שאלה דחופה לגבי MOREL OCTUS 5.

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #21 

zivperlman כתב: לאיזה עיוותים אתה מתכוון?
אני חושש שאתה מתייחס בטעות לרמקול כאילו היה מגבר.
...
אני מתכוון ל - Total harmonic distortion ואני לא מתייחס למגבר אלא במפורש לרמקול.
הנה דוגמא ל - THD גרף של DALI IKON 7 :

zivperlman
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 65
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

moshem74 כתב:אכן יצא לי לשמוע אותו.

רמקול שקוף,נעים לאוזן,מדוייק,אמיתי וצלול.

אני חושב שאפשר לשייך אותו לקטגוריית ה HI END בשקט.
...
היי משה, אני שמח לשמוע שנהנת מהצליל.
בדקתי שנית לגבי העכבה הנומינלית של הדגם והיא אכן 6Ohm
אם על הרמקול מופיע הנתון 8Ohm , זאת ככל הנראה טעות במדבקת המוצר.

הסיבה לכך שאין נתונים באתר, היא שמוצר זה מיועד לשיווק בארץ בלבד.
המטרה העיקרית בפיתוחו הייתה לאפשר דגם מקורב לOCTAVE5.2
אך בנצילות גבוהה יותר, כדי שניתן יהיה לשדכו גם לרסיברים/מגברים הנפוצים יותר בשוק.

zivperlman
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #23 

valer_valer כתב:
zivperlman כתב: לאיזה עיוותים אתה מתכוון?
אני חושש שאתה מתייחס בטעות לרמקול כאילו היה מגבר.
...
אני מתכוון ל - Total harmonic distortion ואני לא מתייחס למגבר אלא במפורש לרמקול.
הנה דוגמא ל - THD גרף של DALI IKON 7 :[/quote]

היי ואלרי,
מקבל לחלוטין את מה שאתה אומר, רציתי לוודא קודם כל שאנו אכן דנים באותה סוגיה.

מדידת THD לרמקול בכללותו (שאכן תתקבל בד"כ בהתאם לנתונים שציינת)
על אף שתהיה בעלת חשיבות למפתח הרמקול,
ברוב המקרים לא תאמר הרבה לצרכן הסופי, בוודאי לא ביחס למבחן האזנה.
מכיוון שההחלטה היא סובייקטיבית, לא חסרים מקרים בהם המאזין יעדיף
רמקול מסוים שאולי נמדד דווקא פחות טוב ממשנהו.
כתוצאה מכך לא נתקל בד"כ ביצרני רמקולים המפרסמים מדידות מסוג זה.
(האם אני יכול להניח שהגרף הנתון לא נלקח מאתר היצרן?)

אם מדידות בלבד היו משקפות בחירת מוצר בתחום האודיו,
אף מגבר שפופרות לא היה עובר את המבחן. במציאות זה כמובן שונה.

תחום התדרים השמיע לאוזן אנושית הוא הנורמה בפרסום הנתונים
לרמקול המוגדר כ FULLRANGE ,גם אם אי אפשר להפיק 20Hz באופן מעשי
עם פחות מוופר "15 (במעשי אני מתכוון לטווח הכללי בFLAT, כי אין שום בעיה לחבר טוויטר
לטון גנרטור על 20Hz, רק שלא יצא לנו מזה סאונד בעוצמה נמוכה, או עשן בעוצמה גבוהה...)
או לחילופין להוסיף סאבוופר נפרד למערכת.
נתון יותר רלוונטי לדגם זה הוא הענות של -/+ 1.5dB בין 42Hz-18kHz ,
בכל אופן אנחנו מדברים על רמקול עם מיד-וופר בקוטר "5.
כמו שאמר משה למעלה, הוא שמע ואהב את התוצאה.
אם היה מנסה "להקשיב" לגרף THD, יתכן שלא היה אוהב את התוצאה.

בסופו של דבר, הכל עניין של פרופורציה, אין שום אפשרות להתייחס לאיכותו של רמקול
בטרם נבדק למטרה אותה נועד לבצע (האזנה)
זיו
...

moshem74 פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1516
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #24 

אם מדובר בטעות בנוגע לעכבה של הרמקול, הריי שישנה טעות גורפת בכל המוצר הזה כיוון שכך כתוב על כל הרמקולים מאותו דגם, והיו הרבה בחנות בכל מיני צבעים.
המדבקה היא לא סתאם מדבקה אלה מותאמת למגרעת בגב הרמקול,וזו לא מדבקה מנייר אלה רקע של החיבורים(טרמינאלים)מאחורה.

בכל אופן כיאה למוצר כחול לבן.....

Savta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
נתן תודות: 0

שליחה #25 

למה מורל לא יכולה לשווק רמקול מדפי נורמלי עם וופר 6.5 רגיל שגם לא נראה כמו עב"מ?
זה קשה מדי?

zivperlman
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #26 

moshem74 כתב:אם מדובר בטעות בנוגע לעכבה של הרמקול, הריי שישנה טעות גורפת בכל המוצר הזה כיוון שכך כתוב על כל הרמקולים מאותו דגם, והיו הרבה בחנות בכל מיני צבעים.
המדבקה היא לא סתאם מדבקה אלה מותאמת למגרעת בגב הרמקול,וזו לא מדבקה מנייר אלה רקע של החיבורים(טרמינאלים)מאחורה.

בכל אופן כיאה למוצר כחול לבן.....
...
אז הדיון עובר למהות המדבקה במקום על מהות המוצר, ששמחתי מאוד ללמוד שאהבת.
אני מבין שאתה עומד לרוכשו, ומניח שזה לא מה שיעצור בעדך?
לאיזה הגברה אתה מתכוון לשדכו?

zivperlman
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #27 

Savta כתב:למה מורל לא יכולה לשווק רמקול מדפי נורמלי עם וופר 6.5 רגיל שגם לא נראה כמו עב"מ?
זה קשה מדי?
...
שלום סבתא,
לעיצוב המוצר השפעה רבה בתחום זה, ולכן אנו פועלים בהתאם לדרישות השוק העדכניות
בתחום מוצרי הבית.
אתה שואל למעשה למה חברת מוראל היא לא כמו כולם? מכיוון שהיא פשוט לא.
בנוסף להיותנו יצרני מערכות רמקולים ביתיות מוגמרות,
אנו מייצרים דרייברים לשוק ה OEM והDIY, ומערכות רמקולים לרכב.
לכן מיקוד בתחומי פעילות ומוצרים מסוימים, הם הכרח אם רוצים לשמור על עקביות ולהתקדם.
הגישה שלנו אינה כמקובל בד"כ בשוק,
(הצפה של מוצרים באלף ואחת ורסיות לפי מדרג מחירים התופס כל לקוח פוטנציאלי,
המוחלפים כל שנה בדומה לשוק הרכב)
אך היא תואמת את הצורך.
מראה של עב"מ? זאת שאלה של טעם, ואי אפשר לקלוע לטעם של כל אחד באופן פרטני
אם רוצים לשרוד בשוק הזה מעל 30 שנה.

לגבי השאלה "האם זה קשה מדי?" הכל שאלה של כדאיות וזמן בסופו של דבר.

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #28 

zivperlman

אני כל פעם שמח על תגובה עניינית.
אכן שנינו מדברים בשפה משותפת.
-/+ 1.5dB בין 42Hz-18kHz הוא נתון מצויין לכל רמכול, שאמנם יודע להשמיע תדר נמוך (למשל 30Hz) אך לא להבליט אותו כדי שמאזין כמוני (שבכל מקרה בטוח שהעיוותים לא רצויים גם עם הם לעיתים מוסיפים גוון נעים לאוזן) יוכל לשמוע מוזיקה בדומה למה שהיא הוקלטה.
לגבי מגבר שפופרות - גם כן אני מסכים איתך לחלוטין - THD שלו עולה פי מאות מהמגברים ה"רגילים" - אבל יש לו נתון נוסף, חשוב לא פחות, שהוא טכני וניתן למדידה - Damping Factor. כך שזה לא רק "האוזן".
ואחרון חביב זה ששום יצרן רמקולים לא מפרסם את ה - THD גרף - אני מסכים, ובאותו זמן מצער על כך.
לדעתי זה נתון חשוב מאוד שכן משקף את איכות הצליל.
צריך לזכור שלא כל מה שאתה שומע בחנות הוא אמיתי (יש הדהוד, הרמקולים לרוב ממוקמים קרוב אחד לשני ולא ניתן להרחיקם). לאור זאת חשוב לי גם לדעת את הנתוני האמת - אולי כדאי לי להתאמץ ולשמוע את אותו הרמקול במקום אחר - יותר טוב מבחינה האקוסטית.
DALI IKON 7 שהבאתי כדוגמא - האו מושלם מבחינת THD גרף, אין הרבה כאלה, אבל יש אנשים שמעדיפים את הצבע (ו - THD יודע לעשות את זה טוב). לקחת לדוגמא, ואני מדבר בהגזמה, את אפקטור דיסטורשיין שפופרתי יקר. הוא עושה צליל מעולה לגיטרה, למרות עיוות של כמעט 100%.

Savta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #29 

///"לעיצוב המוצר השפעה רבה בתחום זה, ולכן אנו פועלים בהתאם לדרישות השוק העדכניות
בתחום מוצרי הבית.
אתה שואל למעשה למה חברת מוראל היא לא כמו כולם? מכיוון שהיא פשוט לא."///

-- קודם כל, עצם זה שאתם מדברים על עיצוב לפני דברים אחרים כבר אומר משהו, ומשהו לא טוב, מבחינתי. וחוץ מזה, אני לא בטוח שעיצובים הזוים זה "דרישות השוק העדכניות". רוב יצרני הרמקולים עדיין מייצרים רמקולים שלא נראים כמו חללית. אתם כנראה לא מתכוונים לשוק חובבי האודיו, בכל אופן, אלא אולי על שוק הנובורישים שרוצים לעצב סלונים בצורה יצירתית, כי לחובבי אודיו מה שחשוב זה לא העיצוב. חוץ מזה, לדעתי יותר אנשים לא קונים את הרמקולים שלכם בגלל איך שהם נראים, מאשר ההפך. ומה הכוונה שמורל היא לא כמו כולם? עד כמה שאני יודע במשך שנים רבות עיצבתם רמקולים בצורה נורמלית ומקובלת וגם היו לכם הרבה דגמים שונים. עכשיו כנראה החלטתם שרמקולים זה ממש לא התחום שמעניין אותכם, ועברתם כמעט בלעדית ל תחום דרייברים/קולנוע ביתי/מערכות לרכב וכך הלאה. חבל. אתם למעשה מודים שאין לכם מה להציע בתחום הרמקולים, ברור שכיום יצור הרמקולים אצלכם הוא תחום נידח. למה שלא תפסיקו לחלוטין לייצר רמקולים ותודו בזה? גם זו החלטה לחלוטין מקובלת ולגיטימית.

zivperlman
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #30 

Savta כתב:///"לעיצוב המוצר השפעה רבה בתחום זה, ולכן אנו פועלים בהתאם לדרישות השוק העדכניות
בתחום מוצרי הבית.
אתה שואל למעשה למה חברת מוראל היא לא כמו כולם? מכיוון שהיא פשוט לא."///

-- קודם כל, עצם זה שאתם מדברים על עיצוב לפני דברים אחרים כבר אומר משהו, ומשהו לא טוב, מבחינתי. וחוץ מזה, אני לא בטוח שעיצובים הזוים זה "דרישות השוק העדכניות". רוב יצרני הרמקולים עדיין מייצרים רמקולים שלא נראים כמו חללית. אתם כנראה לא מתכוונים לשוק חובבי האודיו, בכל אופן, אלא אולי על שוק הנובורישים שרוצים לעצב סלונים בצורה יצירתית, כי לחובבי אודיו מה שחשוב זה לא העיצוב. חוץ מזה, לדעתי יותר אנשים לא קונים את הרמקולים שלכם בגלל איך שהם נראים, מאשר ההפך. ומה הכוונה שמורל היא לא כמו כולם? עד כמה שאני יודע במשך שנים רבות עיצבתם רמקולים בצורה נורמלית ומקובלת וגם היו לכם הרבה דגמים שונים. עכשיו כנראה החלטתם שרמקולים זה ממש לא התחום שמעניין אותכם, ועברתם כמעט בלעדית ל תחום דרייברים/קולנוע ביתי/מערכות לרכב וכך הלאה. חבל. אתם למעשה מודים שאין לכם מה להציע בתחום הרמקולים, ברור שכיום יצור הרמקולים אצלכם הוא תחום נידח. למה שלא תפסיקו לחלוטין לייצר רמקולים ותודו בזה? גם זו החלטה לחלוטין מקובלת ולגיטימית.
...
ערב טוב סבתא,
הכוונה היא שבניגוד לרוב יצרני הרמקולים בעולם, אנו מתכננים ומייצרים את הדרייברים בעצמנו. פעילות זאת מאפשרת לנו לפתח את איכות הצליל בהתאם לתכנון המוצר,
עם הרבה פחות תלות ממה שקיים בשוק עבור שאר היצרנים.
תתפלא לשמוע אבל יש כאלה שחובבים גם אודיו וגם עיצוב, מה לעשות.
מבחינתם רמקול איכותי יוגדר ככזה גם אם הוא לא בהכרח תיבת סיבית בת 20-30 שנים.

אם נלך לפי גישתך הפיוריסטית בנושא, אני לא מצליח להבין איך בכלל אתה מוכן להקשיב לרמקול שאינו בצורת כדור, שהרי אין צורה מושלמת מכדור לבניית תיבה.
אשמח בהזדמנות הראשונה לשמוע על ואת מוצרי האודיו שאתה מתכנן, מייצר, מפתח
ומשווק בעולם.
אני יוצא מנקודת הנחה שזה עיסוקך, ומכאן באות המלצותיך לגבי הפעולות הנדרשות מבחינתך לביצוע על ידינו.

להפסיק לייצר רמקולים? ומה נעשה עם זה?:
http://www.cesweb.org/awards/innovation ... ory=905087

Savta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

///"הכוונה היא שבניגוד לרוב יצרני הרמקולים בעולם, אנו מתכננים ומייצרים את הדרייברים בעצמנו. פעילות זאת מאפשרת לנו לפתח את איכות הצליל בהתאם לתכנון המוצר,
עם הרבה פחות תלות ממה שקיים בשוק עבור שאר היצרנים."///

-- יש הרבה מאוד יצרנים שמייצרים את הדרייברים של עצמם. אבל רובם גם משווקים רמקולים רציניים, ולא רמקולים לעיצוב הבית שייתכן שבין היתר גם נשמעים סביר.

///"תתפלא לשמוע אבל יש כאלה שחובבים גם אודיו וגם עיצוב, מה לעשות."///

-- לא חושב. רוצה להווכח בכך? תעשו רמקול ברמה גבוהה שהעיצוב לא יהיה הגורם המשמעותי בו ושיראה לא כמו עב"מ, ותראו שהוא מוכר הרבה יותר מה- OCTAVE.

///"הוא לא בהכרח תיבת סיבית בת 20-30 שנים"///

-- יש הבדל בין עיצוב שהוא לא בן 40 שנה והוא יותר חדש ובעל סגנון ייחודי, לבין עיצוב שהוא באופן מכוון יוצר קדימות למראה להבדיל מכל פרמטר אחר.

///"אם נלך לפי גישתך הפיוריסטית בנושא, אני לא מצליח להבין איך בכלל אתה מוכן להקשיב לרמקול שאינו בצורת כדור, שהרי אין צורה מושלמת מכדור לבניית תיבה"///

-- גישתי היא ממש לא פיוריסטית, היא פשוט מאוזנת. אני לא בעד רמקולים שבנוים בצורה הזויה ובנוים רק על מנת שמישהו יתרשם מהעיצוב יותר מאשר מהצליל. אני גם לא טוען שהעיצוב של הרמקול צריך להתאים בצורה מושלמת למה שדורשת האקוסטיקה להבדיל מהאסתטיקה, אני רק אומר שלא צריך לתת לאסתטיקה לא רק להשתלט, אלא להתפרע.

///"אשמח בהזדמנות הראשונה לשמוע על ואת מוצרי האודיו שאתה מתכנן, מייצר, מפתח
ומשווק בעולםאני יוצא מנקודת הנחה שזה עיסוקך, ומכאן באות המלצותיך לגבי הפעולות הנדרשות מבחינתך לביצוע על ידינו."///

-- אני לא מתכנן ולא משווק רמקולים. אני רק מביע את דעתי על התכנון והעיצוב שלכם. מוזר מאוד שאתה מניח שאודיופיל מן השורה אין לו זכות להביע דעה בנושא. ואפרופו השיווק שלכם, אני יכול להגיד משיחות עם אודיופילים רבים בעולם, שהם שותפים לדעתי, ומצטערים על האסטרטגיה שלכם.

///להפסיק לייצר רמקולים? ומה נעשה עם זה"///

-- פאט ליידי? מה זה, רמקול שאתם משווקים? לא שמעתי. בכל מקרה, לא נתקלתי בבן אדם אחד בארץ או בחו"ל שקנה אותו או שדיווח עליו בכל צורה שהיא. בסדר, אז יש לכם כמה קונספטים מוזרים שמדי פעם זוכרים בהכרה של כמה מגזינים פה ושם, אבל אין לכם רמקולים שנמכרים בצורה המונית לא בעולם ולא בארץ, וזוכים לתשבוחות הודות לצליל שלהם. בכל כתבה שנתקלתי על OCTAVE היה כתוב שהוא חדשני, נחמד, מלהיב, מעוצב, ובעל צליל בעייתי במעט או כזה שלא יתאים לרוב האנשים או כזה שהוא בא רק "בתוספת" לעיצוב.

אתם רוצים להיות חברה לעיצוב, תהיו חברה לעיצוב. אתם רוצים לייצר אלמנטים, תהיו חברה לייצור אלמנטים, כמו SEAS או רבות אחרות. תעזבו את הקטע של הרמקולים, זה רק גורם למבוכה ולא מוסיף כבוד. או, לחלופין, תתחילו להתייחס לנושא הזה במלוא הרצינות שמגיעה לו.

zivperlman
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #32 

לילה טוב סבתא,
בניגוד לטענתך, יש מעט מאוד יצרנים שמייצרים לעצמם את הדרייברים.
אולי אתה מתכוון לכך שיש הרבה יצרני רמקולים שחברות כמונו מייצרות עבורם OEM או ODM בהתאם לספסיפיקציות הנדרשות.
יש הבדל בין השניים.
אתה חושב ברצינות שלכל מי מהיצרנים הרבים, שלטענתך מייצרים דרייברים בעצמם,
יש מפעל ייצור דרייברים בבעלותו?

אשמח להבין את הגדרתך למהו "רמקול רציני"
(ודרך אגב, השימוש הרפטטיבי במילים "נורמלי", "עב"מ", או "הזיה" על הטיותיה השונות,
אינו מחזק את הטענות, ולא תורם דבר להתקדמות הדיון)

הגישה המשתמעת מדבריך לפחות בעיני, היא פיוריסטית לחלוטין
ורחוקה מלהיות מאוזנת, אלא דוגמטית במקרה הטוב .
אם זה לא תואם את הדרך בה אתה רואה את הדברים, אז אין לזה מקום.
החלטת, וזהו. כל השאר פסול.

לגבי מוצרים ספציפיים כמו הOCTAVE שהבאת כדוגמא, תתפלא לשמוע שיש אנשים
שחושבים אחרת. שפוט את הדגם ביחס למוצרים אחרים ברמת מחירו, לאחר מבחן האזנה
מבוקר (התאמת GAIN עם שני מגברים זהים בחלל נתון,וכו'), ואז פרסם את רשמיך האישיים.
עד אז, הטענה אינה מחזיקה מים.

בעניין כללי יותר כמו הפאט ליידי -
שוב, על סמך דברים שאינך מודע להם או שטרם בחנת אותם, מיד מגיעה הפסילה הצפויה.
כנראה שגם בCES לא מבינים באודיו.

מקווה שתרשה לי למחות, אך דמגוגיה סופיסטית ומתגוננת בסגנון-
"מוזר מאוד שאתה מניח שאודיופיל מן השורה אין לו זכות להביע דעה בנושא"
היא המוזרה ותלושה מן המציאות, תן לי מראה מקום אחד לטענה מופרכת זאת.
הגינות בגישה לא תזיק פה.

אם יש דבר שאנו קשובים לו בחברה אלו דעות חיצוניות, ומגמות מעודכנות.
אחרת למה להגיב בכלל בפוסט זה, שמההודעה השניה בו מאופיין בהתנגחות חוזרת ונשנית
אשר מתחמקת בעקביות מן העניין?

הצעות בדבר התנהלות עסקית וקטלוג המוצרים הרצוי מתקבלות תמיד בברכה,
אבל אם כבר הזכרת את המושג רצינות, הן צריכות להיות מגובות במשהו קונקרטי יותר
מדעה המבוססת על טעם אישי, כמו ניתוח עסקי בהתיחס למבנה החברה ותחומי פעילותה השונים.

הערת אגב לנ"ל:
החברה פועלת מעל ל30 שנים תחת אותה בעלות והנהלה, בתחום מהתחרותיים ביותר שיש.

טעם בצליל או בעיצוב הוא אישי, וכל אחד רשאי להביע את דעתו.
כפיית דעה על מישהו אחר (נורמטיבית או לא) זה משהו הלקוח ממחוזות אחרים לגמרי.
והיא תישאר כפייה איך שלא תסובב את זה.

צר לי לשמוע שאנו גורמים למישהו מבוכה ולחוסר כבוד כדבריך,
אך אשמח לקבל הערות פרקטיות ובונות יותר לתיקון המצב.
אלא אם כן מדובר בהתנגחות לשמה, שגם עליה תזכה לקבל תגובה מנומסת.

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #33 

Savta,
אני בטוח ששמעת על יותר מאודיופיל אחד שהעיצוב משחק אצלו תפקיד (ולו רק בגלל WAF) ולדוגמא ראה את התגובות לרמקולים של Harbeth. אני מכיר לפחות אדם אחד שקנה את האוקטאב בזכות הסונד ולמרות העיצוב - כך שזה פועל בשני הכיוונים.

Savta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #34 

""""בניגוד לטענתך, יש מעט מאוד יצרנים שמייצרים לעצמם את הדרייברים."""""

-- תלוי איך אתה מגדיר "מעט מאוד". אבל אם כבר אתם מייצרים את הדרייברים בעצמכם, לא חבל שאתם לא מתרגמים את זה גם ליצור מקביל של רמקולים רציניים, ולא רמקולים שהם יותר קונספט עיצובי מאשר כל דבר אחר?

""""אשמח להבין את הגדרתך למהו "רמקול רציני""""""

-- אבל כבר הגדרתי. בקונטקסט הזה רמקול רציני הוא רמקול שהוא לא פריט לעיצוב הבית שייתכן שבין היתר גם נשמע סביר.

""""""ודרך אגב, השימוש הרפטטיבי במילים "נורמלי", "עב"מ", או "הזיה" על הטיותיה השונות,
אינו מחזק את הטענות, ולא תורם דבר להתקדמות הדיון"""""""

-- הוא מחזק מאוד, משום שבמקרה הזה התאורים האלה פחות או יותר אובייקטיביים כי יש הסכמה מקיר לקיר שעיצוב הרמקולים שלכם הוא יוצא דופן, מוזר, מהווה "סטייטמנט", ומרכיב מרכזי ברמקול עצמו.

"""""הגישה המשתמעת מדבריך לפחות בעיני, היא פיוריסטית לחלוטין """""""

-- לחלוטין לא, והסברתי מדוע.

"""""שפוט את הדגם ביחס למוצרים אחרים ברמת מחירו, לאחר מבחן האזנה """""

-- ביחס למוצרים אחרים הוא לרוב מפסיד, ולכן רוב האנשים בארץ, אפילו שכאן OCTAVE עולה פחות מאשר בחו"ל, מעדיפים לקנות רמקולים אחרים. אין כאן ביקוש אלוהים יודע מה לרמקול הזה, בייחוד שהוא כל כך קשה לדחיפה ובעייתי. ולמכור אחד כזה ביד שניה, אם במקרה תרצה לשדרג, הוא משימה בלתי אפשרית.

"""""""על סמך דברים שאינך מודע להם או שטרם בחנת אותם, מיד מגיעה הפסילה הצפויה"""""

-- לא מגיעה שום פסילה. רק אמרתי שלא שמעתי אף אחד שקנה אותם או הגיב עליהם. זה רמקול קונספט, זה לא רמקול שמיעוד למכירה המונית. בסדר, אז ברמקולי קונספט הזוים אתם טובים. אבל מלכתחילה זו כל הנקודה שלי.

"""""כנראה שגם בCES לא מבינים באודיו"""""

-- הפוסט שלך מלא בדמגוגיה שאין לה מקום. תנסה להבין את דבריי ולא לפסול אותם במחי יד.

""""היא המוזרה ותלושה מן המציאות, תן לי מראה מקום אחד לטענה מופרכת זאת."""""

-- אין בעיה. אתה אמרת "אתה בוודאי מתכנן רמקולים ומשווק אותם", כאילו כל דברי יש להם משקל רק אם אני מתכנן ומשווק רמקולים, ולא יכול להיות שאני פשוט אודיופיל. מהיכן הוצאת את ההנחה המוזרה, בלשון המעטה, הזו?

"""""מאופיין בהתנגחות חוזרת ונשנית אשר מתחמקת בעקביות מן העניין?""""""

-- אני לא מתחמק משום עניין. לדעתי, אתה מתחמק. תסתכל שכל משפט שני שאתה רושם הוא האשמה כלפיי במקום התייחסות לעניין. ואני מצד שני, שומר על עצמי מתגובות משתלחות כאלה.

"""""אבל אם כבר הזכרת את המושג רצינות, הן צריכות להיות מגובות במשהו קונקרטי יותר
מדעה המבוססת על טעם אישי"""""

-- מדוע הן צריכות להיות מבוססות על יותר מדעה אישית? לביקורת יש זכות מלאה להתבסס על דעה אישית (חוץ מזה שלא התבססתי רק על כך). אם אתם מתייחסים לביקורת בצורה רצינית, תפקידכם הוא להבינה, לחשוב האם יש לה בסיס, והאם היא רווחת אצל אנשים רבים נוספים.

""""""החברה פועלת מעל ל30 שנים תחת אותה בעלות והנהלה, בתחום מהתחרותיים ביותר שיש""""""

-- וזה כמובן מאוד קשור שאלה הקונקרטית.

""""""""צר לי לשמוע שאנו גורמים למישהו מבוכה ולחוסר כבוד כדבריך,
אך אשמח לקבל הערות פרקטיות ובונות יותר לתיקון המצב. אלא אם כן מדובר בהתנגחות לשמה, שגם עליה תזכה לקבל תגובה מנומסת"""""""

-- אתם לא "גורמים למישהו חוסר כבוד". מתי אמרתי משהו כזה? וחוץ מזה, הערות פרקטיות אני נתתי ומוכן לחזור עליהם - תנסו להציע לשוק מגוון רמקולים שמעוצבים בצורה פחות או יותר מיינסטרימית, ושמים בראש יהבם לא עיצוב, אם כי את הצליל ואת השימושיות. ולגבי "התנגחות" - אני חושב שברור לכל אחד שמה שאמרתי לא היה רק לשם התנגחות, ועצם זה שאתה מצד אחד עושה את הכל כדי להמנע מעיקר הנושא ולהעביר את השיחה לשאלות של סגנון וריטוריקה, ומצד שני עוד מאשים אותי בהתנגחות, לדעתי רק מוכיח שאתה רוצה להמנע בכל מחיר משיחה לגופו של עניין.

""""כפיית דעה על מישהו אחר (נורמטיבית או לא) זה משהו הלקוח ממחוזות אחרים לגמרי""""

-- אני לא כופה את דעתי עליך, יותר מאשר אתה כופה את דעתך עליי. בסדר, הבנתי מה יהיה הקו שלך בשיחה הזו, ואני לא מעוניין להמשיך בה. כל עוד אתה לא מתייחס לעיקר וממשיך לעבור מניתוח האופי שלי, לניתוח השפה שלי, להצהרות בנוגע לסטטוס של החברה שלכם, לעייוותים של מה שאני אמרתי, להצהרות כלליות שאין להם שום קשר לשיחה, אתה יכול לדבר עם עצמך.

ברקצ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
קיבל תודות: 1 פעם

במקרה (ובאיחור) נפלתי על השירשור הנ"ל

שליחה #35 

לא יודע אם מאוחר מדי להגיב
אבל מניסיון אישי מעיד שבמשך מספר חודשים השנה "חרשתי" די הרבה חנויות ויבואנים למצוא מדפי אידיאלי שיתאים לי
ובסוף בחרתי במורל אוקטאב סיגנצ'ר
שהוא "האח הגדול" של ה5.2 ושאר האחים במשפחה - נראה (כמעט ?) זהה אך איכותי בהרבה.
בניצולת נמוכה ודורש מגבר רציני אבל שווה כל גרוש.
ודווקא בקלאסית וג'אז הוא מתעלה על עצמו ועל כל רמקול אחר במחיר אפילו כפול.
זהו. את העיצוב אני אישית דווקא אוהב אבל זה לא היה שיקול - אוהב מאד גם את העיצוב של רוב המדפיים ה"רגילים" בשוק (תיבות מלבניות עם ציפוי עץ או דמוי עץ כזה או אחר) - אבל כאמור בדקתי את רוב (בהחלט לא כל) המדפיים עד גבול 8-9,000 ש"ח בשוק והחלטתי על מורל.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”