HOT מקדימה את yes במרוץ לשידורים באיכות HD

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #41 

ראית כבר מסך כזה במרחק כזה
...
לא, אבל אני מכיר מישהו שהדוגמא הזו יותר רלוונטית לו מהדוגמא עליה אני מבסס את דברי.

אני מבסס את דברי על צפייה בסרטי HD במסך מחשב 24 אינטש בעל רזולוציה נטיבית 1920x1200, במרחקים משתנים מהמסך. האם זה נחשב עבורך ? (תוכנת ניגון סרטי ה HD הייתה PowerDVD גירסה 7.3 אולטרה).

עד שאני כבר מגיע להסכמה שבסרטי HD מסוימים, בסצנות מסוימות, עין לא מקצועית יכולה לראות הבדל עם 1080p במרחקים קרובים למסך, עכשיו אתה בורח לי להבדלים ב- 3 פעמים רוחב המסך. מה יהיה ?

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #42 

מרטין,
מתי לדעתך צפויות לנחות עלינו טלוויזיות בטכנולוגיה של Ultra high-definition, עם רזולוציה מדהימה של 7680x4320, שתעמיד בצל את טלוויזיות ה-FHD?
או במילים אחרות, כמה זמן יכולים אנשים כמוני שרק עכשיו רכשו מכשיר FHD במיטב כספם, לשבת רגועים? 8O

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #43 

מרטין,
מתי לדעתך צפויות לנחות עלינו טלוויזיות בטכנולוגיה של Ultra high-definition, עם רזולוציה מדהימה של 7680x4320, שתעמיד בצל את טלוויזיות ה-FHD?
או במילים אחרות, כמה זמן יכולים אנשים כמוני שרק עכשיו רכשו מכשיר FHD במיטב כספם, לשבת רגועים?
...
רזולוציה אינה גורם מגביל יותר בשידורי טלוויזיה, ולדעתי לא סביר שאי פעם יצא פורמט טלוויזיה בעל רזולוציה גבוהה יותר מ Full HD, באופן מסחרי בכל העולם.

שמעתי על ה Ultra HDTV שמבטיח רזולוציה גבוהה פי 16 מ Full HD, אבל ראשית לא ברור לי מה יהיה היישום של דבר כזה (אולם IMAX בבית ?), ושנית, לגבי לוח הזמנים, נכון להיום תאריך ההשקה מדבר על שנת 2035. בהנחה שנהיה בחיים עד אז, אני מניח שפיתרונות מציאות מדומה בעזרת חיבור ישיר למערכת העצבים המרכזית יגיעו לפני כן.

אבל זה לא צריך להסיר דאגה מליבך, כי מבחינת קונטרסט אנחנו רק בתחילת הדרך, ונראה עוד שיפורים מרחיקי לכת בחודשים ובשנים הקרובות, שיפורים שבוודאי יגרמו לך לרצות לשדרג.

בקיצור, תהנה ותתחיל לחסוך לטלויזיה הבאה.
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 22/12/2007 3:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15947
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #44 

noam23 כתב:אני אנסח את דברי כך: במידה והוט או יס היו מציעות לי את חבילת ה HD הנוכחית שלהן, והיו מתחייבות לשלם לי 50 שקל בחודש למשך 3 שנים ע"מ שאסכים לקבל ולצפות בתכנים שלהם, הייתי נאלץ לסרב בנימוס.

אני לא מצליח לדחוס לתוך השבוע את תכני ה HD אותם אני אוהב, איך אצליח לפנות מקום ללוח שידורים שלא מתאים לי מבחינת התוכן או הזמנים ?, אז נכון שאסור לזלזל בכסף, ו 50 ש"ח לחודש בהתחייבות ל 3 שנים, זו הצעה יפה במבחינתם, אבל לדעתי זה יהיה לא מוסרי לקחת את הכסף שלהם ולא לצפות, בידיעה שהכוונה שלהם הייתה שאקח את הכסף ובתמורה לזה אסכים לצפות.
...
יש לי שאלה.
עד לפני שלוש - שלוש וחצי שנים שנכנס המקס לשוק , היית מקבל תשלום חודשי מיס?

אנשים בעולם הזה הפכו למפונקים...
אם אותה תוכנית מספיק חשובה לך, אני בטוח שתמצא את הזמן בכל ה 10 שידורים חוזרים שלהם בשבוע כדי להתאים את עצמך לתוכנית.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #45 

יש לי שאלה.
...

לא, אבל גם לא הייתה לי אלטרנטיבה משהו.
אם אותה תוכנית מספיק חשובה לך, אני בטוח שתמצא את הזמן בכל ה 10 שידורים חוזרים שלהם בשבוע כדי להתאים את עצמך לתוכנית.
...
אז זהו בדיוק, שהתוכניות שלהם ממש לא חשובות לי. וגם אם היו חשובות, עברו הימים בהם אנחנו "מתאימים עצמנו לתוכנית" (פרט לשידורים ישירים) וזה כולל גם את חוסר היכולת לעצור את התוכנית, או להריץ אחורה. העולם התקדם.

אני מניח שתוך שנה שנתיים רוב הערוצים יועברו ב HD, ויהיה ממיר מקליט של HD. במידה והשירות לא יהיה כרוך בתשלום מופרז, יהיה בהחלט כדאי לשקול הצטרפות.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #46 

noam23
שיפורים תמיד יהיו, זה לא דבר חדש.
אני רק יכול לספר לך שימים ספורים אחרי שרכשתי את הטלוויזיה החדשה שלי SHARP 42XD1E, כבר שמעתי על דגם חדש עם 100Hz 1080p/24 ו-3 כניסות HDM
הייתה לי אפשרות לקבל זיכוי מלא על מה שקניתי, להוסיף עוד כ-7k ולקחת את הדגם החדש. אפילו "גרד" לי בידיים לעשות את המהלך הזה, אבל במחשבה שנייה ויתרתי. הרי בעוד חצי שנה יכול פתאום לצוץ דגם חדש עם 500Hz (לא יודע אם יש בכלל דבר כזה, סתם זרקתי דוגמא כדי להקצין) ומה אז? שוב פעם לשדרג???
לכן פשוט הגעתי למסקנה שאין לזה סוף.

אבל טכנולוגיה כזו כמו UHD זה כבר "שבירת כלים" טוטאלית, ואם הייתי שומע ממך שדבר כזה צפוי לנחות עלינו בעוד שנה-שנתיים, אז באמת הייתי נכנס לאי שקט מטריד...
בכלל, אני צריך להרגיל את עצמי לחיות את הרגע וליהנות ממה שיש, ולא לקפוץ מעל הפופיק בכל פעם שיוצא איזה פיצ'ר חדש.
בוא נאחל לכולנו שרק נהיה בריאים ושמחשבות על שדרוגים תהיה הדאגה הכי גדולה שלנו בחיים... :)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #47 

חברה', צחקתי.
אין תוכניות להביא שידורי UHD לרמת ה-CONSUMER, לפחות לא בעתיד הנראה לעין.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

gameboy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #48 

noam23 כתב:
יש לי שאלה.
...

לא, אבל גם לא הייתה לי אלטרנטיבה משהו.
...
אז זהו בדיוק, שהתוכניות שלהם ממש לא חשובות לי. וגם אם היו חשובות, עברו הימים בהם אנחנו "מתאימים עצמנו לתוכנית" (פרט לשידורים ישירים) וזה כולל גם את חוסר היכולת לעצור את התוכנית, או להריץ אחורה. העולם התקדם.

אני מניח שתוך שנה שנתיים רוב הערוצים יועברו ב HD, ויהיה ממיר מקליט של HD. במידה והשירות לא יהיה כרוך בתשלום מופרז, יהיה בהחלט כדאי לשקול הצטרפות.
...
אל תבנה על זה..
בייחוד לא בערוצים הישראליים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #49 

UHD כרגע בעיקר מכוון עבור השוק המקצועי - בכדי לתת איזה יתרון לצפיה בקולנוע על פני צפיה בבית. בארה"ב יש כבר שימוש מסחרי בזה, אם כי בד"כ המקורות עדיין מנגנים ב-FHD רגיל "בלבד".

רזולוציות כאלה יגיעו תחילה למסכי LCD לשימוש במחשבים (בעיקר ב-WORKSTATIONS ובמערכות עריכה).

בשביל ה-CONSUMERS מדובר על בין 5-10 שנים, וגם אז זה בעיקר יהיה למקרנים ULTRA HIGH END. הרזולוציה של FHD מספיקה לגודלי המסך שאנחנו כיום רוכשים (כלומר, בסלון ממוצע עד 50"). בשביל שזה יהיה כדאי, המחירים של 60" ומעלה צריכים לרדת משמעותית.

קודם המסכים יגיעו ברזולוציות הללו (הם יעשו עיבוד DOUBLING ממקור FHD).

לדעתי שידורים כאלה (כלומר, זה יגיע עבור סרטים נרכשים) לפחות 10 שנים מהיום אם לא יותר (זה גם ידרוש מדיום העברה שלא קיים כרגע...)

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #50 

UHD כרגע בעיקר מכוון עבור השוק המקצועי - בכדי לתת איזה יתרון לצפיה בקולנוע על פני צפיה בבית.
...
כן, זו מגמה מעניינת.

הסרט בייוולף הופק ברזולוציה גבוהה במיוחד עבור הקרנה במסכי IMAX. כעת שמעתי שהסרט של באטמן החדש מצולם אף הוא למסכי IMAX.

מעניין יהיה לראות האם בשנים הקרובות נהיה עדים לשיחרור רב של סרטים למסכי IMAX, ולהסבת רוב בתי הקולנוע לפורמט זה. זה בהחלט מוציא את העוקץ מהקולנוע הביתי (כדרך המועדפת לצפיה בסרטים חדשים).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #51 

noam23,

לאור המצב הלא מלבב בכלל של IMAX, אני לא מהמר שזו תהיה מגמה משמעותית במיוחד, אולי בבלוקבסטרים או סרטים שיכולים להרוויח, אבל בפירוש לא ה-MAINSTREAM.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #52 

MartinHSabag כתב:חברה', צחקתי.
אין תוכניות להביא שידורי UHD לרמת ה-CONSUMER, לפחות לא בעתיד הנראה לעין.
...
ממש תודה רבה. גרמת לי לנדודי שינה בגלל הבדיחה הזו .
כבר התחלתי לחשוב שאוטוטו, אוכל לתת את הטלוויזיה שרק עכשיו קניתי לאלטזאכן... :D

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35098
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #53 

noam23 כתב:
UHD כרגע בעיקר מכוון עבור השוק המקצועי - בכדי לתת איזה יתרון לצפיה בקולנוע על פני צפיה בבית.
...
כן, זו מגמה מעניינת.

הסרט בייוולף הופק ברזולוציה גבוהה במיוחד עבור הקרנה במסכי IMAX. כעת שמעתי שהסרט של באטמן החדש מצולם אף הוא למסכי IMAX.

מעניין יהיה לראות האם בשנים הקרובות נהיה עדים לשיחרור רב של סרטים למסכי IMAX, ולהסבת רוב בתי הקולנוע לפורמט זה. זה בהחלט מוציא את העוקץ מהקולנוע הביתי (כדרך המועדפת לצפיה בסרטים חדשים).
...
למרות החוויה אל צפייה בביוולף ב-IMAX אני חושב שלטכנולוגיה הזו יש עוד הרבה לאן להשתפר מבחינת איכות התמונה בתלת מימד

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #54 

למרות החוויה אל צפייה בביוולף ב-IMAX אני חושב שלטכנולוגיה הזו יש עוד הרבה לאן להשתפר מבחינת איכות התמונה בתלת מימד
...
אני לא מדבר דווקא על התלת מימד, אלא על ההקרנה על מסך בגודל של IMAX.

לא הייתי ב IMAX בארץ, אך הייתי ב IMAX של קומפלקס Sony Theater בניו-יורק, ולראות סרט גם לא בתלת מימד זה היה פשוט חוויה אחרת.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”