תאמת זה נשמע כאילו דחפת הרבה GAIN בפראמפ או שהעלת את הווליום בדרך לתוך המחשב (או במיקסר של הכרטיס קול). כמובן שזה קטנוניות אבל בשביל זה אנחנו פה
Audio Technica AT 110 E איך הראש הזה ?
רק עכשיו שמעתי את הדגימה! הראש הזה בהחלט מרשים למחירו. יש הרגשה של בסים לא עגולים כל כך ועמומים וגבוהים חסרים.
תאמת זה נשמע כאילו דחפת הרבה GAIN בפראמפ או שהעלת את הווליום בדרך לתוך המחשב (או במיקסר של הכרטיס קול). כמובן שזה קטנוניות אבל בשביל זה אנחנו פה
תכלס שווה כל שקל הראש הזה.אם תוריד את הGAIN בPREAMP נראה לי ישמע לך פיצוץ!
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
חנן מצאתי תקליט מונו ישן של הביטלס .
לקחתי שלוש דגימות , אחת מהרצועה הראשונה , אחת מהשלישית , ואחת מהאחרונה .
http://www.2shared.com/file/3540421/fd7 ... nline.html
לפי דעתך הראש שלי מכוון ?
לקחתי שלוש דגימות , אחת מהרצועה הראשונה , אחת מהשלישית , ואחת מהאחרונה .
http://www.2shared.com/file/3540421/fd7 ... nline.html
לפי דעתך הראש שלי מכוון ?
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
שבת שלום אודי,
עשיתי מניפולציה מתמטית על הדגימות שלך. בעיקרון זה להפוך פאזה לערוץ שמאל (לכפול במינוס 1) ולסכם את שני הערוצים לערוץ מונו זהה בשני הצדדים. אם הראש אחיד בעצמת הסיגנל בשני הצדדים, הפונו סטייג' אחיד בהגברה בשני הצדדים והתקליט לא מעוות ומודפס כהלכה, צריכים לקבל בסופו של דבר סיגנל מאופס - דהיינו שקט.
אבל אנו חיים בעולם מעשי ואין לעולם שוויון בין הגורמים השונים. השאיפה תמיד היא להגיע לסיגנל המינימלי אחרי פעולה כזאת. כמובן שרצוי שזה יהיה ברצועות הפנימיות כאשר הראש מכוון כהלכה. מאידך אם שומעים סיגנל חלש יחסית ואחיד על כל הרצועות ואין שינוי בגוון הצליל ובעצמתו זה מצביע על כיוון אופטימלי (בעיקר בזרוע ארוכה כי שינוי זווית התקיפה של המחט בתוך החריץ משתנה פחות). הצליל שנשמע מהקומבינה הזאת אמור להיות לא "צלול" ובאיכות ירודה, מה שמצביע על כיוון טוב של הראש והאנטי סקייטינג.
אצרף את הדגימה המעובדת שעשיתי לכשתסתיים ההעלאה שלו יותר מאוחר. הראש מכוון בסדר לפי התוצאה.
עשיתי מניפולציה מתמטית על הדגימות שלך. בעיקרון זה להפוך פאזה לערוץ שמאל (לכפול במינוס 1) ולסכם את שני הערוצים לערוץ מונו זהה בשני הצדדים. אם הראש אחיד בעצמת הסיגנל בשני הצדדים, הפונו סטייג' אחיד בהגברה בשני הצדדים והתקליט לא מעוות ומודפס כהלכה, צריכים לקבל בסופו של דבר סיגנל מאופס - דהיינו שקט.
אבל אנו חיים בעולם מעשי ואין לעולם שוויון בין הגורמים השונים. השאיפה תמיד היא להגיע לסיגנל המינימלי אחרי פעולה כזאת. כמובן שרצוי שזה יהיה ברצועות הפנימיות כאשר הראש מכוון כהלכה. מאידך אם שומעים סיגנל חלש יחסית ואחיד על כל הרצועות ואין שינוי בגוון הצליל ובעצמתו זה מצביע על כיוון אופטימלי (בעיקר בזרוע ארוכה כי שינוי זווית התקיפה של המחט בתוך החריץ משתנה פחות). הצליל שנשמע מהקומבינה הזאת אמור להיות לא "צלול" ובאיכות ירודה, מה שמצביע על כיוון טוב של הראש והאנטי סקייטינג.
אצרף את הדגימה המעובדת שעשיתי לכשתסתיים ההעלאה שלו יותר מאוחר. הראש מכוון בסדר לפי התוצאה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- chalmh
- חבר מביא חבר

העליתי בסוף את הדגימות בפורמט MP3 כי השרת עובד ממש לאט להחריד. האיכות כאן לא משנה הרבה אלא רק להבין את הכוונה. מי שלא שמע דברים כאלה עלול לחשוב שהמחט נדפקה
http://www.2shared.com/file/3545083/d94 ... nline.html
http://www.2shared.com/file/3545083/d94 ... nline.html
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
chalmh כתב:שבת שלום אודי,
אצרף את הדגימה המעובדת שעשיתי לכשתסתיים ההעלאה שלו יותר מאוחר. הראש מכוון בסדר לפי התוצאה....
chalmh כתב:העליתי בסוף את הדגימות בפורמט MP3 כי השרת עובד ממש לאט להחריד. האיכות כאן לא משנה הרבה אלא רק להבין את הכוונה. מי שלא שמע דברים כאלה עלול לחשוב שהמחט נדפקה![]()
http://www.2shared.com/file/3545083/d94 ... nline.html...
נחמד מאוד חנן
אז מה אתה אומר ? האודיופיל המתחיל יכול לנוח בכיוון ראש שכזה ?
או שכדאי לעשות איזה כיוון נוסף ?
או שאין טעם והכל בסדר ?
- chalmh
- חבר מביא חבר

אודי,
לדעתי הכוון בסדר גמור מאוד
.
אודיופיל לא נח אף פעם כי אין עבורו 100%.
לא הייתי מכוון יותר טוב מזה אני חושב.
אני "מבשל" על סמך השיטה הזאת משהו שיתאים גם לבעלי פטפונים לאין להם תוכנה לעיבוד סאונד או מחשב ויאפשר להם לעשות את הכיוון כמעט בזמן אמת.
עדכון יבוא בהמשך, אולי בימים הקרובים, כי אני צריך לבדוק אם השיטה עובדת. כבר אמרתי לכם שאני קצת "קוקו"
אולי זה יחסוך את השימוש בפרוטרקטור.
לדעתי הכוון בסדר גמור מאוד
אודיופיל לא נח אף פעם כי אין עבורו 100%.
לא הייתי מכוון יותר טוב מזה אני חושב.
אני "מבשל" על סמך השיטה הזאת משהו שיתאים גם לבעלי פטפונים לאין להם תוכנה לעיבוד סאונד או מחשב ויאפשר להם לעשות את הכיוון כמעט בזמן אמת.
עדכון יבוא בהמשך, אולי בימים הקרובים, כי אני צריך לבדוק אם השיטה עובדת. כבר אמרתי לכם שאני קצת "קוקו"
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!