סוף סוף הגיע המשלוח מגרמניה, סמסונג 46 סדרה F.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #81 

oferlaor,

עם כל הכבוד, רוב היבואנים לא ירוצו להחליף לך מסך עם פיקסל שרוף.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #82 

oferlaor כתב:eagle75,

נראה אותך אומר את זה אחרי שתקבל מסך עם פיקסל דפוק בדואר...
...
עופר, אבל אם אתה נמצא פיזית בחנות בחו"ל (כמו במקרה שלפנינו),
אתה יכול לבדוק את המסך לפני שתצא איתו מהחנות.

נכון שלא לכל אחד זה מתאים, ויש הרבה מאד אנשים שמוכנים לשלם (ומשלמים) מחיר כפול רק כדי להיות שקטים ולקבל את האחריות שלהם בארץ.
אבל יש עדיין את האחוז הקטן של האנשים שמוכנים לקחת את הסיכון (וזה יכול להיות סיכון מחושב מאד) ולשלם הרבה פחות.
במקרה הזה, הבחור קנה מסך במהלך שהות באירופה ולקח אותו איתו, כך הוא חסך את דמי המשלוח ובסופו של דבר הוא שילם 10.5K ש"ח על מוצר שפה הוא היה מקבל תמורת 18-23K ש"ח (תלוי איפה קונים).
מבחינת תאימות לחשמל ול-PAL אין בעיה כי זה מאירופה, הוא יכל לבדוק את המסך בחנות לפני שהוא לקח אותו (אני לא יודע אם הוא עשה את זה או לא). כך שהרבה מהסיכונים הוא ניטרל או יכל לנטרל.
מה גם שברוב המקרים גם בארץ לא יחליפו מסך בגלל פיקסל אחד או אפילו 2 אלא רק אם אתה קונה מחנות מתמחה, כמו שראינו פה בכמה שרשורים, אבל הרי רוב העסקאות נעשות פה ברשתות החשמל, ושם השירות הוא לא משהו בד"כ.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #83 

oferlaor,
אני מסכים אתך, אבל הסיכוי שבשני מסכים יהיה פיקסל שרוף קטן יותר.
הדבר נכון רק עבור מסכים שבהם המחיר בארץ כפול או יותר מאשר במחיר בחו"ל.
אם אתה מוכן (אני לא) לרכוש את הטלוויזיה במחיר כפול בארץ, שווה לך לשקול לרכוש אותה בחו"ל בחצי המחיר. (אפילו להזמין שניים, ולאחסן את השני במחסן למקרה הצורך?).

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #84 

אני מסכים עם עופר.
לי יצא 3 מסכי פיוניר עם פיקסל שרוף אחד.
הפכתי עולמות עד שקיבלתי מסך נקי מפיקסלים שרופים.

לי חיסכון של 50 אחוז מהמחיר לעומת סיכון במימוש האחריות + אופציה לפיקסלים שרופים לא שווה.
אני גם לא כל כך בטוח שבחו"ל נהוג לפתוח מסכים בחנות לבדיקה. אולי בארה"ב אבל באירופה "המרובעת" אני לא חושב שיקבלו את זה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #85 

ronen61 כתב:oferlaor,

עם כל הכבוד, רוב היבואנים לא ירוצו להחליף לך מסך עם פיקסל שרוף.
...
(Y)
אצלי במסך של פיליפס לא מוכנים להחליף (n)

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #86 

אני מניח שכולם צודקים בסופו של דבר. אין פה אמת מוחלטת.

shraga007, נשמע צירוף מקרים ממש אומלל. האם זה היה לאחרונה? מעניין מה השכיחות של אירוע כזה, כמובן שבמקרה כזה צריך פקטור של 4 על המחיר בארץ וזה כבר יותר מדי. במקרה שלך עדיף היה לך באמת לרכוש בארץ. אבל כפי שנאמר, לא כל היבואנים יחיליפו לך מסך בגלל פיקסל שרוף בארץ.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #87 

זה היה לפני שנה.
רוב היבואנים הרציניים בארץ יחליפו לך מסך עבור פיקסל אחד שרוף אם אתה תהייה מספיק החלטי.
אתה בקיא בנושא שלי(הרץ חיפוש אם לא) היית רואה שניתן לרכוש מסכים בארץ במחיר הגיוני אם יודעים איפה לחפש.

הבעיה הגדולה שלי ברכישה בחו"ל היא ההרגשה של העדר שליטה.
ואני לא אוהב את ההרגשה הזאת.

נוכחתי לדעת ולא רק במוצרי חשמל שבעיות קורות ואפילו במוצרי יוקרה(סלון של אמריקן קומפורט למשל) ואני לא רוצה לחשוב מה הייתי עושה אם היית צריך לנהל מו"מ ו\או תביעה משפטית בין יבשתי.

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #88 

oferlaor כתב:נראה אותך אומר את זה אחרי שתקבל מסך עם פיקסל דפוק בדואר.
...
לא מבין את האובססיה לגבי פיקסלים שרופים. מספר הסאב-פיקסלים במסך FHD דומה לכמות האוכלוסיה בישראל. ממרחק צפיה נורמאלי לא ניתן להבחין במעט פיקסלים שרופים מפוזרים רנדומלית, על אחת כמה וכמה בסאב-פיקסלים. במקרה הכי גרוע גם לגיקים האובססיבים ביותר יש מזור לבעיה - למכור ב 60% ממחיר השוק דרך יד2 ואולי אפילו להרויח כמה ג'ובות בדרך.

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #89 

israeli2k כתב:
oferlaor כתב:נראה אותך אומר את זה אחרי שתקבל מסך עם פיקסל דפוק בדואר.
...
לא מבין את האובססיה לגבי פיקסלים שרופים. מספר הסאב-פיקסלים במסך FHD דומה לכמות האוכלוסיה בישראל. ממרחק צפיה נורמאלי לא ניתן להבחין במעט פיקסלים שרופים מפוזרים רנדומלית, על אחת כמה וכמה בסאב-פיקסלים. במקרה הכי גרוע גם לגיקים האובססיבים ביותר יש מזור לבעיה - למכור ב 60% ממחיר השוק דרך יד2 ואולי אפילו להרויח כמה ג'ובות בדרך.
...
גם אם לא ניתן להבחין בהם,מספיק שאתה יודע שהם שם וזה כבר מציק.חוץ מזה שבחיבור מחשב למשל,כשאתה יושב קרוב יותר למסך אז כן אפשר להבחין בהם.
אחרי ששילמת ממיטב כספך,אתה מצפה לקבל מוצר מושלם.לא סתם משלמים עוד כמה עשרות אחוזים ליבואנים הגדולים כדי לקבל שרות מושלם ופועל זה לא קורה.אני בספק גדול אם את המסך הבא שלי אני ארכוש מיבואן מקורי אחרי הנסיון שלי איתם.( ראלקו ואלקטרה)

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #90 

אני מסכים שזה יותר פסיכולוגי. (Y)

אני בכל אופן לא נרגעתי עד שקיבלתי מסך נקי מפיקסלים שרופים.
זה עלה לי ב-3 החלפות, כולל פעמיים על חשבוני(אני הובלתי את המסך) אבל אני לרגע לא מצטער. אם לא הייתי עושה את זה הייתי ב"סרטים" עד היום.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #91 

shraga007 כתב:זה היה לפני שנה.
רוב היבואנים הרציניים בארץ יחליפו לך מסך עבור פיקסל אחד שרוף אם אתה תהייה מספיק החלטי.
אתה בקיא בנושא שלי(הרץ חיפוש אם לא) היית רואה שניתן לרכוש מסכים בארץ במחיר הגיוני אם יודעים איפה לחפש.

הבעיה הגדולה שלי ברכישה בחו"ל היא ההרגשה של העדר שליטה.
ואני לא אוהב את ההרגשה הזאת.

נוכחתי לדעת ולא רק במוצרי חשמל שבעיות קורות ואפילו במוצרי יוקרה(סלון של אמריקן קומפורט למשל) ואני לא רוצה לחשוב מה הייתי עושה אם היית צריך לנהל מו"מ ו\או תביעה משפטית בין יבשתי.
...
בטח כל המסכים היו מאותה אצווה, ממש מזל רע.
בכל מקרה, הרעיון של israeli2k למכור את המסך שהבאת מחו"ל במקרה של פיקסל שרוף בתור יד שניה ב 60% הנחה נשמע טוב. :lol: ככה כולם מרוויחים. (אולי חוץ מהיבואנים, נו טוב, מגיע להם).

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #92 

אגב, מדוע לא ראיתי בשום מקום התייחסות להבדלי המחירים הגבוהים בין המחירים בארץ ליבוא אישי? נראה לי שמספיקה כתבה אחת בממון של ידיעות אחרונות בסוף שבוע וכל "עמך" ישראל ינהר לכיוון. הישראלי לא אוהב להיות פרייאר, בטח כשמדובר על סכומים כאלה. זה בטוח יגרום להורדת מחירים אצל היבואנים. מרווח הרווח שלהם הוא ברמת החוצפה.

שרק יהיה ברור, גם אני מעדיף לרכוש מסך מיבואן רשמי בארץ עם אחריות והכל, אבל המחירים פה פשוט לא שפויים ולא מצדיקים את המחיר כשיש את החלופה של יבוא אישי. (לפחות לחלק מהאנשים).

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

אולי שווה לפנות לעיתונות ולהציג להם את הבעיה

שליחה #93 

יכול להיות שהם פשוט לא מודעים
אני חושב שהם ישמחו לכתוב כתבה על נושא כזה

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #94 

אני ארצה להעיר שכן ניתנה לי אפשרות לבדוק את המסך.
אפילו ליתר ביטחון החנות הוסיפו מלא קלקרים ונייר אורז בכדי לא לפגוע במסך.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #95 

חבר'ה,אתם קונים פה מסכים ובינתיים לא ראינו אפילו תמונה אחת...

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
קיבל תודות: 0

שליחה #96 

guy11 כתב: אחרי ששילמת ממיטב כספך,אתה מצפה לקבל מוצר מושלם.לא סתם משלמים עוד כמה עשרות אחוזים ליבואנים הגדולים כדי לקבל שרות מושלם ופועל זה לא קורה.אני בספק גדול אם את המסך הבא שלי אני ארכוש מיבואן מקורי אחרי הנסיון שלי איתם.( ראלקו ואלקטרה)
...
סתם הערה קטנה: במוצר מורכב וטכנולוגיה חדשה יחסית כמו מסכים דקים קשה מאוד למצוא מוצר מושלם. יש רמות שונות של כמעט מושלם, החל מבעיות קליברציה של צבעים, דרך בעיות אחידות, clouding, רעש עבודה בעייתי, וכו' וכו'. אני באופן אישי מדרג את בעיית הסאב-פיקסלים השרופים במסכי FHD כבעיה מינורית בד"כ, פשוט מכיוון שהיא אינה פוגעת כלל בחווית הצפייה אלא במקרים קיצוניים בלבד. דווקא בעיית האחידות, למשל, היא בעיה יותר משמעותית של טכנולוגיית הייצור הנוכחית גם ב LCD וגם בפלאזמה, רק שהיא מקבלת הרבה פחות הייפ פשוט כי קשה למדוד אותה במונחים אובייקטיביים ללא כלי מדידה ייעודיים.

golans1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #97 

יש סדרה F בגודל 60" ?

במידה וכן אשמח לדעת את הדגם ...

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק