מקארטני....4 שעות לפני ההופעה.....
היה נפלא !
התחיל בנהג אוטובוס שעשה שמח על ידי שאילת כל נוסע האם הוא נוסע לקונצרט של פָּאוּל מקרטני ונגינת שיריו ברדיו.
באנו (הלכתי עם בתי שהכירה חלק מהשירים מפעולה בצופים) ב5 וחיכינו קצת בחוץ תוך שמיעת מקרטני בחזרות.
התמקמנו כ30-40 מטר מהבמה, מול אחד המסכים, ושכבנו לנוח כשאלה שמתאמצים (בהצלחה) לא לדרוך עלי קוראים לי "מתאבד שיעי".
ברבע לשמונה קמנו, קיפלנו את השמיכה, וצפינו בוידיאו הנוסטלגי על ה"מסך הדק" (אני מניח שהוא דק לגודלו).
בעוד שהשכיבה על הדשא הרגישה ארוכה, השעתיים של ההופעה חלפו נורא מהר.
הופעה מעולה. לכל אלה שאומרים "אמן מזדקן", אז מזדקן זו כמובן עובדה אך נראה שזה משפיע רק על מראהו, לא על ביצועיו. ניכר עליו שהוא מאוד מאוד נהנה.
הסאונד היה נפלא. אני בדרך כלל חושש מעוצמת יתר אבל למרות הקרבה זה לא היה (חוץ מקצת בסוף בשיר ספציפי).
הקטע של לברך בעברית מאוד נחמד בהתחלה אבל הוא הגזים עם זה קצת, במיוחד שברור שהוא קורא מאיזה טלפרומפטר או משהו על הרצפה.
בעיניין מקומות הישיבה. תהיתי לפני המופע למה זה כדאי, ולאחר מעשה אני תוהה עוד הרבה יותר. גם לשלם יותר, הרבה הרבה יותר, וגם לקבל חוויה פחותה במשהו. כל זה רק בשביל הזכות להניח את הישבן? הם בטוח לא ראו יותר טוב.
אגב במושבים מאחורה (אני מניח שאלה היו כרטיסי ה1500) נשארה קרחת ריקה.
יש מספרים רשמיים על כמה אנשים היו?
התחיל בנהג אוטובוס שעשה שמח על ידי שאילת כל נוסע האם הוא נוסע לקונצרט של פָּאוּל מקרטני ונגינת שיריו ברדיו.
באנו (הלכתי עם בתי שהכירה חלק מהשירים מפעולה בצופים) ב5 וחיכינו קצת בחוץ תוך שמיעת מקרטני בחזרות.
התמקמנו כ30-40 מטר מהבמה, מול אחד המסכים, ושכבנו לנוח כשאלה שמתאמצים (בהצלחה) לא לדרוך עלי קוראים לי "מתאבד שיעי".
ברבע לשמונה קמנו, קיפלנו את השמיכה, וצפינו בוידיאו הנוסטלגי על ה"מסך הדק" (אני מניח שהוא דק לגודלו).
בעוד שהשכיבה על הדשא הרגישה ארוכה, השעתיים של ההופעה חלפו נורא מהר.
הופעה מעולה. לכל אלה שאומרים "אמן מזדקן", אז מזדקן זו כמובן עובדה אך נראה שזה משפיע רק על מראהו, לא על ביצועיו. ניכר עליו שהוא מאוד מאוד נהנה.
הסאונד היה נפלא. אני בדרך כלל חושש מעוצמת יתר אבל למרות הקרבה זה לא היה (חוץ מקצת בסוף בשיר ספציפי).
הקטע של לברך בעברית מאוד נחמד בהתחלה אבל הוא הגזים עם זה קצת, במיוחד שברור שהוא קורא מאיזה טלפרומפטר או משהו על הרצפה.
בעיניין מקומות הישיבה. תהיתי לפני המופע למה זה כדאי, ולאחר מעשה אני תוהה עוד הרבה יותר. גם לשלם יותר, הרבה הרבה יותר, וגם לקבל חוויה פחותה במשהו. כל זה רק בשביל הזכות להניח את הישבן? הם בטוח לא ראו יותר טוב.
אגב במושבים מאחורה (אני מניח שאלה היו כרטיסי ה1500) נשארה קרחת ריקה.
יש מספרים רשמיים על כמה אנשים היו?
משה
כן, לא לשכוח באיזה אתר אנחנו:sam22 כתב:לגבי הסאונד
אני חייב לומר שמעולם לא שמעתי הופעה ברמת פירוט כזו מדהימה
תחילת המופע היה מעט חלש ומישהו דאג להרים אחרי שניים שלושה שירים
והמסכים בצדדים...
זה כבר ראוי לביקורת מקצועית של עפר...
שמת לב לסדרת הפיקסלים השרופים בימני?
גם המסך האחורי היה מרשים, כשלא עבד ראו שהוא בעצם שקוף - FillFactor מאוד נמוך.
הם גם לא קראו את המאמרים ודיונים על יחס מלבני.
חלק מהתמונות של ג'ורג' הריסון בשיר ההקדשה נמתחו לרוחב בצורה מוגזמת שיצרה דמות מגוחכת.
משה
- bitton71
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- שם מלא: דודי ביטון
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
בתחילת ההופעה ,הייתי בשורות האחרונות ,ואחר כמה שירים התקדמתי לאמצע , והיה שיפור
ענקי בסאונד , ככה שבאמת יושבי הטריבונה ששילמו פי 3 מהעומדים בדשא אמנם ישבו בנוחות אבל שמעו פחות טוב.
החלק הראשון של ההופעה זרם על מי מנוחות ,אבל היא קיבלה Boost רציני מ Something ,
ולא הורידה הילוך עד הסוף.
המסכי וידאו באמת מדהימים.
אין ספק שמקרטני הגיע בשביל להנות ולפזר אושר וחמימות , ולא בשביל "לדפוק קופה" ,
וראו את זה עליו.
אמן גדול ובן-אדם לא פחות גדול.
חבל שאנחנו לא זוכים לראות יותר הופעות בסדר גודל הזה אצלנו.
אגב, בדיוק לפני שבוע הייתי בהופעה של יזהר אשדות בברבי כ"ס, הופעה שהיתה אמורה
להתחיל ב 22:00 והתחילה ב 23:30 ,התערבתי עם אחי , שאין סיכוי שבהופעה של
מקרטני יהיה איחור כזה. כמובן שניצחתי בהתערבות.
ענקי בסאונד , ככה שבאמת יושבי הטריבונה ששילמו פי 3 מהעומדים בדשא אמנם ישבו בנוחות אבל שמעו פחות טוב.
החלק הראשון של ההופעה זרם על מי מנוחות ,אבל היא קיבלה Boost רציני מ Something ,
ולא הורידה הילוך עד הסוף.
המסכי וידאו באמת מדהימים.
אין ספק שמקרטני הגיע בשביל להנות ולפזר אושר וחמימות , ולא בשביל "לדפוק קופה" ,
וראו את זה עליו.
אמן גדול ובן-אדם לא פחות גדול.
חבל שאנחנו לא זוכים לראות יותר הופעות בסדר גודל הזה אצלנו.
אגב, בדיוק לפני שבוע הייתי בהופעה של יזהר אשדות בברבי כ"ס, הופעה שהיתה אמורה
להתחיל ב 22:00 והתחילה ב 23:30 ,התערבתי עם אחי , שאין סיכוי שבהופעה של
מקרטני יהיה איחור כזה. כמובן שניצחתי בהתערבות.
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school
than we ever learned in school
הסיפור עם היוקלילי הוא שפול הקדיש את השיר לג'ורג הריסון.
הסיבה שהוא ניגן אותו על היוקלילי היא בגלל שבפעם הראשונה שג'ורג השמיע לו את השיר הוא ניגן אותו
ביוקלילי.

ההחלפה לגיטרה מתוכננת כדי לעבור לגרסה כמו שהיא נשמעת באלבום.
ושוב רציתי להגיד....
איזה סאונד איזה סאונד
הבאתי אטמים כמו שאני מביא בדרך כלל להופעות והפעם ממש
לא היה צורך.....
הסיבה שהוא ניגן אותו על היוקלילי היא בגלל שבפעם הראשונה שג'ורג השמיע לו את השיר הוא ניגן אותו
ביוקלילי.
ההחלפה לגיטרה מתוכננת כדי לעבור לגרסה כמו שהיא נשמעת באלבום.
ושוב רציתי להגיד....
איזה סאונד איזה סאונד
לא היה צורך.....
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
תקשיב לביצוע של השיר מתוך CONCERT FOR GEORGEmoco כתב:בSomething הוא החליף באמצע מיוקלילי לגיטרה.
זה היה מתוכנן?
הייתה לי הרגשה שהיה איזה פספוס צורם באמצע ואולי הוא החליף בלית ברירה בעקבות תקלה....
משם הוא לקח את העיבוד.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
something
אותו ביצוע מההופעה בקוויבק
ממליץ לכם לשים יד (אני מצאתי DVIX) על שידור ההופעה הזה
הופעה מאוד מאוד דומה
רק בלי
hashir ha-ze mukdash lelinda
ו ahalan Jude
ההופעה הזו היא בשבילי לא ממש נגמרה
כשאתה בתוכה אתה מאוד נהנה
ואחרי יום שוקעים דברים ומדי פעם צף משהו למעלה ומעלה חיוך
הקרחת מהיציע האחורי נוצרה אחרי שהאנשים שבה ירדו לדשא
גם הם וגם אנשי ה5000 צריכים להיות מאוד מאוכזבים מהתמורה לכסף
וזו בושה גדולה להפקה
כי אם הם ידעו שאלו המרחקים, לא היו צריכים לגבות כאלו מחירים
מילא אם סביב יציע ה5000 היה מלא כבר בשעה 17:00
אבל ב19:00 עוד אפשר היה להגיע ולמצוא שם מקום על הדשא סביבו
התרשים באתר לאן הראה שה1500 יותר קרובים
יותר בסגנון וורטס
הופעה מאוד מאוד דומה
רק בלי
ו ahalan Jude
וזו בושה גדולה להפקה
יותר בסגנון וורטס
העם דורש..... כל מיני דברים
הייתי ונהניתי אם כי היה לי קשה לעמוד על חצי מטר דשא מרבע לשמונה עד עשר וחצי.
סאונד מפתיע לטובה (לא מדהים ומפורט כמו שחלק רשמו אבל טוב), ויזואל מעולה וזמר שבא להינות.
אני שוב מציע לכם לחפש ברשת את ההופעה מקנדה מיולי האחרון שהיא כמעט זהה להופעה אתמול (היו עוד כמה שירים והחולצה היתה יותר סגולה...)
חפשו:
Paul McCartney a Quebec live 20-07-2008 SatRip DVD Recorder
איכות הוידאו לא טובה אבל הסאונד לא רע.
שח
סאונד מפתיע לטובה (לא מדהים ומפורט כמו שחלק רשמו אבל טוב), ויזואל מעולה וזמר שבא להינות.
אני שוב מציע לכם לחפש ברשת את ההופעה מקנדה מיולי האחרון שהיא כמעט זהה להופעה אתמול (היו עוד כמה שירים והחולצה היתה יותר סגולה...)
חפשו:
Paul McCartney a Quebec live 20-07-2008 SatRip DVD Recorder
איכות הוידאו לא טובה אבל הסאונד לא רע.
שח
היה חסר גם מישל...sam22 כתב:something
הופעה מאוד מאוד דומה
רק בלי
ו ahalan Jude
וזו בושה גדולה להפקה
יותר בסגנון וורטס...
אז מסתבר שהיה גדול.......
ולא היה לי צל של ספק שכך יהיה.
כל הקלישאות שנאמרו לפני ,כמו.....לא רלוונטי.....עבר זמנו......זקן........אכן היו לא רלוונטיות.
וגם הוא הבהיר בפעם המי יודע כמה...שלמוזיקה אין גיל.
גם סאונד.....בפעם האלף ואחת אני אגיד , שאין בעיה לעשות שסאונד טוב כמעט בכל מקום. זה פשוט ענין של מקצוענות , רצון ,וסטאנדרט איכותי של העוסקים במלאכה.
התרגשתי לקרוא את כל הביקורות ........של כל החברה כאן ( אחרי הכל לא הייתי שם ) שניסו להעביר במילים את החוויה , וגם בעיתונות הכתובה , ושמחתי על כל מי שנהנה.
האיש פשוט גאון.......נקודה !!!!
וגם אם אותות הזמן ,פוגעים לפעמים במיומנויות של הנגנים ( בעיקר אם אלה נגנים וירטואוזים -שעל זה ייחודם ) הרי הבגרות .....הנסיון......והבשלות המוזיקאלית עושים את שלהם , ומחפים על הכל בריבית דריבית.
אז היו כאלה שהוא לא דיבר אליהם ...... וגם אני שייך לאלה שהוא לא העביר בהם צמרמורת מסוג אחר , אבל אין מה לעשות , האיש שינה את המוסיקה והפופ/רוק המודרני.
הוא היה מלחין גאון......ותנו לי לפחות שם אחד שמסוגל להיתחרות בצמד.....לנון ומקארטני.
אין להקה שלא הושפעה מהם או ביצעה קטע שלהם.
ברמה האישית ,תמיד אעריך יותר את אלה שהמציאו סיגנון חדש ,או הביאו בשורה חדשה......על אלה שקיבלו מהמוכן..... ורק שיכללו קצת את הירושה.
שמעתי את הבת שלי אומרת משהו כמו.........מה אני אלך.....הוא לא מדבר אלי ( וחברים שלה הלכו ) ,היא רק לא יודעת כנראה ,שרבים מהשירים שהיא אוהבת הם של מקארטני במקור.
גם הבן... שאחת מלהקותיו האהובות היא רובים ושושנים , ואחד השירים הגדולים שלהם זה הקטע.....LIving And Die , אני לא בטוח שהוא יודע שיצירת המופת הזו שייכת במקור למקארטני
.
ולסיום.........אמר מישהו פה משהו כמו......אחרי הכל הוא עדיין לא בטהובן..או מוצארט.
אני אגיד את זה כך...............
גם לפני 200 שנה לערך.....בטהובן לא היה עדיין הגאון ולא חבריו. עם השנים היתברר ערכו וגדולתו.
הצייר ההולנדי הדגול וואן גוך...........לא מכר יצירת אומנות אחת בימי חייו למיטב ידיעתי , כי לא העריכו אותו כצייר ששווה משהו. נסו לקנות היום יצירה שלו..................
בעוד 100 שנה ויותר........פול מקארטני יהיה בדיוק כמו בטהובן ,או באך או שאר החברים החקוקים בדברי ימי היסטוריית המוזיקה , שהטביעו את חותמם בגאוניותם.
זהו.. אלה היו מילותי לסיכום מה שניקרא.....האגדה שהייתה אצלנו לפני כמה שעות כמו שאומרים וכבר המשיכה להופעה הבאה.
לכל תחום בחיים יש את הגאונים שלו.......ומקארטני הוא אחד מהם במוזיקה.
( ואגב...אני לא מאנשיו , אבל גדלתי עליו......ועד היום המפה שמכסה את מגבר הרוקסן שלי היא... מפה של החיפושיות שאבא הביא לי שהייתי ילד.....ויש לי עוד מיספר מזכרות ששמורות עד היום אצל הורי......של מקארטני והחיפושיות משנות ילדותי).
רפי_א
כל הקלישאות שנאמרו לפני ,כמו.....לא רלוונטי.....עבר זמנו......זקן........אכן היו לא רלוונטיות.
וגם הוא הבהיר בפעם המי יודע כמה...שלמוזיקה אין גיל.
גם סאונד.....בפעם האלף ואחת אני אגיד , שאין בעיה לעשות שסאונד טוב כמעט בכל מקום. זה פשוט ענין של מקצוענות , רצון ,וסטאנדרט איכותי של העוסקים במלאכה.
התרגשתי לקרוא את כל הביקורות ........של כל החברה כאן ( אחרי הכל לא הייתי שם ) שניסו להעביר במילים את החוויה , וגם בעיתונות הכתובה , ושמחתי על כל מי שנהנה.
האיש פשוט גאון.......נקודה !!!!
וגם אם אותות הזמן ,פוגעים לפעמים במיומנויות של הנגנים ( בעיקר אם אלה נגנים וירטואוזים -שעל זה ייחודם ) הרי הבגרות .....הנסיון......והבשלות המוזיקאלית עושים את שלהם , ומחפים על הכל בריבית דריבית.
אז היו כאלה שהוא לא דיבר אליהם ...... וגם אני שייך לאלה שהוא לא העביר בהם צמרמורת מסוג אחר , אבל אין מה לעשות , האיש שינה את המוסיקה והפופ/רוק המודרני.
הוא היה מלחין גאון......ותנו לי לפחות שם אחד שמסוגל להיתחרות בצמד.....לנון ומקארטני.
אין להקה שלא הושפעה מהם או ביצעה קטע שלהם.
ברמה האישית ,תמיד אעריך יותר את אלה שהמציאו סיגנון חדש ,או הביאו בשורה חדשה......על אלה שקיבלו מהמוכן..... ורק שיכללו קצת את הירושה.
שמעתי את הבת שלי אומרת משהו כמו.........מה אני אלך.....הוא לא מדבר אלי ( וחברים שלה הלכו ) ,היא רק לא יודעת כנראה ,שרבים מהשירים שהיא אוהבת הם של מקארטני במקור.
גם הבן... שאחת מלהקותיו האהובות היא רובים ושושנים , ואחד השירים הגדולים שלהם זה הקטע.....LIving And Die , אני לא בטוח שהוא יודע שיצירת המופת הזו שייכת במקור למקארטני
ולסיום.........אמר מישהו פה משהו כמו......אחרי הכל הוא עדיין לא בטהובן..או מוצארט.
אני אגיד את זה כך...............
גם לפני 200 שנה לערך.....בטהובן לא היה עדיין הגאון ולא חבריו. עם השנים היתברר ערכו וגדולתו.
הצייר ההולנדי הדגול וואן גוך...........לא מכר יצירת אומנות אחת בימי חייו למיטב ידיעתי , כי לא העריכו אותו כצייר ששווה משהו. נסו לקנות היום יצירה שלו..................
בעוד 100 שנה ויותר........פול מקארטני יהיה בדיוק כמו בטהובן ,או באך או שאר החברים החקוקים בדברי ימי היסטוריית המוזיקה , שהטביעו את חותמם בגאוניותם.
זהו.. אלה היו מילותי לסיכום מה שניקרא.....האגדה שהייתה אצלנו לפני כמה שעות כמו שאומרים וכבר המשיכה להופעה הבאה.
לכל תחום בחיים יש את הגאונים שלו.......ומקארטני הוא אחד מהם במוזיקה.
( ואגב...אני לא מאנשיו , אבל גדלתי עליו......ועד היום המפה שמכסה את מגבר הרוקסן שלי היא... מפה של החיפושיות שאבא הביא לי שהייתי ילד.....ויש לי עוד מיספר מזכרות ששמורות עד היום אצל הורי......של מקארטני והחיפושיות משנות ילדותי).
רפי_א
נערך לאחרונה על ידי רפי_א ב 27/09/2008 0:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
רפי,
כל מילה - מדויקת
לפני כמה שנים קראתי איזה תקציר של עבודה אקדמית על מוזיקה
והיא משווה את הביטלס למוצארט
מורידה את כל הפלצנות סביב המוזיקה הקלאסית
ומראה את שבירת המוסכמות
הגאונות שמגיעה לשיאיםחדשים בכל פעם
היחס הקשה מצד הממסד
והפופולריות של הרחוב שהצביע ברגליים
כל מילה - מדויקת
לפני כמה שנים קראתי איזה תקציר של עבודה אקדמית על מוזיקה
והיא משווה את הביטלס למוצארט
מורידה את כל הפלצנות סביב המוזיקה הקלאסית
ומראה את שבירת המוסכמות
הגאונות שמגיעה לשיאיםחדשים בכל פעם
היחס הקשה מצד הממסד
והפופולריות של הרחוב שהצביע ברגליים
העם דורש..... כל מיני דברים
האמת, שמקרטני מוערך הרבה יותר על ידי בני דורו מאשר כמה מהשמות האחרים שהוזכרו.
מקרטני הוא ממש לא "גאון בלתי מוערך", אלא דווקא מוערך ביותר ו"נביא בעירו".
אגב, מוצרט היה בחובות באופן כרוני, למרות שלא נולד עני. לא נראה לי שמקרטני בסכנה
מקרטני הוא ממש לא "גאון בלתי מוערך", אלא דווקא מוערך ביותר ו"נביא בעירו".
אגב, מוצרט היה בחובות באופן כרוני, למרות שלא נולד עני. לא נראה לי שמקרטני בסכנה
משה
סאם22.......אני חושב
בדיוק כמוך גם.
הביטלס הם קלאסיקה.הם אגדה ,והכינוי 4 המופלאים ,אכן מגיע להם.
אנחנו פורום מוזיקה......ועד כמה שזכור לי ,לא כתבנו על אף מוזיקאי כל כך הרבה פוסטים ושירשורים. אני חושב שגם כאן.......הוא קיבל את הבמה והכבוד הראוי.
אני רק מזכיר דבר נוסף " קטנטן ".
מקארטני לא רק עוד איזה נגן וירטואוז או לא יודע מה.
הבחור....נגן ( ועל מיספר כלים ) זמר ( וגם אם לא סולן ענק ) , מלחין.......מעבד.....כותב שירים...............הכל. מוזיקאי גאון בכל רמח אבריו.
רפי_א
הביטלס הם קלאסיקה.הם אגדה ,והכינוי 4 המופלאים ,אכן מגיע להם.
אנחנו פורום מוזיקה......ועד כמה שזכור לי ,לא כתבנו על אף מוזיקאי כל כך הרבה פוסטים ושירשורים. אני חושב שגם כאן.......הוא קיבל את הבמה והכבוד הראוי.
אני רק מזכיר דבר נוסף " קטנטן ".
מקארטני לא רק עוד איזה נגן וירטואוז או לא יודע מה.
הבחור....נגן ( ועל מיספר כלים ) זמר ( וגם אם לא סולן ענק ) , מלחין.......מעבד.....כותב שירים...............הכל. מוזיקאי גאון בכל רמח אבריו.
רפי_א
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: