החלטתי ללכת על פרוייקט בניית מגבר דו ערוצי
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... highlight=
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... ost1670787
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... ost1670571
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... ost1669094
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... ost1644155
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... ost1643962
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... ost1643350
.
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... ost1670787
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... ost1670571
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... ost1669094
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... ost1644155
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... ost1643962
http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... ost1643350
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
אני לא יודע אם זה שייך, אבל לפני מלן זמן בניתי משהו מפלצתי עם מלן קופסאות ואז באמת נתקלתי בשתי דעות שהסתובבו. האחת הייתה בעד מארז ברזל, בגלל שיש סיכוי שהוא יתמגנט בעצמו, הן כתוצאה של תהליך העיבוד שלו, והן כתוצאה מאוחרת של השימוש. הגישה השניה הייתה נגד מארזי ברזל, ולמרבה הפלא, מאותה סיבה בדיוק- כי יש סיכוי שהוא יתמגנט...
.
.
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
יהושוע,Joshua_G כתב:הציטוטים שהבאתי אינם דעות תיאורטיות – הן מעוגנות בניסיונו של ג'והן קרל – האדם שבנה את קדם-המגבר הטוב ביותר בעולם.
....
תודה על הלינקים שצרפת של www.diyaudio.com/forums. קצת שוטטתי בהם ועכשיו אני מבין מאיפה לקחת את מה שכתבת.
עם כל הכבוד לJOHN CURL שבעוונותי את שמו אני שומע לראשונה, ולאחר שקראתי קצת בפורום, אני חושב שהוא פנטזיונר שמצליח להטעות עם הMAMBO JAMBO שלו, כמו שכתב לו אחד מהפורום שמשתמש בכינוי SYN08 על הזווד הפלצני שהוא בנה לקדם המגבר שלו:
The CTC enclosures denotes a lack of understanding of elementary notions of EM field theory and practice and it's a waste of metal, manpower, energy and ultimately a rip off for the naive, but stinking rich, customers. The same shielding results could be obtained by using good industry practices and some common sense.
התאוריות שלו אינן מעוגנות בעובדות מדעיות, אלא השערות וספקולציות. מה שכן הן מעניינות.
אני מאמין במה שניתן למדוד ולחזור עליו - על זאת מבוססת השיטה המדעית.
המזל שהבן אדם לא בונה מכשירים רפואיים או כלי רכב או ציוד אחר רק אודיו.... שיהיה בריא.
לצערי אני שייך לאותה קבוצה של "נחותים" שלא ניחנה באוזני זהב שיכולים לשמוע כוון זרימת האנרגיה בכבל, ואם הפכו את הכבל בין המגבר לרמקול הוא נשמע אחרת...
עדיין לדעתי זווד ברזל לא יכול להשפיע על איזשהו אופי של צליל של מגבר או מכשיר אחר הנמצא בתוכו לעומת זווד אלומיניום. זווד ברזל עדיף על זווד אלומיניום מבחינת כושר הסיכוך שלו. יכול להיות מאד מעניין לעשות ניסוי כזה עם שני מגברים זהים אחד בזווד ברזל השני באלומיניום, האם יהיה מישהו בעל אוזני זהב שיוכל להבחין ביניהם???
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

John Curl בנה את הקדם-מגבר הטוב ביותר בעולם וכן קדם-מגברים ומגברי הספק שזכו להערכה רבה מטובי המבקרים בתחום וכן מאודיופילים ברחבי העולם.ariekarp כתב:יהושוע,Joshua_G כתב:הציטוטים שהבאתי אינם דעות תיאורטיות – הן מעוגנות בניסיונו של ג'והן קרל – האדם שבנה את קדם-המגבר הטוב ביותר בעולם.
....
תודה על הלינקים שצרפת של www.diyaudio.com/forums. קצת שוטטתי בהם ועכשיו אני מבין מאיפה לקחת את מה שכתבת.
עם כל הכבוד לJOHN CURL שבעוונותי את שמו אני שומע לראשונה, ולאחר שקראתי קצת בפורום, אני חושב שהוא פנטזיונר שמצליח להטעות עם הMAMBO JAMBO שלו, כמו שכתב לו אחד מהפורום שמשתמש בכינוי SYN08 על הזווד הפלצני שהוא בנה לקדם המגבר שלו:
The CTC enclosures denotes a lack of understanding of elementary notions of EM field theory and practice and it's a waste of metal, manpower, energy and ultimately a rip off for the naive, but stinking rich, customers. The same shielding results could be obtained by using good industry practices and some common sense.
התאוריות שלו אינן מעוגנות בעובדות מדעיות, אלא השערות וספקולציות. מה שכן הן מעניינות.
אני מאמין במה שניתן למדוד ולחזור עליו - על זאת מבוססת השיטה המדעית.
המזל שהבן אדם לא בונה מכשירים רפואיים או כלי רכב או ציוד אחר רק אודיו.... שיהיה בריא.
לצערי אני שייך לאותה קבוצה של "נחותים" שלא ניחנה באוזני זהב שיכולים לשמוע כוון זרימת האנרגיה בכבל, ואם הפכו את הכבל בין המגבר לרמקול הוא נשמע אחרת...
עדיין לדעתי זווד ברזל לא יכול להשפיע על איזשהו אופי של צליל של מגבר או מכשיר אחר הנמצא בתוכו לעומת זווד אלומיניום. זווד ברזל עדיף על זווד אלומיניום מבחינת כושר הסיכוך שלו. יכול להיות מאד מעניין לעשות ניסוי כזה עם שני מגברים זהים אחד בזווד ברזל השני באלומיניום, האם יהיה מישהו בעל אוזני זהב שיוכל להבחין ביניהם???...
הגולש syn08 הוא פלצן שלא בנה מימיו מגבר שקיבל הערכה כלשהי.
יתכן ויש כאן עניין של הבנת הנקרא.
להפליץ דעות שאינן מעוגנות בעולם הממשי – כל אחד יכול, גם syn08 .
לתכנן ולבנות בפועל מגברים הזוכים להכרה ויוקרה בינלאומיות – רק בודדים יכולים.
העובדה שאתה חושב שג'והן קרל הוא פנטזיונר מעידה עליך, יותר מאשר היא מעידה עליו.
יש לך דעה נוספת בעניין? – אם כן – ברוך הבא למועדון בעלי הדעות.
אשר אלי, אני מעוניין ללמוד מבעלי ניסיון מוכח – לא מדעות פורחות באוויר.
כן, פורומים הם מטבעם במה להבעת דעות.
אשר אלי, אני שואף לשאוב מפורומים מידע המעוגן בניסיון מוכח.
מי שרוצה להתנצח בדעה לא מבוססת אחת מול דעה לא מבוססת שנייה – מוזמן לעשות את זה.
אשר אלי – חלקי אינו בהתנצחויות כאלה.
דעתך היא שג'והן קרל הוא פלצן בעוד syn08 הוא בעל דעה המדברת אליך. תבורך.
נקודת המבט שלי קוטבית לשלך.
לא אתנצח אתך.
לא אתנצח עם אף אחד.
דעתך היא דעתך. נקודה.
נקודת המוצא שלי שונה. נקודה.
שנה טובה.
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

יהושוע,
ציטוט מפוסט מספר 10122 של JOHN CURL מהפורום של DIYAUDIO :
What we have here is a conflict between two belief systems: The hear-a-difference people and the near-no-difference people
אתה והוא מצד אחד ואני מהצד השני, יש לנו דעות קוטביות.
אכן הבן אדם תותח על, אני לא מגיע אפילו קרוב איפשהו לקרסוליו, הידע והניסיון שלו בתחום אדיר ובכלל לא בר השוואה אלי. אני גם מסיק מהתגובות שלך שקראתי בפורום, שאתה בכלל לא קוטל קנים ואתה בעל ידע רב בתחום. (אמנם גם אני יודע משהו על איך אלקטרונים שוחים ואני אוהב מאד מוסיקה, אבל אינני מתיימר להיות מומחה עולמי ואפילו לא מקומי)
כל זה לא מונע ממני להטיל ספק בחלק מהגישות שלו שלדעתי לא מבוססות על עובדות מדעיות אלא על השערות וספקולציות.
הרשה לי לתקן אותך, לא כתבתי שJC פלצן, אלא שהוא פנטזיונר, וציטטתי חבר בפורום שהתיחס לזווד הפלצני שהוא בנה לקדם המגבר הטוב בעולם, שאני מזדהה עם מה שכתב.
אני כמוך גם לא בא להתנצח, אלא מביע דעה (מותר לעשות את זה בפורומים), אני גם רוצה ללמוד כמוך מניסיונם של אחרים, אבל יש לי בעיה כאשר נזרק משהו לא מבוסס שאין לו אחיזה בתחום התאורטי המוכר לעולם המדעי, והוא גם לא מוסבר אלא מונחה תחושות וניסיון אישי, וברוב המקרים גם לא ניתן למדידה, לכימות, ורוב האוכלוסיה לא מצליחה להבחין בהבדל כלשהו, ובמבחני שמיעה השוואתיים ABX לא מצליחים לקבל תוצאות אחידות ועקיבות.
כאן נכנס אלמנט הMAMBO JAMBO שאינני יכול לקבל.
למשל כאשר אינני מבין איך 2 מטר של כבל חשמל שעולה מאות דולרים שמחבר בין השקע לבין המכשיר פתאום "פותח במה, רזולוציה, פרוט, עומק וכו'", ובנוסף כמובן אני גם לא מצליח לשמוע הבדל כלשהו בינו לבין כבל קומקום של 4 שקלים, אז אני צועק שהמלך עירום.
אני גם לא מצליח להבין איך זווד ברזל שהוא חיצוני ישפיע על מעגל אלקטרוני שאיננו חלק ממנו בטענה ש"ברזל לא ליניארי".
יהיה מעניין לעשות ניסיון, מבחן השוואתי ABX בתחום זה.
מה שכן, אנו עוסקים בדברים מרתקים וכייפים, בואו נמשיך בזה.
What we have here is a conflict between two belief systems: The hear-a-difference people and the near-no-difference people
אתה והוא מצד אחד ואני מהצד השני, יש לנו דעות קוטביות.
אכן הבן אדם תותח על, אני לא מגיע אפילו קרוב איפשהו לקרסוליו, הידע והניסיון שלו בתחום אדיר ובכלל לא בר השוואה אלי. אני גם מסיק מהתגובות שלך שקראתי בפורום, שאתה בכלל לא קוטל קנים ואתה בעל ידע רב בתחום. (אמנם גם אני יודע משהו על איך אלקטרונים שוחים ואני אוהב מאד מוסיקה, אבל אינני מתיימר להיות מומחה עולמי ואפילו לא מקומי)
כל זה לא מונע ממני להטיל ספק בחלק מהגישות שלו שלדעתי לא מבוססות על עובדות מדעיות אלא על השערות וספקולציות.
הרשה לי לתקן אותך, לא כתבתי שJC פלצן, אלא שהוא פנטזיונר, וציטטתי חבר בפורום שהתיחס לזווד הפלצני שהוא בנה לקדם המגבר הטוב בעולם, שאני מזדהה עם מה שכתב.
אני כמוך גם לא בא להתנצח, אלא מביע דעה (מותר לעשות את זה בפורומים), אני גם רוצה ללמוד כמוך מניסיונם של אחרים, אבל יש לי בעיה כאשר נזרק משהו לא מבוסס שאין לו אחיזה בתחום התאורטי המוכר לעולם המדעי, והוא גם לא מוסבר אלא מונחה תחושות וניסיון אישי, וברוב המקרים גם לא ניתן למדידה, לכימות, ורוב האוכלוסיה לא מצליחה להבחין בהבדל כלשהו, ובמבחני שמיעה השוואתיים ABX לא מצליחים לקבל תוצאות אחידות ועקיבות.
כאן נכנס אלמנט הMAMBO JAMBO שאינני יכול לקבל.
למשל כאשר אינני מבין איך 2 מטר של כבל חשמל שעולה מאות דולרים שמחבר בין השקע לבין המכשיר פתאום "פותח במה, רזולוציה, פרוט, עומק וכו'", ובנוסף כמובן אני גם לא מצליח לשמוע הבדל כלשהו בינו לבין כבל קומקום של 4 שקלים, אז אני צועק שהמלך עירום.
אני גם לא מצליח להבין איך זווד ברזל שהוא חיצוני ישפיע על מעגל אלקטרוני שאיננו חלק ממנו בטענה ש"ברזל לא ליניארי".
יהיה מעניין לעשות ניסיון, מבחן השוואתי ABX בתחום זה.
מה שכן, אנו עוסקים בדברים מרתקים וכייפים, בואו נמשיך בזה.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

לעניין זה שכבלים שונים נשמעים שונה – לך יש דעה, בעוד אני יודע.ariekarp כתב: יהושוע,
אתה והוא מצד אחד ואני מהצד השני, יש לנו דעות קוטביות....
אני יודע מניסיוני, משום שאני שומע הבדלים בין כבלים שונים.
אם אתה מתכוון לוויכוח האם יש הבדלים נשמעים בין כבלים שונים – אין לי על עניין, לא בוויכוח ולא בדיון בנושא זה.ariekarp כתב: מה שכן, אנו עוסקים בדברים מרתקים וכייפים, בואו נמשיך בזה....
אם אתה רוצה להתדיין בנושא – אתה מוזמן לעשות את זה באותו פורום.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

Joshua_G כתב:לעניין זה שכבלים שונים נשמעים שונה – לך יש דעה, בעוד אני יודע.ariekarp כתב: יהושוע,
אתה והוא מצד אחד ואני מהצד השני, יש לנו דעות קוטביות....
אני יודע מניסיוני, משום שאני שומע הבדלים בין כבלים שונים.
אם אתה מתכוון לוויכוח האם יש הבדלים נשמעים בין כבלים שונים – אין לי על עניין, לא בוויכוח ולא בדיון בנושא זה.ariekarp כתב: מה שכן, אנו עוסקים בדברים מרתקים וכייפים, בואו נמשיך בזה....
אם אתה רוצה להתדיין בנושא – אתה מוזמן לעשות את זה באותו פורום....
תודה על ההזמנה לפורום.
אם אתה שומע הבדלים בין כבלי חשמל, באמת ניחנת במשהו יוצא דופן
גם לי אין עיניין לדון בזה לא כאן ולא בפורום אחר.
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

Joshua_G כתב:האם יש הבדלים נשמעים בין כבלים שונים ...yairf כתב:איבדתי אתכם לגמרי - על מה בדיוק הויכוח כרגע?...
....
ספציפית הכוונה הייתה לכבלי חשמל:
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

אתה צודק כמובן וזוכר נכון, כתבתי שלא אדון בנושא כבלי חשמל.Joshua_G כתב:ככל הזכור לי כתבת:ariekarp כתב: ספציפית הכוונה הייתה לכבלי חשמל:....ariekarp כתב: גם לי אין עיניין לדון בזה לא כאן ולא בפורום אחר.......
אך בהזדמנות זו אני חייב להודות לך שלימדת אותי 2 דברים מרתקים:
1. שברזל הוא לא ליניארי ואסור לקרב אותו לציוד אודיו כי יכניס עיוותים.
2. שיש אנשים מיוחדים שגם אתה נמנה עליהם שניחנו בכך שיכולים לשמוע הבדלים בין כבלי חשמל.
כעת לא נותר לי אלא להשמיע קול יללה דקה, לקפל את הזנב, לשמוט את אוזניי ולצעוד חרש אל תוך הלילה הקר והאפל...
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

ככל הזכור לי כתבת:ariekarp כתב: כעת לא נותר לי אלא להשמיע קול יללה דקה, לקפל את הזנב, לשמוט את אוזניי ולצעוד חרש אל תוך הלילה הקר והאפל......
ariekarp כתב: גם לי אין עיניין לדון בזה לא כאן ולא בפורום אחר....
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
אני כמוך מתעניין לבנות מגבר ,רציתי לשאול אם מצאת שרטוטים (רפרנס) יש הרבה מאוד לינקים בשרשור ואני לא ככ יודע מאיפה להתחילgeblig כתב:הי,
הייתי רוצה לבנות משהו כזה מאפס אך אני זקוק להנחיות מכם,
אני יודע לקרוא את כל הסכמות הדרושות (אחרי 4 שנים בטכניון בסוף מבינים..) אבל הבעיה היא שקראתי כ"כ הרבה שרשורים פה וראיתי שיש קיטים מוכנים ואפשר להזמין רכיבים שונים מהרשת..
וכו' כך שמרוב מידע אני לא יודע מאיפה להתחיל...
אפ אפשר לקבל מכם קישור לתהליך בניית מגבר דו ערוצי שמסביר בערך מאפס מאיפה מתחילים
אשמח מאוד...הבעיה שכל אחד כאן בפורום כבר כנראה התעסק עם זה ומהשרשורים בנושא קצת קשה לגבש מידע ל"בונה" המתחיל.
תודה מראש!...
יש לי קצת רקע בסיסי באלקטרוניקה (זה אבסורד שאני מסיים עוד שנה חשמל בטכניון ועצוב להגיד שכמעט ולא למדנו
כלום בנושא)
אם תוכל לעזור לי,אודה לך מאוד