למה הצבעים ב NTSC פחות עדיפים?...
-
ארז-ניר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 156
שאלתי את השאלחה הזאתצ המון אנשים ואף אחד לא ידע לענות מה הסיבה, ידוע שהם פחות טובים אבל לא ידוע למה...
אז יאללה הגיע הזמן שמישהו יענה על זה אני מצפה לתשובה ....
אז יאללה הגיע הזמן שמישהו יענה על זה אני מצפה לתשובה ....
- yuria
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
שיטת NTSC הינה שיטה שלא יכולה להתגבר על עיוותי מופע באותות הצבע המשודרים (שינוי מופע =שינויי צבע וגוון)
ב- PAL לעומת זאת אותות הצבע נשלחים (אותות U ;V ) נשלחים הפוכים אחד לשני כך שהפרשי הפאזה מתקזזים ולכן אין בעיה
בצבע שמתקבל על המסך
ב- PAL לעומת זאת אותות הצבע נשלחים (אותות U ;V ) נשלחים הפוכים אחד לשני כך שהפרשי הפאזה מתקזזים ולכן אין בעיה
בצבע שמתקבל על המסך
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.
רסיבר Marantz SR7015
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
זה באמת היה על רגל אחת.
הרעיון הוא שהיזזי מופע שנגרמים כתוצאה מהאלקטרוניקה (הנחותה בזמנו) ב-NTSC היתה מתלבשת על סיגנל ה-CHROMA שמאופנן על אות הוידאו ומכיון שחלק מהמידע מוקדד ע"י הפאזה, לא ניתן יותר לדעת מה היתה הפאזה המקורית - כלומר, מה היה הצבע המקורי.
ב-PAL, כל שורה מחליפים מופע (ולא כמו שקודמי אמר שהופכים את הU ו-V) ולכן זה נקרא Phase Altenating Line.
זה די דומה למה שנעשה ב-BALANCED, כלומר, ההנחה היא שהצבע בשתי שורות עוקבות הוא דומה/זהה (לכן ב-PAL אומרים לשדרים לא להתלבש עם פסים לרוחב....) ואז אם תהיה הזזה של הפאזה, היא תהיה זהה בשתי השורות, וע"י הפיכה של השורה השניה חזרה וחיבור שתי השורות וחלוקה בשניים, למעשה קיזזנו את ה"רעש" או השינוי בפאזה הזה ומקבלים חזרה את הפאזה המקורית (שוב, בהנחה ששתי השורות זהות בצבע.
זה באמת יוצר בעיות כשיש מעברים אופקיים בין צבעים מאוד שונים (יוצאת שם שורה בצבע לא שייך....).
את התוצאה, אגב, מלבישים בשורה הראשונה מבין השניים.
הרעיון הוא שהיזזי מופע שנגרמים כתוצאה מהאלקטרוניקה (הנחותה בזמנו) ב-NTSC היתה מתלבשת על סיגנל ה-CHROMA שמאופנן על אות הוידאו ומכיון שחלק מהמידע מוקדד ע"י הפאזה, לא ניתן יותר לדעת מה היתה הפאזה המקורית - כלומר, מה היה הצבע המקורי.
ב-PAL, כל שורה מחליפים מופע (ולא כמו שקודמי אמר שהופכים את הU ו-V) ולכן זה נקרא Phase Altenating Line.
זה די דומה למה שנעשה ב-BALANCED, כלומר, ההנחה היא שהצבע בשתי שורות עוקבות הוא דומה/זהה (לכן ב-PAL אומרים לשדרים לא להתלבש עם פסים לרוחב....) ואז אם תהיה הזזה של הפאזה, היא תהיה זהה בשתי השורות, וע"י הפיכה של השורה השניה חזרה וחיבור שתי השורות וחלוקה בשניים, למעשה קיזזנו את ה"רעש" או השינוי בפאזה הזה ומקבלים חזרה את הפאזה המקורית (שוב, בהנחה ששתי השורות זהות בצבע.
זה באמת יוצר בעיות כשיש מעברים אופקיים בין צבעים מאוד שונים (יוצאת שם שורה בצבע לא שייך....).
את התוצאה, אגב, מלבישים בשורה הראשונה מבין השניים.
- yuria
-
- חבר מביא חבר

הרי זה מה התבקש ,לדעתי (לא הרחבתי בהסבר כדי לא לסבך )
לגבי הוקטורים U,V קבל ציטוט מויקפדיה :
"namely alternate transmission of the U and V vectors and frequency modulation, while PAL attempts to improve on the NTSC method.
[/quote]
לגבי הוקטורים U,V קבל ציטוט מויקפדיה :
"namely alternate transmission of the U and V vectors and frequency modulation, while PAL attempts to improve on the NTSC method.
[/quote]
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רסיבר Marantz SR7015
- singera
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 834
NTSC - NEVER THE SAME COLOR
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78953
- שם מלא: עפר לאור
-
ארז-ניר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 156
אוי ממש סיבכתם אותי, יש מצב להסבר בשפה של בנאדם נורמאלי?...הסברתם ואיבדתי אותכם עוד בשורות הראשונות של ההסברים חחח
תודה על התשובות אנשים ומקווה שתענו לי עכשיו בשפה שגם אני אבין...
תודה על התשובות אנשים ומקווה שתענו לי עכשיו בשפה שגם אני אבין...
- yuria
-
- חבר מביא חבר

עיוותי צבע =שינוי מופע באות שמשודר ,נצא מהנחה שתמיד קיימים שינוים באות שמשודר (אלקטרוניקה ,חומרים וכו')
בשיטת PAL שולחים שורות למסך כל שורה וכל שורה הבאה שנשלחת-הפוכים אחד לשני ,כלומר במידה וקיימת עוות צבע בשורה מסוימת(שינוי צבע=שינוי פאזה ,נניח 10 מעלות )שידור השורה השנייה בפאזה הפוכה (בדוגמא שלנו מינוס 10 מעלות )גורמת לקיזוז וכך מה שמשודר מופיע על המסך בצבעים טבעים ,בשיטת NTSC אין מנגנון כזה ולכן קיים עיוות בצבעים שמתקבלים על המסך

בשיטת PAL שולחים שורות למסך כל שורה וכל שורה הבאה שנשלחת-הפוכים אחד לשני ,כלומר במידה וקיימת עוות צבע בשורה מסוימת(שינוי צבע=שינוי פאזה ,נניח 10 מעלות )שידור השורה השנייה בפאזה הפוכה (בדוגמא שלנו מינוס 10 מעלות )גורמת לקיזוז וכך מה שמשודר מופיע על המסך בצבעים טבעים ,בשיטת NTSC אין מנגנון כזה ולכן קיים עיוות בצבעים שמתקבלים על המסך
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רסיבר Marantz SR7015