חיובי20/10/2025 2:37YoavX444 כתב: כיבוי מנגנון החלקת תנועה פשוט מבטל את אפקט אופרת הסבון בלי שום ״תופעות לוואי״ למיניהן?...
חושב לקנות מסך OLED
שש שנות אחריות שמוסיפות שלושים אחוז למחיר מוצר רלבנטיות בהנחה שאכן סיכויי ההתפגרות גבוהים מאוד במהלך אותן שנים. הואיל וההנחה היא שטלויזיה, גם אולד, אמורה לתפקד נורמלי במהלך אותן שש שנים, לא נראות לי כאפשרות רנטבילית. אשר ל CX שמתו בדמי ימיהן, פה בפורום קראתי לפחות על עוד אחת או שתיים.19/10/2025 18:35טלHD כתב: אם היית עושה הרחבת אחריות (עד 6 שנים)... היית מקבל מסך חדש.
דרך אגב, זו פעם ראשונה שנתקלתי /קראתי על CX ש"מתפגרת" אחרי 4 שנים.
או שרק הלך ספק כח או חלק אחר שניתן להחליף והעדפת/בחרת להכריז על "מותה"?...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@YoavX444
אף אחד לא נמנע מ-OLED בגלל אפקט אופרת סבון. כמו שכבר קבענו, כנראה שהתכוונת ל-stuttering. כדי להפטר מזה בד"כ מפעילים החלקת תנועה.
אבל אני לא יודע מי נמנע מ-OLED בגלל זה. רוב האנשים בכלל לא ישימו לב, ואלה שכן פשוט יתרגלו ואז לא ישימו לב.
אף אחד לא נמנע מ-OLED בגלל אפקט אופרת סבון. כמו שכבר קבענו, כנראה שהתכוונת ל-stuttering. כדי להפטר מזה בד"כ מפעילים החלקת תנועה.
אבל אני לא יודע מי נמנע מ-OLED בגלל זה. רוב האנשים בכלל לא ישימו לב, ואלה שכן פשוט יתרגלו ואז לא ישימו לב.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14346
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1218 פעמים
אם למסך סיכוי ש"אינו רלוונטי" להתקלקל ב 6 שנים הראשונות, לא היו מוכרים אפילו הרחבת אחריות אחת. ובוודאי שלא בעלות של עד 20% מהמסך (ממש לא 30% כמו שכתבת).20/10/2025 19:02רועי51 כתב: שש שנות אחריות שמוסיפות שלושים אחוז למחיר מוצר רלבנטיות בהנחה שאכן סיכויי ההתפגרות גבוהים מאוד במהלך אותן שנים. הואיל וההנחה היא שטלויזיה, גם אולד, אמורה לתפקד נורמלי במהלך אותן שש שנים, לא נראות לי כאפשרות רנטבילית. אשר ל CX שמתו בדמי ימיהן, פה בפורום קראתי לפחות על עוד אחת או שתיים....
דבר שני, עובדה שהיא התקלקלה אצלך בתקופה הזו. אז הנה ההוכחה שהרחבת אחריות כן רלוונטית. אפילו מאוד.
שלישית, אם היית "משקיע" בהרחבת אחריות עוד כ 20% מהמסך.... היה לך עכשיו מסך חדש בעלות של 20% מחדש.
אבל אם מפעילים החלקת תנועה אז זה מחזיר את אפקט אופרת הסבון, לא?20/10/2025 20:18TheCoolest כתב: @YoavX444
אבל אני לא יודע מי נמנע מ-OLED בגלל זה. רוב האנשים בכלל לא ישימו לב, ואלה שכן פשוט יתרגלו ואז לא ישימו לב....
אז אנחנו בעצם במעין מעגל שזה או stuttering או אופרת סבון?
השאלה אם יש דרך לנטרל את שניהם - שגם לא יהיה אופרת סבון וגם לא stuttering. פשוט תנועה רגילה וחלקה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
- כן.
- סוג של, כן.
- לא.
עם זאת, בד"כ אפשר למצוא פשרה במידה וה-stuttering מפריע ע"י בחירה בהחלקת תמונה במצב נמוך, ואז SOE הרבה פחות מורגש.
וכמו שאמרתי, לרוב האנשים ה-stuttering לא באמת מפריע. לך לחנות ותראה איך המסך, אין טעם לדון על משהו תאורטי כשאפשר פשוט לראות לבד אם זאת בעיה מבחינתך או לא.
- סוג של, כן.
- לא.
עם זאת, בד"כ אפשר למצוא פשרה במידה וה-stuttering מפריע ע"י בחירה בהחלקת תמונה במצב נמוך, ואז SOE הרבה פחות מורגש.
וכמו שאמרתי, לרוב האנשים ה-stuttering לא באמת מפריע. לך לחנות ותראה איך המסך, אין טעם לדון על משהו תאורטי כשאפשר פשוט לראות לבד אם זאת בעיה מבחינתך או לא.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1492
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
לא יותר פשוט שתלך לאיזה חנות מתמחה, תבקש לראות סרט, תשחק אתה עם השלט ועם ההגדרות ותראה במו עיניך את התמונה ואז תוכל להחליט אם מתאים לך או לא...21/10/2025 9:41YoavX444 כתב: אבל אם מפעילים החלקת תנועה אז זה מחזיר את אפקט אופרת הסבון, לא?
אז אנחנו בעצם במעין מעגל שזה או stuttering או אופרת סבון?
השאלה אם יש דרך לנטרל את שניהם - שגם לא יהיה אופרת סבון וגם לא stuttering. פשוט תנועה רגילה וחלקה....
אין טוב ממראה עיניים ואז תהיה בטוח שקנית נכון.
ב 99.9% אני חושב שאחרי שתראה את המסך בפעולה אתה תקנה אותו!
- Adarmy
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- שם מלא: adar meir
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
האמת שגם אני עברתי ל-OLED של LG לפני שנה (C3 ב-65”), וגם לי היו בדיוק אותם חששות.
חדשות ותוכן שוטף נראים אחלה, אין משהו “מוזר” בתמונה.
לגבי התזוזה, כן, ברירת המחדל נראית מלאכותית אבל זה שתי לחיצות לבטל את זה בהגדרות.
בערב זו חוויה אחרת לגמרי, במיוחד בסצנות חשוכות. ביום קצת פחות “בועט” אבל עדיין נראה מעולה עם וילון סגור.
בקיצור.. אם רוב הצפייה שלך בלילה, ה-B4 לדעתי בחירה מעולה.
חדשות ותוכן שוטף נראים אחלה, אין משהו “מוזר” בתמונה.
לגבי התזוזה, כן, ברירת המחדל נראית מלאכותית אבל זה שתי לחיצות לבטל את זה בהגדרות.
בערב זו חוויה אחרת לגמרי, במיוחד בסצנות חשוכות. ביום קצת פחות “בועט” אבל עדיין נראה מעולה עם וילון סגור.
בקיצור.. אם רוב הצפייה שלך בלילה, ה-B4 לדעתי בחירה מעולה.
סליחה אבל הטיעון מעט מגוחך. כל נושא ביטוח סיכונים באופן כללי קיים בשל חשבון סטטיסטי של סיכונים ועלויות. ברור שאם הייתי יודע מראש שהמסך יתפגר אחרי פחות מתקופת הביטוח המוארכת, הייתי צריך להיות אידיוט מושלם לא לקנות את ההארכה. הסיכוי המוערך שדבר כזה יקרה היה מבחינתי נמוך מעלות הסיכון הסטטיסטי. גם היום אגב אם אני קונה אולד, לא קונה הארכת ביטוח. העניין כמובן תיאורטי, מעדיף מינילד ולו בשל המחשבה הטורדת תמיד האם הלוגו הבוהק הזה שאני רואה במסך אולד יישאר גם כשאני מחליף ערוץ.20/10/2025 23:40טלHD כתב: אם למסך סיכוי ש"אינו רלוונטי" להתקלקל ב 6 שנים הראשונות, לא היו מוכרים אפילו הרחבת אחריות אחת. ובוודאי שלא בעלות של עד 20% מהמסך (ממש לא 30% כמו שכתבת).
דבר שני, עובדה שהיא התקלקלה אצלך בתקופה הזו. אז הנה ההוכחה שהרחבת אחריות כן רלוונטית. אפילו מאוד.
שלישית, אם היית "משקיע" בהרחבת אחריות עוד כ 20% מהמסך.... היה לך עכשיו מסך חדש בעלות של 20% מחדש....
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
רק בגלל שזה OLED, ורק בגלל זה, אני מסתכל על מחיר ה OLED יחד עם האחריות המורחבת כמחיר אחד כולל.21/10/2025 19:10רועי51 כתב: סליחה אבל הטיעון מעט מגוחך. כל נושא ביטוח סיכונים באופן כללי קיים בשל חשבון סטטיסטי של סיכונים ועלויות. ברור שאם הייתי יודע מראש שהמסך יתפגר אחרי פחות מתקופת הביטוח המוארכת, הייתי צריך להיות אידיוט מושלם לא לקנות את ההארכה. הסיכוי המוערך שדבר כזה יקרה היה מבחינתי נמוך מעלות הסיכון הסטטיסטי. גם היום אגב אם אני קונה אולד, לא קונה הארכת ביטוח. העניין כמובן תיאורטי, מעדיף מינילד ולו בשל המחשבה הטורדת תמיד האם הלוגו הבוהק הזה שאני רואה במסך אולד יישאר גם כשאני מחליף ערוץ....
לי אישית אגב זה השתלם, כי ב C3 65 שלי בחדר השינה היתה צריבה והוחלף הפאנל.
ולדעתי גם ה 77 שבסלון בדרך לשם, אבל ימים יגידו.
אני לא חושב שההרחבה היתה 20%, אלא יותר בטווח של ה 10%.
מה שאני לא מוכן לעשות למשל, זה לשלם את ההרחבות אחריות ההזויות שמציעים לי על מדיח כלים שרכשתי בכ 1,300 שקלים, כשהמחיר לשנה זה כמעט 800 שקלים לביטוח.
אמרתי להם שאני מוכן לקחת את ה"סיכון המטורף" הזה, מצידי להחליף מדיח כל שנתיים...
כל מסך אחר, כמו ה LED שיש בחדרי הילדים שלי, שם אני לא מרחיב אחריות, והם שמים לפעמים תמונה סטטית איזה 5 שעות רצוף, אבל LED זה LED...
אם הסיכון שמסך ייצרב במהלך שש שנותיו הראשונות מספיק גבוה, ולכן חשוב להוסיף למחירו הגבוה מלכתחילה את עלות הארכת האחריות, הוא ודאי יהיה גבוה עוד יותר, על סף הודאי אחרי השנה השישית. אני נמנע מלקנות מוצר שתוחלת חייו כל כך קצרה, כשקיימות אלטרנטיבות שהן גם זולות יותר וגם מאריכות ימים יותר. כשקניתי את ה CX ובהתחשב בשעות הצפיה החזויות הדי נמוכות שלי, הנחתי שיש סיכוי ששוה את הסיכון לחיים ארוכים יותר מאלו שנסתיימו בפועל אחרי שלוש שנים ושמונה או תשעה חודשים. טעיתי כמובן, משתדל לא לחזור על הטעות.
- TheKomoRnik
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 23
- נתן תודות: 4 פעמים
איך וממי מקבלים מסך חדש ?, אני עם C9 77 אוטוטו בת 6 ליפני כמה חודשים הופיעה צריבה ,יצרתי קשר עימם השבוע ,הציעו או תיקון או שידרוג ל C חדשה בתוספת תשלום...19/10/2025 18:35טלHD כתב: אם היית עושה הרחבת אחריות (עד 6 שנים)... היית מקבל מסך חדש.
דרך אגב, זו פעם ראשונה שנתקלתי /קראתי על CX ש"מתפגרת" אחרי 4 שנים.
או שרק הלך ספק כח או חלק אחר שניתן להחליף והעדפת/בחרת להכריז על "מותה"?...
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14346
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1218 פעמים
מי דיבר על צריבה?05/11/2025 19:06TheKomoRnik כתב: איך וממי מקבלים מסך חדש ?, אני עם C9 77 אוטוטו בת 6 ליפני כמה חודשים הופיעה צריבה ,יצרתי קשר עימם השבוע ,הציעו או תיקון או שידרוג ל C חדשה בתוספת תשלום......
הוא אמר ש"התפגרה".
- Adarmy
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- שם מלא: adar meir
- נתן תודות: 0
אני משתמש ב-OLED של LG כבר כמה שנים, ורוב התוכן הרגיל (יס, נטפליקס, חדשות וכאלה..) נראה מצוין גם בחדר מואר, כל עוד התאורה לא ישירה על המסך.
היתרון המשמעותי בעיניי הוא דווקא באחידות ובשחורים.. זה משהו שאף מסך אחר לא מתקרב אליו.
לגבי אפקט ההחלקה, פשוט מבטלים בקלות בהגדרות ‘TruMotion’.
היתרון המשמעותי בעיניי הוא דווקא באחידות ובשחורים.. זה משהו שאף מסך אחר לא מתקרב אליו.
לגבי אפקט ההחלקה, פשוט מבטלים בקלות בהגדרות ‘TruMotion’.
לנו יש 65"C1 שקנינו באפריל 2021 ובשבועות האחרונים אור הסטנד-ביי האדום שלה לפעמים דולק ולפעמים כבוי. כשדולק, ניתן להדליק ולצפות כמה שרוצים. כשכבוי, לא ניתן להדליק את הטלוויזיה. כמובן, הזמנו תיקון.
שלוש שנות האחריות נגמרו לפני שנה וחצי. התקשרו אלינו פעם והציעו להאריך אחריות בעוד שלוש שנים תמורת 1,500 ש"ח (הטלוויזיה עלתה אז 9,700) אבל סירבתי. התיקון כעת (החלפת ספק כוח) עלה 900 ש"ח ועוד 320 ש"ח על ביקור טכנאי. הטכנאי הציע להאריך אחריות מעכשיו לעוד שלוש שנים תמורת 1,200 ש"ח, שירדו ל-1,100 ש"ח כשראה שאנחנו לא מתלהבים. לא הארכנו.
חוץ מהאירוע הזה, מרוצים מאוד מהטלוויזיה. אין שום צריבה, אבל אנחנו פחות צופים בערוצי 11/12/13 כך שאין כל כך לוגו קבוע על המסך.
שלוש שנות האחריות נגמרו לפני שנה וחצי. התקשרו אלינו פעם והציעו להאריך אחריות בעוד שלוש שנים תמורת 1,500 ש"ח (הטלוויזיה עלתה אז 9,700) אבל סירבתי. התיקון כעת (החלפת ספק כוח) עלה 900 ש"ח ועוד 320 ש"ח על ביקור טכנאי. הטכנאי הציע להאריך אחריות מעכשיו לעוד שלוש שנים תמורת 1,200 ש"ח, שירדו ל-1,100 ש"ח כשראה שאנחנו לא מתלהבים. לא הארכנו.
חוץ מהאירוע הזה, מרוצים מאוד מהטלוויזיה. אין שום צריבה, אבל אנחנו פחות צופים בערוצי 11/12/13 כך שאין כל כך לוגו קבוע על המסך.