מפרט לתקציב של כ-6500 ש"ח
- yuvalt
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 169
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
חבל על הכסף. מפרט יותר צנוע שמתאים ב-100%:
מעבד: Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe OEM
כמות: 1
מחיר: ₪992
מארז: Thermaltake Mozart TX Black
מחיר: ₪898
ספק כוח: Thermaltake 400W RSI V2.2 PFC + 120mm Sata 20/24Pin PCI-E Bulk
מחיר: ₪214
זיכרון: Kingston Original 1GB DDR2-667Mhz
כמות: 2
מחיר: ₪119
קשיח למחשב שולחני: Western Digital 500Gb 16MB AAKS
מחיר: ₪563
כונן אופטי: Samsung DVD-RW S203B Sata Black Dual Layer X20
מחיר: ₪159
סה"כ: ₪3064
המפרט יהיה זמין למשך 14 ימים בכתובת הבאה: http://tms.co.il/preview/spec/gpkl7xw4
בנוסף :
לוח אם: Abit Fatal1ty F-I90HD HDMI
585 ש"ח
http://tms.co.il/product/3666
Hauppauge - WinTV-PVR-150MCE
374 ש"ח
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 6&lang=eng
סה"כ
4023 ש"ח
לא צריך כרטיס מסך. הכרטיס הנ"ל תומך בהאצה מצויינת ל-HD ויש לו יציאה אופטית.
מעבד: Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe OEM
מחיר: ₪992
מארז: Thermaltake Mozart TX Black
מחיר: ₪898
ספק כוח: Thermaltake 400W RSI V2.2 PFC + 120mm Sata 20/24Pin PCI-E Bulk
מחיר: ₪214
זיכרון: Kingston Original 1GB DDR2-667Mhz
כמות: 2
מחיר: ₪119
קשיח למחשב שולחני: Western Digital 500Gb 16MB AAKS
מחיר: ₪563
כונן אופטי: Samsung DVD-RW S203B Sata Black Dual Layer X20
מחיר: ₪159
סה"כ: ₪3064
המפרט יהיה זמין למשך 14 ימים בכתובת הבאה: http://tms.co.il/preview/spec/gpkl7xw4
בנוסף :
לוח אם: Abit Fatal1ty F-I90HD HDMI
585 ש"ח
http://tms.co.il/product/3666
Hauppauge - WinTV-PVR-150MCE
374 ש"ח
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sk ... 6&lang=eng
סה"כ
4023 ש"ח
לא צריך כרטיס מסך. הכרטיס הנ"ל תומך בהאצה מצויינת ל-HD ויש לו יציאה אופטית.
boxee ftw
כנראה לא הייתי מספיק ברור בהודעה הקודמת שלי.
לי אישית יש את ה-Thermaltake Tenor בתור מארז שהוא בעצם זהה ל-Mozart רק עם פאנל קדמי אחר.
אני ממליץ בחום לבחור מארז אחר!
אציין בנוסף שהמארז מרעיש לא רק בגלל המאווררים עצמם, אלא גם בגלל האופן שבהם הם מחוברים למארז. כתוצאה מתכנון לקוי (לדעתי) נוצר רטט בין המאוורר למארז הגורם לרעש מעצבן. הייתי צריך להוסיף גומיות כדי להנמיך את הרעש (עדיין מורגש). כמו כן זרימת האוויר במארז היא לא טובה.
אני קניתי את המארז לפני כמה שנים רק בגלל המחיר (600 ש"ח). הוא היה המארז היחיד ללוחות ATX שמצאתי בפחות מ-1000 ש"ח.
אם ללכת על סמך המלצות של חברי הפורום -
ללוחות mATX - יש את ה- Antec Fusion או NSK2400 (או את הגירסה החדשה שלו שאמורה לצאת)
ללוחת ATX- מארזים של SILVERSTONE.
לי אישית יש את ה-Thermaltake Tenor בתור מארז שהוא בעצם זהה ל-Mozart רק עם פאנל קדמי אחר.
אני ממליץ בחום לבחור מארז אחר!
אציין בנוסף שהמארז מרעיש לא רק בגלל המאווררים עצמם, אלא גם בגלל האופן שבהם הם מחוברים למארז. כתוצאה מתכנון לקוי (לדעתי) נוצר רטט בין המאוורר למארז הגורם לרעש מעצבן. הייתי צריך להוסיף גומיות כדי להנמיך את הרעש (עדיין מורגש). כמו כן זרימת האוויר במארז היא לא טובה.
אני קניתי את המארז לפני כמה שנים רק בגלל המחיר (600 ש"ח). הוא היה המארז היחיד ללוחות ATX שמצאתי בפחות מ-1000 ש"ח.
אם ללכת על סמך המלצות של חברי הפורום -
ללוחות mATX - יש את ה- Antec Fusion או NSK2400 (או את הגירסה החדשה שלו שאמורה לצאת)
ללוחת ATX- מארזים של SILVERSTONE.
מישל_מ - סופסוף תגובה לעניין. אז דבר ראשון - תודה.
זה נכון שהMhz חשוב יותר במעבדי אינטל, והתזמונים חשובים יותר במעבדי AMD.
אבל כך או כך, ככל שעולים מעל 667 C5 ההבדלים בביצועים קטנים.
בכל מקרה, 2GB 800 C4 עולים היום 300 שקלים ככה שבמיוחד בתקציב כזה אפשרי בהחלט לרכוש אותם.
בקשר לקירור של הכרטיס מסך,
כנראה שבנושא זה אנחנו לא מסכימים.
אבל מה שכן, כל גרסה (קירור אקטיבי / פסיבי / דואל-סלוט) של ה2600XT תעשה את העבודה במחשב כזה.
לגבי הדגם, הבחירה היא לפי העדפות אישיות.
לגבי הדיסקים הקשיחים,
קניה של כונן ראפטור הינה השקעה לא טובה בכלל.
כוננים מסוג זה עדיין הרבה יותר מדי יקרים ביחס לתוספת הביצועים שהם נותנים.
אז פה אסכים אתך ואגיד שעדיף לקחת דיסק אחד של 500 (לא WD) עכשיו. ולהוסיף בעתיד עוד אחד אם יהיה צורך.
לגבי הכרטיס קול,
לא הייתי מודע לנחיתותו של של כרטיס הקול על הDS3L לעומת הDS3.
בכל מקרה, התקציב מאפשר - אין שום בעיה ללכת על הDS3.
yuvalt - ליברטי 400 באמת יהיה עדיף בהרבה על הספק ששמת.
בנוסף, המארז עולה הרבה יותר מהמוצרט הרגיל ללא סיבה מצודקת.
הזיכרונות הינם 667 - כבר סיכמנו ש800 יהיו עדיפים במקרה הזה.
ודבר אחרון, שימוש בכרטיס מסך OB בכזה תקציב זה גובל בפשע ( =] ).
שיקח לוח איכותי + 2600XT שיתמודד עם האצת HD.
פיטר.
זה נכון שהMhz חשוב יותר במעבדי אינטל, והתזמונים חשובים יותר במעבדי AMD.
אבל כך או כך, ככל שעולים מעל 667 C5 ההבדלים בביצועים קטנים.
בכל מקרה, 2GB 800 C4 עולים היום 300 שקלים ככה שבמיוחד בתקציב כזה אפשרי בהחלט לרכוש אותם.
בקשר לקירור של הכרטיס מסך,
כנראה שבנושא זה אנחנו לא מסכימים.
אבל מה שכן, כל גרסה (קירור אקטיבי / פסיבי / דואל-סלוט) של ה2600XT תעשה את העבודה במחשב כזה.
לגבי הדגם, הבחירה היא לפי העדפות אישיות.
לגבי הדיסקים הקשיחים,
קניה של כונן ראפטור הינה השקעה לא טובה בכלל.
כוננים מסוג זה עדיין הרבה יותר מדי יקרים ביחס לתוספת הביצועים שהם נותנים.
אז פה אסכים אתך ואגיד שעדיף לקחת דיסק אחד של 500 (לא WD) עכשיו. ולהוסיף בעתיד עוד אחד אם יהיה צורך.
לגבי הכרטיס קול,
לא הייתי מודע לנחיתותו של של כרטיס הקול על הDS3L לעומת הDS3.
בכל מקרה, התקציב מאפשר - אין שום בעיה ללכת על הDS3.
yuvalt - ליברטי 400 באמת יהיה עדיף בהרבה על הספק ששמת.
פיטר.
- yuvalt
- חבר פעיל מאוד

פיטר, בחרתי את המוצרט מהרשימה שהיתה שם. בכל אופן אני אישית לא ממליץ על המארז מנסיון אישי. איכות בניה בינונית וגדול (אם כי לא רועש מידי). אני בסוף רכשתי AOpen MiniPC שהוא קטן וחרישי ועובד מעולה עם מעבד איטי וכרטיס גרפי של אינטל 965. הכל תלוי בתוכנה שאתה משתמש ואיך היא מנצלת את המחשב.פיטר כתב: yuvalt - ליברטי 400 באמת יהיה עדיף בהרבה על הספק ששמת.
פיטר....
לגבי מהירות זכרונות - זה הבדל זניח במהירות. לא שווה לשלם על זה אפילו שקל אחד יותר. מבחינתי גם 533 עובד מעולה. וזה בכלל לא משנה כמה עולה ה-800 לעומת ה-667.
לגבי כרטיס מסך - אתה מדבר מנסיון? ה-OB בלוח אם הוא באיכות גבוהה של ATI במיוחד למדיה סנטר ופענוח מלא של HD כולל AVIVO בדיוק כמו בכרטיס שציינת. לא ממש מבין למה צריך מאיץ גרפי 3D כ"כ חזק, זה ממש מיותר.
קל להציע מפרטים יקרים שזה לא כסף שלך...
-יובל
"קל להציע מפרטים יקרים שזה לא כסף שלך... " זה בהחלט נכון, אבל בשביל זה הבן אדם אמר מה התקציב שלו, וכל המטרה של השיחה פה זה למצוא את המפרט המתאים ביותר לצרכים / תקציב שלו.
אם אתה לא ממליץ על המארז מניסיון אישי למה הצעת לו לקנות אותו? זה לא בדיוק נחמד..
לגבי הכרטיס מסך,
נכון שהיום הכרטיסי מסך OB בלוחות החדשים עושים עבודה לא רעה יחסית.
והם מתמודדים באופן די טוב עם תכנים באבחנה גבוהה.
אבל, OverAll ביצועים שלהם עדיין ברמה נמוכה ביחס ללוח + כרטיס גרפי חיצוני, וכמו שאתה בטח יודע עם הקצב שהטכנולוגיה מתקדמת היום בעוד מספר חודשים - שנים לוחות כאלה לא יצליחו לעשות את העבודה בצורה מספקת.
כמו ששמת לב הבן אדם בא לפה עם תקציב גבוהה יחסית,
ככה שלדעתי לפחות - עדיף לבנות לו מחשב חזק, בעל ביצועים מעולים, שיעשה את העבודה כמו שצריך ויספיק ליותר מ"שנה-שתיים" הקרובות.
אם אתה לא ממליץ על המארז מניסיון אישי למה הצעת לו לקנות אותו? זה לא בדיוק נחמד..
לגבי הכרטיס מסך,
נכון שהיום הכרטיסי מסך OB בלוחות החדשים עושים עבודה לא רעה יחסית.
והם מתמודדים באופן די טוב עם תכנים באבחנה גבוהה.
אבל, OverAll ביצועים שלהם עדיין ברמה נמוכה ביחס ללוח + כרטיס גרפי חיצוני, וכמו שאתה בטח יודע עם הקצב שהטכנולוגיה מתקדמת היום בעוד מספר חודשים - שנים לוחות כאלה לא יצליחו לעשות את העבודה בצורה מספקת.
כמו ששמת לב הבן אדם בא לפה עם תקציב גבוהה יחסית,
ככה שלדעתי לפחות - עדיף לבנות לו מחשב חזק, בעל ביצועים מעולים, שיעשה את העבודה כמו שצריך ויספיק ליותר מ"שנה-שתיים" הקרובות.
- yuvalt
- חבר פעיל מאוד

אם תשים לב, בפוסט הראשון המלצתי על מארז אחר. בגלל ה"ההתלהבות" מהמארז הנ"ל רשמתי אותו במפרט אבל בשום מקום לא המלצתי עליו.
כרטיס המסך מטרתו אחת -- לתמוך בסרטים. בין אם פריסת H.264 ובין אם Color Space Conversion. מעבר לזה אין שום משמעות לכרטיס מסך. הכרטיס שציינתי יעשה את שתי העבודות בצורה טובה. כמו עוד כרטיסים רבים אחרים. הסיבה שהמלצתי עליו ספציפית כי הוא מגיע עם הלוח ונותן פתרון כללי טוב. בכל מקרה כל מחשב שהוא קונה היום לא יעזור לו בעוד מספר שנים אם יהיו טכנולוגיות דחיסה חדשות שדורשות ביצועים טובים יותר. מכיוון ששנינו לו יודעים מה יוליד העתיד אין טעם לקנות משהו שאולי לא יעזור לנו. בכל מקרה כרטיסי ה-HD של ATI ו-NVIDIA תומכים במקרה הטוב ב-MPEG2 ו-H264 וגם זה רק אם משתמשים ב-CODEC שלהם.
זה שהבחור בא עם תקציב גבוהה לא אומר לצריך לעזור לו לנצל אותו עד תום. צריך להמליץ על מה שמתאים להיום ולעתיד הקרוב והמחשב שאני ציינתי יעשה את העבודה מעולה.
סתם נקודה למחשבה: אני כבר בניתי כמה מחשבי HTPC מבוססי Mac Mini (מחשב ב-$600) שמרצים לינוקס ועובדים מעולה כולל H264 ב-720p. עם הכסף שחוסכים אפשר בקלות להחליף את המחשב עוד שנתיים.
כרטיס המסך מטרתו אחת -- לתמוך בסרטים. בין אם פריסת H.264 ובין אם Color Space Conversion. מעבר לזה אין שום משמעות לכרטיס מסך. הכרטיס שציינתי יעשה את שתי העבודות בצורה טובה. כמו עוד כרטיסים רבים אחרים. הסיבה שהמלצתי עליו ספציפית כי הוא מגיע עם הלוח ונותן פתרון כללי טוב. בכל מקרה כל מחשב שהוא קונה היום לא יעזור לו בעוד מספר שנים אם יהיו טכנולוגיות דחיסה חדשות שדורשות ביצועים טובים יותר. מכיוון ששנינו לו יודעים מה יוליד העתיד אין טעם לקנות משהו שאולי לא יעזור לנו. בכל מקרה כרטיסי ה-HD של ATI ו-NVIDIA תומכים במקרה הטוב ב-MPEG2 ו-H264 וגם זה רק אם משתמשים ב-CODEC שלהם.
זה שהבחור בא עם תקציב גבוהה לא אומר לצריך לעזור לו לנצל אותו עד תום. צריך להמליץ על מה שמתאים להיום ולעתיד הקרוב והמחשב שאני ציינתי יעשה את העבודה מעולה.
סתם נקודה למחשבה: אני כבר בניתי כמה מחשבי HTPC מבוססי Mac Mini (מחשב ב-$600) שמרצים לינוקס ועובדים מעולה כולל H264 ב-720p. עם הכסף שחוסכים אפשר בקלות להחליף את המחשב עוד שנתיים.
boxee ftw
אני רכשתי לפני כחודש את המחשב הבא:
מארז: ANTEC FUSION
מעבד: E6750 duo.
כרטיס מסך: ATI 2600XT
זיכרון: Corsair 2GB לא זוכר כרגע את המפרט. אני אבדוק בהמשך.
לוח אם: Asus P5K-VM.
דיסק קשיח: WD 500GB AAKS שקט מאד.
כרטיס לכידה: PVR-150.
העסק שקט וקר, למרות שהוא יושב בתוך תא במזנון.
את המאוורר ל-CPU החלפתי במאוורר אחר מזה המקורי של INTEL (החלפתי למשהו מתוצרת ALPINE).
מחיר יצא בערך 5500 ש"ח כולל כרטיס רשת אלחוטי שהוספתי.
ללוח האם יש יציאה דיגיטלית COAX.
לכרטיס המסך יש האצת חומרה ל-HD (שלא תעזור לך אם תרצה כתוביות או תריץ MKV), ויציאת DVI עם ממיר ל-HDMI.
מארז: ANTEC FUSION
מעבד: E6750 duo.
כרטיס מסך: ATI 2600XT
זיכרון: Corsair 2GB לא זוכר כרגע את המפרט. אני אבדוק בהמשך.
לוח אם: Asus P5K-VM.
דיסק קשיח: WD 500GB AAKS שקט מאד.
כרטיס לכידה: PVR-150.
העסק שקט וקר, למרות שהוא יושב בתוך תא במזנון.
את המאוורר ל-CPU החלפתי במאוורר אחר מזה המקורי של INTEL (החלפתי למשהו מתוצרת ALPINE).
מחיר יצא בערך 5500 ש"ח כולל כרטיס רשת אלחוטי שהוספתי.
ללוח האם יש יציאה דיגיטלית COAX.
לכרטיס המסך יש האצת חומרה ל-HD (שלא תעזור לך אם תרצה כתוביות או תריץ MKV), ויציאת DVI עם ממיר ל-HDMI.
- yuvalt
- חבר פעיל מאוד

סיפור ה-MKV זה בדיוק הסיבה שאני לא חושב שצריך לקנות כרטיסי מסך יקרים. בעיני ה-decode צריך להתבצע ב-CPU וה-CSC ע"י הכרטיס מסך שזה כל כרטיס מסך מודרני יכול לבצע עם קצת מאמץ.lebovitz כתב: לכרטיס המסך יש האצת חומרה ל-HD (שלא תעזור לך אם תרצה כתוביות או תריץ MKV), ויציאת DVI עם ממיר ל-HDMI....
-יובך
זה נכון מה שאתה אומר...אבל אם אני לא טועה למשל עם BSPLAYER ניתן עדיין להשתמש בהאצת החומרה גם בקבצי MKV...yuvalt כתב:סיפור ה-MKV זה בדיוק הסיבה שאני לא חושב שצריך לקנות כרטיסי מסך יקרים. בעיני ה-decode צריך להתבצע ב-CPU וה-CSC ע"י הכרטיס מסך שזה כל כרטיס מסך מודרני יכול לבצע עם קצת מאמץ.lebovitz כתב: לכרטיס המסך יש האצת חומרה ל-HD (שלא תעזור לך אם תרצה כתוביות או תריץ MKV), ויציאת DVI עם ממיר ל-HDMI....
-יובך...
אבל גם בלי קשר לקבצי MKV ישנה גם אספקט של איכות תמונה,שיש בתחום הזה הרבה שיפורים בזמן האחרון אבל אפשר להגיד שהוא זניח כי רוב האנשים רוב הסיכויים שלא ישימו לב להבדלים...אני עצמי עם מחשב יחסית חלש AMD 64 3000 [email protected] ג'יגה זכרון וכרטיס מסך 6600GT מריץ חלק מאוד 720P ולכן קשה לי להאמין שמעבדים של ימינו לא יוכלו להריץ בקלות יחסית אז בוא נגיד שבמקום שיהיה במעבד 20 אחוז שימוש אז יהיה 60 משמע שהמעבד יתחמם יותר אז פשוט במקום לקנות כרטיס מסך ייעודי ניתן לקנות קירור למעבד (לא משהו יקר משהו עד 150 ש"ח יעשה את העבודה מעולה) ואז ניתן לדלג על הוצאה בכרטיס מסך ייעודי
חברים תודה רבה
אך קצת איבדתי אותכם.
אני שוב מציין את הדרישות שלי:
מארז- האם עדיף ATX או Micr ATX ?
מעבד - כנראה 6750 של אינטל
לוח אם עם יציאות סאונד דיגיטליות.
2GB זיכרון פנימי
כרטיס מסך עם יציאה/ות HDMI + יכולות HD
דיסק קשיח של 500 GB לפחות (אשמח ליותר)
כרטיס רשת אל-חוטי
כרטיס לכידת וידאו (לא חובה).
צורב DVD
VISTA כמערכת הפעלה.
יש לשקול קירור נוסף + שהמערכת תיהיה שקטה.
התקציב באיזור ה-6500.
אודה על דעות מלומדות.
נ.ב. האם מארז עם מסך מגע ישפר את הממשק לאישתי? אם כן איזה מארז.
אני מבין שאצטרך לחרוג מן התקציב. אבל בכל זאת אשמח לשמוע.
תודה מראש
אבי
אך קצת איבדתי אותכם.
אני שוב מציין את הדרישות שלי:
מארז- האם עדיף ATX או Micr ATX ?
מעבד - כנראה 6750 של אינטל
לוח אם עם יציאות סאונד דיגיטליות.
2GB זיכרון פנימי
כרטיס מסך עם יציאה/ות HDMI + יכולות HD
דיסק קשיח של 500 GB לפחות (אשמח ליותר)
כרטיס רשת אל-חוטי
כרטיס לכידת וידאו (לא חובה).
צורב DVD
VISTA כמערכת הפעלה.
יש לשקול קירור נוסף + שהמערכת תיהיה שקטה.
התקציב באיזור ה-6500.
אודה על דעות מלומדות.
נ.ב. האם מארז עם מסך מגע ישפר את הממשק לאישתי? אם כן איזה מארז.
אני מבין שאצטרך לחרוג מן התקציב. אבל בכל זאת אשמח לשמוע.
תודה מראש
אבי