פניתי לנציגת שירות של YES ושאלתי אותה האם איכות הצפיה של SD יהיו משופרים עם ממיר HD .
הנציגה מסרה שאכן יהיה שיפור ,
אי לכך ביקשתיה לקבל לנסיון את ממיר ה HD ובמידה והבטחתה תתקיים - כלומר אהנה משיפור בצפיה ( SD ) אשאיר את הממיר בהתחייבות,
הנציגה מסרה ש YES לא נותנים לנסיון אלא עלי להתחייב ל 3 שנים מראש !!!
חומר למחשבה :
אם לדבריה יהיה שיפור , מדוע לא לתת לי לנסות ולהווכח בכך ? אין להם מה להפסיד ,
מדוע עלי להתחייב ל 3 שנים טרם ביצוע נסיון של דקת צפיה אחת ?
הנציגה מסרה שאם אבקש להתנתק בחודש הראשון , אשלם קנס של כ 100 ש"ח ,
sam22 כתב:רונן,
אני מקווה שאתה יודע שתראה SD באיכות נמוכה מזו שאתה יכול לקבל במקס
...
לא ברורה לי הנקודה הזאת. ממיר HD מתחבר לטלוויזיה ב-HDMI משמע חיבור דיגיטלי, YES MAX מתחבר לטלוויזיה בחיבור RGB (במקרה הטוב) שהוא אנלוגי, אז למה שאיכות תכני SD בממיר HD תהיה פחותה מזו של ה-MAX?
איכשהו נראה לי שהתמורה מ-YES HD מאוד נפגעת מהעובדה שאין אפשרות הקלטה. אכן, עד שהגעתי לפתרון הבעיה הזאת, הצפיה שלנו בשידורי HD הייתה מקרית ונדירה למדי. הרגע שבו יש אפשרות להקליט ולצפות בסרט מתי שבא לך, התמונה משתנה בהחלט.
כן, עדיין יש לי מנוי בניוז ושני חשבונות באתרי TORRENT HD טובים. אבל היכולת להקליט סרט בלי לחכות להורדה וגם להינות מכתוביות מובנות בעברית היא מאוד נוחה.
...
לא ברורה לי הנקודה הזאת. ממיר HD מתחבר לטלוויזיה ב-HDMI משמע חיבור דיגיטלי, YES MAX מתחבר לטלוויזיה בחיבור RGB (במקרה הטוב) שהוא אנלוגי, אז למה שאיכות תכני SD בממיר HD תהיה פחותה מזו של ה-MAX?
...
...
שאלה מצוינת
לא ברור
פשוט רואים פחות טוב
...
ניחוש : שימוש בכבל דיגיטלי בשידור אנאלוגי לא תמיד מהווה שת"פ טוב
...
...
המעבר בין אנלוגי לדיגיטלי לכשעצמו לא אמור לגרוע או להוסיף איכות ובשני המקרים אתה מעביר RGB (זה מה שגם חיבור ה HDMI מעביר). אני ממש מצטער אם אני מנפץ כאן מיתוס ש HDMI הוא בהכרח חיבור איכותי יותר כי הוא דיגיטלי.
הבעיה בממיר ה HD היא שכפי הנראה הוא לא מבצע המרה תקינה בין התחומים. עפר בזמנו חקר קצת את הנושא ודיווח עליו כאן בפורום ולטענתו גרסאות הקושחה האחרונות של ממיר ה HD מביאות אותו קרוב לאיכות של היס מקס.
...
...
המעבר בין אנלוגי לדיגיטלי לכשעצמו לא אמור לגרוע או להוסיף איכות ובשני המקרים אתה מעביר RGB (זה מה שגם חיבור ה HDMI מעביר). אני ממש מצטער אם אני מנפץ כאן מיתוס ש HDMI הוא בהכרח חיבור איכותי יותר כי הוא דיגיטלי.
הבעיה בממיר ה HD היא שכפי הנראה הוא לא מבצע המרה תקינה בין התחומים. עפר בזמנו חקר קצת את הנושא ודיווח עליו כאן בפורום ולטענתו גרסאות הקושחה האחרונות של ממיר ה HD מביאות אותו קרוב לאיכות של היס מקס.
...
קרוב בחיבור אנלוגי או דיגיטלי?
נערך לאחרונה על ידי שח_מט ב 30/11/2008 21:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
יש שני גורמים שיכולים להשפיע על איכות התמונה שכל ממיר מפיק:
1. אופן פיענוח השידור הדיגיטלי (MPEG2 במקרה הזה).
2. החיבור בין הממיר לבין הטלוויזיה.
יכול להיות שממיר HD עושה את 1 הרבה פחות טוב מה-MAX הרגיל. אבל מהרגע שהתמונה המפוענחת יוצאת מממיר HD היא מגיע לטלוויזיה בלי אובדן איכות, מה שאי אפשר לאומר על ממיר YES MAX בו החיבור הוא אנלוגי וגם אם הוא הכי איכותי שיכול להיות (RGB) עדיין יהיה אובדן איכות.
עד כמה שידוע לי יס דווקא משדרים את ערוצי ה HD ב H.264 ולא ב mpeg2 וההשפעה של אנלוג לעומת דיגיטל במקרה זה הייתה משמעותית רק אם חיבור ה HDMI היה נוצר מלכתחילה כדי לשפר את איכות התמונה ולא כדי להוריד עלויות ולדחוף לנו בדרך גם את הגנת התוכן לגרון.
היתרון המשמעותי היחיד שהיה לשיטת שעדור דיגיטלית היה בנושא שמירה על גאומאריית תמונה מושלמת ודי קל לראות שהבעייה הזו אינה משמעותית עוד בשידור אנלוגי כאשר משווים שני מסכי מחשב כשאחד מחובר ב VGA והשני ב DVI. עד כמה שזכור לי, הטענות המרכזיות של בעלי היס HD הן בנושא איכות הצבעים דווקא וכאן כנראה שהממיר מבצע המרה הרבה פחות מוצלחת מזו שמסך טיפוסי מסוגל לבצע.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
Catskinner כתב:עד כמה שידוע לי יס דווקא משדרים את ערוצי ה HD ב H.264 ולא ב mpeg2 וההשפעה של אנלוג לעומת דיגיטל במקרה זה הייתה משמעותית רק אם חיבור ה HDMI היה נוצר מלכתחילה כדי לשפר את איכות התמונה ולא כדי להוריד עלויות ולדחוף לנו בדרך גם את הגנת התוכן לגרון.
היתרון המשמעותי היחיד שהיה לשיטת שעדור דיגיטלית היה בנושא שמירה על גאומאריית תמונה מושלמת ודי קל לראות שהבעייה הזו אינה משמעותית עוד בשידור אנלוגי כאשר משווים שני מסכי מחשב כשאחד מחובר ב VGA והשני ב DVI. עד כמה שזכור לי, הטענות המרכזיות של בעלי היס HD הן בנושא איכות הצבעים דווקא וכאן כנראה שהממיר מבצע המרה הרבה פחות מוצלחת מזו שמסך טיפוסי מסוגל לבצע.
...
צריך להשוות תפוחים לתפוחים. YES MAX יודע להציג רק חומר SD שהוא מקודד דווקא ב-MPEG2 ולא ב-MPEG4.
HDMI לצורך העניין שווה ערך ל-DVI, פשוט באריזה יותר קומפקטית. כמי שיש לו כמה מסכי LCD בבית ובעבודה, אני יכול להעיד שיש הבדל משמועתי ונראה לעין באיכות התמונה כשאותו המסך ואותו המחשב מחוברים בחיבור דיגיטלי (DVI) וחיבור אנלוגי (VGA). ההבדל בא לידי ביטוי אפילו ברזולוציות נמוכות יחסית (1280 על 1024) ועוד כמה וכמה ב-FULL HD.
לגבי הצבעים של ממיר YES HD אין לי כל כך מושג כי אני לא משתמש בו. אני רק רואה בבירור שהתמונה שאני מקבל מהמחשב שלי בהצגת שידור YES ב-SD הרבה יותר טובה מאשר התמונה שאני מקבל מ-YES MAX. נכון שיש פה יותר הבדלים מאשר רק צורת החיבור (RGB ב-MAX לעומת DVI דיגיטלי במחשב), אבל ההבדל הוא מאוד משמעותי.
Catskinner כתב:עד כמה שידוע לי יס דווקא משדרים את ערוצי ה HD ב H.264 ולא ב mpeg2 וההשפעה של אנלוג לעומת דיגיטל במקרה זה הייתה משמעותית רק אם חיבור ה HDMI היה נוצר מלכתחילה כדי לשפר את איכות התמונה ולא כדי להוריד עלויות ולדחוף לנו בדרך גם את הגנת התוכן לגרון.
...
צריך להשוות תפוחים לתפוחים. YES MAX יודע להציג רק חומר SD שהוא מקודד דווקא ב-MPEG2 ולא ב-MPEG4.
HDMI לצורך העניין שווה ערך ל-DVI, פשוט באריזה יותר קומפקטית. כמי שיש לו כמה מסכי LCD בבית ובעבודה, אני יכול להעיד שיש הבדל משמועתי ונראה לעין באיכות התמונה כשאותו המסך ואותו המחשב מחוברים בחיבור דיגיטלי (DVI) וחיבור אנלוגי (VGA). ההבדל בא לידי ביטוי אפילו ברזולוציות נמוכות יחסית (1280 על 1024) ועוד כמה וכמה ב-FULL HD.
לגבי הצבעים של ממיר YES HD אין לי כל כך מושג כי אני לא משתמש בו. אני רק רואה בבירור שהתמונה שאני מקבל מהמחשב שלי בהצגת שידור YES ב-SD הרבה יותר טובה מאשר התמונה שאני מקבל מ-YES MAX. נכון שיש פה יותר הבדלים מאשר רק צורת החיבור (RGB ב-MAX לעומת DVI דיגיטלי במחשב), אבל ההבדל הוא מאוד משמעותי.
...
לא הבנתי, מנסיונך איך אפשר לקבל איכות הכי טובה ממיר HD (באיזה חיבור) למסך LCD או פלזמה?
האם בדקת MAX מול 3100 ?
ברור שהחיבור הכי טוב של הממיר YES HD לטלוויזיה הוא HDMI. לצערי, יש מצבים שאי אפשר להשתמש בו (למשל, אם לטלוויזיה יש כניסת DVI שלא תומכת ב-HDCP, כמו שני מסכי SHARP HD READY שיש לי), אז יש צורך לעבור ל-COMPONENT.
הדיון בכלל היה לגבי השוואת איכות התמונה של תוכן SD בין הממיר YES HD לממירי YES אחרים, ביניהם ה-MAX. אני הבעתי תהייה איך יכול להיות שאנשים טוענים של-MAX יש איכות תמונה יותר טובה כאשר החיבור של הממיר YES HD לטלוויזיה בהגדרה יותר טוב. התשובה שקיבלתי הייתה שכנראה התוכנה של הממיר YES HD עושה איזשהו עיוות צבעים שלמרות הנחיתות התיאורטית נותן ל-MAX יתרון על פני HD. אני עצמי אף פעם לא עשיתי השוואה כזאת משתי סיבות:
1. כמו שכתבתי, הטלוויזיה שלי לא תומכת ב-HDCP ולכן אני יכול לחבר את הממיר HD רק ב-COMPONENT שהוא גם חיבור אנלוגי ולכן ההשוואה הזאת אצלי היא בלתי אפשרית.
2. אני בכל מקרה לא משתמש בממיר HD שלי אלא מקליט שידורי YES ומקרין אותם על המסך באמצעות מחשב HTPC. כאן התמונה שאני מקבל בפירוש יותר טובה (גם ב-SD וגם ב-HD) מכל ממיר של YES אבל זה נובע לא רק מעצם החיבור הדיגיטלי אלא גם מהעובדה שלמחשב יש כנראה יכולת תצוגה (בהינתן כוח עיבוד מספיק וקודקים טובים) הרבה יותר טובה מכל ממיר שהוא.
oferlaor כתב:הבעיה היא כנראה בפיענוח או יתכן מאוד שהמפענח מניח מראש שמדובר במסך LCD או פלזמה ב-FHD ולכן מוסיף איזה סוג של פילטר אשר מוריד את חדות התמונה.
יהיה אשר יהיה, יש ירידה מורגשת באיכות התמונה כאשר מציבים את הYES MAX מול הממיר YES HD (לטובת ה-MAX).
...
לצערי את הירידה בחדות מרגישים ואני שוקל בכל זאת לחבר את ה 3100 במקביל ל HD
מה שאומר שכנראה לא אפתח את הממיר HD בחצי שנה הקרובה....