Synology NAS פתיחת פורטים

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
י-א (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 62 פעמים

Synology NAS פתיחת פורטים

נושא שלא נקרא #1 

האם יש צורך לפתוח פורטים לגישה מבחוץ אל ה NAS?

אם כן אז איזה ועבור מה?

תודה

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 216 פעמים

Re: Synology NAS פתיחת פורטים

נושא שלא נקרא #2 

אם אתה צריך גישה מרחוק, עדיף שתשתמש בwireguard/tailscale/openvpn ושות'

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 613 פעמים
קיבל תודות: 4637 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

אם אתה עובד עם quick connect אז לא צריך.

י-א (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 62 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

למשל פורט 5001 נחוץ למשהו?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 683 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

21/11/2023 22:27  
י-א כתב:
למשל פורט 5001 נחוץ למשהו?
...
פורט 5001 ב NAS של Synology, זה פורט ברירת מחדל בממשק וובי של DSM בתקשורת HTTPS, ובטח ובטח שאתה לא פותח אותו לגישה מבחוץ, כמו שאתה גם לא מקשר את ה NAS שלך ל Synology Account ול QuickConnect, אלה משתמש אך ורק בחשבון מקומי.
השאלות אלה עולות מדי פעם בפורום זה, ואני כבר בעבר נתתי להם את התשובות הקצרות. כך שאפשר להשתמש בחיפוש לצורך זה, ואני גם יכול לתת קישור לשרשור אחד הרלוונטי בהקשר זה:
viewtopic.php?p=3252253#p3252253

Thehobit1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

OpenVPN עובד יפה גם בנייד וגם ממחשב מרוחק.
נראה בטוח למדי ביחס לאפשריות אחרות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

נושא שלא נקרא #8 

מה הסיכון עם quick connect?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

נושא שלא נקרא #9 

23/11/2023 8:24  
oferlaor כתב:
מה הסיכון עם quick connect?
...
הסיכונים של quick connect הם רבים, אני לא אמנה את כולם וגם אנסה לא להיכנס ליותר מדי פרטים טכניים מסובכים בהיבט של אבטחת מידע, אלה רק אשתדל לתאר את אחד מהם. בקוד של המנגנון וובי זה שאחראי על פעילות ותפקודו של quick connect חדשות לבקרים מתגלות חולשות אבטחה, פרצות ומרעין בישין מסוגים אחרים ושונים וזה קורה כל פעם בחלק אחר שלו. למשל פעם זה ב FIRMWARE של המכשירים שמתחברים עליו, פעם זה בקוד של האתר שעליו המחשרים מתחברים, פעם זה במערכת BACKEND של האתר זה והבעיות אלה עד שהן מתפרסמות בציבור כבר ידועות זמן מה לאלה שמנסים לנצל אותן. התיקון של כל בעיה זו מתבצע ברמה של האתר או של BACKEND שלו רק זמן מה אחרי שהוא מתפרסם בציבור והעדכון של FIRMWARE למכשירים שסובלים מבעיות אלה גם. אחרי זה גם העדכון זה לא יורד מיד לכל המכשירים ויש כאלה שאפילו הוא לא הוגדר להתבצע אוטומטי בהם, אלה נשאר כפעולה יזומה של משתמש.

ברגע שקיימת חולשה באחד המנגנונים של quick connect, אז זה לא שהתוקף צריך לסרוק מיליוני כתובות בכדי למצוא את המכשירים הפגיעים, אלה שהם כולם מרוכזים באתר שאליו מנגנון זה של quick connect מתחבר ומוגשים לתוקף על מגש של כסף. וכך יוצא שלא צריך שום מאמץ בכדי למשוך, לשנות, להצפין, להשמיד... את כל החומר שנמצא בכל המכשירים אלה וגם להשתלט על הרשת עלייה הם מחוברים דרכם וכבר משם לכל התקן של רשת זו.
אצרף קישור רק לכמה מאמרים לדוגמה שמתארים את הדברים אלה בצורה פשוטה, כזו שלא נדרש שום ידע טכני בתחום של אבטחת מידע בכדי להבין אותו:
https://claroty.com/team82/research/a-p ... 20-edition

והשם של המאמר, הוא גם בהתאם לתופעה:
A Pain in the NAS: Exploiting Cloud Connectivity to PWN your NAS: Synology

עוד אחד, עם כותרת כזו למשל:
Western Digital, Synology NAS Vulnerabilities Exposed Millions of Users’ Files

ועם פרטים כאלה למשל:
The cybersecurity firm also found vulnerabilities that allowed it to impersonate Synology NAS devices and force the QuickConnect cloud service to redirect users to a device controlled by the attacker.
An attacker could have leveraged the flaws to steal credentials, access user data, and remotely execute arbitrary code, giving them control over the device and the ability to launch further attacks.

זה הקישור למאמר:
https://www.securityweek.com/western-di ... ers-files/

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

נושא שלא נקרא #10 

האמת, קריאה מרתקת.

אני חושב שיש שם לא מעט בעיות עם רמת הפאניקה שהם מנסים להשרות. הם היו חייבים להיות מחוברים לרשת המקומית, לקבל הרבה מאוד נתונים מהנתב/NAS (שם, mac, כתובת, גרסא ועוד נתונים רבים) בשביל לעשות hijack. עם זאת, יש כאן באמת בעיה שנראה שה-quickconnect הוא נקודת כשל פוטנציאלית שאני מקליד שם משתמש וסיסמא לתוכם כאילו אני ברשת הפנימית שלי. נראה לי שבאמת נדרש מחשבה עמוקה יותר של איך להתחבר לזה או פשוט לעבוד כמו פעם ולהתחבר ל-VPN ואז להתחבר מקומית וזהו.

bonder
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

פאניקה מיותרת. חברת SYNOLOGY מספיק אמינה בשביל לעבוד עם ה QUICKCONNECT שלהם ולא להתברבר עם VPN.

boubi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

גם חברת fire eye אמינה והצליחו לפרוץ אליה, לcitrix מצאו חולשות שניתן לנצל ולפרוץ, נגנבו המון נתונים משירביט ומהלל יפה ועוד גם אם היו להם הגנות שונות.

בקיצור אף אחד לא מוגן, השאלה היא מה יש לך להפסיד ואיך אתה מגן עליו

AvivMustaky
סמל אישי של משתמש
כתב
כתב
נתן תודות: 212 פעמים
קיבל תודות: 237 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

23/11/2023 8:57  
sys_admin כתב:
הסיכונים של quick connect הם רבים, אני לא אמנה את כולם וגם אנסה לא להיכנס ליותר מדי פרטים טכניים מסובכים בהיבט של אבטחת מידע, אלה רק אשתדל לתאר את אחד מהם. בקוד של המנגנון וובי זה שאחראי על פעילות ותפקודו של quick connect חדשות לבקרים מתגלות חולשות אבטחה, פרצות ומרעין בישין מסוגים אחרים ושונים וזה קורה כל פעם בחלק אחר שלו. למשל פעם זה ב FIRMWARE של המכשירים שמתחברים עליו, פעם זה בקוד של האתר שעליו המחשרים מתחברים, פעם זה במערכת BACKEND של האתר זה והבעיות אלה עד שהן מתפרסמות בציבור כבר ידועות זמן מה לאלה שמנסים לנצל אותן. התיקון של כל בעיה זו מתבצע ברמה של האתר או של BACKEND שלו רק זמן מה אחרי שהוא מתפרסם בציבור והעדכון של FIRMWARE למכשירים שסובלים מבעיות אלה גם. אחרי זה גם העדכון זה לא יורד מיד לכל המכשירים ויש כאלה שאפילו הוא לא הוגדר להתבצע אוטומטי בהם, אלה נשאר כפעולה יזומה של משתמש.

ברגע שקיימת חולשה באחד המנגנונים של quick connect, אז זה לא שהתוקף צריך לסרוק מיליוני כתובות בכדי למצוא את המכשירים הפגיעים, אלה שהם כולם מרוכזים באתר שאליו מנגנון זה של quick connect מתחבר ומוגשים לתוקף על מגש של כסף. וכך יוצא שלא צריך שום מאמץ בכדי למשוך, לשנות, להצפין, להשמיד... את כל החומר שנמצא בכל המכשירים אלה וגם להשתלט על הרשת עלייה הם מחוברים דרכם וכבר משם לכל התקן של רשת זו.
אצרף קישור רק לכמה מאמרים לדוגמה שמתארים את הדברים אלה בצורה פשוטה, כזו שלא נדרש שום ידע טכני בתחום של אבטחת מידע בכדי להבין אותו:
https://claroty.com/team82/research/a-p ... 20-edition

והשם של המאמר, הוא גם בהתאם לתופעה:
A Pain in the NAS: Exploiting Cloud Connectivity to PWN your NAS: Synology

עוד אחד, עם כותרת כזו למשל:
Western Digital, Synology NAS Vulnerabilities Exposed Millions of Users’ Files

ועם פרטים כאלה למשל:
The cybersecurity firm also found vulnerabilities that allowed it to impersonate Synology NAS devices and force the QuickConnect cloud service to redirect users to a device controlled by the attacker.
An attacker could have leveraged the flaws to steal credentials, access user data, and remotely execute arbitrary code, giving them control over the device and the ability to launch further attacks.

זה הקישור למאמר:
https://www.securityweek.com/western-di ... ers-files/
...
מעניין מאוד

יש גם את אפשרות ה ddns ולסינולוגי יש גם שירות חינמי לבחירת דומיין . אם פועלים בחוכמה ומכניסים קצת הגנות היא אפשרות לא רעה לטעמי .

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

נושא שלא נקרא #14 

23/11/2023 20:08  
AvivMustaky כתב:
מעניין מאוד

יש גם את אפשרות ה ddns ולסינולוגי יש גם שירות חינמי לבחירת דומיין . אם פועלים בחוכמה ומכניסים קצת הגנות היא אפשרות לא רעה לטעמי .
...
בגדול, המנגנון של DDNS הוא רק עוזר לעדכון של כתובת IP דינאמית לשם מתחם שנבחר וכך ניתן לפנות לשם זה במקום לכתובת שיכולה להשתנות.
דבר זה לא משפר את רמת אבטחה של המכשיר. בכדי להתחבר ל NAS מרחוק בצורה מאובטחת, כפי שכבר רשמתי נדרש להגדיר ברשת ביתית את שרת VPN לצורך זה ולהתחבר כבר לממשק ניהול שלו ולתוכן המאוחסן בו דרך ערוץ VPN מוצפן ומאובטח. במקרה הגרוע ניתן לעשות את זה עם שרת VPN שניתן להתקין על ה NAS עצמו. ז יכול להיראות כך למשל:
אבל, להתקין את שרת OPENVPN על NAS עצמו זה לא מומלץ ממספר סיבות. אני אנסה לתת רק כמה מהם. למשל, שירות זה דורש משאבי CPU רבים או האצת חומרה לצורך הצפנה של ערוץ זה. ולשרת NAS ביתי פשוט אין את המשאבי CPU אלה ובגלל כך הערוץ זה יהיה במהירות באזור של 100MBPS וגם יעמיס על הפעילות של שאר השירותים של המכשיר. חוץ מזה, האפשרויות הגדרה שניתנות ב NAS לשרת OPENVPN הן מוגבלות ביותר ביחס לאפשרויות שקיימות בפרוטוקול זה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

נושא שלא נקרא #15 

23/11/2023 16:26  
oferlaor כתב:
האמת, קריאה מרתקת.

אני חושב שיש שם לא מעט בעיות עם רמת הפאניקה שהם מנסים להשרות. הם היו חייבים להיות מחוברים לרשת המקומית, לקבל הרבה מאוד נתונים מהנתב/NAS (שם, mac, כתובת, גרסא ועוד נתונים רבים) בשביל לעשות hijack. עם זאת, יש כאן באמת בעיה שנראה שה-quickconnect הוא נקודת כשל פוטנציאלית שאני מקליד שם משתמש וסיסמא לתוכם כאילו אני ברשת הפנימית שלי. נראה לי שבאמת נדרש מחשבה עמוקה יותר של איך להתחבר לזה או פשוט לעבוד כמו פעם ולהתחבר ל-VPN ואז להתחבר מקומית וזהו.
...
לא רק שלא מדובר על פאניקה מיותרת או מוגזמת בהקשר זה, אלה שהדבר שמוסבר בכתבות אלה הוא רק קצה הקרחון לסיכונים בהקשר זה ואני יכול לספר שאני כבר לפני יותר משנתיים ראיתי כבר מספר חברות SMB שהשתמשו במנגנון זה של quick connect במכשירי NAS שלהם ונפלו קורבן לתקיפה ובמקרים שונים הנזק היה שונה בין חברה לחברה. וזה היה מדליפה של החומר המאוחסן בו דרך הצפנה של החומר זה ועד לכניסה לרשת ארגונית כולה דרך ערוץ תקיפה זה.
יש עוד מספר רב של מאמרים שמסבירים על כך. אני אנסה לתת עוד אחד שהתפרסם לפני כמה שנים ושאמור להיות כתוב בשפה שמתאימה לציבור הרחב ולא לאנשי מקצוע בתחום של אבטחת מידע:
https://blog.talosintelligence.com/vuln ... 7e1ec312c/

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”