מה עם סקירת הרסיברים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #21 

danlior כתב:מה שגרוע עבורך, לא גרוע עבור האחר. CAVI בפירוש כתב שהוא אוהב סאונד גדול, פאנצ'י וחד. רמקולים כמו מישיון ודאלי נשמעו לו משעממים. בהחלט לגיטימי. גם אני בגילו הייתי כמוהו. עם השנים הטעם שלי התחיל להשתנות וכרגע אני באמצע. אני עדיין אוהב סאונד גדול, הרבה באס אך בכל זאת רודף אחר סאונד איכותי ומדויק. כרגע סדרת ה-800 של B&W עונה לי על הדרישות :)
...
מה זה איכותי ומדוייק ? איך אתה מגדיר מדוייק ? האם אתה טוען שהקליפש לא איכותי ולא מדוייק ?

אגב בהזדמנות זו אני רוצה לשאול מה זה אימאג' ברמקול ? מושג ששמעתי כאן לראשונה
נערך לאחרונה על ידי bossgt6 ב 23/01/2008 19:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #22 

danlior כתב:מה שגרוע עבורך, לא גרוע עבור האחר. CAVI בפירוש כתב שהוא אוהב סאונד גדול, פאנצ'י וחד. רמקולים כמו מישיון ודאלי נשמעו לו משעממים. בהחלט לגיטימי. גם אני בגילו הייתי כמוהו. עם השנים הטעם שלי התחיל להשתנות וכרגע אני באמצע. אני עדיין אוהב סאונד גדול, הרבה באס אך בכל זאת רודף אחר סאונד איכותי ומדויק. כרגע סדרת ה-800 של B&W עונה לי על הדרישות :)
...
יש קצת בעיה עם המשפט הזה- הבן אדם עושה מבחן רסיברים ועל פניו משפט כזה משקף איזו תמונת מצב של אדם שטעמו לא בשל מספיק, מה שממעיט במידה מסוימת את ערכו של הבוחן / תוצאות המבחן

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #23 

יש קצת בעיה עם המשפט הזה- הבן אדם עושה מבחן רסיברים ועל פניו משפט כזה משקף איזו תמונת מצב של אדם שטעמו לא בשל מספיק, מה שממעיט במידה מסוימת את ערכו של הבוחן / תוצאות המבחן
...
אתה ממשיך לתת ציונים לטעמם של אנשים. תרגע :)

מה שהתכוונתי הוא שאם פעם אהבתי סאונד גדול ואגרסיבי, כיום אני נוטה מעט כלפי הרמקולים עם הסאונד היותר מדויק אך עדיין אני צריך נוכחות ובמתיות. במידה וטעמי לא מספיק בשל עבורך, צר לי :)

קליפש הוא דוגמה לסוג רמקולים עם צליל מאוד גדול ובהחלט איכותי - אך עדיין לא איכותי כמו זה של אופרה, דאלי או B&W (סדרת ה-800)

דוגמה לחברה עם סוג צליל כמו קליפש אך בעל איכות יחסית ממוצעת היא סרווין ווגה.

אהה, אימאג' ברמקול - היכולת של הרמקול לתת במת צליל רחבה ומדויקת מספיק על מנת לאפשר זיהוי מיקום של צליל במרחב.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #24 

רק לצורך הענין
מאחר ולצורך המבחן הושאל לאבי ולאתר חדר ההיי האנד שלנו במשך כמעט חודש אז לידיעתכם המבחן נערך עם רמקולים איטלקיים טובים.
העיכוב הראשי נגרם עקב חוסר נגן בלו-ריי שיודע לקרוא את הפורמטים החדשים
בלעדיו לא היה טעם למבחן -מקווה שתסכימו איתי
הבעלים של פיוניר השאיל את המכשיר האישי שלו לטובת המבחן שהוא כעת בעיצומו...
אבי עובד קשה מאוד על המבחן..מקווה שבגמר יזכה להערכה על כך
052-4200610

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

danlior כתב:
...
אתה ממשיך לתת ציונים לטעמם של אנשים. תרגע :)

מה שהתכוונתי הוא שאם פעם אהבתי סאונד גדול ואגרסיבי, כיום אני נוטה מעט כלפי הרמקולים עם הסאונד היותר מדויק אך עדיין אני צריך נוכחות ובמתיות. במידה וטעמי לא מספיק בשל עבורך, צר לי :)

קליפש הוא דוגמה לסוג רמקולים עם צליל מאוד גדול ובהחלט איכותי - אך עדיין לא איכותי כמו זה של אופרה, דאלי או B&W (סדרת ה-800)

דוגמה לחברה עם סוג צליל כמו קליפש אך בעל איכות יחסית ממוצעת היא סרווין ווגה.

אהה, אימאג' ברמקול - היכולת של הרמקול לתת במת צליל רחבה ומדויקת מספיק על מנת לאפשר זיהוי מיקום של צליל במרחב.
...
ממשיך לתת ציונים ? מתי התחלתי ?

כנראה לא הבנת , זה לא שטעמך לא בשל עבורי ? לא חילקתי שום ציון לטעם שלך או של מישהו אחר , קרא שוב את מה שכתבתי - זה מתייחס להתיחסות שלך לגבי cavi

לגבי האימאג' - אם כך הדבר אז מה זה סטייג'ינג , סטייג'

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2638
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #26 

bossgt6 כתב:לגבי האימאג' - אם כך הדבר אז מה זה סטייג'ינג , סטייג'
...
המונח המקצועי הנכון הוא imaging.
אם לרמקולים (באינטראקציה עם האקוסטיקה) יש imaging טוב, התוצאה היא במה stage ראליסטית.

אבי.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך :-)

http://www.facebook.com/ask.avi.varon

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #27 

varon כתב:
...
אם לרמקולים (באינטראקציה עם האקוסטיקה) יש imaging טוב, התוצאה היא במה stage ראליסטית.

אבי.
...
(Y)

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #28 

varon כתב:
...

אבי.
...
ומהי במה ריאליסטית ?

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #29 

il62 כתב:רק לצורך הענין
מאחר ולצורך המבחן הושאל לאבי ולאתר חדר ההיי האנד שלנו במשך כמעט חודש אז לידיעתכם המבחן נערך עם רמקולים איטלקיים טובים.
העיכוב הראשי נגרם עקב חוסר נגן בלו-ריי שיודע לקרוא את הפורמטים החדשים
בלעדיו לא היה טעם למבחן -מקווה שתסכימו איתי
הבעלים של פיוניר השאיל את המכשיר האישי שלו לטובת המבחן שהוא כעת בעיצומו...
אבי עובד קשה מאוד על המבחן..מקווה שבגמר יזכה להערכה על כך
...
אם כך אז הבעיה שונתה ב-180 מעלות אך נותרה בעינה עומדת.

אני בטוח שלו אבי היה מריץ את המבחן על הרמקולים האיטלקיים האיכותיים ( מכיוון שישראל בתמונה בוודאי מדובר ב SONUS FABER ) וגם על מערכת הקליפש שלו, היו מתקבלות תוצאות שונות לחלוטין.

אני יודע שאין לכזה סט-אפ במבחן אח ורע בשום מבחן של מגזין יוקרתי בעולם אך אולי הגיע הזמן לעשות זאת.

CAVI, כל הכבוד וזרוק מילה אם אתה צריך עזרה :)

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

bossgt6 כתב:ומהי במה ריאליסטית ?
...
ראה חתימתי ;-)

אבי.
אבי ורון

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #31 

אני את המנצח שלי (רסיבר לק"ב )מצאתי ורכשתי לאחר חודשיים של בדיקות.
נחכה לתוצאות וניראה עים יש התאמה.

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #32 

varon כתב:
bossgt6 כתב:ומהי במה ריאליסטית ?
...
ראה חתימתי ;-)

אבי.
...
האם גם באצטדיון עים במה ענקית תוכל להרגיש שהלהקה איתך בחדר ?
או שמדובר רק על הקלטות סטודיו ?

האם יש חשיבות למיקום הנגנים ? האם כשאני קורא ביקורת על רמקול והסוקר כותב ניתן בקלות למקם את הנגנים על הבמה {כפונקציה שמעידה על איכות } ולמשל לפי הסוקר הבאסיסט נמצא בצד שמאל - האם זו עדות לכך שבעת ההקלטה הוא באמת עמד בצד שמאל ?
מישהו מכם ניסה להיות נוכח בהקלטה ולראות את מיקום הנגנים ולאחר מכן לקחת את אותה הקלטה ולבחון אותה על הרמקולים שלו בכדי לנסות לראות אם בזמן ההאזנה הנגנים עדיין ממוקמים באותו מקום ???
וגם אם יצא שעמדתי בצד שמאל בהקלטה אבל דרך הרמקול זה ישמע לך שאני ממוקם בצד ימין , אז ??? האם אתם חושבים שהנגנים שעומדים בצורה מסוימת בזמן ההקלטה מיחסים חשיבות למיקום שלהם כדי שהמאזין באמת ידע אם נגן x עמד בצד שמאל או ימין ?

אומר לך את דעתי מנסיון כנגן שמנגן על במות קטנות וגדולות {לא ענקיות } , וגם בחדרי חזרות / הקלטות
ככל שהבמה יותר גדולה יש לי בעיה לשמוע את הבאסיסט או הגיטריסט שעומד בצד השני שלה , לכן יש לי מוניטור שמאזן לי את זה { מה שבעצם הורס את הריאליזם }

כשעושים סאונד צ'ק למעשה מבטלים את מיקום הנגנים על הבמה ומנסים דרך המיקסר להוציא את הכל החוצה בצורה שווה כדי שהמאזין לא ישמע אותי מצד ימין יותר או מצד שמאל דרך ה PA שזו תוצאה גרועה ,ככל שאתה מתקרב לבמה אתה שומע את מיקום המגברים שבד''כ ממקומים ליד הנגנים ,ז''א את הסאונד על במה שהוא הכי ריאלסטי ובעצם הכי לא מאוזן

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #33 

היי חברים..
אני בוחן את הרסיברים עם רמקולים מתוצרת אופרה..
בנוגע לטעם המוסיקאלי שלי, לפני כמעט שנתיים קניתי את הקליפש מכיוון שאז זה היה הסאונד שאהבתי, אצלי בבית הצלחתי להביא אותו לרמה טובה מאוד ולאחר הרבה כיוונים וריסון הפורטים קיבלתי תוצאה יפה מאוד...
מה אני מחפש ברמקולים?, אני מאוד אוהב גודל ופירוט, אני פשוט נהנה כשאני שומע אתהפרטים הקטנים...
אני לא אוהב "צבע" ואני גם לא אוהב רמקול יותר מידי בהירות..
אני לא נהנה מרמקולים כמו B&W וכו, לא בגלל שהרמקול לא טוב, הם פשוט משעממים אותי...
בחרתי באופרה מכיוון שאני מכיר את הצליל שלהם טוב ולדעתי בסטריאו (בסגנון המוזיקה שאני שומע) הרמקולים שלהם נשמעים טוב..

...
כאחד שגדל בבית שלאמו ולאחותו יש דיפלומה בפסנתר ובתור אחד שגם למד לנגן על פסנתר במשך שנה אני חושב שהטעם המוזיקאלי שלי בשל מספיק, ואם העובדה שבחרתי בקליפש כרמקול שינגן בביתי הביאה אותך לכך שהטעם המוזיקאלי שלי לא בשל מספיק אז צר לי אבל לדעתי קליפש זה רמקול מעולה כשיודעים לטפל בו ולתת לו את התנאים שאותם הוא צריך כידי להוציא ממנו את המקסימום וזה בדיוק מה שאני עשיתי..
כמו שכתבתי קודם, רמקולים כגון B&W פשוט מרדימים אותי, ורמקולים כמו פוקאל, קליפש, אופרה, ויינה אקוסטיקס, אושר גורמים לי להנות מהמוזיקה.
תראה, האושר והפוקאל שונים בגוון הצליל שלהם אך את שניהם אני אוהב! כל רמקול עם היתרונות והחסרונות שלו..
בסופו של דבר כל רמקול הוא פשרה ובזמן שאני קניתי את הרמקולים שלי הגעתי למסקנה שקליפש הוא הפשרה הטובה ביותר בשבילי.
הוא מנגן טוב מאוד את סליין דיון ומצד שני יודע לפרק את הבית כשאני רואה סרט.

בסופו של יום המבחן שלי הוא לא תורה מסיני, במבחן הזה אני משתדל להיות כמה שיותר אובייקטיבי ומקצועי ולהוציא מכל רסיבר את המקסימום שהוא יכול לתת, זה נכון שבמידה והייתי בודק את הרסיברים עם סט אחר של רמקולים התוצאה הייתה יכולה להשתנות, אבל אתם מבינים שזה לא ממש אפשרי כי אני לא אסיים את המבחן אף פעם :) ..

מקווה שתהנו.. :) ..

אבי.

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #34 

cavi כתב:היי חברים..
אני בוחן את הרסיברים עם רמקולים מתוצרת אופרה..
בנוגע לטעם המוסיקאלי שלי, לפני כמעט שנתיים קניתי את הקליפש מכיוון שאז זה היה הסאונד שאהבתי, אצלי בבית הצלחתי להביא אותו לרמה טובה מאוד ולאחר הרבה כיוונים וריסון הפורטים קיבלתי תוצאה יפה מאוד...
מה אני מחפש ברמקולים?, אני מאוד אוהב גודל ופירוט, אני פשוט נהנה כשאני שומע אתהפרטים הקטנים...
אני לא אוהב "צבע" ואני גם לא אוהב רמקול יותר מידי בהירות..
אני לא נהנה מרמקולים כמו B&W וכו, לא בגלל שהרמקול לא טוב, הם פשוט משעממים אותי...
בחרתי באופרה מכיוון שאני מכיר את הצליל שלהם טוב ולדעתי בסטריאו (בסגנון המוזיקה שאני שומע) הרמקולים שלהם נשמעים טוב..

...
כאחד שגדל בבית שלאמו ולאחותו יש דיפלומה בפסנתר ובתור אחד שגם למד לנגן על פסנתר במשך שנה אני חושב שהטעם המוזיקאלי שלי בשל מספיק, ואם העובדה שבחרתי בקליפש כרמקול שינגן בביתי הביאה אותך לכך שהטעם המוזיקאלי שלי לא בשל מספיק אז צר לי אבל לדעתי קליפש זה רמקול מעולה כשיודעים לטפל בו ולתת לו את התנאים שאותם הוא צריך כידי להוציא ממנו את המקסימום וזה בדיוק מה שאני עשיתי..
כמו שכתבתי קודם, רמקולים כגון B&W פשוט מרדימים אותי, ורמקולים כמו פוקאל, קליפש, אופרה, ויינה אקוסטיקס, אושר גורמים לי להנות מהמוזיקה.
תראה, האושר והפוקאל שונים בגוון הצליל שלהם אך את שניהם אני אוהב! כל רמקול עם היתרונות והחסרונות שלו..
בסופו של דבר כל רמקול הוא פשרה ובזמן שאני קניתי את הרמקולים שלי הגעתי למסקנה שקליפש הוא הפשרה הטובה ביותר בשבילי.
הוא מנגן טוב מאוד את סליין דיון ומצד שני יודע לפרק את הבית כשאני רואה סרט.

בסופו של יום המבחן שלי הוא לא תורה מסיני, במבחן הזה אני משתדל להיות כמה שיותר אובייקטיבי ומקצועי ולהוציא מכל רסיבר את המקסימום שהוא יכול לתת, זה נכון שבמידה והייתי בודק את הרסיברים עם סט אחר של רמקולים התוצאה הייתה יכולה להשתנות, אבל אתם מבינים שזה לא ממש אפשרי כי אני לא אסיים את המבחן אף פעם :) ..

מקווה שתהנו.. :) ..

אבי.
...
cavi
אתה צודק 100 אחוז ! לכן כתבתי שיש לי בעיה עם המשפט הזה , קצת לא פייר

גיל מופלג של אדם אינו מעיד בהכרח על טעמו המשובח כעת או על השתבחות טעמו במשך הזמן , ומכך אין לזלזל בגילך הצעיר עם התעודה או ללא התעודה של הפסנתר זה שבחרת קליפש לא הופך אותך לצעיר שלא מבין !

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #35 

CAVI, אני חושב שאתה שופט את ה-B&W קצת לחומרה. האם התנסת בסדרת ה-800 שלהם? אני מבטיח לך צליל עשיר וממש לא משעמם, אפילו לחובב קליפש.

ומה עם אופרה? איך היית מתאר את הצליל שלהם?

ולגבי "ריסון הפורטים" של הקליפש, למה הכוונה?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

varon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

bossgt6 כתב:האם גם באצטדיון עים במה ענקית תוכל להרגיש שהלהקה איתך בחדר ?
או שמדובר רק על הקלטות סטודיו ?
...
אתה נכנס לנושא מאוד מורכב של טכניקות מיקום של מיקרופונים.
ההקלטות הראליסטיות ביותר (מבחינת תחושת מרחב ומיקום) אינן מתבצעות ע"י
מיקרופון נפרד לכל נגן, אלא ע"י שימוש בשני מיקרופונים (וגם פה יש תורה שלמה של
מיקרופונים מסוגים שונים ואפילו תווך המדמה ראש של אדם בינם,
מה שמנחית תדירויות ספציפיות המגיעות לאוזן הרחוקה ממקור הצליל ממש כמו הראש לנו) מול הבמה בצורה
שרוחב הבמה ימופה למרחק בין הרמקולים שלך בבית, תחושת העומק מתקבלת מהחזרים
באולם בו נערכת ההקלטה.
במות של עשרות מטרים נדחסות אומנם ל-2~3 מטרים בבית, ונכון מבחינת נגן או מי שיושב
מאוד קרוב לבמה במציאות יסבול מחוסר איזון משווע, אבל מאזין באולם עם אקוסטיקה טובה
"רואה" את הבמה בזוית חדה יותר והישיבה היוצרת זווית של כ-60 מעלות בבית מדמה
מיקום ישיבה לא רע בהופעה.
bossgt6 כתב:גיל מופלג של אדם אינו מעיד בהכרח על טעמו המשובח כעת או על השתבחות טעמו במשך הזמן
...
גיל מופלג מעיד בד"כ על שמיעה פחות טובה (תחום תדרים מוגבל יותר)
פה יש יתרון דווקא לגילו של cavi ;-) (Y)

אבי.
אבי ורון

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #37 

אבי - אגב טעיתי שכתבתי :" כשעושים סאונד צ'ק למעשה מבטלים את מיקום הנגנים על הבמה ומנסים דרך המיקסר להוציא את הכל החוצה בצורה שווה כדי שהמאזין לא ישמע אותי מצד ימין יותר או מצד שמאל דרך ה PA שזו תוצאה גרועה"

בבמה ענקית וארוכה לא מבטלים אבל מטשטשים את ההבדלים בין שמאל לימין , כשלעומת זאת בבמה קטנה ובינונית כן מנסים לתת תחושה של סאונד שמתאים לויזאול - ז''א במיקסר יש כפתור שנקרא PAN שכשאני עומד בצד שמאל מטים טיפה את הפאנינג לצד שמאל כדי שתשמע אותי מעט יותר בצד השמאלי , ז''א סטרואופוני עים משקל עדין שמאלה

הכל תלוי בסאונד מן וחוש הטעם שלו - יש הקלטות ישנות של ביטלס שפשוט שומעים נגן אחד בצד שמאל טוטאלי ונגן שני צד ימין טוטאלי - שוב העדפה של סאונדמן שיושב על המיקסר ומשחק עים הפאנינג - פשוט בבמות קטנות וצפופות אין לזה כל כך חשיבות , בכל מקרה הקלטות עים פאנינג עדין מאוד ישמעו למאזין בצורה עדינה ויהיה יותר קשה למקם את הלהקה ולא משנה באיזה רמקול , והקלטות עים פאנינג גס יבואו לידי ביטוי במיקום הנגנים גם ברמקולים של 400 ש''ח לרכב

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #38 

danlior כתב:CAVI, אני חושב שאתה שופט את ה-B&W קצת לחומרה. האם התנסת בסדרת ה-800 שלהם? אני מבטיח לך צליל עשיר וממש לא משעמם, אפילו לחובב קליפש.

ומה עם אופרה? איך היית מתאר את הצליל שלהם?

ולגבי "ריסון הפורטים" של הקליפש, למה הכוונה?
...
היי!..
לצערי לא יצא לי עדיין לשמוע את סידרת ה800 שלהם, אני מקווה שזה יקרה בקרוב.
הדגם אותו שמעתי הוא ה704 ולא ממש אהבתי אותו (בשילוב הסט איתו שמעתי! יכול להיות שבשרשור עם סט אחר הוא ישמע מעולה!I)
B&W ידועים כחברה מעולה ליצור רמקולים, אני לא אומר שהם רמקולים "לא טובים" כי אני לא אוהב את הצליל המופק מהם, יש מי שאוהב מאוד את הרמקולים שלהם ויש מי שאוהב פחות, ככה זה בכל הרמקולים..

איך נשמע האופרה אתה שואל?, אני אגיד לך ב-3 מילים - I like it! :)

הכוונה בריסון הפורטים היא שסתמתי את הפורטים בעזרת ספוגים..

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”