דף 1 מתוך 1

בעיה בשמיעת מוסיקה דרך HTPC

נשלח: 19/10/2008 11:12
על ידי Balance
יש לי HTPC שמחובר למערכת ולאחרונה ישנה בעיה בשמיעת מוסיקה דרך ה- HTPC.
המוסיקה שמתנגנת עולה ויורדת מבחינת הווליום, בנוסף הווליום יחסית מאד חלש.
יש לציין שכאשר אני צופה בסרטים דרך ה- HTPC אין בעיה כזו, הסאונד חלק, יציב וחזק.

אשמח לעזרה :)

נשלח: 19/10/2008 11:54
על ידי pixies
חסרים נתונים: מערכת הפעלה? תוכנות? אופן חיבור האודיו לרסיבר/טלוויזיה?...

נשלח: 19/10/2008 11:56
על ידי Balance
מערכת הפעלה XP, תכנות ניגון הן Win Media Player, Power DVD.
המחשב מחובר למערכת בכבל קואקסיאלי.

תודה

נשלח: 19/10/2008 12:04
על ידי pixies
במוסיקה המחשב הוא זה שמפענח את האודיו ליציאה הדיגיטלית שלך. שים לב שלכל תוכנת ניגון יש ווליום משלה ויש כמובן גם את המיקסר של ה-XP (אייקון של רמקול במגש האייקונים שליד השעון). נסה לכוון אותם (תעלה גם את ה-Volume וגם את ה-Wave במיקסר של ה-XP).
בסרטים זה לא משפיע כי שם נעשה Pass-through של האודיו הדיגיטלי ישירות למגבר ללא שום עיבוד, ולכן הווליום או המיקסר לא משפיעים על מוצא האודיו שמגיע לרסיבר.

נשלח: 19/10/2008 12:33
על ידי Balance
הווליום וה- WAVE הכי למעלה (למען האמת אין להם השפעה כשאני מביר ומנמיך).
הכרטיס קול מסומן יציאה דיגיטלית.

נשלח: 19/10/2008 12:36
על ידי pixies
כנראה שזה משהו בתפריטי ה-Audio decoder configuration של ה-FFDShow, אם הוא זה שמנגן לך אודיו. אלא אם כן התקנת חבילת קודקים, ואז זה עלול להיות קודק אחר שהשתלט על פענוח MP3-ים וכו.

נשלח: 19/10/2008 12:38
על ידי Balance
אני מנגן מוסיקה בדר"כ דרך הווינדוס מדיה ולא דרך FFDShow.
איך אפשר לדעת אם יש קודק שהשתלט ולפתור זאת?

נשלח: 19/10/2008 12:53
על ידי pixies
תלוי מה התקנת. אפשר לבדוק דרך תוכנה קטנה שנקראת GraphEdit ומציגה לך את הקודקים והפילטרים שנכנסים לפעולה כשנמגנים את הקובץ.
עוד אפשרות - נסה אולי לנגן דרך VLC, נגן חינמי שיש לו קודקים פנימיים משלו ולא תלוי בקודקים של מערכת ההפעלה.