LandMan - עונה 2

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11648
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 2481 פעמים

שליחה #21 

שני פרקים ראשונים משעממים. צריך להעיף את האימא והבת, הדמויות שלהן נוראיות עם חוסר כבוד מינימלי לאב המשפחה
וסצנות קשות לצפייה. שבירת צלחות אוכל כשיש אורחים בבית, מי היה חי עם אישה גועלית כזו דקה, שגם אין לה שום תרומה לעלילה.
לטעמי הסדרה הכי גרועה של טיילור שרידן, שעוסק בתאוות הנסתרות שלו, במקום בתוכן ענייני - לא בטוח שאמשיך.
Billy Bob Thornton הדמות היחידה שהופכת את הסדרה לראויה לצפייה, לא בטוח שזה מספיק - גם אם אולי הסיום טוב.

לא מבין איך אפשר לכתוב תסריט כזה בלי שאף שם לב לזה (צריך מינימום היגיון גם בסדרות) של איש לכאורה "חזק" שמחזיק עתודות נפט במיליונים
שיש לו קשרים וכוח בלתי מוגבל, שזוכה ליחס משפיל מאישה דוחה, ולא בסתר - אלא ליד כל הכפופים אליו כולל בתו שהולכת בעקבות אמא (התפוח לא נפל רחוק מהעץ) בצורה בלתי ניתנת לצפייה. צר לי, יש דברים שאני לא יכול לראות בטח לא בסדרה רצינית ולא קומית שזה היה עובר בלי בעיה.
תמשיך ככה טיילור שרידן, אותי הפסדת (אגב, גם הצד הנשי בבית לא אהב את ההתנהלות של האישה הזו).

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #22 

זו בדיוק הבעיה שהייתה לי עם עונה ראשונה. שתי הדמויות הנשיות האלו היו כל כך בלתי נסבלות עם משחק גרוע שזה הרס את כל הסדרה ואין אפילו חשק להמשיך לעונה שנייה. חבל.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #23 

הדמויות של האמא והילדה הן טעם נרכש.
בהתחלה עושות צמרמורת ... מר בפה.
אחר כך זורם.
גם מבינים לקראת סוף העונה את היחסים שלו "כחלש" מול האישה.

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש

שליחה #24 

toxin
אכן, גם בעונה ראשונה זה הפריע לי מאוד. אבל אי אפשר להתעלם שלרוב הצופים (כולל באתר) זה ממש לא פריעה
ועבורם זו הסדרה הטובה ביותר. כמובן מכבד את דעתם - אני כותב רק מה שאני חווה, שהן הורסות את הסדרה
בתור דמויות שרלילות שלא מוסיפות מאומה לעלילה (לדעתי) ללא תרומה משמעותית לבניית סיפור.

zovirax
טעם נרכש זה נחמד ולא פעם גם אני שרדתי דמויות בלתי נסבלות. סתם דוגמה, הדמות של ג'ון אוסבורן בכיכובה של אליזבת מוס
בעלת הפרצוף החמוץ, שהזכרתי בכל ביקורת על הסדרה, הרסה לי את הסדרה לא פעם, אבל המשכתי כי היה עניין ומתח בסיפור.
הדבר "המפתיע" שבעונה אחרונה זה נעלם לחלוטין הבעות הפנים שלה. כנראה הצעקה שלי הגיע עד להפקה... (סתם, זה כנראה הפריע לכולם).

מכל מקום, לצערי אני לא אדע מה הסיבה להיותו סמרטוט רצפה של האישה הזו, כי לא נראה לי שהיה לי את הכוחות לשרוד עונה שלמה
שהיא חלשה מאוד (הציונים זועקים לשמיים) כדי לקבל פרק סיום אולי טוב, וגם תשובה למה הוא חסר עמוד שדרה, ללא אופי שעובר השפלות קשות
ניגוד למה שהוא אמור להיות (זוכרים את ג'ון דאטון, זו דמות שכיף להזדהות איתה) בסדרה בתור איש מוביל. אגב, לא מקבל את זה גם הפוך (שאישה עוברת מסע כזה של השפלות על ידי גבר אלים).

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6644
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #25 

25/01/2026 9:00  
Kondo10 כתב:
דמויות שרלילות שלא מוסיפות מאומה לעלילה
...
צריך פנים יפות.
הצופים מחפשים גם את זה ,
בסופו של דבר הסדרה מוכרת לא רק עלילה ..

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש

שליחה #26 

אלה לא פנים יפות, בדיוק ההפך. הכיעור שלהן זועק לשמיים. נשים יפות לא חייבות להיות שרלילות
כמובן שיש גברים שאוהבים נשים מהסוג הזה, זכותם. אני לא. חוץ מזה הסדרה משעממת.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8262
נתן תודות: 421 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #27 

על טעם ועל ריח..... אני דווקא אוהב את השילוב שלהן בסדרה, מייצגות אמריקאיות טיפוסיות מז'אנר מסויים שנפוץ באיזורים האלו מה שמוסיף לאותנטיות של הסדרה. מצד אחד מעצבנות לפעמים, מצד שני יפה לראות איך טומי בגלל שאוהב אותן יודע לרצות אותם וגם צדדים יפים שלהן שיוצאים החוצה. כנ"ל הסטריפר שטומי מביא לטפל באבא שלו.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #28 

כנראה שזה באמת על טעם ועל ריח אבל לדעתי זו אחת הסדרות היותר חלשות של שרידן. יש לו הרבה יותר טובות ברזומה.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #29 

ועדיין קטעתי בשבילה בינג' על THE PITT ונהניתי ממנה הרבה יותר מאשר THE PITT שלא רעה בכלל (פרק אחרון הלילה :)).

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #30 

בנוסף כגודל הציפייה גודל האכזבה, עונה 1 של LANDMAN הייתה פשוט מטורפת והרבה יותר אקשן ואלימות. יכול להבין למה לא מעט אנשים התאכזבו

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש

שליחה #31 

את דעתי כתבתי בפירוט, ועומד אחרי כל מילה. רק תהיות, בפתיחה של עונה ראשונה ראינו סצנה מרתקת של קרטל סמים מסוכנים
שהוסיפו עוד מימד של מתח. היכן הם, למה אין להם מקום בתסריט. רק מזכיר שוב (כבר ציינתי את זה בעבר) "סמוך על סול" הפכה למופת
בזכות השילוב את פשע מרתק לעלילה דרמתית. לולא הקרטלים והדמויות הנהדרות שלהם, הסדרה הייתה עוד סדרה נחמדה, ותו לא.
למי שמופתע, וואלה, אפשר בלי בחורות מעורטלות כדי ליצור תוכן איכותי על סף מופת (אבל אני כנראה במיעוט, וזה בסדר).

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #32 

בסדרה שלו 1883 כמעט ולא היו בחורות מעורטלות וזו אחת הסדרות הכי טובות שהוא כתב. אז כנראה שאפשר בלי.

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש

שליחה #33 

1883 גם לדעתי הסדרה הכי איכותית של היוצר.

העניין זה לא רק בחורות מעורטלות (אין לי בעיה עם זה, כי זה נשמע כאילו אני לא "מחבב"... נשים - וזה בדיוק ההפך)
השאלה באיזו צורה זו מוגש. כאן בסדרה זה מובא בצורה פוגענית ולא נעימה לעין - מעבר לזוג בנות בלתי נסבלות/שטוחות שאינן יודעות לשחק
ההתנהלות שלהן בעייתית, לכן הבעיה היא כפולה. סידני סוויני גם כשהיא לבושה כמו נזירה, גורמת להורמונים שלנו להשתולל ללא שליטה.

הייתי סקרן אתמול לדעת האם זה מפריע רק לי על פני הגלובוס (כתבתי בלי לחקור את זה, העליתי את דעתי בלבד) ונתקלתי בכמה כתבות
שמציינות את אותו דבר שאני כתבתי (בהחלט לא מופתע). בעבר היו לטיילור שרידן בעיות עם פרמאונט על אותה סוגיה של שימוש בנשים בצורה לא ראויה והשפלות מיניות שאין להם צורך (זוכרים את הסצנה המיותר בסדרה "ילוסטון" של קלי רייל).

אבל זה לא משנה שרוב הצופים כן נהנים לראות נשים בצורה כזו, כאילו שזה המודל הנשי (וואלה, לא) למרות שרוב הסדרות הכי איכותיות וטובות
היו ללא שימוש בוטה בנשים מעורטלות (אתם יכולים לבדוק את זה) מעבר לזה שהן לטעמי יותר מושכות מינית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #34 

יש טיפה נגיעה בקרטל בעונה השניה אבל לא כמו בראשונה.

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש

שליחה #35 

זה כבר לא משנה כי הסיכוי שאחזור לסדרה מאוד נמוך. אבל יכול להיות שאצפה בה בחצי עין כמו שאני נוהג בסדרות
שאיבדתי מהן עניין, אך רוצה לדעת איך הסתיימו (בפרט בעונה אחרונה).

לא מצליח להיכנס לראש של היוצר שחושב שגבר מושפל באלימות (שבירת צלחות זאת אלימות), זה המודל שמוכר יותר מכל (לא בסדרה קומית).
אבל עובדה שיש חבר'ה שעפים על הסדרה. כלומר, זה כן עובד שילוב של נשים פרחות עם גברים חלשים על סף מוכים (כן, גם בסדרות זה משפיע על חלק מהצופים). בעבר הערכתי את היוצר הנ"ל, כיום נראה לי שאוותר על תכנים שלו.

אגב, אני צופה בסדרה קוריאנית ממש טובה על שתי נשים שעוברות התעללות על ידי גברים דוחים (שהם ההפך מגברים)
וחושבות על תוכנית להרוג אותם. עלילה ממש טובה ומעניינת, אך בפרק שני לא יכולתי לשאת את המראות של ההתעללות הקשה בהן
(אין להם פילטרים כמו אמריקאים) ופשוט החלטתי לפרוש (בינתיים).

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”