דף 1 מתוך 2
שאלה לגבי האצת חומרה בכרטיס מסך(?)
נשלח: 14/12/2007 14:52
על ידי adam5
היי, אני כל הזמן רואה בפורום הערות על תוכנות שכן תומכות
ושלא תומכות בהאצה בכרטיס מסך, ושאם יש כתוביות
אז אין תמיכה בהאצת חומרה וכו', יש רק כמה דברים קטנים שלא הבנתי
1. מה זה האצת חומרה?
2. איך עושים שזה יעבוד?
3. איך אני יודע אם אצלי זה עובד?
תודה.
נשלח: 14/12/2007 15:06
על ידי Catskinner
1. האצה בחומרה הוא העברת ביצוע פענוח הווידאו מהמעבד המרכזי לכרטיס המסך.
2. דואגים שיהיה צרוף של מערכת הפעלה+כרטיס מסך+נגן מדיה שמסוגלים לתמוך בזה
3. מסתכלים על אחוז ההעמסה על ה CPU. אם הוא בסביבות 10-20% כשמתנגן לו ווידאו קליפ ב HD אז ההאצה בחומרה עובדת.
נשלח: 14/12/2007 15:08
על ידי guyezra
1. האצת חומרה - עיבוד הוידאו נעשה בכרטיס המסך ולא במעבד של המחשב
2. משתמשים בקודק מתאים
3. לפי ה-SPEC של כרטיס המסך שלך
נשלח: 14/12/2007 15:15
על ידי adam5
אוקיי, אז זה בעצם נועד לחסוך משאבים מהCPU?
אם אין האצת חומרה זה עלול לפגוע באיכות הסרט מבלי שאני אדע מזה?
( נניח שאין קירטועים והCPU נניח על 40%)
נניח KLITE עם mediia player classic ועם ffdshow תומכים בזה?
VLC תומך בזה?
מה זה SPEC? (יש לי 8500GT)
נשלח: 14/12/2007 15:18
על ידי guyezra
SPEC זה קיצור של SPECIFICATIONS, כלומר תכונות.
8500 כולל האצת חומרה ל-MPEG2, VC-1 ו-H264
אתה יכול להשתמש ב-POWERDVD או נגן אחר ולקנפג אותו להשתמש בקודקים האלה
נשלח: 14/12/2007 15:44
על ידי adam5
אז האצת תוכנה רלוונטי רק לפורמטים של HD?
ולא רלוונטי אם המעבד לא עמוס?
באילו קודקים? FFDSHOW? COREAVC?
נשלח: 14/12/2007 23:31
על ידי droren
האצת חומרה רלוונטית ל -MPEG2, VC-1 ו-H264
אם לא תהיה לך האצה ומחשב יחסית חלש, המעבד יגיע ל 100 אחוז ותתחיל לראות גימגומים בסרט
נשלח: 15/12/2007 2:13
על ידי gelibter
guyezra כתב:SPEC זה קיצור של SPECIFICATIONS, כלומר תכונות.
8500 כולל האצת חומרה ל-MPEG2, VC-1 ו-H264
אתה יכול להשתמש ב-POWERDVD או נגן אחר ולקנפג אותו להשתמש בקודקים האלה
...
איזה עוד נגנים תומכים ב NVIDIA PURE VIDEO HD חוץ מPOWERDVD? התכוונת להשתמש בנגן אחר ולקנפג אותו להשתמש בקודקים של POWERDVD? אם כן, אני חושב שזה לא יעבוד , ניסיתי את זה עם KMPLAYER, המעבד הגיע למשהו כמו 50% ולא לאחוזים בודדים כמו שאמורה להיות בהאצת חומרה (יש לי את אותו כרטיס מסך ומעבד E6700)
נשלח: 15/12/2007 2:58
על ידי zovirax
איזה פורמט הרצת? MKV?
נשלח: 15/12/2007 10:31
על ידי gelibter
הרצתי קובץ TS H264 , בנגן POWERDVD היה למעבד 3% ניצולת, ו KMPLAYER עם מקודד של POWERDVD היה למעבד 50% ניצולת, יש גם אזכור מפורש בנגן POWERDVD להאצת חומרה , קראתי בקישור למטה שצריך שנגן יתמוך בתקן הזה Micorsoft DXVA 2.0 interface על מנת שהאצת תוכנה תעבוד, בכל מקרה הקישור הזה נותן הסבר טוב על ההבדלים בין הכרטיסים ומה צריך לעשות כדי להשתמש בטכנולוגיה הזו.
http://uk.nzone.com/object/nzone_pvhd_faq_uk.html#Q5
נשלח: 15/12/2007 11:20
על ידי Catskinner
אין הרבה מבחר מבחינת נגנים שעובדים עם האצה מלאה בחומרה תחת vista . יש לכך סיבות של עלויות פיתוח לא קטנות ותוצר שהתועלת שלו היא מוגבלת למדי. אולי זו הסיבה ש nvidia "הפקירה" את השטח לטובת Cyberlink הלכה למעשה.
מדוע ההאצה בחומרה היא לא כזה סיפור גדול?: בגלל האיכות. היות וכל התהליכים של עיבוד הווידאו מתבצעים על התמונה שנמצאת בזכרון של כרטיס המסך ולא בזכרון הראשי, אותו עיבוד מוגבל למה שהכרטיס והדרייברים יודעים לעשות. בדרך כלל זה אומר ש deinterlacing מוגבל ל bob או ל weave ושאין שום אפשרות להחיל פילטרים חיצוניים לשיפור איכות התמונה או להוספת כיתוביות.
האפשרות נבדקה בזמנו על ידי מפתחי ffdshow tryout והם הרימו את הידיים. לטענת albain -אותו בחור שפיתח גם את תוסף ה Media Control עבור ה vista media center - התעוד ורמת התמיכה מצד מיקרוסופט אינם מאפשרים למפתחים קטנים לשלב האצה דרך מסלול ה DXVA2 , למרות שמבחינה תיאורטית ניתן לבצע עיבודים מתקדמים והוספת overlay בזכרון של כרטיס המסך. לטענתו זה בדיוק מה שעושים כדי להוסיף את שורת הבקרה בתחתית מסך ה media player.
אצלי לפחות בחרתי לוותר על האצה בחומרה לטובת איכות תמונה טובה יותר עם עומס גבוה יותר על ה CPU. לא שזה ממש מפריע לי, הרי המחשב לא עושה שום דבר מלבד ניגון הווידאו. אולי המצב ישתנה כאשר אחליט לנגן קבצי BD מהמחשב . ברם, כרגע אין לי שום בעיה לנגן קבצי H.264 בפורמט 1080p עם bitrate של עד 11Mbps גם בלי האצה בחומרה.
נשלח: 15/12/2007 11:34
על ידי gelibter
אתה צודק, לי יש מחשב עם מעבד חזק (E6700) סרט שהביט רייט שלו 20MBP רץ בלי בעיה על המעבד ב50% , אבל עם האצת חומרה המעבד כמעט ולא עובד, זה די מדהים , לא הייתי מבטל יכולת זו, אני חושב שהשינוי יקרה אם יתאפשר תמיכה בקבצי MKV ואז יהיה שווה להשקיע בכרטיס מסך כזה למחשבי LOWEND ,
נשלח: 15/12/2007 11:45
על ידי Catskinner
יש לי רושם שאתה לא בדיוק יודע מה זה קובץ MKV
נשלח: 15/12/2007 12:05
על ידי gelibter
אני יודע בודאות שפורמט כזה לא נתמך בהאצת חומרה, היות וזאת אריזה והכרטיס לא יודע להתמודד עם פירוק האריזה הזו
נשלח: 15/12/2007 12:19
על ידי Catskinner
אז כאן הטעות שלך. שלב ההאצה מתרחש לאחר פרוק האריזה.
מי שמפרק את האריזה זה ה splitter. לא הכרטיס וגם לא המפענח. את הווידאו שנמצא ב MKV אפשר להאיץ בלי שום בעיה כי זה בד"כ בפורמט H.264/AVC.
נשלח: 15/12/2007 12:39
על ידי gelibter
אז תסביר לי למה מתכוונים בדיוק חברי הפורום בשרשור הזה בבקשה :
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
נשלח: 15/12/2007 12:52
על ידי Catskinner
למה שלא תשאל אותם ישר?
אם יש משהו שיכול לחסל האצה בחומרה כאשר הווידאו ארוז ב MKV זה בטוח לא פעמוח הווידאו. לפני שנה הייתי משתמש ב Haali לפיצול וב Nero לפענוח והייתי מגיע ל 10% עומס על ה CPU עם קבצי 720P ארוזים ב MKV. אבל, ברגע שהייתי מוסיף כיתוביות זה היה מחסל את ההאצה.
נשלח: 15/12/2007 12:53
על ידי guyezra
איזה NERO?
ואם תשתמש ב-BSPLAYER ההאצה תישמר
נשלח: 15/12/2007 13:09
על ידי Catskinner
Nero 7. כבר לא זוכר איזו תת גירסא זו הייתה כי הסרתי אותו היות והוא עשה בעיות עם ה thumbnails ב media center.
מעולם לא ניסיתי את BSPLAYER. מקריאה והתעניינות אני יודע שהוא מצליח לשמור על מסלול האצה מושלם כי הוא משתמש בפילטרים פנימיים אבל אני גם לא יכול ממש להתייחס לדברים שלא ניסיתי.
נשלח: 15/12/2007 14:08
על ידי zovirax
אתם אמרתם שבפענוח בחומרה של MKV אפשרי רק בתנאים מסויימים.
שזה בעצם לא כל כך רלוונטי היום.
פעם ראשונה אני שומע שאפשר ביחד עם מקדד של NERO להאיץ MKV בחומרה.
אז די מיותר לקנות כרטיס מסך רק בשביל להאיץ HD שבעצם זה לא הכי אפשרי