Analizer כתב:לא ניכנס ל "קטנות" אבי אבל עדיין אני לא ממש מסכים איתך. כל נושא ה RC הוא סוג של אלמנט שיווקי של היצרנים להטמיע עוד שטיק שכביכול יכייל את המערכת בצורה האופטימלית.
הרי ה RC שקיים בכל רסיבר הוא שונה לא כל אחד מכיל איקיו פרמטרי מה גם שמדובר בגירסאות שמותאמות למתחם הביתי לעומת הגרסאות המלאות שפונות יותר לפאן המקצועי
אך בסופו של דבר כולם פועלים להשיג את אותה מטרה שהיא להתגבר ולתקן בעיות אקוסטיות שקיימות בחדר , חלק עושים את זה מצויין הרוב מסרסים טוטאלית את הסאונד והשאר הם נקודת פתיחה נחמדה להמשך כיול ידני שמסתמך על אוזן .
קצת גלשנו זה נכון אך עדיין עניין האיקיו.
איקיו פרמטרי - אין ולא קיים פרמטרי שליש , או 2 שליש אוקטבה וכו'. פשוט אין ולא נכון לומר את זה , פרמטרי יכול להיות מלא או חצי פרמטרי.
מלא = 2 shelfing עם אפשרות להגבר או הנחתה, אחד לגבוהים קיצוניים בתחומים שבין 12 ל 20 KHZ אחד לנמוכים שנחתך ב 75HZ ועוד 3 או 4 אפיקים (קיימים גם יותר) עם בורר תדר , רוחב פעמון (Q) , ופוטנציומטר Gain.
בגרפי קיימים כאלו מסוג שליש , 2 שליש אוקטבה וכו' , כשהאפיקים הם קבועים לא ניתנים לשינוי לא ניתן לשנות את רוחב הפעמון ולא להגיע לתדר ספציפי במדוייק .
בלינק שצירפת מופיע איקיו משולב גרפי ופרמטרי כשהפרמטרי הוא מלא שמבוסס על איקיו של חברת WAVES מהמתחם הדיגיטלי (כתוסף תוכנה ופונה לשוק המקצועי) .
...
RC אינו גימיק שיווקי, לחדרים שאינם מטופלים אקוסטית (כמו סלון טיפוסי) או לסטים שאינם מורכבים מרמקולים תואמים (אחוריים לעומת קדמיים) המערכת יכולה לשפר דרמטית את הצליל והחוויה. יש לי סטליטיים איכותיים של KEF, ה-RC מצליח לנטרל
את הצליל הקופסתי משהו שיש להם אצלי (למרות שהם לא בצורת קופסה

).
לגבי הגדרת PEQ, בעולם האנלוגי אתה יכול לבחור תדר מרכזי לכל band בצורה רציפה
בדיגיטלי תמיד יהיו קפיצות (רזולוציה) מסוימת, לא מדובר בתדרים קבועים מראש כמו ב-GEQ, מדובר ביכולת הדיוק של בחירת התדר.
נכון, יש גם RC שעובד רק ברמת GEQ, כמו בפיוניר, אבל הוא משנה את האופיין כפונקציה
של הזמן, והתוצאות מרשימות מאוד (ראה ביקורת רסיברים פה ובאתרים אחרים)
זה פרי פיתוח מקורי של חברת האחות לחברה בה אני עובד.
אבי.