כמה שאלות קצרות על pv80

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
sul
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

איינשטיין כתב:ליאורד,

למען הבהרת נושא תכני 720P על מסך רחב 1024x768:
אם מגדירים (כמו a_yaron) את כרטיס המסך בדיוק לרזולוציה הזו, מתקבלת תמונה ללא עיבוד של הטלוויזיה. מכיוון שמדובר ברזולוציה 4:3 על מסך 16:9 התמונה נמתחת לרוחב המסך. עם זאת, זו התמונה החדה ביותר שניתן לקבל.
אם מגדירים את כרטיס המסך לרזולוציה 16:9 (כמו 1366x768), מעבד התמונה של הפנסוניק יתאים אותה ל-1024 עמודות שיש לו. במקרה זה, לא יהיה שום עיוות (תתקבל תמונה לא מעוותת על כל המסך). עם זאת, מכיוון שמעבד התמונה ישמיט מידע (מקבל 1366 עמודות - מציג 1024), פונטים/טקסטים למשל לא ייראו במיטבם. במצב זה לא מומלץ לגלוש (פחות חד) אולם סרטים שישודרו ב-720P ייראו היטב על המסך (וללא עיוות). ברור שלו היו 1366 עמודות (כמו בפלזמות "50 או ב-LCD מקביל) אז היתה תמונה טובה יותר, אולם זה משמעותי רק אם מרחק הצפייה שלך קרוב מספיק. במרחק צפייה של כשלושה מטר לא תבחין בהבדל בכלל.

מקווה שזה ברור יותר.
...
אני בדיוק מתלבט לגבי מסך.
אני מאוד רוצה פלסמה 42', אני מתכוון לחבר אותה לHTPC. האם איבוד החדות שדיברת עליה היא משמעותית (לגבי תרגום סרטים, או גלישה באינטרנט)

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #22 

ליאורד כתב:
a_yaron כתב:
איינשטיין כתב:לא יודע מה זה מחבר DVI ל-VGA (לדעתי אין דבר כזה, DVI הוא חיבור דיגיטלי ו-VGA הוא חיבור אנלוגי).
בכל מקרה, תכני 720P ניתן להעביר גם דרך VGA וגם דרך ה-DVI אל HDMI.
...
יש כ.מסך שבמחבר הDVI בחלק מהפינים יש את המידע שצריך חיבור הVGA וכאשר מחברים את המתאם החיבור הופך להיות VGA רגיל
המתאם לא מבצע שום שינוי למידע רק "מסדר" אם הפינים למקום המתאים להם בחיבור

למשל בATI הישן יחסית שלי יש את החיבור הזה

ירון
...
מה שאתה אומר ממש מוזר. היום לכל המחשבים יש יציאות DVI, ולכל הטלביזיות על כל סוגיהן, ללא יוצא מין הכלל, כניסת המחשב היא VGA. זה אומר שבמחשבים מסוג DVI מסויים לא ניתן יהיה להתקין את הפלזמה למחשב כי היא לא תקבל את האות. איך זה הגיוני? מדוע לא מכינים טלביזיות עם כניסות DVI?
...
DVI זה סיגנל דיגיטלי, ולטלויזיות החדשות יש כניסה דיגיטלית - HDMI, שהוא כמו DVI רק עם סאונד. יש מתאם ויש כבל DVI לHDMI, אז אין בעיה לחבר.

orib
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

a_yaron כתב:
ליאורד כתב:אז מה שזה אומר שבחיבור VGA אין טעם לשדר תכנים של 720P? או שגם חיבור VGA מעביר תכנים של 720P?
...
גם VGA מעביר 720P
768 שורות זה יותר מ720 שורות של התקן 720P
היכן שכתבתי "ברזולוציה המתאימה ל720P " הכונה ל1366X768 או 1280X720 במקום 1024X768 שהוא הNR של המסך
ירון
...
חבר'ה לדעתי זה לא נכון, VGA יודע להוציא אות מקסימלי של 640X480 זה לא מעביר תכנים של 720p. מה שכן זה עדיין אמור להראות ממש ממש טוב אם איכות הסרט טובה וממרחק של 3 מ' ספק שתיראו הבדל ניכר.
לינק לגבי VGA:
http://en.wikipedia.org/wiki/VGA

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #24 

אני מחובר כרגע למסך מחשב בכבל VGA ברזולוציה של 1024X1280....

the_lighting
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 425
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #25 

guy11 כתב:אני מחובר כרגע למסך מחשב בכבל VGA ברזולוציה של 1024X1280....
...
ורואים מתיחה?
גם אני קניתי את הpv80 והיא עוד לא הגיעה!

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”