כדאיות החלפת מצבר במכשיר אל פסק APC או רכישת חדש
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
זה כי התקנת מצבר חלופי. כשמחליפים מצבר למקורי (או תואם מקורי) אז זה כמו להחליף סוללה.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
כן ברור שלא מדובר במצבר מקורי.
כמה שיחזיק יחזיק.
עדיף מאשר לזרוק את המכשיר לפח.
כמה שיחזיק יחזיק.
עדיף מאשר לזרוק את המכשיר לפח.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
יכול להיות שהמצברים החדשים יחזיקו בסדר, זו לא הכוונה.
המצברים המקוריים ותואמי מקור מגיעים אליך כלקוח מורכבים כבר כמודול מוכן. פשוט שולפים את הישן ומכניסים את החדש וזהו, אין התעסקות בחיבורים וחוטים.
אני הזמנתי מצבר מאתר שהציג אותו כמקורי (או לפחות תואם מקור שמגיע כמודול) ובמקום קיבלתי פשוט שני מצברים שדרשו פירוק של המודול הקיים והרכבתו מחדש עם המצברים החדשים. מיותר לציין שלא אחזור אליו יותר בחיים.
המצברים המקוריים ותואמי מקור מגיעים אליך כלקוח מורכבים כבר כמודול מוכן. פשוט שולפים את הישן ומכניסים את החדש וזהו, אין התעסקות בחיבורים וחוטים.
אני הזמנתי מצבר מאתר שהציג אותו כמקורי (או לפחות תואם מקור שמגיע כמודול) ובמקום קיבלתי פשוט שני מצברים שדרשו פירוק של המודול הקיים והרכבתו מחדש עם המצברים החדשים. מיותר לציין שלא אחזור אליו יותר בחיים.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
באיזה אתר מדובר? שלפחות אחרים פה ייזהרו לעתיד.22/05/2026 1:10TheCoolest כתב: יכול להיות שהמצברים החדשים יחזיקו בסדר, זו לא הכוונה.
אני הזמנתי מצבר מאתר שהציג אותו כמקורי (או לפחות תואם מקור שמגיע כמודול) ובמקום קיבלתי פשוט שני מצברים שדרשו פירוק של המודול הקיים והרכבתו מחדש עם המצברים החדשים. מיותר לציין שלא אחזור אליו יותר בחיים....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני לא רוצה לפרסם את הלינק, לדעתי מדובר בחנות פרטית קטנה, אבל אתן רמז עבה.
אם מחפשים את דגם המצבר RBC-124 בגוגל, אז בחנות ההיא המחיר הוא כמעט 50% יותר נמוך ממחיר המצבר המקורי שהוא באיזור ה-450 ש"ח.
עמוד המוצר מטעה ואם לא קוראים את כל האותיות הקטנות - כולל לגבי המשלוח, אז מצפים למשהו אחד ומקבלים משהו שונה לחלוטין.
גם השירות לא היה סובלני במיוחד - דיברתי עם הבעלים (אני מניח) גם בוואטסאפ וגם בטלפון.
אם מחפשים את דגם המצבר RBC-124 בגוגל, אז בחנות ההיא המחיר הוא כמעט 50% יותר נמוך ממחיר המצבר המקורי שהוא באיזור ה-450 ש"ח.
עמוד המוצר מטעה ואם לא קוראים את כל האותיות הקטנות - כולל לגבי המשלוח, אז מצפים למשהו אחד ומקבלים משהו שונה לחלוטין.
גם השירות לא היה סובלני במיוחד - דיברתי עם הבעלים (אני מניח) גם בוואטסאפ וגם בטלפון.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

ארתור אני יכול להגיד שגם במכשיר החדש, לא הצלחתי לחבר את הסוללה בעצמי.
הכבל השחור כבר היה מחובר, האדום לא.
בחוברת ההדרכה רשום, connect the wire וזהו.
כאילו שזהו הדבר הכי טריוויאלי ופשוט בעולם.
ניסיתי לדחוף אותו פנימה, אבל זה כל הזמן ברח.
חיפשתי ברשת סרטון הדרכה שיראה איך עושים זאת, לא מצאתי.
גם איש התמיכה של היבואן, לא ממש עזר לי בכך.
לבסוף הזמנתי חשמלאי, הוא תפס את קצה הכבל עם צבת, דחף אותו פנימה, והידק ככל האפשר , בכדי שהמגע יהיה תקין.
הכבל השחור כבר היה מחובר, האדום לא.
בחוברת ההדרכה רשום, connect the wire וזהו.
כאילו שזהו הדבר הכי טריוויאלי ופשוט בעולם.
ניסיתי לדחוף אותו פנימה, אבל זה כל הזמן ברח.
חיפשתי ברשת סרטון הדרכה שיראה איך עושים זאת, לא מצאתי.
גם איש התמיכה של היבואן, לא ממש עזר לי בכך.
לבסוף הזמנתי חשמלאי, הוא תפס את קצה הכבל עם צבת, דחף אותו פנימה, והידק ככל האפשר , בכדי שהמגע יהיה תקין.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לצערי אני לא יודע על איזה כבל אתה מדבר. אמנם היחידה שקניתי לא הייתה חדשה, החלפתי בה מצבר כבר פעמיים.
בפעם הראשונה קניתי מצבר מקורי, וכמו שאמרתי, הוצאתי את הישן והכנסתי את החדש. לא היו שום כבלים שדרשו התעסקות.
בפעם הראשונה קניתי מצבר מקורי, וכמו שאמרתי, הוצאתי את הישן והכנסתי את החדש. לא היו שום כבלים שדרשו התעסקות.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

נראה לי קצת מוזר שרכשת מצבר, דחפת פנימה למקום המיועד, בלי לחבר אותו לשום דבר, וסגרת את המכסה.
אולי אנחנו מדברים על שני דברים שונים לגמרי.

אולי אנחנו מדברים על שני דברים שונים לגמרי.

- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מוזר, ה-UPS שלך נראה זהה לשלי בחזית אבל הוא שונה.
שלי מקבל מצבר APCRBC123 או 124. והחלפה נראת כך:
שלי מקבל מצבר APCRBC123 או 124. והחלפה נראת כך:
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6110
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 993 פעמים
אני עובד עם זה https://www.alpesek.co.il/product/tadiran--pro-1000va
די עושה לי את העבודה אין לי מחשב מפלצתי רק אחד עם ספק 550 וואט.
לפניו היה לי דגם זהה של החברה שמתי שמת פשוט זרקתי וקניתי חדש... במחיר כזה לפחות אין הרבה מה לחשוב.
כשזה מגיע למעל אלף שקל אז כן אולי שווה החלפת מצבר, ככה או ככה סוללה מחזיקה זמן ובסוף מתה, הכדאיות להחליף סוללה - מקורי/לא מקורי, הרכבה פשוטה/מסובכת וכשלים בהמשך לא יודע כמה משתלם בסוף זה יוצא.
שמח שלך לפחות זה נגמר ככה והרווחת גם אל פסק ישן שיתפקד עוד ועל הדרך קנית אחד חדש עם אחריות לשקט הנפשי.
די עושה לי את העבודה אין לי מחשב מפלצתי רק אחד עם ספק 550 וואט.
לפניו היה לי דגם זהה של החברה שמתי שמת פשוט זרקתי וקניתי חדש... במחיר כזה לפחות אין הרבה מה לחשוב.
כשזה מגיע למעל אלף שקל אז כן אולי שווה החלפת מצבר, ככה או ככה סוללה מחזיקה זמן ובסוף מתה, הכדאיות להחליף סוללה - מקורי/לא מקורי, הרכבה פשוטה/מסובכת וכשלים בהמשך לא יודע כמה משתלם בסוף זה יוצא.
שמח שלך לפחות זה נגמר ככה והרווחת גם אל פסק ישן שיתפקד עוד ועל הדרך קנית אחד חדש עם אחריות לשקט הנפשי.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

ארתור לפי הסרטון שהצגת, פשוט נראה שמדובר ביחידה אחרת לגמרי.
החלפה קלה ופשוטה, בלי להתעסק עם חיווט.
בדיוק כמו שאני נוהג להחליף מחסניות דיו במדפסת.
הלוואי שהייתי יודע בדיוק באיזה דגם מדובר, בכדי לדעת מה לקנות להבא.
זה בפירוש לא סוג המכשיר החדש שרכשתי, גם לא הקודם.
את היבואן אין מה לשאול אפילו, כי אין לו מושג...
החלפה קלה ופשוטה, בלי להתעסק עם חיווט.
בדיוק כמו שאני נוהג להחליף מחסניות דיו במדפסת.
הלוואי שהייתי יודע בדיוק באיזה דגם מדובר, בכדי לדעת מה לקנות להבא.
זה בפירוש לא סוג המכשיר החדש שרכשתי, גם לא הקודם.
את היבואן אין מה לשאול אפילו, כי אין לו מושג...
גם לי יש Pro 900G של APC. המצבר מורכב למעשה משני מצברים שבינהם מחברת תושבת כלשהי עם חוטי אדום\שחור.
כבר החלפתי שלוש או ארבע פעמים את המצברים מאז קניתי את ה-UPS, והוא עדיין עובד סבבה, והציל לאורך השנים את ה-NAS שלי מאות פעמים ממיקרו הפסקות מתח (של שתי שניות) כי אני גר בבניין בו עושים תמ"א + איפשר הורדה אוטומטית מסודרת של ה-NAS בעשרות הפסקות חשמל (ארוכות יותר) נוספות
זה קצת טריקי לחבר את שני המצברים עם התושבת והחוטים האלה, אבל בהחלט אפשרי, בעיקר אם מצלמים את המצברים המחוברים אחד לשני לפני שמפרקים אותם.
פעם אחת קניתי מצברים זולים יותר שהחזיקו רק כשנה. למדתי לקח.
נראה לי שמה שהראו בוידאו זו החלפה של שני מצברים מקוריים שכבר מגיעים מחוברים אחד לשני - כנראה נקנו כך.
כבר החלפתי שלוש או ארבע פעמים את המצברים מאז קניתי את ה-UPS, והוא עדיין עובד סבבה, והציל לאורך השנים את ה-NAS שלי מאות פעמים ממיקרו הפסקות מתח (של שתי שניות) כי אני גר בבניין בו עושים תמ"א + איפשר הורדה אוטומטית מסודרת של ה-NAS בעשרות הפסקות חשמל (ארוכות יותר) נוספות
זה קצת טריקי לחבר את שני המצברים עם התושבת והחוטים האלה, אבל בהחלט אפשרי, בעיקר אם מצלמים את המצברים המחוברים אחד לשני לפני שמפרקים אותם.
פעם אחת קניתי מצברים זולים יותר שהחזיקו רק כשנה. למדתי לקח.
נראה לי שמה שהראו בוידאו זו החלפה של שני מצברים מקוריים שכבר מגיעים מחוברים אחד לשני - כנראה נקנו כך.
אז פ'ה כבר הסתדר, אבל בכל זאת -
גם לי יש אל-פסק כזה. הרבה יותר ישן משלך (לזכרוני - כבר כ 15 שנה). כל איזה 5 שנים מחליף מצבר(ים) ונוסע לשלום.
כמו שכבר הומלץ כאן - קונה ב - www.alpesek.co.il/category/batteries.
כמו שכבר הוזכר כאן - קונה שניים ולא את ה"מקורי" (במרכאות כי המקורי הוא הרכבה של שני מצברים ...). קונה של 9Ah ולא של 7 כמו המקורי. ואכן, ההחלפה פשוטה.
מה שכן, בהחלפה האחרונה זמן העבודה המדווח לא התארך ונשאר דקות בודדות. מתברר שהאל-פסק מחזיק נתון של מועד התקנת המצבר (או משהו כזה) ומתחשב בו כשהוא מדווח על זמן העבודה המחושב. לשמחתי תוכנת ניהול ה UPS שבה אני משתמש, NUT, מסוגלת להציג, ויותר חשוב גם לשנות, נתונים פנימיים כאלה.
לגבי צפצופים, אפילו במכשיר פשוט כ UPS - RTFM.
גם לי יש אל-פסק כזה. הרבה יותר ישן משלך (לזכרוני - כבר כ 15 שנה). כל איזה 5 שנים מחליף מצבר(ים) ונוסע לשלום.
כמו שכבר הומלץ כאן - קונה ב - www.alpesek.co.il/category/batteries.
כמו שכבר הוזכר כאן - קונה שניים ולא את ה"מקורי" (במרכאות כי המקורי הוא הרכבה של שני מצברים ...). קונה של 9Ah ולא של 7 כמו המקורי. ואכן, ההחלפה פשוטה.
מה שכן, בהחלפה האחרונה זמן העבודה המדווח לא התארך ונשאר דקות בודדות. מתברר שהאל-פסק מחזיק נתון של מועד התקנת המצבר (או משהו כזה) ומתחשב בו כשהוא מדווח על זמן העבודה המחושב. לשמחתי תוכנת ניהול ה UPS שבה אני משתמש, NUT, מסוגלת להציג, ויותר חשוב גם לשנות, נתונים פנימיים כאלה.
לגבי צפצופים, אפילו במכשיר פשוט כ UPS - RTFM.