איך גנבים משתלטים תוך שניות על מכשירים וחשבונות בנק
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
די מביך כמה פשוט אפשר להשתלט על מכשירי אפל. האמת שלא חושב שגם הפיתרון שלהם ב 17.3 הוא מי-יודע-מה פותר את זה.
לפעמים מספיקה שיחת טלפון:
https://www.themarker.com/weekend/2023- ... 5db8d5b030
https://www.themarker.com/weekend/2023- ... 5db8d5b030
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
-
oferlaor
- מנהל

- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
בחור שחור שגונב בקלות איפונים מגברים ליברלים. אני בטוח שהוא לא ניסה או אצליח לגנוב איפון מגבר שמרן שאינו חבר בקהילה הצבעונית, כי אחד כזה מיד יחשוד ויפעל בהתאם. לא חושב שאפשר להאשים כאן את אפל. הבעיה כאן היא נטו הטרלול הפרוגרסיבי בארצות הברית.
-
oferlaor
- מנהל

אתה כל כך מסונוור מהקטע הליברלי... האמת שכל הזמן להתלונן על זה מעיק כמעט כמו ה PC
הבעיה רחבה יותר. שימו לב שאם מצליחים להבין את הקוד שלכם (זה לא נראה קשה במיוחד לעלות על המפסק) שאר הצעדים מבוססים על זה.
הבעיה רחבה יותר. שימו לב שאם מצליחים להבין את הקוד שלכם (זה לא נראה קשה במיוחד לעלות על המפסק) שאר הצעדים מבוססים על זה.
לא להאכיל את הטרול23/12/2023 17:08oferlaor כתב: אתה כל כך מסונוור מהקטע הליברלי... האמת שכל הזמן להתלונן על זה מעיק כמעט כמו ה PC
הבעיה רחבה יותר. שימו לב שאם מצליחים להבין את הקוד שלכם (זה לא נראה קשה במיוחד לעלות על המפסק) שאר הצעדים מבוססים על זה....
"Friendship is like peeing on yourself: everyone can see it, but only you get the warm feeling that it brings"
BSD
BSD
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73187
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
בהחלט מסכים שפתיחה של האייפון עם פאסקוד שמורכב מספרות בלבד זה מזמן כבר לא גישה מאובטחת. תוסיפו לזה את העובדה שאפשר לשנות סיסמה רק אם יש לך את הפאסקוד (שאפשר להשיג לא בקושי רב אם פשוט מסתכלים באדם שמכניס את הפאסקוד). השינוי אמור להתחיל פה. מי שחשוב לו המידע שלו/המכשיר שלו לא צריך להשתמש בסיסמה שמורבת מספרות בלבד.
היא מדברת בכתבה על stolen device protection, חשבתי לעצמי למה לא, הגנה נוספת זה תמיד דבר חיובי. נכנסתי לחפש את האופציה - לא קיים. מסתבר שזה נכנס לפועל רק ב 17.3 והמכשיר שלי עדיין לא מוצא את העדכון הנ"ל (נמצא כרגע עדיין ב 17.2.1). בנוסף למה כשזה כבר נכנס ב 17ץ3 זה לא מופעל אוטומטית - אני לא מבין.
מה שאני לא מבין זה למה אנשים משתמשים בפאסקוד לפתוח את המכשיר. אצלי רב המכריע של המיקרים (למעט מיקרים חריגים כמו אחרי עדכון תוכנה, שם הוא מאלץ אותך משום מה להזין את הפאסקוד) אני פותח את המכשיר עם זיהוי פנים. אם היית יכול לבטל לגמרי את הפאסקוד ולהשתמש רק בזיהוי פנים הייתי עושה את זה מזמן.
ד"א - החלאה שעשה את זה משחק אותה כאילו הוא מצטער על מעשיו בתחילה, אבל בהמשך נראה מאוד גאה בעצמו ומתחיל לספר לנו כמה הוא היה מסכן. אנשים כאלו צריך לבודד מחברה אנושית מתורבתת.
היא מדברת בכתבה על stolen device protection, חשבתי לעצמי למה לא, הגנה נוספת זה תמיד דבר חיובי. נכנסתי לחפש את האופציה - לא קיים. מסתבר שזה נכנס לפועל רק ב 17.3 והמכשיר שלי עדיין לא מוצא את העדכון הנ"ל (נמצא כרגע עדיין ב 17.2.1). בנוסף למה כשזה כבר נכנס ב 17ץ3 זה לא מופעל אוטומטית - אני לא מבין.
מה שאני לא מבין זה למה אנשים משתמשים בפאסקוד לפתוח את המכשיר. אצלי רב המכריע של המיקרים (למעט מיקרים חריגים כמו אחרי עדכון תוכנה, שם הוא מאלץ אותך משום מה להזין את הפאסקוד) אני פותח את המכשיר עם זיהוי פנים. אם היית יכול לבטל לגמרי את הפאסקוד ולהשתמש רק בזיהוי פנים הייתי עושה את זה מזמן.
ד"א - החלאה שעשה את זה משחק אותה כאילו הוא מצטער על מעשיו בתחילה, אבל בהמשך נראה מאוד גאה בעצמו ומתחיל לספר לנו כמה הוא היה מסכן. אנשים כאלו צריך לבודד מחברה אנושית מתורבתת.
אפשר להגיד את זה על כל דבר....
״די מביך כמה פשוט אפשר להשתלט על כל מכשיר או חשבון שנתת את הסיסמה שלו למישהו אחר.״
לא יודע כמה ״השתלטות״ זה.
מעבר לכך, כל אפליקציה שמנהלת כספים ומכבדת את עצמה אמורה לשלול גישה לכניסה ביומטרית אחרי שהתווספו אצבעות \ שונו פנים מהפעם האחרונה שהיוזר איפשר זאת לאפליקציה. (קיים ב iOS בערך 6 שנים)
-
oferlaor
- מנהל

אבל זה הקטע, יש כאן כמה כשלים ממש מטופשים ברמת המוצר. זה שאפשר בעזרת הקוד בלבד לשנות סיסמא של iCloud?! למה זה לא שולח אימייל אימות? למה זה לא דורש הכנסת סיסמא ישנה?!
אותו הדבר לגבי faceID, למה החלפה או כיבוי של זה לא דורש הכנסת סיסמא מלאה?
למה כל התוכנות בנק שהוא ציין לא דורשות סיסמא כשה-faceID השתנה?! באופן כללי, למה זה לא משהו אוטומטי שאפל מכניסים בכל פעם שיש אפליקציה שתלויה ב-FaceID?
אותו הדבר לגבי faceID, למה החלפה או כיבוי של זה לא דורש הכנסת סיסמא מלאה?
למה כל התוכנות בנק שהוא ציין לא דורשות סיסמא כשה-faceID השתנה?! באופן כללי, למה זה לא משהו אוטומטי שאפל מכניסים בכל פעם שיש אפליקציה שתלויה ב-FaceID?
עם הנקודה הראשונה אני נוטה להסכים. הם היו צריכים להחליט אם החוויית משתמש שווה את ה trade-off. הקטע היותר בעייתי לדעתי זה ש 2FA לא מופעל כשאתה מנסה לשנות סיסמה באמצעות passcode (לפחות כך זה נראה)
לגבי הנקודה השלישית, זה כרגע ברמת האפליקציה. לא כל אפליקציה תרצה את מה שאתה מציע.
יש הרבה הגדרות לאיך המפתחות מנוהלים במכשיר. לא חושב שזה אחד המקרים האלה בהם אפל צריכה להגן על המפתח מעצמו ובכך לשלול גמישות מאפליקציות אחרות.
לגבי הנקודה השלישית, זה כרגע ברמת האפליקציה. לא כל אפליקציה תרצה את מה שאתה מציע.
יש הרבה הגדרות לאיך המפתחות מנוהלים במכשיר. לא חושב שזה אחד המקרים האלה בהם אפל צריכה להגן על המפתח מעצמו ובכך לשלול גמישות מאפליקציות אחרות.
-
oferlaor
- מנהל

הסיבה שאפליקציות משתמשות ב-faceID זה כדי להיות יותר מאובטחות. אם אפשר להחליף face והן לא יודעות מזה, או שהן לא דורשות אימות מחדש, זה חור אבטחה חמור.