שרשור תגובות: סוני מכריזה על לא פחות ממהפכה בתחום מסכי ה-LED
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78847
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
לפי פרסומים מדובר על השקה ב 2025. כך שזה לגמרי כאן.
https://www.wired.com/story/sony-rgb-led-tv/
https://www.wired.com/story/sony-rgb-led-tv/
נערך לאחרונה על ידי sagico ב 16/03/2025 11:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
הבעיה המרכזית היא לדעת באיזה צבע להאיר את התאורה האחורית וזה דורש כוח עיבוד רציני בזמן אמת. בגלל שמאירים אזור מסוים ולא פיקסל, קשה לדעת באיזה צבע להאיר אותו ולשמור על דיוק של הצבע המוצג אם הוא מכיל שילוב של כמה צבעים. כמות האפשרויות לתאורה האחורית היא אינסופית לעומת מיני לד רגיל שמאיר רק בלבן.16/03/2025 9:48rafi_d כתב: ראיתי שזה מוזכר, כן. האמת, שלא הבנתי למה זה שונה מהותית מ מיני לד. כאן נדרש לכוון צבע אבסולוטי ל lcd, ובחדש שינוי צבע יחסי לצבע הרקע. נשמע לי שינוי עקרוני, אך לא מסובך בהרבה....
כן, אבל עדיין לכל zone צריך לחשב עוצמה משלו במיני לד. אז כן, "קצת" יותר מסובך כנראה..
לדעתי הבעיה שלהם היא המזעור של הלדים, שיתאימו גם למסכים קטנים. לכן יוצאים רק עם מסכים גדולים כעת...
לדעתי הבעיה שלהם היא המזעור של הלדים, שיתאימו גם למסכים קטנים. לכן יוצאים רק עם מסכים גדולים כעת...
-
oferlaor
- מנהל

החישוב הזה לא כזה מסובך. כל איזור אחראי עם מקבץ פיקסלים ידוע. האיזור הזה צריך להיות מואר מבחינת עוצמה באותה עוצמה של האור הלבן מפעם. החלוקה של הצבעים צריכה לכלול את כל הצבעים שיש באיזור הזה (אחרת זה יגרום לבעיות). הם שמו מעבד יעודי רק לטובת העניין הזה, מעבד שהם פיתחו עם MediaTek. לא נראה לי אתגר גדול במיוחד לחברה.
הרעיון והאיכות הביצוע (ה-miniLED הצבעוני) זה מה שהופך את זה למעניין.
הרעיון והאיכות הביצוע (ה-miniLED הצבעוני) זה מה שהופך את זה למעניין.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4785
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
וינסנט גם אומר שהמסכים של סמסונג והייסנס לא היו טובים בזה, אז כנראה שיש פער ידע שיקח כמה שנים לצמצם
-
oferlaor
- מנהל

- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4785
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
בעיבוד. התוצאה שלהם רחוקה משל סוני. ככה לדברי המבקרים. כנראה שכן יש עניין של פיצוח האלגוריתם היעיל וכוח החישוב מאחוריו...
-
oferlaor
- מנהל

הפער לא משמעותי כיום בעיני. סוני מעט טובים יותר אבל סמסונג ו LG כוללים יופי של עיבוד תמונה וההפרשים רק במקרי קצה - רוב הזמן כל השלושה נותנים תמונה אופטימלית כיום.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא יודע. מכמה ביקורות שראיתי של מבקרים מקצועיים, הם התרשמו מאד מהתוצאה.
אני לא יודע אם סמסונג והייסנס שולטות ב-RGB של התאורה האחורית כמו שסוני עושה את זה.
העובדה שסוני יכולה לשלוט על התאורה בצורה כזו שהילות ופלישות לפסים השחורים יופיעו בצבע של אותו איזור במסך יעזור מאד בצפיה מהצד.
אז אני חושב שהמסך הזה של סוני יהיה ה-LCD הכי טוב בעולם, גם בהשוואה לסמסונג והייסנס, השאלה כרגע היא מה יהיה המחיר. לדעתי הוא יהיה גבוה מדי בגדלים ה"סטנדרטיים", אבל סוני תוכל להציע את המסכים האלה בגדלים הרבה יותר גדולים מ-OLED במחירים סבירים יותר.
אני לא יודע אם סמסונג והייסנס שולטות ב-RGB של התאורה האחורית כמו שסוני עושה את זה.
העובדה שסוני יכולה לשלוט על התאורה בצורה כזו שהילות ופלישות לפסים השחורים יופיעו בצבע של אותו איזור במסך יעזור מאד בצפיה מהצד.
אז אני חושב שהמסך הזה של סוני יהיה ה-LCD הכי טוב בעולם, גם בהשוואה לסמסונג והייסנס, השאלה כרגע היא מה יהיה המחיר. לדעתי הוא יהיה גבוה מדי בגדלים ה"סטנדרטיים", אבל סוני תוכל להציע את המסכים האלה בגדלים הרבה יותר גדולים מ-OLED במחירים סבירים יותר.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
זהו... שכבר לא בטוח....
בדיוק על זה sony יצאו לדרך עם הטכנולוגיה הזו שאמורה לתת פייט צמוד ו/או לעבור את האיכויות של מסכי OLED.
כבר היום מסכי MINILED נותנים פייט מאוד קרוב לביצועי OLED בתוספת יתרונות בהירות גבוהה יותר וללא סכנת צבירות/צריבות.
ברמה האישית, אחרי המון שנים עם OLED, השנה עברתי ל MINILED בין היתר, בזכות מה שכתבתי למעלה. משהו שלא האמנתי שיקרה עד השנה.
(טוב, לא לגמרי "עברתי".... בחדר שינה עדיין יש OLED)
סוני הציגה מסך rgb עוד ב 2004. יש להם את הידע מאז ולכן הם במקום הרבה יותר מתקדם מהאחרים.16/03/2025 9:08rafi_d כתב: מציע לכולם להרגיע, ולהגיב עניינית.
אני אשמח אם מישהו יוכל להגיב לעניין - מה שונה בין הפתרון של היסנס ששיתפתי קודם, לזה של סוני....
את זה גם אמרו על NVidea עד שאיזה סיני הראה להם שאפשר טוב וזול יותר...
מבלי לזלזל ב tcl Hisense ובכל השאר. סוני הייתה ועודנה יצרנית הטלויזיה הטובה בעולם.
לא מכיר טלויזיה שתעמוד לצידה ותתעלה עליה (ברמה הטכנית). Led /mini led/ oled.
מה שכן, בשונה מהעולם אצלנו לצערנו מחיר המותג יקר מאד בהשוואה (ישפאר - תורידו מחירים כבר!) וחבל מאד שכך.
הזכרת את nvidia, זה כמו שאסוס לוקחת את המעבד של אינטל ומוציאה לוח הרבה יותר טוב..
לא מכיר טלויזיה שתעמוד לצידה ותתעלה עליה (ברמה הטכנית). Led /mini led/ oled.
מה שכן, בשונה מהעולם אצלנו לצערנו מחיר המותג יקר מאד בהשוואה (ישפאר - תורידו מחירים כבר!) וחבל מאד שכך.
הזכרת את nvidia, זה כמו שאסוס לוקחת את המעבד של אינטל ומוציאה לוח הרבה יותר טוב..
-
oferlaor
- מנהל

ל-LCD יש זמן תגובה משמעותי. ככל שהפאנל טוב יותר כך הוא קצר יותר אבל הוא עדיין דרמטית גבוה מזה של OLED.
בנוסף, גם לתאורה האחורית יש זמן תגובה, למרות שזה ממש שופר בשנים האחרונות.
בנוסף, גם לתאורה האחורית יש זמן תגובה, למרות שזה ממש שופר בשנים האחרונות.