החלפת Access Point של יוביקוויטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
oplemen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
יש ברשותי 2 אקסס פוינטס של יוביקוויטי, הLITE.
הם ברשותי כבר 6 שנים בערך, ואני עובד עם תשתית של בזק, מחובר לנתב B.
אשמח להמלצה לאקסס פוינט חדשים, שיוכלו לתת לי קצבים גבוהים יותר וטווחים טובים יותר. כנראה אצטרך 2 ולא יותר. כמו כן גם שעובדים עם POE. בנוגע לישנים, אולי אני פשוט אשלב אותם יחד עם החדשים, אבל השאלה אם זה לא יגביל אותי רק לאקסס פוינטס של יוביקוויטי. תודה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4306
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 901 פעמים

שליחה #2 

26/01/2025 17:05  
oplemen כתב:
שלום
יש ברשותי 2 אקסס פוינטס של יוביקוויטי, הLITE.
הם ברשותי כבר 6 שנים בערך, ואני עובד עם תשתית של בזק, מחובר לנתב B.
אשמח להמלצה לאקסס פוינט חדשים, שיוכלו לתת לי קצבים גבוהים יותר וטווחים טובים יותר. כנראה אצטרך 2 ולא יותר. כמו כן גם שעובדים עם POE. בנוגע לישנים, אולי אני פשוט אשלב אותם יחד עם החדשים, אבל השאלה אם זה לא יגביל אותי רק לאקסס פוינטס של יוביקוויטי. תודה
...
https://www.senetic.co.il/product/E7

תתחדש.

ZetLAW
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

27/01/2025 12:33  
sys_admin כתב:

תתחדש.
...
למה שמישהו יצטרך דבר כזה לבית? משלמים פה על הרבה אנטנות של 4x4 שגם ככה רוב המכשירים הביתיים לא תומכים, והכמות המכשירים לא כזאת גבוהה שמצדיקה את המחיר.
u6-Enterprise/u7-pro-max יעשו כנראה את אותה עבודה בסביבה ביתית.

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 721
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #4 

17/02/2025 12:48  
ZetLAW כתב:
למה שמישהו יצטרך דבר כזה לבית? משלמים פה על הרבה אנטנות של 4x4 שגם ככה רוב המכשירים הביתיים לא תומכים, והכמות המכשירים לא כזאת גבוהה שמצדיקה את המחיר.
...
למה לא U6 PRO? עולה שליש, אפשר לקנות 2 במחיר של 1500-1600 שח ולסגור גם בית של 300 מ""ר.
אין עדיין צרכנים אמיתיים שמצדיקים את ה7 עדיין

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 721
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #5 

27/01/2025 12:33  
sys_admin כתב:

תתחדש.
...
אגב, אפשר להתייחס למחיר שלהם כסופי?
הם מחשבים מראש מכס מעמ מיסים וכו' מראש?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4306
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 901 פעמים

שליחה #6 

17/02/2025 12:48  
ZetLAW כתב:
...
למה שמישהו יצטרך דבר כזה לבית. אולי בכדי לקבל רשת אלחוטית מהירה ותקינה. הרי שגם, אם יש התקנים שלא תומכים ב 4X4, אבל, אם יש מספר מכשירים שכן תומכים למשל ב 2X2 ומחוברים על אותה נקודת גישה, שהיא כן תומכת ב 4X4, אז היא יכולה לחלק את הקיבולת של 4X4 בין כמה לקוחות שתומכים בפחות, אפילו עד ל SISO.
אם השאלה היא על מה משלמים כאן, אז התשובה היא, שמשלמים כאן גם על מערך של אנטנות שיכול לייצר אלומה מתכווננת לפי הלקוחות וגם משלמים כאן על נקודת גישה שיש לה לפחות אפשרות לספק את מהירות חיבור שקיימת בתקן של WIFI 7. כי ב u7-pro-max אין בכלל את הממשק רשת קווית נדרש לזה. במיוחד, אם פותח השירשור מבקש בפירוש מכשירים "שיוכלו לתת לי קצבים גבוהים" . ועוד מדגיש את זה. :lol:
ובכלל, על UniFi U7 Pro & Max דובר כבר כאן רבות לא פעם והוסבר למה הן לא שמישות לכלום. בכדי שאני לא אתחיל לכתוב הכל מחדש, אני רק אצרף סקירה של בחור שכבר חווה על בשרו את ה"איכות" של המוצרים אלה. וכך הוא גם כינה את הסקירה זו:
UniFi U7 Pro & Max - DON'T BUY Here's Why

ל UBNT יש מוצרים טובים וזולים ובדיוק כמו באותו הסיפור המפורסם, כל אחד יכול לבחור אחד משני הסוגים אלה. :lol:

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #7 

17/02/2025 18:16  
sys_admin כתב:
למה שמישהו יצטרך דבר כזה לבית. אולי בכדי לקבל רשת אלחוטית מהירה ותקינה. הרי שגם, אם יש התקנים שלא תומכים ב 4X4, אבל, אם יש מספר מכשירים שכן תומכים למשל ב 2X2 ומחוברים על אותה נקודת גישה, שהיא כן תומכת ב 4X4, אז היא יכולה לחלק את הקיבולת של 4X4 בין כמה לקוחות שתומכים בפחות, אפילו עד ל SISO.
אם השאלה היא על מה משלמים כאן, אז התשובה היא, שמשלמים כאן גם על מערך של אנטנות שיכול לייצר אלומה מתכווננת לפי הלקוחות וגם משלמים כאן על נקודת גישה שיש לה לפחות אפשרות לספק את מהירות חיבור שקיימת בתקן של WIFI 7. כי ב u7-pro-max אין בכלל את הממשק רשת קווית נדרש לזה. במיוחד, אם פותח השירשור מבקש בפירוש מכשירים "שיוכלו לתת לי קצבים גבוהים" . ועוד מדגיש את זה. :lol:
ובכלל, על UniFi U7 Pro & Max דובר כבר כאן רבות לא פעם והוסבר למה הן לא שמישות לכלום. בכדי שאני לא אתחיל לכתוב הכל מחדש, אני רק אצרף סקירה של בחור שכבר חווה על בשרו את ה"איכות" של המוצרים אלה. וכך הוא גם כינה את הסקירה זו:
UniFi U7 Pro & Max - DON'T BUY Here's Why

ל UBNT יש מוצרים טובים וזולים ובדיוק כמו באותו הסיפור המפורסם, כל אחד יכול לבחור אחד משני הסוגים אלה. :lol:
...
היתה להם בעיה ספציפית עם IoT, שנפתרה בעדכוני התוכנה האחרונים - כפי שגם זה שהקליט כתב בהערה הנעוצה מתחת לסרטון ששיתפת (למעשה ב-early access הבעיה פתורה כבר יותר מחודשיים, אבל רק לפני חודש הוציאו את הגירסה הרשמית). עם מחשבים וטלפונים מעולם לא היתה כל בעיה.

יש למכשירים של UBNT כל מיני בעיות, כמו העובדה שהם לא מאמינים בלעדכן את התוכנה שהם מתבססים עליה: רק בגירסה 7.2 (עדיין ב-EA) הם סופסוף עברו ל-OpenWRT 23.05. מכשירים כמו ה-U6-Enterprise עוד תקועים על LEDE 17, בלי סיכוי משמעותי להתקדם משם...
אבל מכיוון שאותה תוכנה בדיוק רצה על ה-U7-Pro ועל ה-E7, הבעיות האלה רלוונטיות גם אליו.

ברור לגמרי שה-U7-Pro וה-U7-Pro Max מוגבלים מעצם החיבור שלהם ב-2.5GHz, ו-4x4 ב-6GHz יהיה בעתיד משמעותי. אבל היחס אל ה-E7 כאל מושלם ולעומת זאת ה-U7-Pro Max הוא סבוניה קצת משונה.

vital_t
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #8 

אספר על הניסיון שלי עם נקודות גישה אל-חוטיות. בדירה הקודמת שלי בגודל 106 מ"ר, התקנתי AP של Unifi דגם UAP-AC-HD ממש במרכז הדירה. מדובר ביחידה יקרה שעלת 350$. הבעיה היא שמכשירים שננעלו לרשת 5G (ניידים וסללואריים) לא שידרו טובה בחזרה ל-AP אם היו צריכים לעבור יותר מקיר אחד.

בשנה שעברה עברנו לדירה חדשה. דירת 5 חדרים בגודל 127 מ"ר, במרכז הדירה יש סלון-מטבח גדול ומסביבו 4 חדרי שינה. בכל חדר יש 2 נקודות רשת Ethernet. רכשתי 4 יחידות Unifi Express, זה AP הכי זולים שלהם של WiFi6 שעולה 100$ ליחידה, בכל חדר שינה התקנתי AP, חוץ מסלון, כי כל 4 יחידות מכסות גם כל אחת מפינות הסלון-מטבח. אני רוצה לציין שזה היה הימור מאוד מוצלח, קליטת WiFi מעולה בכל הדירה, Fast Roaming פועל מושלם (אין ניתוקים ב-WiFi Calling כאשר נודדים בין AP).

למי שיש דירה/בית גדול, במקום לקנות AP בודד הכי איכותי ב-500$, עדיף לקנות כמה יחידות יותר פשוטות ולפזר אותם בצורה חכמה (כמובן עם Ethernet backhaul ולא MESH).

oplemen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

מה לגבי אלה? אני מתלבט בין שניהם

למרות שאפילו הם נראים אובר קיל, אבל BETTER SAFE THEN SORRY

https://www.dipole.co.il/product/ubiqui ... ap-ac-pro/

https://www.dipole.co.il/product/ubiqui ... ess-point/

עריכה: אפשר גם חברות אחרות.
הבית הוא 2 קומות, ככה שאחד בכל קומה אמור להספיק, זה גם הSETUP שלי עכשיו
פשוט אני עובר עם הLITE והוא לא וואו

borsood
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 345
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #10 

איזה מהירויות אתה מקבל ובאליו תדרים?
לאילו מהירויות אתה מצפה?
למה אתה בטוח שדווקא הAP מהווים את צוואר הבקבוק?
האם הם מחוברים חוטית או אלחוטית?
לפני שרצים לקנות ציוד חדש ויקר צריך להבן ולפרט יותר את המצב הקיים.

oplemen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

האינטרנט מאוד לא יציב ומאוד מוזר, לפעמים אני עובר בבית לשימוש ב5G של הפלאפון לדוגמא.

אני על בזק, 1G, AP אחד מחובר ישירות לנתב, אחד מחובר דרך סוויץ שגם הולך לנתב, מחוברים כמובן בצורה נייחת.

הקצב משתנה בין המכשירים השונים, בין 50 ל150, והאינטרנט ממש מוזר, הוא כאילו מראה שהוא תקין אבל הוא לא.

בחיבור חוטי, לכבל רשת המחשב טס.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #12 

03/04/2025 13:44  
oplemen כתב:
מה לגבי אלה? אני מתלבט בין שניהם

למרות שאפילו הם נראים אובר קיל, אבל BETTER SAFE THEN SORRY

https://www.dipole.co.il/product/ubiqui ... ap-ac-pro/

https://www.dipole.co.il/product/ubiqui ... ess-point/

עריכה: אפשר גם חברות אחרות.
הבית הוא 2 קומות, ככה שאחד בכל קומה אמור להספיק, זה גם הSETUP שלי עכשיו
פשוט אני עובר עם הLITE והוא לא וואו
...
ה-U6+ פחות מומלץ. המעבד שלו הוא של Mediatek, בניגוד ל-APs מסדרות ה-Pro וה-Enterprise שמכילים מעבדים של Qualcomm. בארה״ב ההפרש בינו לבין ה-U6 Pro הוא $30. לא ברור לי למה בארץ (ובאירופה) ההפרש גדול יותר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”