ביקור לילי אצל אמיר ארמה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #41 

roeek כתב:
1 .אז למה לדגום שאפשר פשוט לשמוע גל אנלוגי?
2. דבר נוסף ומעניין:
ברשותי, מספר לא קטן של תקליטורים שאחזה בהם מחלה מוזרה.
אני נוהג לשמור על תקליטורי (כמו תקליטי), מכל משמר, רכשתי גם ניילון מיוחד העוטף כל אריזה של CD בנפרד, לעולם איני נוגע בתקליטור עצמו, אינני נוהג להשאיל, והם נשמרים בחדר מיוחד ומוגן משמש וכולי.
...
1. בימנו אנו, למיטב ידיעתי, מייצרים תקליטים (ויניל) ממסטר דיגיטלי ועדיין יש כאלו שיאמרו שהויניל נשמע עדיף :מבולבל:

2. מוזר, מעולם לא נתקלתי בתופעה כזו או דומה לה (לאורך עשרות שנים!), מהו אותו "ניילון מיוחד" שלך :?: אולי הוא מקור הרע :idea:
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #42 

ידיעתך אינה מדוייקת.
מהדורות חדשות של תקליטים ותיקים נחרטות מהמאסטר האנלוגי.
באשר לתקליטים חדשים של ממש, תלוי כיצד הוקלט, אך אל תשכח שהביט-רייט של הקלטה דיגיטלית איכותית, לא מתקרב אפילו לרמה הירודה של CD, ולכן אין כאן דמיון, הקלטה דיגיטלית עשוייה להיות טובה מאוד! משמע, המשוואה: תקליט=חובה מאסטר טייפ אנלוגי אינה נכונה ואינה במקומה בהכרח.
לגבי התופעה השנייה:
מדובר בניילון כפי שמתשתמשים בחנויות תקליטים כגון TOWER, על מנת להגן על הדיסק וכן מסיבות נוספות. לא מצאתי חוקיות בנושא. את התקליטור הראשון שלי רכשתי לפני 22 שנים (שנת 1985), והוא תקין, והוא מנויילן, כמו כל תקליטוריי ותקליטיי.
תקליטורים חדישים יותר מצד שני, "חלו" בתסמין המוזר.
מצד שני, יש לי תקליטור קלאסי של חברת PHILIPS מהולנד, שנת יצור 1982, והוא נגוע בתופעה אחרת: חלק משכבת האלומיניום נעלמה, והוא הפך שקוף ובלתי ניתן לנגינה.
The Black Wax

audiofreak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 321
קיבל תודות: 3 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #43 

Eyal_W כתב:אני לא יודע מאיפה הבאת את המידע הזה , אני אשמח לקבל לינק .
ודבר נוסף
אילו בעיות אין בפטיפון יש ב CDP ?
...
הקלטות אנאלוגיות צריכות לעבור המרה לדיגיטל ואח"כ חזרה לאנאלוג, הדפסות אנאלוגיות טובות נשמעות טוב יותר בתקליט איכותי מאלו שהועברו לדיסק (לפני רימסטרים דיגיטליים) מה שמראה שהיתה בעיה בהמרה הדיגיטלית תקופה ארוכה מאוד .

דיגיטל סבל מחוסר תזמון מושלם בין הטרנספורט לממיר - בעיות ג'יטר וקלוקינג היו נפוצות מאוד בשנות ה90.

רצפת רעש גבוהה- ששופרה עקב שימוש באפ-סמפלמרים אך לדעתי עדיין רק בנגנים יקרים מאוד השקט מסביב לכלים ויכולת לשחזר רחשים ואויר מתקרבים לפטיפונים טובים

פילטרים למתח: דיגיטל סובל מאוד מבעיות חשמל, ורב הנגנים האיכותיים משתמשים בסוג כזה או אחר של פילטרים- שבהרבה מקרים גורם גם להשפעות שליליות במקביל לחיוביות- כך שהתוצאה הסופית של הרבה נגנים מעט מסורסת דינאמית על מזבח השקט והנקיון.

שוב, להזכירך שאני מציין בעיות של דיגיטל שחלקן נפתרו בשנים האחרונות, וחלקן עדיין קיימות- והעובדה היא שעדיין יש קידמה בדיגיטל, בתחומים כמו הורדת רצפת רעש והעלאת הרזולוציה לקבלת יותר פרטים ותחושת "להיות שם" שיש לפטיפון.
מאקרו דינאמיות, RPM, סקייטינג, חוסר מיקרופוניות -פה אין על דיגיטל :)
נערך לאחרונה על ידי audiofreak ב 21/11/2007 21:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #44 

roeek
תודה , זה מעניין...אתה בעצם טוען שפורמט ה red book הוא עקב אכילס !

איכן ניתן לרכוש את הניילון המדובר? האם אריזת הדיסק נכנסת ויוצאת בקלות ממנו?? האם ניתן לשלוף בקלות אריזה מנויילנת ממדף בו הם מאוחסנים צמוד, צמוד?

לגבי התופעה- רציתי לשאול אותך האם אתה מתגורר קרוב לים ו/או קרוב לתחנת כח....ואז מבט חטוף לאווטור גילה לי, אולי יש קשר :idea: :?:
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

roeek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #45 

RED BOOK זה תקן שראשית תכנונו בשנת 1978, אינה עולה בקנה אחד עם הסטנדרטים של היום.
וכן, הוא עקב אכילס לדעתי.
את הניילון המדובר הזמנתי מיצרן שמייצר זאת עבור חנויות תקליטים. הוא כולל פס דבק רב פעמי (אפשר לפתוח ולסגור את הניילון מספר רב של פעמים, לעומת הניילון של TOWER RECORDS שהוא חד פעמי ואין מנוס מלקרוע אותו על מנת לחלץ את הכותר).
השימוש בו הוא נוח מאוד, המעטפת של הכותר אינה נשרטת ואבק אינו חודר פנימה. עוביו זניח והוא אינו מפריע בשליפת הכותר.
כיוון שהוא שקוף ודקיק, קשה להבחין בו אבל צירפתי סריקה שלו.
וכן, אני מתגורר קרוב לים, כמו מחצית מאוכלוסיית ישראל.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

לגבי תקליטורים

שליחה #46 

roeek כתב:ל "רביעיית האחים", אני מעריך את שנת ההדפסה מראשית שנות ה-60, משמע גיל התקליט מתקרב ל-50! הוא נשמע מצויין גם כיום.
לערן תקליט ג'אז מונו, משנת 1954 (53 שנים) - אתם לא תאמינו כמה טוב הוא נשמע! למרות מגבלת רעש סרט ההקלטה!
אז איזו מדייה תחזיק 100 שנה????
...
תקליטורים מחזיקים מעמד מעט מאוד זמן , יש לי תקליטור ג'אז של כמה יוצרים אנגליים מבטיחים (שעדיין לא הוציאו CD מאז ) שיצא עפ ירחון מוסיקה אנגלי לפני כ5 שנים . היות ואי אפשר להשיגו , עשיתי לו עותק צרוב וממנו שמעתי (שחס וחלילה לא אצטרך לפתוח את העטיפה ).
לא מזמן נאבד לי העותק הצרוב , והחלטתי ליצור עותק חדש על המחשב . הפעם השתמשתי בEAC . היא נאלצה לעבוד כשעתיים ועדיין לא הצליחה לתקן את כול השגיאות .
שמעתי על חברה יפנית שמייצרת דיסקים אודיופילים לצריבה , אבל עדיין לא מצאתי אותה . מה שכן כול הדיסקים הצרובים שלי , אחרי מספר חודשים של שמיעה מתחילים להראות סימני זקנה
זו אחת הסיבות העקריות שאני הולך לעשות מהמחשב נגן דיסקים

ובעיה נוספת שיש עם דיסקים . גם אם תקח דיסקים SACD ותשמיע אותם בCDP עם UPSAMPLING , עדיין תראה שיש המון מה לשפר . פשוט תקח דיסק "רגיל" של צ'סקי ותשווה
אז מה צ'סקי עושים ואיך הם מקליטים את הדיסקים אני לא יודע , אבל העובדה שיש המון מקום לשיפור , וצ'סקי שמשפרים , הפורטפוליו שלהם די מוגבל

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #47 

Mitsui Gold, קיים ב-LIRA

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #48 

ממש תופעה מוזרה , יש לי דיסקים משנות השמונים שניראים כמו חדשים .
ללא שקית , רק באריזת פלסטיק מקורית , מעולם לא ניתקלתי בבעיה , נכון יש לי רק 600 יחידות .
אנחנו יכולים להמשיך לדון \ להתווכח .
לטעמי ודעתי עדיף תמיד CDP מבחינת התוצאה , יתכן שזה פשוט עניין של טעם .
אני מסכים לפחות אם דבר אחד עולם ה CDP הרס את העטיפה של התקליט ואין ספק שעטיפות התקליטים יפים יותר .

[/b] הגיג קל
ועוד שאלה שודורשת מחשבה , יש לי היכרות עם אודיופילים רבים .
אני מדבר על הכבדים ביותר שמושקעים במערכת בעלות של הבית שבו אני מתגורר .
ולאף אחד מהם אין פטיפון .

מעניין למה לא ?
:roll:
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #49 

["Eyal_W" כתב
ממש תופעה מוזרה , יש לי דיסקים משנות השמונים שניראים כמו חדשים .
ללא שקית , רק באריזת פלסטיק מקורית , מעולם לא ניתקלתי בבעיה , נכון יש לי רק 600 יחידות .
...
מה רק אצלי המכסה של הקופסאות CDP נסדקות ונשברות בפינה ונעלמות? :roll:
ובכלל תופסות פי שניים מקום במגירה... נכון שיש בבאג או בהום סנטר קופסאות פלסטיק דקות יותר, אבל אז אי אפשר לשמור על "התמונות" כמו בקופסא המקורית :wink:

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #50 

audiofreak כתב:
Eyal_W כתב:אני לא יודע מאיפה הבאת את המידע הזה , אני אשמח לקבל לינק .
ודבר נוסף
אילו בעיות אין בפטיפון יש ב CDP ?
...
הקלטות אנאלוגיות צריכות לעבור המרה לדיגיטל ואח"כ חזרה לאנאלוג, הדפסות אנאלוגיות טובות נשמעות טוב יותר בתקליט איכותי מאלו שהועברו לדיסק (לפני רימסטרים דיגיטליים) מה שמראה שהיתה בעיה בהמרה הדיגיטלית תקופה ארוכה מאוד .

דיגיטל סבל מחוסר תזמון מושלם בין הטרנספורט לממיר - בעיות ג'יטר וקלוקינג היו נפוצות מאוד בשנות ה90.

רצפת רעש גבוהה- ששופרה עקב שימוש באפ-סמפלמרים אך לדעתי עדיין רק בנגנים יקרים מאוד השקט מסביב לכלים ויכולת לשחזר רחשים ואויר מתקרבים לפטיפונים טובים

פילטרים למתח: דיגיטל סובל מאוד מבעיות חשמל, ורב הנגנים האיכותיים משתמשים בסוג כזה או אחר של פילטרים- שבהרבה מקרים גורם גם להשפעות שליליות במקביל לחיוביות- כך שהתוצאה הסופית של הרבה נגנים מעט מסורסת דינאמית על מזבח השקט והנקיון.

שוב, להזכירך שאני מציין בעיות של דיגיטל שחלקן נפתרו בשנים האחרונות, וחלקן עדיין קיימות- והעובדה היא שעדיין יש קידמה בדיגיטל, בתחומים כמו הורדת רצפת רעש והעלאת הרזולוציה לקבלת יותר פרטים ותחושת "להיות שם" שיש לפטיפון.
מאקרו דינאמיות, RPM, סקייטינג, חוסר מיקרופוניות -פה אין על דיגיטל :)
...
ערן,
אתה טועה ומטעה.

1. אין שום בעיות תזמון בתקליטורים וגם אותו ג'יטר ידוע לשימצה בתחילת ה-90 או לפני זה, לא מתקרב לסידרי גודל שבשגיאות תזמון ומהירות של פטיפונים....
2. רצפת רעש - התחום הדינאמי של תקליט נמוך לאין ערוך מכל CD ולבטח הפטיפון מול נגן CD. לא מבין מאיפה הטענה הזו.
מספיק שתיקח את רעשי הפיצפוצים של מטענים אלקטרוסטטיים ואבק (גם אחרי ניקוי יסודי במכונת ניקוי) ועדיין הרעש הוא בסידרי גודל מול CD.
בהמשך לזה וכתגובה לרועי, לא, שריטות לא משפיעות באותה עוצמה, אפילו לא קרוב, על CD מול תקליט. כדי ששריטה ב-CD תישמע, היא צריכה להיות ממש רצינית אל מול אותה שריטה בתקליט שתישמע מיד.

3. פילטרים למתח - הפוך ידידי, בדיגיטל קל מאוד לפלטר רעשים אנלוגיים (אלו למעשה הרעשים שמתלבשים על הכבלים ועל המתח), דבר שבלתי אפשרי לעשות במערכות אנלוגיות.

גילוי נאות - אני מחזיק בסטאפ אנלוגי לא זול ויש לי יותר תקליטים מתקליטורים, אבל עובדות זה עובדות...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

audiofreak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 321
קיבל תודות: 3 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #51 

הי מרטין

כמי שהיה עד בעבר לניסיונות חיבורי אנטי ג'יטר חיצוניים באותם הימים, ללא השוואה לפטיפון, הם פתרו בעיות קשות של חיבור בין טרנספורטים לממירים- שהתוצאה היתה צליל אנאלוגי וחלק יותר- מה שפטיפון טוב עושה בקלות.

פילטרים למתח - קרא שוב מה כתבתי, קל לפלטר רעש- אך קשה להמנע מהשפעות אחרות שהפילטר עושה.

יש שקט בתקליט , שלא משנה אם יש פצפוצים ברקע (כמובן שעדיף שהתקליט יהיה נקי) האויר
והטקסטורה של כלים יוצאים טוב יותר- וביחוד בווליום מאוד נמוך אפשר לשים לב ליתרון הזה מול נגן דיסקים מקביל.

מה שאני כותב הוא אך ורק מניסיון רב עם מכשירים ומשחקים שונים עם עשרות טרנספורטים, ממירים, פילטרים, כבלים וכו'... ופחות ידע טכני נטו.
ואכן אני לוקח את המספרים הטכניים בערבון מוגבל, כי האוזניים לפעמים שומעות אחרת מהסקופ.
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il

45rpm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #52 

roeek, אתה תאהב את הכתבה הזו
http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/1402533.stm
מסופר שם על פטריה ומעלליה הגובלים בפלילים בדיסקים תמימים.
בקרוב אצלנו :twisted:

yairjazz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 429

שליחה #53 

אינני מסכים עם הטענה בדבר קוצר ימיהם של הדיסקים.
יש לי מאות דיסקים מקוריים ומאות דיסקים צרובים, חלק גדול מהם בני 10 שנים - אף לא אחד מהם סובל משריטות, התיישנות, פטריות ושאר מרעין בישין.
ולא, אני לא שומר אותם בניילון או משהו כזה. רק בקופסאות הפלסטיק המקוריות (שאינן שרוטות, שבורות וכד' 8) ) שיושבות על מדפים.
לא הסאונד אלא המוסיקה היא לב העניין:
כשהיא מצויינת - הסאונד לא מהווה מכשול , וכשהיא מחורבנת - הסאונד לא מהווה פיצוי.

The SideMan
הכל ג'אז

Mono
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77

שליחה #54 

שליחה על הבורות, מי אלו "צ'סקי"?

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #55 

יש לי דיסק של ריטה שהודפס ונקנה ב-1988 ודיסק של פורטיסחרוף שהודפס ונקנה ב-1990 שעובדים כמו ענקים. לא שריטות, לא קווים לבנים, לא כחולים ולא עובש.

נראה לי שמישהו פה התבלבל בין CD לגבינת רוקפור.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

arama-audio
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 232

שליחה #56 

Chesky זו חברת הקלטות איכותיות., להלן :

http://www.chesky.com/

אמיר ארמה
אמיר ארמה יבואן "ארמה אודיו" www.arama-audio.com

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #57 

חברה , אני מוכן לקנות לכולכם גבינת רוקפור במשקל של ק"ג אם תחזירו לי שלושה דיסקים נדירים למצב התחלתי

יש דיסקים שלא אכפת לי כי זה עלות של קנית הדיסק מחדש , אבל יש דיסקים שפשוט אי אפשר להשיג

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”