bariko כתב:אם כבר דיברתם על פרמטרים המשפיעים על איכות הסרט, מעניין אותי לדעת מה ההבדל באיכות בין סרט מלא, נניח בגודל 30GB שלא עבר שום תהליך של כיווץ/קידוד, לבין אותו סרט בגודל 7GB בפורמט MKV?
ואם אין שום הבדל (או שההבדל זניח), אז למה בכל זאת אנשים טורחים להוריד סרטים בנפחים כאלה עצומים?
...
תלוי ב MKV
אבל בדרל כלל ההבדל הוא ניכר לעיין בהחלט
ישנם סרטים שאני מוכן להשקיע, בעיקר בשיריון המקום לBD
יש כאלו שאני מעדיף מהר בMKV ולחסוך גם את המקום
MKV גם רץ מצוין ברשת לעומת BD שמצריך שינוע אחד הדיסקים או הסטרימר עצמו
bariko כתב:אם כבר דיברתם על פרמטרים המשפיעים על איכות הסרט, מעניין אותי לדעת מה ההבדל באיכות בין סרט מלא, נניח בגודל 30GB שלא עבר שום תהליך של כיווץ/קידוד, לבין אותו סרט בגודל 7GB בפורמט MKV?
ואם אין שום הבדל (או שההבדל זניח), אז למה בכל זאת אנשים טורחים להוריד סרטים בנפחים כאלה עצומים?
...
תלוי ב MKV
אבל בדרל כלל ההבדל הוא ניכר לעיין בהחלט
ישנם סרטים שאני מוכן להשקיע, בעיקר בשיריון המקום לBD
יש כאלו שאני מעדיף מהר בMKV ולחסוך גם את המקום
MKV גם רץ מצוין ברשת לעומת BD שמצריך שינוע אחד הדיסקים או הסטרימר עצמו
...
מה הכוונה -"שמצריך שינוע אחד הדיסקים או הסטרימר עצמו" ?
הא, אתה מתכוון רשת בין מחשבים?
אני בחרתי באופציה אחרת- קניתי דיסק חיצוני שאותו אני מנייד בין המחשב הישן יותר שמחובר לאינטרנט, לבין מחשב המדיה סנטר שמוצב בסלון. וכך אני מעביר ביניהם את התוכן...
מבחינת סאונד, אני הייתי מציג את 300 (הקטע ממש בהתחלה שהילד מניח את החנית ויש באס מטורף).
וגם "שודדי הקאריביים" גם מבחינת איכות זה מטורף לגמרי.. הסרט הראשון בעיקר הכי טוב להצגה.. גם של סאונד וגם של איכות תמונה.
עם כל הכבוד לביטרייטים ודחיסות...
לא אובייקטיבי... Sunshine של Danny Boyle - הסרט הראשון (אחרי הכיול) שצפיתי בו על גבי המסך הנוכחי שלי, ואת החוויה ההיא קשה לתאר במילים...
הסרט שאני הכי מחכה לו ב-1080p הוא כנראה Hero.
זה אומנם לא סרט קולנוע אבל הסידרה Planet Earth של Discovery על כל 11 הפרקים שלה ב HD נראה פשוט לא מהעולם הזה
(אני זוכר שם איזה קטע צילום של כריש שתופס כלב ים בהילוך איטי. הלשון שלי נשארה בחוץ)
נכון, זה של BBC, כשראיתי את זה אמרתי לעצמי
"וואו! באמת שווה ה-HD הזה!".
אגב הכריש הזה מופיע גם בפרק 1 וגם ב-9. 9 אחד היותר יפים ויזואלית לדעתי,
לפחות מבחינת הצבעים, החיים בים ב-HD מאוד יפים...
יש לי תחושה שגם אנימציה יפנית יכולה להיות יפה ב-HD אבל עוד לא ניסיתי...