TRANSCODER - יכול להיות שזה סתם שטות?

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
sharklz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #21 

השרשור הזה שם דגש על נושא שהוא קצת לא ברור...
עד כמה רחוקה איכות הטרנסקודר+כבלי RGB איכותיים מ-S-VIDEO.

בהרבה מהמאמרים אכן נאמר ששימוש בטרנסקודר יגרום לתמונה איכותית בהרבה מאשר תמונת קומפוזיט (הגיוני ונכון) וגם מתמונת SVIDEO (השאלה עד כמה אם בכלל...).

לדעתי האישית עלות הטרנסקודר היא די בעייתית בהתייחס להשוואה מול S-VIDEO, ובכלל שימוש ברכיב כזה על ממיר שיכולותיו לא בדיוק HD הוא די בזבוז כסף...

goanin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

אני אבדוק חיבור S-VIDEO ואשקול החזרה של הTRANSCODER לחנות.

sharklz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #23 

אני אשמח אם תדווח על תוצאות.... (Y)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #24 

sharklz כתב:השרשור הזה שם דגש על נושא שהוא קצת לא ברור...
עד כמה רחוקה איכות הטרנסקודר+כבלי RGB איכותיים מ-S-VIDEO.

בהרבה מהמאמרים אכן נאמר ששימוש בטרנסקודר יגרום לתמונה איכותית בהרבה מאשר תמונת קומפוזיט (הגיוני ונכון) וגם מתמונת SVIDEO (השאלה עד כמה אם בכלל...).

לדעתי האישית עלות הטרנסקודר היא די בעייתית בהתייחס להשוואה מול S-VIDEO, ובכלל שימוש ברכיב כזה על ממיר שיכולותיו לא בדיוק HD הוא די בזבוז כסף...
...
זאת אכן שאלה טובה ולדעתי אם תעשה ניסוי ותשים מסך עם חיבור S-Video ומסך זהה עם טרנסקודר ותיתן לאנשים להגיד האם הם רואים הבדל בצפייה ממרחק של מספר מטרים מהמסך התשובה תהיה שלילית (למעט בודדים שיבחינו בהבדל ממרחק קרוב מאוד)

אבל יש פה גם עניין פסיכולוגי של הידיעה שאולי אחרי שקניתי מסך כל-כך יקר כדאי גם לקבל את איכות החיבור הטובה ביותר גם אם ההבדל אולי לא יורגש
(אני נמנה על האסכולה הזאת)

goanin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #25 

אני מצטער, אבל אין הבדל בין חיבור הRGB לקומפוזיט לפי מה שאני ראיתי.
וזה מאכזב.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #26 

goanin כתב:אני מצטער, אבל אין הבדל בין חיבור הRGB לקומפוזיט לפי מה שאני ראיתי.
וזה מאכזב.
...
אם כך אתה ממשיך לראות composite.

אחת העובדות הפחות ידועות ב SCART היא שה composite תמיד משודר החוצה. יש לזה שתי סיבות עיקריות. הראשונה היא שכל האותות האחרים משתמשים ב composite כדי לשלוף משם את אות הסנכרון. הסיבה השניה היא להבטיח שלא משנה מה תעשה ומה תחבר ואיך לא תגיע אף פעם למצב שיש לך מסך שחור מול העיניים ואתה לא יכול לראות את התפריטים כדי לחזור אחורה ולתקן את מה שעשית.

הבעיה מחריפה כשהמסך לא מציג מה סוג האות שהוא מקבל, לכן אפשרי מאוד שאתה חושב שאתה מחובר ב RGB אבל צופה ב composite. אחרת תאמין לי שלא היית אומר שהם נראים אותו הדבר כי ההבדל בין שני האותות הוא מאוד גדול.

goanin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #27 

אז הבעיה יכולה להיות במסך? :x

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #28 

יכולות להיות כמה סיבות
1. הממיר והיציאה אליה אתה מתחבר. צריך להגדיר בממיר שאתה שולח החוצה RGB ולדאוג שאתה מחובר ליציאה של הממיר שיודעת לשלוח RGB החוצה (אם יש שתי יציאות אז רק באחת מהן ה RGB פעיל). בד"כ יש סימון של AV1 או TV עבור היציאה עם ה RGB

2. כבל. 99.99% מכבלי ה SCART שנמכרים בארץ מחווטים גם להעברת RGB. יכול להיות שנפלת דווקא על ה 0.01% שלא. לא קשור למחיר של הכבל או ל"איכות" שלו. מניסיוני הכבל שמקבלים מיס או הוט עושה את העבודה מצויין.

3. המסך והכניסה שלו. בדיוק כמו בממיר, אם יש שתי כניסות SCART רוב הסיכויים שקבלת ה RGB פעילה רק באחת מהן.

והיה ואחד מהגורמים לא הוגדר נכון - תקבל composite ולא RGB.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”