פתרונות הקמת רשת-שאלה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #21 

לא תמיד ניתן להשחיל על הטלפון
אצלנו למשל זה לא הלך
דווקא לממד זה נתקע

לא משהו שלא פתיר עם מקדח
ארוך
מאוד ארוך
העם דורש..... כל מיני דברים

compman112 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2593
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #22 

בנתיים אוותר על הרעיון של הקדיחה וכו'. בלאגן מיותר :?

בקשר לחיבור סטרימר ב Wi FI -
עדיין כנראה לא הבנתם אותי.
לצורך העיניין בניתי תרשים

תמונה

http://img143.imageshack.us/my.php?imag ... 452qd5.jpg

רשת קווית - קו רציף
אלחוטי - קו לא רציף.

במקום שהסטרימר יחובר לשרת, שיחובר משהו בסגנון מה שהמחשב שלי מחוברhttp://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd ... 1&pl2_id=5

ככה העברת קבצים בין המחשב שלי, לשרת לסטרימר לא תהיה אלחוטית, אלא קווית. רק השימוש של האינטנרט והמחשבים שיגובו יהיו בחיבור האלחוטי.

קאפיש :roll:
מקווה שההסבר ברור, עכשיו אולי יתחילו לצוץ רעיונות חדשים אני מקווה.
תודה רבה על הרעיונות עד כה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #23 

טוב, תרשים בערך ברור. נשארה עוד שאלה - אם אתה שם ראוטר אלחוטי בממ"ד - עד כמה הוא מכסה את הדירה?
ה-access point ךא יתאים לך לפי התרשים, כי אתה צריך לחבר 3 רכיבים ברשת קווית ואחד אלחוטית. עדיף לך לקחת נתב אלחוטית כלשהו שיכלול בתוכו switch רגיל. את הנתב תפעיל כ-switch בלבד, זאת אומרת הוא לא יחובר לאינטרנט.

ה-access point שציינת מקבל רשת על גבי הכבל רשת ומשדר אותה ב-wi-fi

בסה"כ אתה יכול לשעות כך:
1. ראוטר bfocus (עובד כראוטר, מחובר לאינטרנט)
2. נתב 3com (לדוגמא בממ"ד) הנתב כולל בפנים switch 4 פורטים. הנתב יעבוד כ-switch בלבד, יקשר בין המחשבים בממ"ד ויתן לך כיסוי wifi מחוץ לממ"ד.
3. עוד נתב 3com (זהה לחלוטין לקודמו, רק ישמש בתדר אחר, ויוגדר כ-repeater לנתב אלחוטי שיושב בממ"ד). הוא גם ישמש כ-switch לשרת, מחשב וסטרימר, ויספק כיסוי אלחוטי טוב למחשב הנוסף.

הנתב הזה עולה בערך 200 ש"ח, אולי מחירים כבר ירדו עוד, אבל הוא מספיק טוב לדעתי

compman112 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

1. מה ההבדל בין access point לבין נתב עם סוויי'ץ?
2. אני רוצה דגם שעובד בתדר N.
3. אנטנות קניתי בנפרד, אז לא חייב דגם עם אנטנה שתייקר את העיניין.
4. מה הכוונה מכסה את הדירה? כרגע לראוטר מחובר אנטנה עם חוט מאריך, שההאנטנה יושבת ממש מחוץ לממ'ד בכמה ס''מ.
5. שאלה לפרוטוקול, בחדר של המחשב שלי והשרת יש חיבור לקו טלפון, האם זה חיבור גם לאינטרנט ADSL? השאלה שלי האם כל חיבור טלפון בבית או גם אינטנרט, שאפשר להעביר את המודם למקום אחר.
5.1. במידה וכן, אותו מערך חדש נכון?
6. מהכ הכוונה שאפעיל את הנתב רק כסוויץ', האם הוא יקלוט אינטרנט? או שהכוונה שלא יחובר פיזית למודם .

תודה רבה דימה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #25 

1. ההבדל הוא בכך ש-access point מאפשר אך ורק שידור של wi-fi. ז"א אתה מחבר יחידה עם כבל רשת ל-switch והיא יוצרת כיסוי wi-fi. היחידה ניתנת לקינפוג, ואתה יכול לקבוע ערוץ בו היא תעבוד, שם רשת וכד'. לעומת זאת ראוטר אלחוטי שכולל בתוכו switch מאפשר חיבור של התקנים חוטיים ואלחוטיים אליו, ללא צורך בהתקנים נוספים (פשוט אתה חוסך במקום ובשקעי חשמל הנדרשים).
2. אני מניח שתוכל למצוא דגם N כלשהו
3. אני לא מכיר ראוטר אלחוטי שלא כולל אנטנה.
4. כרגע הראוטר עם האנטנה חיצונית הזאת נותן לך כיסוי טוב?
5. מודם אתה יכול להתקין בכל שקע בבית שמחובר לאותו קו טלפון. אתה יכול לחבר רק מודם אחד על הקו (אותו מספר טלפון).
5.1 לא הבנתי
6. הכוונה שהוא לא יבצע חיבור לספק האינטרנט ולא יחלק כתובות ב-DHCP, אלא יתן רק חיבור פיזי למחשבים שמחוברים אליו עם כבל רשת ויתן רשת wi-fi למחשבים בחיבור אלחוטי.

עד כמה שאני רואה חסר לך קצת ידע בתחום. אולי שווה לבדוק אפשרות שתזמין טכנאי מחשבים שיתקין לך את כל הדברים הנדרשים בצורה האופטימלית ביותר. לדעתי שווה בדיקה

compman112 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

1. הובן
2. יש המלצות על דגמים? חברה מסוימת?
3. הובן
4. מה הכוונה כיסוי טוב? אם הכוונה לגלישה יציבה, כן, אבל הראוטר לפי דעתי הוא הבעייתי, הוא נכבה,עושה ריסט לפעמים, פתאום האינטנט לא עובד, כנראה מתחמם יותר מידי או התיישן.
5. אולי אעביר את המודם לחדר של המחשב שלי ושל השרת, אם אתה אומר שחיבור ADSL מתחבר לכל קו טלפון רגיל (ללא קריאה לטכנאי שלהם נכון? לא צריך "להגדיר" בשקע של הטלפון שיהיה אינטרנט גם?
בממ'ד יש מן מתאם כזה שמתלבש על החיבור טלפון ולשם אני מחבר את הפקס ואת האינטרנט (אותו קו) המתאם הזה חשוב לחיבור או שזה רק "מפצל" בעצם?
6. כשאחזור מהעבודה אקרא על הנושא, יש לך אתר מומלץ ? בקשר לטכנאי, זו הוצאה מיותרת, בעזרת חברי הפורומים השונים באינטנרט, בעזרת מדריכים, ניתן להגדיר לבד אני מאמין את הרשת, בקשר לבחירת דגמים בנתיים אני רואה שאעזר בך, אני רואה שיש לך ידע נרחב בתחום, ואני מאוד מעריך זאת, או שמשיהו יצטרף לת'רד ויעזור גם כן.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #27 

אז כך:
2. לא, אין לי המלצה על הדגם, אני משתמש ב-3com, שתומך רק ב-b/g, ובכלל אני מעדיף רשת קוית, לכן פרסתי כבלים בכל הדירה. (דירה שכורה של שני חדרים ורק במטבח אין לי כבל רשת, לא נורא:-)
4. רוב הסיכויים שהחלפת נתב תפתור את הבעיה. (כן התכוונתי לכיסוי יציב ואיכותי)
5. כל עוד בשקע יש אותו קו (במידה ויש לך קו אחד בבית אז זה בטוח אותו קו, ואם יש יותר מקו אחד - חייג 110* ותוודא שזה אותו קו) אז אתה יכול להעביר את המודם לבד. לא תצטרך הגדרות נוספות.
לגבי מפצל - זה לא סתם מפצל אלא פילטר, המפריד בין תדרי קו טלפון רגיל לבין תדרי adsl, כך שהפקס לא יגרום הפרעות למודם. פילטר כזה צריך להיות על כל השקעים של אותו קו טלפון כל עוד מחובר אליהם משהו.
6. תנסה אתר www.fresh.co.il. יש שם לא מעט חומר בנושא רשתות (לפחות פעם היה).

בהצלחה:-)
נ.ב. אתה יכול לפנות אלי גם בפרטי, שלא לעמיס על הפורום. נראה לי שעברנו לנושא שלא בדיוק קשור לפורום כבר:-)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #28 

מה עם רשת על גבי חשמל? זה לא עובד טוב?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #29 

lawpower כתב:מה עם רשת על גבי חשמל? זה לא עובד טוב?
...
אני אישית לא ניסיתי את זה לכן אין לי דעה... אם מישהו כאן ניסה ומשתמש בזה אשמח לשמוע גם חוות דעת

צלילים-ירוקים
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 239
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

רשת על חשמל

שליחה #30 

רשת על רבי רשת החשמל עובדת מצויין כל עוד על אותה הפאזה.
הסבר:
יש צורך במשדר ומקלט שנראים כמו מטען סטנדרטי. המשדר מתחבר לרשת החשמל בחיבור תקע רגיל, בצידו השני כניסת רשת מהראוטר.
בכל נקודה בה רוצים לממש חיבור לאותה הרשת מתקינים מקלט שנראה בדיוק כמו המשדר- מתחבר לתקע החשמל ומצידו השני יוצא כבל רשת לכיוון המחשב.

קצבי ההעברה מעולים (אישית חיברתי 8 נקודות קצה לשרת אחד ועובדים בו זמנית מעולה)

הבעיה היא שכל הנקודות בהן רוצים לממש את הרשת צריכות להיות על אותה פאזה.

העלות אגב נמוכה יחסית - כ 400 ש"ח לקיט של משדר+מקלט.
צלילים ירוקים בע"מ
www.green-sounds.com
קולנוע ביתי לבית לגן ולעסק

compman112 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

צלילים ירוקים - יש מישהו שאוכל להתייעץ איתו בנושא?

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #32 

400 ש"ח עבור מקלט אחד ומשדר אחד? אז אני מניח שהייתה צריך משדר אחד ו-7 מקלטים כדי לחבר 8 נקודות, נכון? אם כן - כמה זה עלה?

aladin_7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #33 

מבלי להכיר את מבנה הדירה

אתה יכול לפרוס רשת קוית מחוץ לממ"ד, אמרת 3 מחשבים נייחים+ סטרימר , ואת הAP האלחוטי (או האנטנה שלו) תשים בכניסה לממ"ד מבחוץ כך שהקליטה בתוך הממ"ד תהייה ללא הפרעות. בסה"כ עבור כל זה אתה צריך נתב אלחוטי שכולל 4 כניסות חוטיות (זה סטנדרט בנתבים הזולים).

צלילים-ירוקים
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 239
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #34 

כעוסק בתחום לא יאה שאמליץ על מותג ספציפי.
"גגל" את הערך "רשת על גבי חשמל" ותגיע למוצרים המדוברים. עובד נהדר.
קח בחשבון שצריכים לשבת על אותה פאזה.
צלילים ירוקים בע"מ
www.green-sounds.com
קולנוע ביתי לבית לגן ולעסק

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”