד בסדר מול כל מתאמי ה- NETGEAR שיש לי והכול עובד תקין. נראה לי שהיום בדרך הביתה אקנה EDIMAX נוסף ואסגור את הסיפור בעבודה ב- WDS. אם יהיו לי בעיות קינפוג אפנה אליך בהודעה פרטית.
תודה
כבר לפני יומיים החלפתי את ה- NETGEAR עם ה- EDIMAX כדי לראות שבתור ראוטר הרשת בבית ממשיכה לעבוד בסדר מול כל מתאמי ה- NETGEAR שיש לי והכול עובד תקין. נראה לי שהיום בדרך הביתה אקנה EDIMAX נוסף ואסגור את הסיפור בעבודה ב- WDS. אם יהיו לי בעיות קינפוג אפנה אליך בהודעה פרטית.
תודה
טיפש שאינו עקשן, אינו טיפש מספיק