קיבלתי את ה HDX 1000 מהאוסטרלים, ומסתבר ש.... עבדו עליי !

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46427
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #41 

כנס לפורום HDTV ומקורות וידאו.
במעלה כל הנושאים בפורום, אתה תמצא זוג דביקים, אחד בנושא Blu-ray והשני בשם: "מזרימי מדיה – ביקורות, השוואות ועוד". כנס לאחרון.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #42 

רק עכשיו ראיתי את השרשור:

בשביל WD10EACS אין שום סיבה להזמין מאוסטרליה - זה דיסק שזמין בארץ מעשרות חנויות, במחיר תחרותי ובאחריות מקומית.
אני הזמנתי מחו"ל WD10EADS שהיא גרסת 3 הפלטות של אותו דיסק, עם זכרון מטמון של 32MB במקום 16MB (מיותר). הגרסה הנ"ל צורכת פחות הספק מגרסאות ה- AV למיניהן ולכן העדפתי אותה על גרסאות ה- AV היעודיות שפשוט יותר ישנות ממנה ומשתמשות בטכנולוגיות של 4 פלטות במקום 3 (עבור נפח 1TB).

mopld
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #43 

שלום לכולם,
קיבלתי אתמול את ה-HDX, ויש לי בעיה קטנה שלא הצלחתי להתגבר עליה, אשמח לעזרה.

ה-HDX מכיל HD. ניסיתי להמיר אותו ל EXT3, הורדתי את HDX 1000 Firrmware - 50-17-081023-15-HDD-403-000, שמרתי את התוכן של ה-ZIP על Disk on Key. התחלתי את תהליך ההמרה (שלקח המון זמן), לקראת סופו קיבלתי הודעת שגיאה שמודיעה שהתהליך לא הצליח. ניסיתי מספר פעמים - ללא הועיל.

מישהוא יודע מה הטעות שלי ?
תודה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #44 

mopld כתב:שלום לכולם,
קיבלתי אתמול את ה-HDX, ויש לי בעיה קטנה שלא הצלחתי להתגבר עליה, אשמח לעזרה.

ה-HDX מכיל HD. ניסיתי להמיר אותו ל EXT3, הורדתי את HDX 1000 Firrmware - 50-17-081023-15-HDD-403-000, שמרתי את התוכן של ה-ZIP על Disk on Key. התחלתי את תהליך ההמרה (שלקח המון זמן), לקראת סופו קיבלתי הודעת שגיאה שמודיעה שהתהליך לא הצליח. ניסיתי מספר פעמים - ללא הועיל.

מישהוא יודע מה הטעות שלי ?
תודה.
...
תפתח שרשור חדש - זה לא קשור לפה

israelniv
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

קיבלתי את ה HDX 1000 מהאוסטרלים, ומסתבר ש.... עבדו עליי !

שליחה #45 

שלום לכולם,
אני לא שותף פעיל בפורום, אולם הפעם אני רוצה להזהיר מהאתר האוסטרלי - media players
קרה לי מיקרה דומה, הזמנתי כונן קשיח WD 1T AV במחיר של 301 דולר אוסטרלי (כולל משלוח).
חויבתי גם ה245 שקל מכס...
לצערי הם שלחו לי את הכונן הרגיל.
לאחר שפניתי אליהם הבעלים אדון רוס פירס התנצל והסביר לי שיש להם שתי ערמות והם התבלבלו. אני כמובן מוזמן לשלוח להם את הכונן בחזרה והם ישלחו לי את הכונן הנכון, או שאני יכול לקבל זיכוי של 50 דולר אוסטרלי (כ125 שח).
כתבתי להם שזה לא פרקטי לשלוח להם את ההכונן היות ואני מסתכן בתשלום מכס על הכונן החדש. לכן ביקשתי שיזכה אותי בלפחות ב100 דולר היות ואת הכונן הרגיל אני יכול לרכוש בארץ במכיר של 200 דולר.
התשובה שלו היתה שלילית.
במשך שבועיים הוא לא ענה למיילים שלי, עד היום שהודיע לי על זיכוי של 50 דולר אוסטרלי.
אני לא רעב ללחם אבל לשירות לקוחות כזה לא ציפיתי.

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #46 

זיו,
מצטער אם אני מתפרץ לשירשור... אבל מאחר ונכנסו כבר לנושא איזה דיסק עדיף יש לי שאלה, לפי המפרט היבש... DATA SHEET של הדיסקים ה - EACS עדיף משמעותית על ה - AV-GP:
EACS:
הספק:
Read/Write 5.4 Watts
Idle 2.8 Watts
Standby 0.40 Watts
Sleep 0.40 Watts
רעש:
Acoustics
Idle Mode 25 dBA (average)
Seek Mode 0 27 dBA (average)
Seek Mode 3 25 dBA (average
ואלו AV-GP:
הספק:
Read/Write 7.4 Watts
Idle 4.0 Watts
Standby 0.97 Watts
Sleep 0.97 Watts
רעש:
Idle Mode 24 dBA (average)
Seek Mode 3 25 dBA (average)

ולסיכום צריכת ההספק של ה - EACS משמעותית יותר נמוכה ואלו מבחינת רעש הם זהים
שניהם עם 16M CASH...
היחידי שעולה על ה - EACS הוא ה - EADS שלו יש 32M CASH אבל הוא לא נמצא עדיין בארץ (לפי מה שחיפשתי...) וגם ככה זה לא כזה קריטי נושא ה - CASH עבור יישומי מדיה סטרימרים....

אני טועה?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #47 

מהם השימושים המומלצים לכל סדרה לפי היצרן?

udif
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

הסיבה להספק הנמוך יותר של דיסקים אלו לעומת ה- AV היא לדעתי שדיסקי ה- AV שייכים לסדרה יותר ישנה.

ה- EADS הוא הדיסק החדש ביותר ומגיע ל-1TB עם 3 פלטות בלבד לעומת 4 ב- EACS המקורי.
קיימים דיסקי EACS שגם הם מבוססי 3 פלטות, אך לא ניתן לדעת מראש בעת ההזמנה איזה סוג תקבל.
מי שקנה EACS לאחרונה מוזמן לבדוק את ההודעה שלי , מוסבר שם איך לזהות EACS חדש של 3 פלטות מול EACS ישן של 4.

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ads#671043

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #49 

זיו, אני מבין את כוונתך, ובכל זאת אין מה לעשות אלא אם כן יש איזשהו אמצעי פיזור חום פסיבינוסף (אני מניח שאי ושבגדול המבנה המכני דיי זהה) ןאו הנצילות של הדיסק משמעותית יותר טובה (ה - AV דווקא ישן יותר ועל כן אם כבר הנצילות תהייה פחות טובה, אבל סתם דעתי) ב - AV אז 7 וואט ייפזרו יותר חום מ - 5 וואט.

מדוע דיסק אחד ממותג כ - DESKTOP ואחד כ - Consumer Electronics Drives ושהוא עדיף ל - PVR\DVR\IPTV?
ובכן הנסתרות ל - WD... לפעמים זה עניין של צורך במיתוג שונה כדי להראות משפחות מוצרים מגוונות לפעמים זה פשוט עניין של מחיר, אחד יקר יותר או זול יותר, עניין של דורות של מוצרים, ועוד מליון סיבות.

מנסיוני עם DATA SHEETS... ההמלצות אחרי הכל הן המלצות

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #50 

Star-Blazer,
לא הבנת את כוונתי, כוננים אשר מיועדים לאפליקציות כמו PVR\DVR\IPTV, הינם כוננים אשר בנויים בצורה שונה אשר גורמת להם להתחמם פחות בזמן עבודה, העובדה כי כונן קשיח צורך יותר W, איננה מרמזת בקשר ישיר על החימום שלו בזמן עבודה.
לא סתם היצרן רושם את השימוש הרצוי לכל סדרה, יש הגיון מאחורי ההצהרה, לא רק שיווק.

אני אישית הרצתי 2 כוננים של 500GB, אחד מסדרת AV והשני עבור שימושי Desktop, שניהם הותקנו יחדיו בסביבה כאשר אמצעי הקירור אשר הופעלו עליהם בוטלו. לא היה בנמצא מדחום מתאים, ולכן הבדיקה נעשתה עם היד, לאחר Stress זהה של מספר שעות, לא היה ספק כי סדרת ה AV הייתה בעלת טמפרטורת עבודה נמוכה פלאים מזאת של הכונן הרגיל.

למרות האמור, העובדה כי כונן מגיע לטמפרטורת עבודה גבוהה לא מרמזת כי הוא לא בנוי לכך.

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #51 

זיו אני לא כל כך מסכים איתך... בהחלט הבנתי למה כוונתך.
מטבע הדברים הספק משפיע על כמות החום.
שני מוצרים זהים לחלוטין שיצרכו הספק שונה ברור שזה בעל ההספק הגבוהה יתחמם יותר...
מה שישפיע בכל זאת על פיזור החום (בהנחה שכל הקרור הוא פסיבי, בהסעה, דהיינו חיבור של מתכת למתכת או צלעות קרור ולא על ידי מאוורר אקטיבי) הוא אופן הבנייה המכני (משטחי אדמה בכרטיסים האלקטרוניים, חיבור בין אדמות מהכרטיסים לגוף המארז, צלעות קרור).
מעבר לזה כרטיס\מנוע בעל נצילות יותר טובה ינצל את ההספק יותר טוב ופחות ממנו יהפוך לחום. הנצילות נגזרת מסוג הרכיבים בשימוש, מספקי המתח הפינמיים שעל הכרטיסים, מטכנולוגיית הייצור ועוד...

כפי שאמרתי לגבי הנצילות ה - EACS אמור להיות מעט יותר חדיש ובדכ הנצילות אמורה להשתפר במעבר בין דורות של רכיבים (אבל זאת דעתי מאחר ואין לי שום מידע אמיתי על הנצילות ועל תכנון הכרטיס)
לגבי מבנה הגוף, הם נראים זהים לחלוטין ועל כן כנראה לא מכאן באה הישועה.

לבסוף לגבי הניסוי שערכת...
אין ספק שמדידה לפי היד יכולה לתת הערכה כמותית לגבי המוצר החם (תשאלו את הבן שלי כשהוא אומר לי שהוא חולה, יד על המצח וישר הוא הולך לגן...) אבל צריך לראות גם במדידה איכותית מה התוצאה כדי להעריך עלות\תועלת (אם אתה רוצה אני יכול לארגן מד טמפרטורה מדוייק) בכל מקרה לא ציינת מול איזה דיסק ערכת את הבדיקה באלו תנאים ערכת את הניסוי (מחשבים שונים או על אותו מחשב, אם הדיסקים היו עם פיזור מידע דומה עליהםוכו...) . שים לב שה- EACS מסווג באתר בכל זאת כ:
Cool, quiet, eco-friendly עם העלה הירוק שלהם.

לשם סיכום אני חושב שמעניין יהיה לבצע את הבדיקה שערכת עם ה - AV-GP מול ה - EACS.
מאחר ואני הולך לקנות EACS לא אכפת לי לתרום אותו למדע לכמה ימים כמו כן אני יכול לסייע באמצעי למדידת טמפרטורה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #52 

כמו שרשמת, מכיוון שאין לנו את המידע לגבי שיטת הבנייה, לדעתי הדבר הכי נכון הינו לעקוב אחר המלצת היצרן לגבי אופן השימוש במוצרים מתוצרתו.
מכיוון שברשותך הציוד המתאים על מנת לבצע את הבדיקה במדוייק, אני מעביר לך את הזכות, בהחלט יכול להיות מעניין (Y)

udif
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #53 

Star-Blazer כתב: לשם סיכום אני חושב שמעניין יהיה לבצע את הבדיקה שערכת עם ה - AV-GP מול ה - EACS.
מאחר ואני הולך לקנות EACS לא אכפת לי לתרום אותו למדע לכמה ימים כמו כן אני יכול לסייע באמצעי למדידת טמפרטורה.
...
אם אתה קונה EACS, אנא צלם אותו לפני ההתקנה ובדוק אם הוא שייך לגרסה החדשה (3 פלטות) או הישנה (4 פלטות).
חוסר היכולת לדעת מראש לאיזו סדרה שייכים ה- EACS הנמכרים בארץ גרמה לי לקנות בחו"ל EADS שידוע שהוא מבוסס על 3 פלטות בלבד (כל הנתונים מתייחסים לכונני 1TB).

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ads#671043

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”