עשרת השקרים הגדולים של האודיו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #41 

_falou_ כתב:יש הבדלים שברורים לי ויש הבדלים שלא שמעתי בחיים ויש הבדלים שהיו כל כך דקים שלא הייתי שם עליהם שקל. בכל מקרה, לא הייתי משתמש בביטוי שטותי על שום טענה שמבוססת על מחקר לעומת טענה שמבוססת על "שמעתי".
...
אפשר לדעת איזה מחקר קבע שאין הבדלים שמיעים ?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #42 

צפיד כתב: יהושע,
האם אתה יכול להסביר את הקושי בלהוכיח אמפירית שאכן כבלים מהווים שיפור ואפילו מסויים בצליל?
...
אני לא יהושוע , אבל אני אענה משהו שאני חושב , חוץ מעקומת HRTF (והיא מוכיחה שאת הקול האנושי אנו רגישים אליו הכי הרבה , ולכן את אותו טווח הרצים :lol: )ועוד מידע שיש , אנחנו עדיין לא מבינים עד כמה ניואנסים דקיקים מובנים ו/או יש להם משמעות לגבי אנשים מסויימים .

יש שתי פנומנות שאפשר לזהות :
1 - אנשים שנחשפים למערכות קצה עליון ולמוסיקה מורכבת , מקבלים יותר ויותר שמיעה סלקטיבית יותר , והם יותר מרגישים איכוייות בסאונד
2 - אנשים שלא שמעו מחייהם , וחיים ליד אודיופילים , יכולים לדעת שמוצר X נשמע הרבה יותר טוב ממוצר Y בלי להכיר בכלל מה גרם לשינוי
ברור הוא שיש כאן משהו שאף אחד לא ממש מבין , אבל גם ברור שאם מישהו מקבוצה 2 אומר שהוא שומע שינוי , אתה כבר לא צריך מבחן עיוור כדי לדעת שיש שינוי (ולא. כול התירוצים של אולי שינויי גיין או כול התירוצים האחרים לא עובדים כאן )
מה שאני מנסה לומר זה שכול עוד אין יצור אנושי שמבין ממש למה ויכול להוכיח למה אדם X ישמע שיוני ואדם Y לא , אני לא חושב שאפשר להוכיח שאין שינוי
ולכן זה קשה להסביר מדוע זה נשמע יותר טוב וזה פחות , כי כול התפיסה שלנו היא יותר נפשית/רוחנית/תפיסתית/WHATEVER ולא מספרית (למרות שניתן לייצג מוסיקה במספרים ולעשות אותה דיגיטאלית אבל התפיסה הפנימית היא אנלוגית )

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #43 

צפיד כתב:
Joshua_G כתב:
_falou_ כתב:יש הבדלים שברורים לי ויש הבדלים שלא שמעתי בחיים ויש הבדלים שהיו כל כך דקים שלא הייתי שם עליהם שקל. בכל מקרה, לא הייתי משתמש בביטוי שטותי על שום טענה שמבוססת על מחקר לעומת טענה שמבוססת על "שמעתי".
...
כאשר אתה שומע הבדלים בין כבלים – ולו רק לפעמים – וכאשר המאמר הזה קובע חד משמעית שאין הבדלים ולא יתכנו הבדלים בין כבלים – ברור שהמאמר הזה הוא גיבוב של שטויות באצטלה "מדעית".
...
יהושע,
האם אתה יכול להסביר את הקושי בלהוכיח אמפירית שאכן כבלים מהווים שיפור ואפילו מסויים בצליל?
...
אין כל קושי בהוכחה אמפירית כזאת – לבעלי רמת הבחנה דקה באיכויות צליל ועל מערכות High End .

.
בברכה,
יהושע גומא

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #44 

truejoker כתב:
צפיד כתב: יהושע,
...
אני לא יהושוע , אבל אני אענה משהו שאני חושב , חוץ מעקומת HRTF (והיא מוכיחה שאת הקול האנושי אנו רגישים אליו הכי הרבה , ולכן את אותו טווח הרצים :lol: )ועוד מידע שיש , אנחנו עדיין לא מבינים עד כמה ניואנסים דקיקים מובנים ו/או יש להם משמעות לגבי אנשים מסויימים .

יש שתי פנומנות שאפשר לזהות :
1 - אנשים שנחשפים למערכות קצה עליון ולמוסיקה מורכבת , מקבלים יותר ויותר שמיעה סלקטיבית יותר , והם יותר מרגישים איכוייות בסאונד
2 - אנשים שלא שמעו מחייהם , וחיים ליד אודיופילים , יכולים לדעת שמוצר X נשמע הרבה יותר טוב ממוצר Y בלי להכיר בכלל מה גרם לשינוי
ברור הוא שיש כאן משהו שאף אחד לא ממש מבין , אבל גם ברור שאם מישהו מקבוצה 2 אומר שהוא שומע שינוי , אתה כבר לא צריך מבחן עיוור כדי לדעת שיש שינוי (ולא. כול התירוצים של אולי שינויי גיין או כול התירוצים האחרים לא עובדים כאן )
מה שאני מנסה לומר זה שכול עוד אין יצור אנושי שמבין ממש למה ויכול להוכיח למה אדם X ישמע שיוני ואדם Y לא , אני לא חושב שאפשר להוכיח שאין שינוי
ולכן זה קשה להסביר מדוע זה נשמע יותר טוב וזה פחות , כי כול התפיסה שלנו היא יותר נפשית/רוחנית/תפיסתית/WHATEVER ולא מספרית (למרות שניתן לייצג מוסיקה במספרים ולעשות אותה דיגיטאלית אבל התפיסה הפנימית היא אנלוגית )
...
(Y)

.
בברכה,
יהושע גומא

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #45 

Joshua_G כתב:
...
כאשר אתה שומע הבדלים בין כבלים – ולו רק לפעמים – וכאשר המאמר הזה קובע חד משמעית שאין הבדלים ולא יתכנו הבדלים בין כבלים – ברור שהמאמר הזה הוא גיבוב של שטויות באצטלה "מדעית".

.
...
מדעית - אין הבדלים ומעולם לא הוכח שיש הבדלים, לא בתיאוריה המסתמכת על ידע הידוע לנו ולא במבחני שמיעה. אם אתה יודע אחרת, את מוזמן להביא מובאות ("שמעתי" זו לא מובאה).

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #46 

truejoker כתב:
...
אפשר לדעת איזה מחקר קבע שאין הבדלים שמיעים ?
...
מחקר לא מוכיח שאין, הוא מוכיח שיש. זה א' של הבנה מהו מחקר מדעי.

אתה מכיר מחקר שמוכיח שאין הבדלים בשמיעה בין מגברים עם כפתורים ממתכת למגברים עם כפתורים מפלסטיק?
ואם אני אגיד לך שאני שומע הבדלים, תחשוב שזה נכון?

_falou_
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #47 

Joshua_G כתב:
צפיד כתב:
Joshua_G כתב:
...
...
יהושע,
...
אין כל קושי בהוכחה אמפירית כזאת – לבעלי רמת הבחנה דקה באיכויות צליל ועל מערכות High End .

.
...
אני חושב שהעובדה שלא הוכח עד היום מראה שיש קושי לא קטן...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”