מכירות יד שנייה

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 1283
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #21 

מר קולוקוטי . חבל שלא קראתה את כול השירשורים שלי איזה מערכת יש לי . ואיזה חדר יש לי.הרבה גולשים היו רוצים שיהייה להם מערכת כזו .

אגב מה זה התרסה ?
רק הטכנאי קרמר

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

מתוך וואלה מילון : "התרסה

(נ') התנגדות, הבעת התנגדות, הסתייגות, הבעת הסתייגות, מחאה, מרי, מרידה, מרד, התקוממות "

לא יודע איזו מערכת יש לך וזה לא העיניין, אני לא בא לפה לראות למי יש "יותר גדול"....
בפועל יש לבנאדם 1000000000001 סיבות למה הוא מוכר, מה יש לך לחפש לו בכיס?

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #23 

אים זו דעתך נכבד אותה . כתבתי מה שאני חושב . אולי אני לא חושב נכון . אולי זה ביגלל הגיל 61 . אולי זה מישעמום .
אבל זו דעתי . אני עומד על זה
רק הטכנאי קרמר

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #24 

ישנה מודע של מוכר סנטר . כותב ניקנה ב10K מוכר ב5K . בסך הכול סנטר שתפקידו רק דיבור
...
רק דיבור? ידידי, רמקול הסנטר אחראי לכעד 80% מכלל הצליל שיוצא ממערכת 5.1. אין רמקול חשוב יותר מסנטר עבור קולנוע ביתי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #25 

danlior כתב:
ישנה מודע של מוכר סנטר . כותב ניקנה ב10K מוכר ב5K . בסך הכול סנטר שתפקידו רק דיבור
...
רק דיבור? ידידי, רמקול הסנטר אחראי לכעד 80% מכלל הצליל שיוצא ממערכת 5.1. אין רמקול חשוב יותר מסנטר עבור קולנוע ביתי.
...
80%?
מאיפה המספר הזה?
האם זה נכון בכל הסרטים?
לפי מה?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #26 

אני חושב שזה באמצע, לא 80% כמו שדנליאור אומר, אבל בטוח שלא "רק דיבור"

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #27 

בסרטים הדיבור מוקלט בסנטר . והליווי מוקלט בצדדים . כאשר הסרט מגיע לגרמניה או איטליה ועושים לו דיבוב מוחקים את הדיבור מהסנטר . ומדביקים את שפת המדינה לסנטר . והליווי נישאר בצדדים . מוסיקה רעמים פיצוצים . אז רק הדיבור מוקלט בסנטר זו אחת הסיבות שעברו לסנטר . אים הייה מוקלט בסטראו לא הייה ניתן לעשות דיבוב כי היו צרכים לימחוק את כול הצליל ולהקליט מחדש כולל את האפקטים . אז רק דיבור . ותדר הדיבור הוא משהוא מסביבות ה5KH לכן רמקול סנטר ב10K בקוטר של 6-8 אינצ' במחיר כזה זה גזלה .
חתיחת מגנט וחתיחת קרטון . זה כול הסנטר . זה כמו שראיתי כבל 21-21 פינים בחנות מסויימת ב650 ש"ח ליחידה . כאשר אני קונה כזה כבל ב5 ש"ח . כן 5 ש"ח . בקרטון של 100
ומחבר את הממירים שאני מתקין לטלויזיות . ואיכות התמונה מעולה . אז למה לשלם 650 ש"ח
אז יש לכבל ציפוי כסף (אולי) . זה לא נותן כלום לתמונה ולצליל בטח כלום כי בטלויזיה או בפלסמה . הרמקולים הם פשוטים . כך גם הסנטר . רמקול של 5 אינצ' עשוי מיקרטון . אז יש תיבת תהודה . אבל 10K רק לדיבור לפי דעתי מוגזם . רק דעתי בילבד
רק הטכנאי קרמר

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

עוד משהוא

שליחה #28 

ליפעמים מקלטים את צליל זהה בשניי הצדדים, כך שהצליל נישמע במרכז, אז שהוא מוקלט בעצם ברמקולי הצד . למשל הסרט סיפור הפרברים לא ניתן לישמוע אותי במצב 5.1 באיכות כי במקור הוא הוקלט בסטראו . לכן הצליל הרבה יותר נעים לאוזן בשירה בסטראו . והרבה פעמים שומעים את השחקנים מדברים בצדדים .
רק הטכנאי קרמר

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #29 

MartinHSabag כתב:
danlior כתב:
...
...
80%?
מאיפה המספר הזה?
האם זה נכון בכל הסרטים?
לפי מה?
...
לא זוכר את המקור אך קראתי באחד המגזינים המובילים לפני כמה שנים, נדמה לי סטריאופייל, שערך כתבה על החשיבות של הסנטר. מצד אחד חשוב מאוד שיהיה תואם את הרמקולים הקדמיים אך אם ברצונך לשדרג מערכת של 5.1 ואתה מוגבל בתקציב, ראוי שהצעד הראשון יהיה קניית סנטר איכותי כי מרבית הסאונד בה ממנו - לדבריהם 80% - גם אני הייתי ספקן עד שניסיתי לשים לב - עשו זאת גם אתם פעם הבאה שתצפו בסרט במערכת שלכם - לדעתי המספר לא רחוק מכך.

טכנאיקרמר, אני מקנא בך - לו הייתי כמוך היה לי הרבה יותר כסף בכיס אבל מה לעשות שיש רמקולים שמביאים לי דמעות לעיניים ויש רמקולים שגורמים לי לרצות לברוח. ולצערי התמחור שלהם בהתאם.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #30 

אני כלל לא מסכים.
וגם אם סטריאופיל בעצמם כתבו את זה.

אני כבר שנים ללא סנטר ולא מרגיש בחסרונו.
לדעתי, סנטר צריך להיות בעל אותו גוון צליל של הקידמיים או עדיף בלי.
אין סנטר "איכותי" אלא יש "חזית סאונד קידמית איכותית", כלומר, סנטר לא עומד בפני עצמו ואם הוא כן, אז המערכת לא מאוזנת....

כמה אחוזים מגיעים מהסנטר זה לגמרי תלוי במיקס עצמו.
זה כמו להגיד שהרמקול השמאלי יותר חשוב מהימני בסטריאו כי לרוב התופים נמצאים שם ולכן צריך שהבאס ברמקול השמאלי יהיה יותר טוב....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #31 

מרטין, אפשר לא להסכים ואפשר גם להסכים שלא מסכימים. אז הנה דעתי: אתה מפספס ב-ע-נ-ק אם אין לך סנטר איכותי. גם אם היה לך סנטר בעל רכיבים זהים לאילו של הקדמיים (אכן, זהו מקרה אופטימלי) היית מרגיש בהבדל. נסה פעם ותיווכח - אבל עם סנטר באמת איכותי. רק אחרי שיהיה לך סנטר תיווכח בסרט כמה אינפורמציה זורמת דרכו. יש אומרים 80%, יש אומרים 50% , האמת היא בטח באמצע ותלויה בסרט, אך גם 50% זה המון.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #32 

כאשר שומעים את הדיבור של הסנטר דרך הרמקולים בצדדים איכות הצליל יותר טובה של הדיבור מאשר שזה נישמע דרך הסנטר . במצב סטראו איכות הדיבור נישמעת יותר טוב מאשר מצב סראנד שהדיבור נישמע בצדדים
רק הטכנאי קרמר

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #33 

הטכנאיקרמר כתב:כאשר שומעים את הדיבור של הסנטר דרך הרמקולים בצדדים איכות הצליל יותר טובה של הדיבור מאשר שזה נישמע דרך הסנטר . במצב סטראו איכות הדיבור נישמעת יותר טוב מאשר מצב סראנד שהדיבור נישמע בצדדים
...
זה בגלל שהסנטר שלך מעפאן. הרעיון הוא להשתמש בסנטר בעל אותם רכיבים של הקדמיים.

לי אין את הפריווילגיה הזאת אך יש לי סנטר HTM7 שך B&W ומה שנשמע דרכו נשמע מדהים (שוב, הרבה יותר מדיאלוג)

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #34 

אבל אים מוקלט רק דיאלוג . אז מה אתה שומע קולות ניסתרים . אים אתה שומע עוד בסנטר זה אומר שהוקלט עוד משהוא . אז גם אני ישמע . אולי פחות טוב . אבל לא אשמע אפס .
אגב יש לי בצדדים קוודים . אז איזה סנטר אתה ממליץ . כי אין סנטר אלקטרוסטטי
הרבה פעמים אני שומע במצב של סטראו אז הצליל המרכזי הרבה יותר טוב ונעים לאוזן
במיוחד סרטי מוסיקה שיש בהם שירה
סתם ליכתוב מאפן בלי לישאול מה יש לי במרכז . לא במקום
רק הטכנאי קרמר

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668
נתן תודות: 310 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #35 

קרמר היקר,

אני גם חושב כמוך (בגדול - לא בכל הפרטים הקטנים...)

אבל - תן להם לעשות מה שהם רוצים עם הכסף שלהם.....

איש באמונתו יחיה - ואין לי כוונה לפגוע חלילה באף חד.

כל זמן שכל אחד מאיתנו נהנה ממה שהוא שומע/רואה - שיבושם לו :D :D :D

איתן.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #36 

אני קורא בעניין את השירשור הזה ודעתי הצנועה היא כדעתו של קרמר.
ברוב הדברים שכתב אני מסכים איתו באלף אחוז. יכול להיות שהגיל ( 61 אמרת ? ) עושה
שלו והנסיון פה משחק תפקיד.
יש פה חברים מבלי להזכיר שמות שחושבים שאם הוציאו על כבלים אלפי שקלים או סנטר
10K אז סיבה מספיק טובה בכדי להבין משהו..
ואני גם בדעתו שחלק מהאנשים שמוכרים ציוד היי הנד לא מוכרים אותו על מנת לשדרג
למשהו טוב יותר. בדרך כלל זה נכון לגבי אנשים שמוכרים ציוד זול ורוצים להתקדם כי הם
עדיין בהתלהבות.. שהם יגיעו ( מקווה בשבילם ) להיי הנד ויחיו איתו כמה שנים סביר להניח
שגם להם יימאס , ימכרו וימשיכו הלאה בחיים. ישקיעו את הכסף בהובי אחר..
שוב , אני אומר את זה על פי נסיוני עם אנשים שהוציאו על מערכות עשרות אלפים ויותר אם
זה סטריאו או ק"ב. אני ממש לא אומר שזה כולם , אבל בחלק גדול מהמקרים זה מה שקורה.
בסה"כ מדובר בתחביב מעצבן , ככל שאתה יותר נדבק לנושא השידרוגים וההיי הנד אתה יותר
סובל.. אתה תמיד מחפש מה לא טוב. למה "אצלו" זה נשמע טוב יותר.. למה לא חסכתי עוד
קצת וקניתי את הרמקולים שעולים 30K והסתפקי בזבל הזה שעולה 20K...
בקיצור זו דעתי הצנועה , כדעתו של קרמר.
יום נעים.

הטכנאיקרמר פותח השרשור
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה #37 

לי יש CDP אונקיו שעלה כ .2K קניתי לא מיזמן DVD מקליט תוצרת תופליד . תופליד זו חברה שמיצרת מקלטי לווינים HI END כאשר מקלט רגיל עולה X תופילד עולה+80 אחוז יותר . הם איכותיים בתמונה ברגישות קליטה . אז אני מאמין שגם הDVD הוא איכותי . שמתי תקליטור שמע בDVD ויש לי מערכת איכותית כידוע . ולא היצלחתי לישמוע הבדל בצליל
בשניהם איכות הצליל הייתה בשמיים . וכול המכשיר עולה 500 ש"ח .שנהם מחוברים בסיב אופטי

היום הטכנולוגיה כול כך מפותחת שאפשר לקבל תמונות מהמאדים בשידור ישיר . אז לא ניתן ליבנות D/A משוכלל ב500 ש"ח .

וגם מגברי המנורות שעולים 20-25K זה גזל . חוץ משני שנאים אין מבגבר כלום . כמה נגדים וכמה קבלים . אני בניתי מגברים כאלה בשנות ה70 עים מנורות EL84 ו EL34 המנורות האה עלו אז גרושים . ואת רובם זרקתי מי ידע אז שהמנורה תעלה היום כול כך ביוקר . חשבתי שעידן המנורות מת
רק הטכנאי קרמר

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”