נגן+מקודדים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
jacker
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #61 

המידע מנסיון אישי ומנסיון של אחרים, אותו סרט 1080p בקידוד 4 ref יוצר עיוותים וב- 3 ref איכות תמונה מצויינת.
הבעיה אינה קיימת בסרטי 720p.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #62 

jacker כתב:המידע מנסיון אישי ומנסיון של אחרים, אותו סרט 1080p בקידוד 4 ref יוצר עיוותים וב- 3 ref איכות תמונה מצויינת.
הבעיה אינה קיימת בסרטי 720p.
...
אם יש בעייה בוידאו בפרופיל 4.1 אז היא נובעת בגלל הגדרות לא תקינות שנעשו ע"י האחד שקודד את הסרט במקודד ה X.264 והם לא נובעות בגלל ש ה ref הוא 4.
הסיבה שיש הרבה סרטים שה ref שם הוא 3 היא בגלל שקיים פרופיל מאוד נפוץ שנקרא PS3
ובפרופיל זה ה ref הוא 3 ולכן הרבה חבר'ה מקודדים לפרופיל זה אבל ממש אין חובה לעשות כך
(לדוגמה בתוכנת ה MeGUI הנפוצה שאיתה ניתן לקודד את הסרטים, שימוש בפרופיל זה בוחר את כל הגדרות המקודד בצורה אוטומטית)
אם זה מעניין מישהו אז אלה הם ההגדרות המקודד X264 (לפי מספר הגירסה בשימוש) והפרופיל אותם צריך לבחור כדי לקבל לאפשר האצת חומרה :
[left]
x264 revision 721+ encoder settings
L4.1
1920x1088: 4 (--ref 4)
1920x864: 5 (--ref 5)
1920x720: 6 (--ref 6)

1280x720: 9 (--ref 9)
1280x648: 10 (--ref 10)
1280x588: 11 (--ref 11)
1280x540: 12 (--ref 12)
1280x498: 13 (--ref 13)
1280x462: 14 (--ref 14)
1280x432: 15 (--ref 15)
1280x405: 16 (--ref 16)

x264 revision < 721 encoder settings
L4.1
1920x1088: 4 (--ref 3 --bframes 3 --no-b-pyramid)
1920x864: 5 (--ref 4 --bframes 3 --no-b-pyramid)
1920x720: 6 (--ref 5 --bframes 3 --no-b-pyramid)

1280x720: 9 (--ref 8 --bframes 3 --no-b-pyramid)
1280x648: 10 (--ref 9 --bframes 3 --no-b-pyramid)
1280x588: 11 (--ref 10 --bframes 3 --no-b-pyramid)
1280x540: 12 (--ref 11 --bframes 3 --no-b-pyramid)
1280x498: 13 (--ref 12 --bframes 3 --no-b-pyramid)
1280x462: 14 (--ref 13 --bframes 3 --no-b-pyramid)
1280x432: 15 (--ref 14 --bframes 3 --no-b-pyramid)
1280x405: 16 (--ref 15 --bframes 3 --no-b-pyramid) [/left]

jacker
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #63 

אם יש בעייה בוידאו בפרופיל 4.1 אז היא נובעת בגלל הגדרות לא תקינות שנעשו ע"י האחד שקודד את הסרט במקודד ה X.264 והם לא נובעות בגלל ש ה ref הוא 4.
הסיבה שיש הרבה סרטים שה ref שם הוא 3 היא בגלל שקיים פרופיל מאוד נפוץ שנקרא PS3
ובפרופיל זה ה ref הוא 3 ולכן הרבה חבר'ה מקודדים לפרופיל זה אבל ממש אין חובה לעשות כך
(לדוגמה בתוכנת ה MeGUI הנפוצה שאיתה ניתן לקודד את הסרטים, שימוש בפרופיל זה בוחר את כל הגדרות המקודד בצורה אוטומטית)
...
האחד שקודד את הסרט הוא אני במקרה. אני יודע שזה לא בהכרח בגלל ה- ref אלא יכול להיות גם בגלל ה- pyramid b או פרמטרים נוספים, אבל ההבדל בין 3 ל- 4 ref הוא די זניח מבחינת איכות וזהו ההבדל היחידי שמצאתי בין קידוד שעובד כמו שצריך בהאצת חומרה לבין אחד שלא. את הפרמטרים לקידוד קבעתי ע"פ ידע אישי בלבד ולא לפי פרופיל מסוים (כל דמיון ביניהם הוא מקרי בהחלט) חוץ כמובן מהגבלות פרופיל high 4.1.

קודדתי את אותו סרט פעמיים, שני הקידודים נעשו כ- 2-pass. מקודד x.264 rev 819, fronthand: MeGUI
הפרמטרים לקידוד הראשון שמעוות בהאצת חומרה:
--pass 2 --bitrate 11565 --stats ".stats" --level 4.1 --ref 4 --mixed-refs --bframes 2 --b-pyramid --bime --weightb --direct temporal --trellis 1 --partitions p8x8,b8x8,i4x4,i8x8 --8x8dct --threads 2 --thread-input --progress --no-psnr --no-ssim --output "output" "input"

הפרמטרים לקידוד השני שעובד מעולה בהאצת חומרה:
--pass 2 --bitrate 11565 --stats ".stats" --level 4.1 --ref 3 --mixed-refs --bframes 2 --b-pyramid --bime --weightb --direct temporal --trellis 1 --partitions p8x8,b8x8,i4x4,i8x8 --8x8dct --threads 2 --thread-input --progress --no-psnr --no-ssim --output "output" "input"

כפי שאתה רואה, ההבדל היחידי ביניהם הוא מספר ה- ref

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #64 

jacker כתב: האחד שקודד את הסרט הוא אני במקרה. אני יודע שזה לא בהכרח בגלל ה- ref אלא יכול להיות גם בגלל ה- pyramid b או פרמטרים נוספים, אבל ההבדל בין 3 ל- 4 ref הוא די זניח מבחינת איכות וזהו ההבדל היחידי שמצאתי בין קידוד שעובד כמו שצריך בהאצת חומרה לבין אחד שלא. את הפרמטרים לקידוד קבעתי ע"פ ידע אישי בלבד ולא לפי פרופיל מסוים (כל דמיון ביניהם הוא מקרי בהחלט) חוץ כמובן מהגבלות פרופיל high 4.1.

קודדתי את אותו סרט פעמיים, שני הקידודים נעשו כ- 2-pass. מקודד x.264 rev 819, fronthand: MeGUI
הפרמטרים לקידוד הראשון שמעוות בהאצת חומרה:
--pass 2 --bitrate 11565 --stats ".stats" --level 4.1 --ref 4 --mixed-refs --bframes 2 --b-pyramid --bime --weightb --direct temporal --trellis 1 --partitions p8x8,b8x8,i4x4,i8x8 --8x8dct --threads 2 --thread-input --progress --no-psnr --no-ssim --output "output" "input"

הפרמטרים לקידוד השני שעובד מעולה בהאצת חומרה:
--pass 2 --bitrate 11565 --stats ".stats" --level 4.1 --ref 3 --mixed-refs --bframes 2 --b-pyramid --bime --weightb --direct temporal --trellis 1 --partitions p8x8,b8x8,i4x4,i8x8 --8x8dct --threads 2 --thread-input --progress --no-psnr --no-ssim --output "output" "input"

כפי שאתה רואה, ההבדל היחידי ביניהם הוא מספר ה- ref
...
בזמנו גם אני שיחקתי עם הקידודים ולא הצלחתי להגיע לגמרי אל הנחלה אבל אז זה היה לפני שכולם עברו לפרופיל 4.1 ולא היה לי ייחוס להגדרות המתאימות. היום יש הרבה אתרים ופורומים שמראים מהם ההגדרות האפשריות כדי לקודד לפרופיל שמתאים להאצה.
סתאם דוגמה:
http://forum.doom9.org/showthread.php?p=1126391

כל כוונתי הייתה להגיד שסרטים עם ref של 4 לא יעשו בעיות בהצגה ובהאצה, זה הכול.
אגב, כמה זמן לוקח לך לקודד סרט מלא (2 מעברים) ? ובכלל לצורך מה אתה מקודד ?
האם המקור לא מספיק לך ?

jacker
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #65 

כל כוונתי הייתה להגיד שסרטים עם ref של 4 לא יעשו בעיות בהצגה ובהאצה, זה הכול.
...
רק רציתי להוסיף שזה לא תמיד המקרה, אלא תלוי גם בשאר הפרמטרים של הקידוד, ברזולוציה וסביר להניח שזה תלוי גם בכרטיס המסך.
אגב, כמה זמן לוקח לך לקודד סרט מלא (2 מעברים) ? ובכלל לצורך מה אתה מקודד ?
האם המקור לא מספיק לך ?
...
סרט באורך 90 דקות ברזולוציה 1920X1080p בד"כ לוקח לי 16 שעות לקודד עם החומרה הנוכחית שלי (לא להיט - E2180) על מערכת הפעלה 32bit. מעבר ראשון באזור ה- 4 שעות ומעבר שני עוד 12 שעות.
הצורך בד"כ משתנה - המרת קלטות וידאו, אחסון הקלטות טלוויזיה שקודדו במקור uncompressed כדי לקבל איכות מקסימלית (כמה שאפשר עם איכות השידור הירודה בארצנו),
כיווץ קבצים גדולים ושינוי פורמט הקידוד לפורמט נפוץ ע"מ להפיצם לבעלי עניין (בד"כ ממערכות טמ"ס)
עריכה, עיצוב והוספת פילטרים לצילומי וידאו.
בכל המקרים הללו המקור בהחלט לא מספיק.

קידודי HD בד"כ אינם רלוונטים, את אלו אני בד"כ מבצע ע"מ להרחיב את הידע והנסיון בתחום

yakirnav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #66 

חבר'ה רק נחזור רגע לנושא בגינו נפתח השרשור ואליו הוא התפתח..

שאלה שמציקה לי מעט:

סרט שאני מוריד הוא בתצורת 16:9. גם הפלאזמה שיש ברשותי שווקה ונמכרה בתצורת 16:9.
אם כן- למה אני רואה את הסרט באמצע המסך עם שני פסים שחורים גסים מעל ומתחת? אין אפשרות לקבל Ful Screen בלי לפגוע באיכות התמונה? (ללא עבודה של נגן).
אני אסביר למה אני שואל... סרט אמנם הוא ב 720p אבל אני חייב לציין שלדוגמא sport5HD נראה הרבה יותר טוב. והא עוד עובר UpScale. הסרט (למשל שר הטבעות) אמנם נראה חד אך הצבעים מעט מתים. לא חיים ו"צועקים" מספיק. שלא לדבר על כך שאני לא מקבל מסך מלא למרות שגם הסרט וגם המסך בתצורת 16:9.
Stay foolish

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #67 

yakirnav כתב:חבר'ה רק נחזור רגע לנושא בגינו נפתח השרשור ואליו הוא התפתח..

שאלה שמציקה לי מעט:

סרט שאני מוריד הוא בתצורת 16:9. גם הפלאזמה שיש ברשותי שווקה ונמכרה בתצורת 16:9.
אם כן- למה אני רואה את הסרט באמצע המסך עם שני פסים שחורים גסים מעל ומתחת? אין אפשרות לקבל Ful Screen בלי לפגוע באיכות התמונה? (ללא עבודה של נגן).
אני אסביר למה אני שואל... סרט אמנם הוא ב 720p אבל אני חייב לציין שלדוגמא sport5HD נראה הרבה יותר טוב. והא עוד עובר UpScale. הסרט (למשל שר הטבעות) אמנם נראה חד אך הצבעים מעט מתים. לא חיים ו"צועקים" מספיק. שלא לדבר על כך שאני לא מקבל מסך מלא למרות שגם הסרט וגם המסך בתצורת 16:9.
...
כי הסרט שאתה מוריד הוא לא 16:9 !!
ראה מאמרים:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=134

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0).

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #68 

הנחת הבסיס שלך שגויה. הסרט מעולם לא היה ביחס 16:9- הוא צולם, נערך והופץ (גם ב DVD) ביחס המקורי שבו הוא צולם לקולנוע שזה 1:2.35 ולכן כדי להתאים אותו להצגה על מסכים רחבים יש צורך "לרפד" מלמעלה ומלמטה בפסים שחורים.

החומר היחיד שתמצא שמותאם בדיוק ל 16:9 הן סדרות טלוויזיה וסרטים שהופקו במיוחד לטלוויזיה כמו מיני סדרות לדוגמה.

בקשר לבעיה השניה של הצבעים, או שחסר post processing (בעיה של הנגן) או שהגרסה שאתה מציג לא קודדה באופן מקצועי או שאתה צריך לבצע התאמות לצבעים ול Gama בדרייברים של כרטיס המסך שלך. אפשרות אחרת היא שהמסך שלך לא מעבד ומציג את האות שהוא מקבל מהממיר באופן זהה לאות שהוא מקבל מהמחשב. בכל מקרה אתה צריך לבצע כיול של המחשב נגד המסך ויש לזה הסברים בפורום של עיבוד תמונה/כיול.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

yakirnav פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #69 

אז אתם אומרים שאין דרך לראות על הפלאזמה סרט במסך מלא (ולא סדרה או מיני סדרה) ללא פגיעה באיכות זה מדוייק?
Stay foolish

ZeppeliN
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1005
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #70 

מישהו יודע אם יש איזשהי דרך למחוק את כל הקודקים באופן מוחלט?
במקום ללכת אחד-אחד...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #71 

ZeppeliN כתב: מישהו יודע אם יש איזשהי דרך למחוק את כל הקודקים באופן מוחלט?
במקום ללכת אחד-אחד...
...
לא רק שאין דרך למחוק את כולם במכה אחת
אלא ,לעיתים ,אין דרך למחוק אותם בצורה מלאה, ידנית, אחד אחרי השני :עצוב:

ZeppeliN
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1005
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #72 

osherov כתב:
ZeppeliN כתב: מישהו יודע אם יש איזשהי דרך למחוק את כל הקודקים באופן מוחלט?
במקום ללכת אחד-אחד...
...
לא רק שאין דרך למחוק את כולם במכה אחת
אלא ,לעיתים ,אין דרך למחוק אותם בצורה מלאה, ידנית, אחד אחרי השני :עצוב:
...
עכשיו מחקתי את כל הקודקים שהיו לי על המחשב (חוץ מה-nvidia pure video שאני צריך אותו לכרטיס טלויזיה). עכשיו אני אתקין את כל הקודקים שרשומים פה: http://tinyurl.com/6zg65t

אגב, אם למשל אני רוצה להשתמש ב-CoreAVC (במידה והמחשב שלי לא עומד ב-ffdshow) האם מספיקה לי הגרסא הסטנדרטית? או שעליי לרכוש את גרסת ה-Professional? הבדל של 7$. כמעט כפול מחיר.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #73 

ההבדל המוצהר בין שתי הגירסאות זה תמיכה ב Interlaced וניצול מעבדי multi-core (כמו Dual וה Quad). לדעתי, זה ממש לא must לרכוש את גירסת Professional למרות שאני בשביל עוד 7$, רק בשביל השקט הנפשי הייתי הולך על זה בכל זאת

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #74 

כן אבל בלי תמיכה בריבוי ליבות אין טעם לחשוב על פענוח 1080p ובלי תמיכה ב Interlaced גם 1080i לא יפוענח. כך שגרסה הסטנדרטית מתאימה רק לפענוח של ווידאו ברזולוציה של עד 720p - ובשביל זה לא צריך את CoreAVC בכלל כי יש פתרונות אחרים שדווקא כן תומכים בליבות כפולות ושאינם עולים כסף.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #75 

Catskinner כתב:כן אבל בלי תמיכה בריבוי ליבות אין טעם לחשוב על פענוח 1080p ובלי תמיכה ב Interlaced גם 1080i לא יפוענח. כך שגרסה הסטנדרטית מתאימה רק לפענוח של ווידאו ברזולוציה של עד 720p - ובשביל זה לא צריך את CoreAVC בכלל כי יש פתרונות אחרים שדווקא כן תומכים בליבות כפולות ושאינם עולים כסף.
...
דווקא לא מסכים,
-אם המחשב שלך מספיק חזק הוא יצליח להריץ 1080p גם בגירסה הסטנדרטית
-אם התכנים שלך הם בעיקר סרטים וסדרות מארה"ב אז אין צורך ב Interlaced (כי כל התכנים ה P). במקרה ויש לך כבר מעבד חזק (הסעיף הראשון) אז לתכני Interlaced ,שבכל זאת תפגוש, אפשר להשתמש ב FFDSHOW שיעשה את העבודה טוב יותר (אך גם יצרוך יותר משאבים)
-יכולת ה Interlaced של ה CoreAVC מוגבלת (גירסת ה Enterprise Edition שהם מבטיחים שתצא כבר הרבה מאוד זמן תכיל תמיכה מלאה ב Interlaced)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”