אפשר לדעת איזה מחקר קבע שאין הבדלים שמיעים ?_falou_ כתב:יש הבדלים שברורים לי ויש הבדלים שלא שמעתי בחיים ויש הבדלים שהיו כל כך דקים שלא הייתי שם עליהם שקל. בכל מקרה, לא הייתי משתמש בביטוי שטותי על שום טענה שמבוססת על מחקר לעומת טענה שמבוססת על "שמעתי"....
עשרת השקרים הגדולים של האודיו
אני לא יהושוע , אבל אני אענה משהו שאני חושב , חוץ מעקומת HRTF (והיא מוכיחה שאת הקול האנושי אנו רגישים אליו הכי הרבה , ולכן את אותו טווח הרציםצפיד כתב: יהושע,
האם אתה יכול להסביר את הקושי בלהוכיח אמפירית שאכן כבלים מהווים שיפור ואפילו מסויים בצליל?...
יש שתי פנומנות שאפשר לזהות :
1 - אנשים שנחשפים למערכות קצה עליון ולמוסיקה מורכבת , מקבלים יותר ויותר שמיעה סלקטיבית יותר , והם יותר מרגישים איכוייות בסאונד
2 - אנשים שלא שמעו מחייהם , וחיים ליד אודיופילים , יכולים לדעת שמוצר X נשמע הרבה יותר טוב ממוצר Y בלי להכיר בכלל מה גרם לשינוי
ברור הוא שיש כאן משהו שאף אחד לא ממש מבין , אבל גם ברור שאם מישהו מקבוצה 2 אומר שהוא שומע שינוי , אתה כבר לא צריך מבחן עיוור כדי לדעת שיש שינוי (ולא. כול התירוצים של אולי שינויי גיין או כול התירוצים האחרים לא עובדים כאן )
מה שאני מנסה לומר זה שכול עוד אין יצור אנושי שמבין ממש למה ויכול להוכיח למה אדם X ישמע שיוני ואדם Y לא , אני לא חושב שאפשר להוכיח שאין שינוי
ולכן זה קשה להסביר מדוע זה נשמע יותר טוב וזה פחות , כי כול התפיסה שלנו היא יותר נפשית/רוחנית/תפיסתית/WHATEVER ולא מספרית (למרות שניתן לייצג מוסיקה במספרים ולעשות אותה דיגיטאלית אבל התפיסה הפנימית היא אנלוגית )
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אין כל קושי בהוכחה אמפירית כזאת – לבעלי רמת הבחנה דקה באיכויות צליל ועל מערכות High End .צפיד כתב:יהושע,Joshua_G כתב:כאשר אתה שומע הבדלים בין כבלים – ולו רק לפעמים – וכאשר המאמר הזה קובע חד משמעית שאין הבדלים ולא יתכנו הבדלים בין כבלים – ברור שהמאמר הזה הוא גיבוב של שטויות באצטלה "מדעית"._falou_ כתב:יש הבדלים שברורים לי ויש הבדלים שלא שמעתי בחיים ויש הבדלים שהיו כל כך דקים שלא הייתי שם עליהם שקל. בכל מקרה, לא הייתי משתמש בביטוי שטותי על שום טענה שמבוססת על מחקר לעומת טענה שמבוססת על "שמעתי".......
האם אתה יכול להסביר את הקושי בלהוכיח אמפירית שאכן כבלים מהווים שיפור ואפילו מסויים בצליל?...
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
truejoker כתב:אני לא יהושוע , אבל אני אענה משהו שאני חושב , חוץ מעקומת HRTF (והיא מוכיחה שאת הקול האנושי אנו רגישים אליו הכי הרבה , ולכן את אותו טווח הרציםצפיד כתב: יהושע,
האם אתה יכול להסביר את הקושי בלהוכיח אמפירית שאכן כבלים מהווים שיפור ואפילו מסויים בצליל?...)ועוד מידע שיש , אנחנו עדיין לא מבינים עד כמה ניואנסים דקיקים מובנים ו/או יש להם משמעות לגבי אנשים מסויימים .
יש שתי פנומנות שאפשר לזהות :
1 - אנשים שנחשפים למערכות קצה עליון ולמוסיקה מורכבת , מקבלים יותר ויותר שמיעה סלקטיבית יותר , והם יותר מרגישים איכוייות בסאונד
2 - אנשים שלא שמעו מחייהם , וחיים ליד אודיופילים , יכולים לדעת שמוצר X נשמע הרבה יותר טוב ממוצר Y בלי להכיר בכלל מה גרם לשינוי
ברור הוא שיש כאן משהו שאף אחד לא ממש מבין , אבל גם ברור שאם מישהו מקבוצה 2 אומר שהוא שומע שינוי , אתה כבר לא צריך מבחן עיוור כדי לדעת שיש שינוי (ולא. כול התירוצים של אולי שינויי גיין או כול התירוצים האחרים לא עובדים כאן )
מה שאני מנסה לומר זה שכול עוד אין יצור אנושי שמבין ממש למה ויכול להוכיח למה אדם X ישמע שיוני ואדם Y לא , אני לא חושב שאפשר להוכיח שאין שינוי
ולכן זה קשה להסביר מדוע זה נשמע יותר טוב וזה פחות , כי כול התפיסה שלנו היא יותר נפשית/רוחנית/תפיסתית/WHATEVER ולא מספרית (למרות שניתן לייצג מוסיקה במספרים ולעשות אותה דיגיטאלית אבל התפיסה הפנימית היא אנלוגית )...
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
מדעית - אין הבדלים ומעולם לא הוכח שיש הבדלים, לא בתיאוריה המסתמכת על ידע הידוע לנו ולא במבחני שמיעה. אם אתה יודע אחרת, את מוזמן להביא מובאות ("שמעתי" זו לא מובאה).Joshua_G כתב:כאשר אתה שומע הבדלים בין כבלים – ולו רק לפעמים – וכאשר המאמר הזה קובע חד משמעית שאין הבדלים ולא יתכנו הבדלים בין כבלים – ברור שהמאמר הזה הוא גיבוב של שטויות באצטלה "מדעית"._falou_ כתב:יש הבדלים שברורים לי ויש הבדלים שלא שמעתי בחיים ויש הבדלים שהיו כל כך דקים שלא הייתי שם עליהם שקל. בכל מקרה, לא הייתי משתמש בביטוי שטותי על שום טענה שמבוססת על מחקר לעומת טענה שמבוססת על "שמעתי"....
....
מחקר לא מוכיח שאין, הוא מוכיח שיש. זה א' של הבנה מהו מחקר מדעי.truejoker כתב:אפשר לדעת איזה מחקר קבע שאין הבדלים שמיעים ?_falou_ כתב:יש הבדלים שברורים לי ויש הבדלים שלא שמעתי בחיים ויש הבדלים שהיו כל כך דקים שלא הייתי שם עליהם שקל. בכל מקרה, לא הייתי משתמש בביטוי שטותי על שום טענה שמבוססת על מחקר לעומת טענה שמבוססת על "שמעתי".......
אתה מכיר מחקר שמוכיח שאין הבדלים בשמיעה בין מגברים עם כפתורים ממתכת למגברים עם כפתורים מפלסטיק?
ואם אני אגיד לך שאני שומע הבדלים, תחשוב שזה נכון?
אני חושב שהעובדה שלא הוכח עד היום מראה שיש קושי לא קטן...Joshua_G כתב:אין כל קושי בהוכחה אמפירית כזאת – לבעלי רמת הבחנה דקה באיכויות צליל ועל מערכות High End .צפיד כתב:יהושע,Joshua_G כתב:כאשר אתה שומע הבדלים בין כבלים – ולו רק לפעמים – וכאשר המאמר הזה קובע חד משמעית שאין הבדלים ולא יתכנו הבדלים בין כבלים – ברור שהמאמר הזה הוא גיבוב של שטויות באצטלה "מדעית"._falou_ כתב:יש הבדלים שברורים לי ויש הבדלים שלא שמעתי בחיים ויש הבדלים שהיו כל כך דקים שלא הייתי שם עליהם שקל. בכל מקרה, לא הייתי משתמש בביטוי שטותי על שום טענה שמבוססת על מחקר לעומת טענה שמבוססת על "שמעתי".......
....