האם משתלם לרכוש חשמלית יד שניה?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73199
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
הבחור בדק רכב חשמלי (ניסן ליף) בת 11 שנה ומצא תוצאות מפתיעות כגון דגרגציה של רק 30% בבטריה (ב 11 שנה - מכובד) ומחיר שוק מאוד אטרקטיבי:
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
לא חושב שהסרטון מייצג את המצב בארץ.
לכל הרכבים החשמליים שיש בארץ (אולי למעט כמה מהראשונים, כמו הרנו של בטר פלייס וכאלה) יש סוללה הרבה יותר מתקדמת. אני לא צופה דגרדציה של 30% ב-10 שנים אצל רוב הרכבים החשמליים שיש היום על כבישי הארץ, במיוחד לא אחרי 70 אלף ק"מ.
לכל הרכבים החשמליים שיש בארץ (אולי למעט כמה מהראשונים, כמו הרנו של בטר פלייס וכאלה) יש סוללה הרבה יותר מתקדמת. אני לא צופה דגרדציה של 30% ב-10 שנים אצל רוב הרכבים החשמליים שיש היום על כבישי הארץ, במיוחד לא אחרי 70 אלף ק"מ.
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3720
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
נמצא כרגע באורלנדו וחוץ מטסלה לא ראיתי רכבים חשמליים.
גם לא סיני חשמלי.
גם לא סיני חשמלי.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
בארה"ב גם לא תמצא סינים, יש רק אירופאיים\קוריאניים ואמריקאים.
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3720
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
זהו שגם קוריאניים/אירופאים חשמליים לא ראיתי....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
בערך 60%+ מנתח השוק של החשמליות בארה"ב הוא של טסלה, אז זה דיי ברור. 
-
Huber
- חבר במועדון HT

אז הנה אמריקה שם בחלק מהמקומות יותר חם מהארץ:14/04/2024 18:17emage כתב: בארץ משמעותית יותר חם מאשר בבריטניה, אני לא חושב שאפשר להשוות.
לדעתי בארץ השחיקה תהיה גדולה יותר....
https://insideevs.com/news/715909/tesla ... les-range/
The article you shared is about a Tesla Model S 90D that has been used as a taxi and has clocked over 450,000 miles1. Here’s a summary:
The Tesla Model S was one of the first modern long-range electric cars and it’s not uncommon for early Model S cars to rack up hundreds of thousands of miles1.
Despite the high mileage, this particular Model S can still get relatively close to its original range rating1.
The owner, Alex Kersten from the Autoalex Cars YouTube channel, conducted a hypermiling range test to see how far the car could drive on a full charge1.
The plan was to travel from Reading to Lizard Point in the UK, a total distance of 281 miles1.
With the battery topped up, the instrument cluster showed an estimated range of 220 miles, which is 61 miles less than the actual driving distance1.
However, by driving at roughly 50-55 miles per hour, the seven-year-old EV managed to squeeze about 268 miles from the battery1.
This is 48 miles more than originally estimated and only 20 miles less than its original EPA-rated range of 288 miles when it was new1.
This test showcases the remarkable endurance and efficiency of the Tesla Model S, even after extensive use1. It’s a testament to the longevity of electric vehicles and their potential for high-mileage applications like taxi services1.
-
Huber
- חבר במועדון HT

Nir11N - אני בספק רב מאוד אם זה ישנה את הדגרדציה משמעותית.
אני חולק עליך, הדגרגציה (וצריכת הסוללה) עולות משמעותית עם הטמפרטורות.
אם אנחנו מתמקדים בטסלה, אז מצב Cabin Overheat Protection במזג אוויר של הארץ כנראה יגרום לצריכה משמעותית של סוללה, וגם אם המצב מכובה, לטסלה (ואני מניח שגם יצרניות אחרות) יש מנגנוני הגנה על הטמפרטורה של הסוללה, כלומר הם מפעילים מאווררים גם כשהרכב כבוי כדי לקרר את הסוללה.
האם זה בלאי משמעותי בקיץ הישראלי? לא יודע. אבל הוא בוודאי לא אפס.
אם אנחנו מתמקדים בטסלה, אז מצב Cabin Overheat Protection במזג אוויר של הארץ כנראה יגרום לצריכה משמעותית של סוללה, וגם אם המצב מכובה, לטסלה (ואני מניח שגם יצרניות אחרות) יש מנגנוני הגנה על הטמפרטורה של הסוללה, כלומר הם מפעילים מאווררים גם כשהרכב כבוי כדי לקרר את הסוללה.
האם זה בלאי משמעותי בקיץ הישראלי? לא יודע. אבל הוא בוודאי לא אפס.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני עוקב אחרי הסוללה שלי ולא רואה איזה משהו מיוחד שקורה ספציפית כשחם או קר.
הקיבולת פשוט יורדת טיפה מדי פעם.
הקיבולת פשוט יורדת טיפה מדי פעם.