שאלה של (אי) הבנה - נגני DVD ו HD :

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
rafi_d פותח השרשור
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3477
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 336 פעמים

שליחה #21 

harel1 כתב:נראה לי אתה מתבלבל בין VGA לRGB וקומפוננט (לא קומפוזיט)

VGA זה יציאה של מחשב וקומפוננט זה יציאה של 3 RCA אחד כחול אחד אדום אחד ירוק (YPBPR)
...
תראה ידידי, יש מצב שאתה מתבלבל/מזלזל/לא-סומך ? אני יודע מה זה יציאת VGA ובמכשיר המדבקה הזה יש:
יציאות ווידאו: VGA, קומפוננט, קומפוזיט -A/V- TV-OUT, וS-VHS
יציאות אודיו: A/V, קואקס, אופטי, ו5.1 ערוצים (6 מחברים)
כניסות: DVD, USB 2.0 ו 3כרטיסי זכרון SD ועוד

שאעלה עבורך צילום של הפנל ? אולי להשתמש בפונט גדול יותר ? ברצון.

כנראה צדקתם כשקבעת שאי אפשר לנגן HD. השאלה שלי כוונה להבנה הטכנית - של הסיבה (בהנתן היציאות/כניסות הדומות לPC הקיימות בו, ומפרט המעבד הקיים במכשיר) ומדוע השוני מPC ביכולות.
מטרת השאלה היתה (בין השורות) להבין אם טעם לחפש אולי שדרוג קושחה שיתגבר את המכשיר ביכולת הפענוח של תכני DIVX בHD.

אם אתה לא יודע, זה לא בושה... אבל "מדבקה" זו לא סיבה טכנית...

בכל מקרה - תודה על התגובות.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #22 

זה ממש לא בושה לשאול. הרבה יותר מביש להשיב בזלזול.

כדי להבין את הבעיה עם פענוח מקורות HD צריך קודם להפנים שהפענוח של מקורות ב H.264 שקודדו תוך שימוש בכל האפשרויות המתקדמות עשוי בקלות להביא גם מחשב Quad Core על הברכיים.

מכשיר DVD רגיל הוא פשוט מאוד מבחינת רכיבים אלקטרוניים. יש שם צ'פ ייעודי שמבצע פענוח והמרה מהפורמט דיגיטאלי הנמצא שבו המידע מקודד על הדיסק לפורמט ועוד כמה רכיבים בגרוש שאחראים על המרת האות האנאלוגי לפורמטים שונים. במכשירים טיפה יותר יקרים יש גם רכיב נוסף שאחראי על פריסה ועיבוד של האות לרמות יותר מפורטות - מה שמכונה upscaling. זה דרך אגב כמעט שלא צורך משאבים ודורש רק רכיבים מאוד זולים.

אין במכשירים האלו שום דבר גמיש שניתן לתכנות מחדש. אין מעבד, אין גם מערכת הפעלה של ממש. לכן עדכוני קושחה לאותם מכשירים הם מראש מאוד מוגבלים במה שהם יכולים לשפר או להוסיף. מה עוד שכל האלקטרוניקה הפנימית משתמשת ברכיבים שאין להם את האפשרות לטפל ברוחב הפס ובמקצבים הנדרשים מעיבוד חומר HD מקורי.

סטרימרים לעומת זאת הם כבר חיות שונות לחלוטין. כאן הצ'פ הוא בעצם מעבד ייעודי והמכשיר דומה יותר למחשב אמיתי. גם להם יש מגבלות כי המעבד מוגבל אבל המגבלות הרבה יותר רחבות. בקצה הסקאלה יש לנו את נגני ה BD וה HD DVD שאלו ממש מחשבים בתחפושת של נגנים. לנגני ה BD יש מערכת הפעלה שיכולה להריץ אפליקציות של java לדוגמא. זו גם הסיבה שהם כל כך יקרים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1886
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #23 

חבל על הויכוח. הצ'יפ-
MT1392E HDMI upscaler

ניתן לייצר צ'יפ בר תיכנות - אך מייקר את העלות. שוב - זו לא המטרה של יצרן (מדבקה) כמו המילטון.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8136
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 474 פעמים

שליחה #24 

אני פשוט לא מבין את השרשור הזה.
מדובר ב DVD פשוט למדי שמחירו 300-400 שקלים.
HDDVD עולה בערך פי 12.
כן VGA לא VGA , כן USB לא USB צ'יפ כזה או צ'יפ אחר.
המוצר נמכר כ DVD, תומחר כ DVD ומנגן כותרי DVD. זה לא HDDVD, זה לא יכול לנגן קבצי HD.
לא מכותר, לא מ USB ולא מ HDD.
רות סוף נקודה.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”