מחשב לעבודה ומחשב HTPC כמחשב אחד..
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
חשבתי שליבך חפץ שהורדת תכני HD מהאינטרנט וצפייה בהם
הסטרימר יודע לעשות הקלטות כמו מחשב (רק יותר בזול) ולצפות בתכנים בצורה איכותית יותר ממחשב (רק יותר בזול כבר אמרנו?)
וכמובן כל הפלוסים האחרים של צריכת חשמל/נפח על המזנון וחוסר התעסקות עם וירוסים והתקנות.
דמיין רעיון בו יש לך סטרימר עם הארדיסק של טרה בייט, אתה מעתיק אליו את כל המוזיקה שלך , כל הסרטים שלך מהאינטרנט שרובם באיכות HD מדהימה, כל התמונות של המשפחה והטיולים להודו וכו'
כל זה מתמזג לממשק יפייפה על הפלזמה/LCD שיושבת על הקיר בסלון, ואל הכל אתה מנווט בעזרת שלט נוח בכף היד.
בלי התעסקויות ותקלות.
חמי אוהב לצפות בפריד אל עטרש ביוטיוב, מה עושים? שמים תוסף של יוטיוב בסטרימר וגולשים לאתר יוטיוב וצופים בקליפים בנוחות.
הסטרימר יודע לעשות הקלטות כמו מחשב (רק יותר בזול) ולצפות בתכנים בצורה איכותית יותר ממחשב (רק יותר בזול כבר אמרנו?)
וכמובן כל הפלוסים האחרים של צריכת חשמל/נפח על המזנון וחוסר התעסקות עם וירוסים והתקנות.
דמיין רעיון בו יש לך סטרימר עם הארדיסק של טרה בייט, אתה מעתיק אליו את כל המוזיקה שלך , כל הסרטים שלך מהאינטרנט שרובם באיכות HD מדהימה, כל התמונות של המשפחה והטיולים להודו וכו'
כל זה מתמזג לממשק יפייפה על הפלזמה/LCD שיושבת על הקיר בסלון, ואל הכל אתה מנווט בעזרת שלט נוח בכף היד.
בלי התעסקויות ותקלות.
חמי אוהב לצפות בפריד אל עטרש ביוטיוב, מה עושים? שמים תוסף של יוטיוב בסטרימר וגולשים לאתר יוטיוב וצופים בקליפים בנוחות.
- Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
אני חושב שכששואלים שאלה מהסוג הזה של צרכים אישיים (המלצה על מסך\סטרימר\מחשב וכו וכו וכו) הכי חשוב זה לאפיין ולהגדיר בשאלה מה הצרכים שלך ומה השימוש המיועד זה בדכ מאפר לתת תשובות ממוקדות יותר.
מנסיוני...
מנסיוני...
כן, אני גם רוצה להוריד מהאינטרנט..
אל תצחק, אבל אני יושב וכותב לי כל מיני שאלות שעולות לי..staticx כתב:חשבתי שליבך חפץ שהורדת תכני HD מהאינטרנט וצפייה בהם
בלי התעסקויות ותקלות.
חמי אוהב לצפות בפריד אל עטרש ביוטיוב, מה עושים? שמים תוסף של יוטיוב בסטרימר וגולשים לאתר יוטיוב וצופים בקליפים בנוחות....
כמו שכתב לי מישהו, אני בטוח שאם אתמיד אהיה גם אני מומחה בפורום..
יש סטרימר שיודע להוריד תכנים מהאינטרנט??
ואם לא, אני רוצה גם ככה לקנות מחשב רגיל..
אז אולי אפשר להוריד במחשב רגיל ולהעביר לסטרימר...זה הגיוני??
- staticx
- חבר מכור קשה

לא צוחק, תשאל מה שבא לך, בכיף
חוצמזה שאני מרגיש אדם חשוב שאני עוזר
ההנחה היא שיש לך מחשב, אמרתי, גם סטרימר יודע להוריד באופן עצמאי את התכנים ישירות לדיסק הקשיח שלו.
אבל הרבה יותר נוח שיש מחשב בחדר שמוריד את התכנים בצורה מסודרת יותר ואז אתה מעביר אותם לסטרימר...
לכל סטרימר יש מעין תוכנה מובנית אצלו, שאתה מוריד בשבילה כל מיני קבצים קטנים (סקריפטים) מהמאינטרנט וזה מאפשר לתוכנה להתחבר לכל מיני מקומות כמו חדשות או יוטיוב.
חוצמזה שאני מרגיש אדם חשוב שאני עוזר
ההנחה היא שיש לך מחשב, אמרתי, גם סטרימר יודע להוריד באופן עצמאי את התכנים ישירות לדיסק הקשיח שלו.
אבל הרבה יותר נוח שיש מחשב בחדר שמוריד את התכנים בצורה מסודרת יותר ואז אתה מעביר אותם לסטרימר...
לכל סטרימר יש מעין תוכנה מובנית אצלו, שאתה מוריד בשבילה כל מיני קבצים קטנים (סקריפטים) מהמאינטרנט וזה מאפשר לתוכנה להתחבר לכל מיני מקומות כמו חדשות או יוטיוב.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
ונוסיף: לא חייבים להעביר מהמחשב הישן לסטרימר לפני הנגינה כל פעם. הסטרימר יכול לנגן ישירות מהמחשב, דרך תיקייה שפתוחה לקריאה ברשת הביתית שלך (מומלץ כמובן להעביר כבל רשת פשוט ולא ללכת על רשת אלחוטית).
בשביל האחסון עצמו של הקבצים והזרמתם אל הסטרימר, אין צורך במחשב חזק גם אם אלה תכני HD כבדים. הסטרימר דואג לעבודה הקשה של הניגון שלהם. כלומר, המחשב הישן יכול לשמש כשרת הורדות ואחסון.
וכמובן, את כל זה יכול לעשות גם HTPC ובאפשרויות מגוונות יותר, אבל זה כמובן יותר יקר ויותר התעסקויות...
בשביל האחסון עצמו של הקבצים והזרמתם אל הסטרימר, אין צורך במחשב חזק גם אם אלה תכני HD כבדים. הסטרימר דואג לעבודה הקשה של הניגון שלהם. כלומר, המחשב הישן יכול לשמש כשרת הורדות ואחסון.
וכמובן, את כל זה יכול לעשות גם HTPC ובאפשרויות מגוונות יותר, אבל זה כמובן יותר יקר ויותר התעסקויות...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
Re: מבולבלים ??.אני כן.
נתחיל מהעובדה הפשוטה, אתה לא צריך. אתה לא צריך לא סטרימר ולא מחשב. יש לך ריאות לנשימה עיניים לראיה ועוד איברים לשאר הדברים ואתה ממש לא צריך את זה וסביר להניח שהגעת עד הלום במצב די בסדר. מה שמצמצם את המכשיר המיועד רק למה שאתה רוצה.dedy88 כתב:אממה...רמת הפורום היא גבוהה לכמוני..
אנשים טובים באמת ניסו לעזור לי, ואני רק יצאתי מבולבל יותר..
אני כבר לא יודע אם אני צריך מחשב, או סטרימר, ואם סטרימר אז למה מחשב, ואיך בדיוק אני מקליט, והאם יש צורך בסטרימר מקליט ואולי ואולי ואולי.....
לגבי מה שאתה רוצה הדברים נראים לי מאוד פשוטים כבר:
אתה רוצה להקליט מהטלוויזיה? זה קריטי לך? קנה מחשב.
אתה אוהב לראות סרטים לעצור באמצע ולחזור אליהם בעוד שבוע(BOOKMARKS)? זה קריטי לך? קנה מחשב.
אתה רוצה לגלוש מהטלוויזיה לערוך קבצי WORD לשחק משחקי מחשב? זה קריטי לך? קנה מחשב.
את כל שאר הדברים סטרימר יודע לעשות עם פחות השקעה כלכלית ומנטלית. (אני מתבסס על סטרימרים NMT שהפכו כבר לסטנדרט) כמובן שיש את אלה משתמשים ב-HTPC כגרופים טכנולוגיים אבל אני מניח שזה לא אתה לפי השאלה.
אם כל הכבוד אתה לא הולך לפצח את האטום וכל הטעות שלך יכולה להיות במכשיר יותר מתאים או פחות מתאים עבורך, זה בטח לא סיפור בשביל פרק נוסף במלחמת הכוכבים. רילקס
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
בוא נעשה קצת סדר
כמו שאמרו קודמיי
צריך לקרוא קצת, להבין קצת, וחשוב מכל להחליט מה רוצים.
עזוב סטרימר, מחשב או DVD.
מה אתה רוצה לקבל? לאן אתה רוצה להגיע.
רוצה לראות תכני HD?
רוצה להקליט תכנים מהטלויזיה?
יש לך כבר מחשב/רשת מחשבים בבית?
אתה רוצה לעבוד בסלון עם המסך?
יש לך מסך מתאים?
כמה כסף אתה מעוניין/יכול להשקיע?
תן את כל הפרטים על מה שאתה רוצה לעשות, כמה יכול ומוכן להשקיע - ואז נתקדם.
כמו שאמרו קודמיי
רוצה לראות תכני HD?
יש לך מסך מתאים?
תן את כל הפרטים על מה שאתה רוצה לעשות, כמה יכול ומוכן להשקיע - ואז נתקדם.
קודם כל אני רוצה להודות לכל חברי הפורום שכמו שעזרו לי בימי הראשונים אני רואה אותם מטפלים בצורה מסורה גם בך!!!
אני אמשיך בהצעה שנרמזה כאן ע"י קודמי בנוגע ללכידת ווידאו. במידה וזאת תכונה קריטית לך ואתה ממש מסתבך עם מחשבים אתה בהחלט יכול לשקול את כיווני הdvd המקליט...
ואם אתה רוצה אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי ונחליף טלפונים ואז נעשה את כל הייעוץ שאני יכול לתת בצורה יותר אישית...
(כמובן שהייעוץ הזה לא יחליף ולא יהיה טוב יותר מחברינו לפורום שיודעים את כל התחום על חלקיו פשוט ייעוץ ישיר יותר...)
אני אמשיך בהצעה שנרמזה כאן ע"י קודמי בנוגע ללכידת ווידאו. במידה וזאת תכונה קריטית לך ואתה ממש מסתבך עם מחשבים אתה בהחלט יכול לשקול את כיווני הdvd המקליט...
ואם אתה רוצה אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי ונחליף טלפונים ואז נעשה את כל הייעוץ שאני יכול לתת בצורה יותר אישית...
(כמובן שהייעוץ הזה לא יחליף ולא יהיה טוב יותר מחברינו לפורום שיודעים את כל התחום על חלקיו פשוט ייעוץ ישיר יותר...)
בקיצור...בלגן..
האמת שמחשב אני רוצה לקנות בכל מצב !! מחשב לעבודה..
אין לי כסף עבור שניים, ולכן שאלתי את השאלה בפתיח, והאמת...שלא ממש קיבלתי תשובה.
האם אפשר להפעיל מחשב אחד חזק מאוד כמחשב עבור 2 השימושים???
!!!
אין לי כסף עבור שניים, ולכן שאלתי את השאלה בפתיח, והאמת...שלא ממש קיבלתי תשובה.
האם אפשר להפעיל מחשב אחד חזק מאוד כמחשב עבור 2 השימושים???
!!!
אתה צודק...
וזה בדיוק מה שאני מנסה לעשות עכשיו...Star-Blazer כתב:אני חושב שכששואלים שאלה מהסוג הזה של צרכים אישיים (המלצה על מסך\סטרימר\מחשב וכו וכו וכו) הכי חשוב זה לאפיין ולהגדיר בשאלה מה הצרכים שלך ומה השימוש המיועד זה בדכ מאפר לתת תשובות ממוקדות יותר.
מנסיוני......
מנסה להגדיר את השאלה שלי הכי טוב שיש..
מנסה שוב..
האמת שחשבתי לפתוח שאלה חדשה עם הגדרה יותר מדוייקת לצרכים שלי אבל אנסה שוב..lawpower כתב:בוא נעשה קצת סדר
כמו שאמרו קודמיי
רוצה לראות תכני HD?
יש לך מסך מתאים?
תן את כל הפרטים על מה שאתה רוצה לעשות, כמה יכול ומוכן להשקיע - ואז נתקדם....
כן אני רוצה לראות תכני HD
וכן אני רוצה להקליט מהטלויזיה, וכן אני רוצה לעבוד בסלון עם מסך
ויש לי LCD של שארפ.
אני מוכן להשקיע עד 4000 ..ויש לי לקנות עוד מסך וכבלים..
אבל, אני רוצה קודם כל מחשב לעבודה בחדר..
והשאלה המקורית שלי היתה אם אפשר לקנות מחשב אחד חזק מאוד ולעשות בו שימוש הן בחדר והן בסלון...
זה אפשרי??
- staticx
- חבר מכור קשה

התשובה היא כן אתה יכול
מבחינה כספית לא יהיה שינוי בין שתי החלופות , כך למשל
מחשב אחד חזק יעשה ~3000 שח אבל בגלל שהוא רחוק תצטרך להשקיע כסף במקלדת ועכבר בלותות' או משהו בסגנון שיקלוט לך ממרחק רב, עלות של דברים כאלה נעה בין 600 - 1300 שח
חלופה שנייה
מחשב קצת פחות חזק ~2000 שח + סטרימר פופקורן A-110 בערך 1200 שח, יתנו לך תמורה יותר טובה ונוחה.
בוא נצא מנקודת ההנחה שכל מה שאתה רוצה לעשות עם המחשב, תוכל לעשות עם הסטרימר (בהנחה ומוציאים מהמשוואה משחקים וגלישה חופשית באינטרנט)
תעשה את השיקולים שלך
מחשב אחד חזק יעשה ~3000 שח אבל בגלל שהוא רחוק תצטרך להשקיע כסף במקלדת ועכבר בלותות' או משהו בסגנון שיקלוט לך ממרחק רב, עלות של דברים כאלה נעה בין 600 - 1300 שח
חלופה שנייה
מחשב קצת פחות חזק ~2000 שח + סטרימר פופקורן A-110 בערך 1200 שח, יתנו לך תמורה יותר טובה ונוחה.
בוא נצא מנקודת ההנחה שכל מה שאתה רוצה לעשות עם המחשב, תוכל לעשות עם הסטרימר (בהנחה ומוציאים מהמשוואה משחקים וגלישה חופשית באינטרנט)
תעשה את השיקולים שלך
תראה..
החדר שבו יהיה המחשב צמוד לסלון..staticx כתב:התשובה היא כן אתה יכול
חלופה שנייה
תעשה את השיקולים שלך...
את המחשב , מחשב רגיל עם מארז רגיל, אני מציב בדיוק מעבר לקיר של ה LCD ככה שאני לא צריך כבלים מיוחדים..
מה שכן, ממנו חשבתי למשוך כבל מסך ומקלדת עבור העבודה על השולחן, עניין של 7-8 מטר.
כמו שכתבתי קודם, מחשב חזק עבורי אני בכל מצב רוצה לקנות, זו נקודת המוצא..
ביחד עם מסך זה יעלה לי לפחות 5000 ש"ח..
האם התשובה שלך משתנה??
האם התקנות רגילות על המחשב לא יפריעו ל HTPC??
- hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 838
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
לפי דעתי הפיתרון הכי נוח בשבילך הוא לקנות מחשב במשהו כמו 3000 ש"ח שזה מחשב מספיק חזק היום ולקנות סטרימר,
ואז אתה פשוט מתעסק במחשב לצרכים שלך מוריד תכני HD או SD ופשוט מאחסן אותם אצלך במחשב או בסטרימר שמחובר דרך כבל רשת ומנגן לך הכל בלי יותר מדי כאבי ראש.
במידה ואתה עדיין רוצה להנות ממחשב חזק שיספיק לך לשני השימושים, אני לפני כמעט שנה קניתי מחשב ב4000 ש"ח,
אני עובד עם ויסטה 64 ביט והקודקים הדרושים והמחשב מריץ לי תכני HD ולא עובר את ה25-30% בCPU עם תוכנות הורדה ברקע, על המחשב יש גם משחקים וכל מה שמחשב רגיל מריץ,
מה שאומר שאם אתה מוכן לטיפה כאב ראש של התעסקות עם המחשב עד למצב בו תצליח להגדיר הכל זה יכול להיות ממש מהנה,
בנוגע לכבלים, כבל HDMI 10 מטר שקניתי ב250 שקל עושה לי את העבודה מצויין בהעברת 1080P לטלויזיה.
במידה ויש לך טלויזיה FHD שהרזולוציה שלה 1920X1080 יש לי רעיון בשבילך,
תקנה עם המחשב מסך בעל רזולוציה זהה לטלויזיה (ראיתי שיש כזה 23" לסמסונג), ואז תוכל לעבוד במצב Clone, שזה אומר שבמחשב ובטלויזיה תיראה אותו דבר, ואז ברגע שאתה מגיע לסלון אתה פשוט מפעיל את המדיה סנטר ונהנה מHTPC
ואז אתה פשוט מתעסק במחשב לצרכים שלך מוריד תכני HD או SD ופשוט מאחסן אותם אצלך במחשב או בסטרימר שמחובר דרך כבל רשת ומנגן לך הכל בלי יותר מדי כאבי ראש.
במידה ואתה עדיין רוצה להנות ממחשב חזק שיספיק לך לשני השימושים, אני לפני כמעט שנה קניתי מחשב ב4000 ש"ח,
אני עובד עם ויסטה 64 ביט והקודקים הדרושים והמחשב מריץ לי תכני HD ולא עובר את ה25-30% בCPU עם תוכנות הורדה ברקע, על המחשב יש גם משחקים וכל מה שמחשב רגיל מריץ,
מה שאומר שאם אתה מוכן לטיפה כאב ראש של התעסקות עם המחשב עד למצב בו תצליח להגדיר הכל זה יכול להיות ממש מהנה,
בנוגע לכבלים, כבל HDMI 10 מטר שקניתי ב250 שקל עושה לי את העבודה מצויין בהעברת 1080P לטלויזיה.
במידה ויש לך טלויזיה FHD שהרזולוציה שלה 1920X1080 יש לי רעיון בשבילך,
תקנה עם המחשב מסך בעל רזולוציה זהה לטלויזיה (ראיתי שיש כזה 23" לסמסונג), ואז תוכל לעבוד במצב Clone, שזה אומר שבמחשב ובטלויזיה תיראה אותו דבר, ואז ברגע שאתה מגיע לסלון אתה פשוט מפעיל את המדיה סנטר ונהנה מHTPC
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
dedy88, איחדתי לך את שני השרשורים כי הם עסקו באותה סוגייה (מצאתי את עצמי עונה לך פעמיים בשני שרשורים).
לשאלתך: לדעתי כדאי לשים ממיר נוסף בחדר העבודה עם המחשב החדש שכולל כרטיס טלוויזיה ועליו לעשות הקלטות, כאשר בסלון אתה שם רק סטרימר שמנגן את כל התכנים וההקלטות המאוחסנים על המחשב בחדר העבודה דרך הרשת הביתית. מומלץ להעביר כבל רשת פשוט ולא להסתמך על רשת אלחוטית. אפשר כמובן בסלון לשים HTPC במקום סטרימר (שני מחשבים בסה"כ).
לשאלתך: לדעתי כדאי לשים ממיר נוסף בחדר העבודה עם המחשב החדש שכולל כרטיס טלוויזיה ועליו לעשות הקלטות, כאשר בסלון אתה שם רק סטרימר שמנגן את כל התכנים וההקלטות המאוחסנים על המחשב בחדר העבודה דרך הרשת הביתית. מומלץ להעביר כבל רשת פשוט ולא להסתמך על רשת אלחוטית. אפשר כמובן בסלון לשים HTPC במקום סטרימר (שני מחשבים בסה"כ).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"