כיול צבע עם מקרן בעל צמצם - שאלה.

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #1 

בהנתן מקרן מאושר ISF, בעל צמצם לא דינאמי, האם ערכי כיול הצבע יהיו שונים בין מצב למצב (בצמצם, שכן כמות האור והקונטראסט משתנים ממצב למצב) ?

אם לא, האם עבור מצבי צמצם שונים יש לבצע מחדש רק כיול brightness ו-contrast כללי ?

תודה מראש.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78768
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #2 

תגדיר "כיול צבע".

האם אתה מדבר על כיול D65?

אני אישית מגדיר "כיול צבע" ככיול בסיסי של PRIMARIES וכמובן כיול WHITE BALANCE.

כיול שכזה נעשה על בסיס TEST PATTERN של IRE WINDOW (בניגוד למסך מלא בגוון אפור כלשהו). לשם כך כדאי לנטרל את ה-DI (אם כי בד"כ ה-TEST PATTERN הזה לכשעצמו מנטרל אותו). בכל מקרה, DI אינו משפיע כלל על הצבעים, המטרה של קיבועו היא בכדי להגיע ביעילות לכל טווח ה-APL אחרת אתה חושב שאתה מכייל כמו שצריך ובכלל לא הגעת לטווח כלשהו.

גם כיול B/C אינו מושפע מ-DI, מכיוון ש-DI זה מושג יחסי לחלוטין. כלומר, אם תכייל כאשר ה-DI פתוח, תקבל את אותה תוצאה כמו כאשר הצמצם סגור (פשוט התוצאות יהיו כהות בהרבה, אבל זה עדיין יתן את אותו ערך).

מה שקשה לכייל ולבדוק עם DI זה גאמה, מכיוון שזה מונח מאוד דינמי כשמדובר ב-DI. לכן, בבדיקת גאמה צריך לקבע את ה-DI.

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #3 

אני מדבר על כיול contrast ו-brightness לכל צבע בנפרד (ככה בעצם מבוצע כיול D65, לא ?).

בכל מקרה, לא התכוונתי לשאול על כיול לצרכי צפיה עם DI, אלא כיול לצפיה עם IRIS סטאטי (למקרן שלי, HD81 יש 16 רמות צמצם. בצמצם הדינאמי שלו אני מעדיף לא להשתמש).

אז לסיכום - כיול D65 (בהנחה שזה אכן מה שהגדרתי קודם) אינו מושפע ממצבי צמצם שונים ?
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78768
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #4 

Marioman,

אין כזה דבר כיול B/C לכל צבע בנפרד... יש כיול BRIGHTNESS/CONTRAST ויש כיול צבעים (בד"כ יש גם PRIMARIES ובנפרד יש לכל צבע BIAS ו-GAIN). אלה שני דברים שונים לחלוטין.

לגבי צמצם סטטי, בכלל אין בעיה. הכיול (גם של B/C) כלל אינו מושפע מהצמצם - כי הצמצמם פשוט מחלק או מכפיל את כמות האור מהמקרן, אבל ברמת הכיול אין השפעה לצמצם כלל.

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”