מסכי OLED לשנת 2025 - רשמים מ LG וסמסונג
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
מרשים מאד. נראה שמחירי ההשקה של ה-G5 אמורים להיות דומים\שווים למחירי ההשקה של ה-4. לפחות באנגליה https://www.techradar.com/televisions/y ... -the-price
השבוע צפויים לצאת כמה סקירות של ה LG G5 - מסך ה OLED הראשון לשנת 2025.
השיפור בבהירות לעמות G4 ניכר היטב. במקרים מסוימים אפשר להגיע עד 4000 נייטים...כמו כן,
יש תוספת של 13% בטווח הדינאמי (נפח צבע). לבנתיים הגורו וינסנט מתלהב עד כדי כך שהפיק mini review,
דבר שהוא נדיר ועושה:
השיפור בבהירות לעמות G4 ניכר היטב. במקרים מסוימים אפשר להגיע עד 4000 נייטים...כמו כן,
יש תוספת של 13% בטווח הדינאמי (נפח צבע). לבנתיים הגורו וינסנט מתלהב עד כדי כך שהפיק mini review,
דבר שהוא נדיר ועושה:
בהתחלה הוא משבח את עוצמת ההארה של ה-G5 אבל בסוף מסתייג ואומר שזה תופס רק לגבי סרטים בעלי מאסטר של 4000 ניטס.
אבל המטריקס מגיע רק למקסימום של 1000 ניטס והסצנה הספציפית הזאת מגיעה ל-800 - עוצמת הארה שה-G4 מגיע אליו בקלות - אז למה עדיין יש הבדל בעוצמת ההארה בין שני הדגמים, בסרט הספציפי הזה?
אבל המטריקס מגיע רק למקסימום של 1000 ניטס והסצנה הספציפית הזאת מגיעה ל-800 - עוצמת הארה שה-G4 מגיע אליו בקלות - אז למה עדיין יש הבדל בעוצמת ההארה בין שני הדגמים, בסרט הספציפי הזה?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
הכוונה היא שה-G5 מגיעה לרמת בהירות אבסולוטית הרבה יותר גבוהה.
ברוב התכנים שעברו מאסטר עד 1000 ניט, יראו כמו שצריך גם ב-G4 כי היא מספיק בהירה.
הסצינה הזו במטריקס דורשת בהירות מסך כוללת גבוהה יותר. אין OLED שמגיע ל-800 ניט במסך לבן מלא. המקסימום של G5 יהיה מעט מתחת ל-400 ניט.
של ה-G4 נראה לי מתחת ל-300.
ברוב התכנים שעברו מאסטר עד 1000 ניט, יראו כמו שצריך גם ב-G4 כי היא מספיק בהירה.
הסצינה הזו במטריקס דורשת בהירות מסך כוללת גבוהה יותר. אין OLED שמגיע ל-800 ניט במסך לבן מלא. המקסימום של G5 יהיה מעט מתחת ל-400 ניט.
של ה-G4 נראה לי מתחת ל-300.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1491
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
אבקש לחדד, גורו מסכים יש רק אחד ושמו @oferlaor !!17/03/2025 10:05mordsxx כתב: השבוע צפויים לצאת כמה סקירות של ה LG G5 - מסך ה OLED הראשון לשנת 2025.
דבר שהוא נדיר ועושה:
...
Dolby Vision זה די נון אישיו במסכים עם יכולות מספיק גבוהות. לצורך העניין אני לא מצליח לזהות שום הבדל בין בין HDR10 וHDR10+ על הS90C שלי. בנוסף נטפליקס מתחילים להוסיף תמיכה בHDR10+ לטייטלים קיימים וחדשים, מה שככל הנראה יוביל לשירותי סטרימינג נוספים לאמץ את הפורמט.29/01/2025 2:32Akila כתב: אני לעולם לא אוכל להמליץ על Samsung לא משנה כמה המסך טוב, וזה ביגלל שהוא לא תומך ב Dolby Vision והיום זה מאוד משמעותי כי רוב התכנים בשירותי סטרימינג על Dolby Vision....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
הקטע הוא שבתחילת הדרך היה פער ממש גדול בין DV לבין HDR10. פער תהומי הייתי אומר. חשבנו כל הזמן שפשוט יש יתרונות טכניים משמעותיים ל-DV. בפועל הפער הכי גדול הוא המאסטרינג. ברגע שהחברות למדו לעשות את זה כמו שצריך גם HDR10 נראה מעולה.
עדיין יש פער טכנולוגי לא קטן בין HDR10 לבין DV, גם בהקשר של מספר הביטים (זה דורש מסך גדול יחסית בשביל להבחין בהבדל) וכמובן ה-metadata הדינמי. מרבית המסכים עושים התאמה של HDR10 באופן דינמי (מה שמפחית את האפקט של חוסר מטאדאטה דינמי) ו-HDR10+ משלים את הפער גם של הרזולוציה (12 ביטים במקום 10) וגם מוסיף מטאדאטה דינמי.
כך שטכנית גם הצטמצם הפער בין HDR10 לבין DV, פער ש-HDR10+ העלים לחלוטין.
אני עדיין חושב שתקן מאוחד היה עדיף, די מעצבן גם שצריך עוד קידוד וגם שכל מסך עושה משהו טיפה אחר...
עדיין יש פער טכנולוגי לא קטן בין HDR10 לבין DV, גם בהקשר של מספר הביטים (זה דורש מסך גדול יחסית בשביל להבחין בהבדל) וכמובן ה-metadata הדינמי. מרבית המסכים עושים התאמה של HDR10 באופן דינמי (מה שמפחית את האפקט של חוסר מטאדאטה דינמי) ו-HDR10+ משלים את הפער גם של הרזולוציה (12 ביטים במקום 10) וגם מוסיף מטאדאטה דינמי.
כך שטכנית גם הצטמצם הפער בין HDR10 לבין DV, פער ש-HDR10+ העלים לחלוטין.
אני עדיין חושב שתקן מאוחד היה עדיף, די מעצבן גם שצריך עוד קידוד וגם שכל מסך עושה משהו טיפה אחר...