שלום לכולם
עוברים דירה בקרוב ומתכנן תשתית רשת.
בתכנון ישנו ארון תקשורת גדול שיכיל ככל הנראה את הראוטר - Asus RT-AC86U 802.11ac AC2900 Dual Band Gigabit Gaming 2900Mbps והסיב האופטי של פרטנר
אחרי הראוטר בארון תקשורת יהיה סוויץ עם 16 מקומות שיקבל את כל נקודות הרשת מהחדרים והסלון (4 חדרי שינה, 2-3 נקודות בכל חדר, סלון 2 נקודות)
תהיה פינת משפחה בה יוצבו המגבר, טלויזיה, PS5 , נוק, נינטנדו וכו..., מהראוטר בארון תקשורת יושחל קבל לפינת משפחה ויחובר לסוויץ נוסף 16 פורטים poe , בשביל כל האביזרים בפינת משפחה וכן מצלמות במרפסת.
האם התכנון נכון בגדול?
האם מומלץ גם בארון תקשורת סוויץ poe?
אשמח להמלצה על סוויץ טוב להזמין מאמזון (black friday) גם poe וגם רגיל, עברתי על כל מיני אך באמת שאין לי מושג מה טוב
האם צריך לחשוב על משהו נוסף?לקחת בחשבון משהו נוסף?
האם ניתן לחבר סוויץ לסוויץ נוסף? כלומר לחבר סוויץ של 4 בחדר לסוויץ של 16 בארון תקשורת?
איך הסוויץ הזה לדוגמא?
שאלה נוספת : אם אני משחיל CAT6A בקירות כיצד הם מתחברים לסוויץ? האם אני חייב PATCH PANEL? האם יש דרך ללחוץ RJ45 ל CAT6A
תודה רבה!
switch
- shlomiaz07 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- נתן תודות: 30 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
Re: switch
מנסה להבין.
ארון תקשורת גדול (כמה גדול? איזה מן ארון?) שיאכלס בתוכו את הנתב ואת המתג 16 פורטים שהחדרים יחוברו אליו. למה אתה צריך 2-3 חיבורים לכל חדר? אתה מבין שיהיה לך עומס של כבילה ובלגן? שוב, אני חוזר לארון התקשורת, איזה מן ארון זה? ארון קבלן? ארון מקצועי? תן לנו פרטים.
מהמתג 16 פורטים, אתה הולך לחבר מתג עם POE שישב בפינת משפחה ואליו גם יחוברו האביזרים בבית. איך אתה בדיוק הולך לסלול את הכבילה שלך (למשל מצלמות) למתג הזה?
כדי לענות לשאלה אם התכנון נכון או לא נכון, צריך להכיר את מבנה הבית שלך כדי לנסות להציע לך את התצורה האופטימלית.
לגבי שאלה האם מומלץ מתג POE בארון תקשורת? שוב, איזה ארון? מתגים מטבע הדברים מייצרים חום, מתג POE יכול אפילו לייצר יותר חום ועם סילוק לא תקין של החום אתה יכול לגרום להורדת ביצועים ובכלל, לתקלות.
מבחינה טכנית אין שום בעיה לשרשר מתגים, הדבר הזה מקובל, זה גם עובד בתעשייה. קח בחשבון, שככל שיש יותר חוליות בשרשרת (מתגים לצורך העניין) אתה מגדיל את הסיכוי לתקלות.
לא אכנס לעניין המתגים והדגמים שנמכרים, לדעתי אנחנו עוד לא בשלב הזה.
ארון תקשורת גדול (כמה גדול? איזה מן ארון?) שיאכלס בתוכו את הנתב ואת המתג 16 פורטים שהחדרים יחוברו אליו. למה אתה צריך 2-3 חיבורים לכל חדר? אתה מבין שיהיה לך עומס של כבילה ובלגן? שוב, אני חוזר לארון התקשורת, איזה מן ארון זה? ארון קבלן? ארון מקצועי? תן לנו פרטים.
מהמתג 16 פורטים, אתה הולך לחבר מתג עם POE שישב בפינת משפחה ואליו גם יחוברו האביזרים בבית. איך אתה בדיוק הולך לסלול את הכבילה שלך (למשל מצלמות) למתג הזה?
כדי לענות לשאלה אם התכנון נכון או לא נכון, צריך להכיר את מבנה הבית שלך כדי לנסות להציע לך את התצורה האופטימלית.
לגבי שאלה האם מומלץ מתג POE בארון תקשורת? שוב, איזה ארון? מתגים מטבע הדברים מייצרים חום, מתג POE יכול אפילו לייצר יותר חום ועם סילוק לא תקין של החום אתה יכול לגרום להורדת ביצועים ובכלל, לתקלות.
מבחינה טכנית אין שום בעיה לשרשר מתגים, הדבר הזה מקובל, זה גם עובד בתעשייה. קח בחשבון, שככל שיש יותר חוליות בשרשרת (מתגים לצורך העניין) אתה מגדיל את הסיכוי לתקלות.
לא אכנס לעניין המתגים והדגמים שנמכרים, לדעתי אנחנו עוד לא בשלב הזה.
-
- חבר פעיל מאוד
היי21/11/2023 15:02silverbullet כתב: ↑ מנסה להבין.
לא אכנס לעניין המתגים והדגמים שנמכרים, לדעתי אנחנו עוד לא בשלב הזה....
תודה על התשובה
הבית יהיה בשיפוץ לפני הכניסה אז התכנון הוא ארון של ניסקו תחת הטיח 36 מודול
2-3 חיבורים לכל חדר להימנע מסוויץ בכל חדר, בחדר ילדים אחד לטלויזיה, אחד למחשב והשלישי לסטרימר או כל דבר אחר
מהארון תקשורת יעבור לכל חדר ברצפה צינור קוברה 50 עד לנקודה מיועדת בה יהיו נקודות הרשת
בנוסף מפינת המשפחה (היכן שיהיו המגבר, הסוני וכו..) יעבור צינור מתחת לריצוף עד למרפסת שם יהיו 2 מצלמו, Poe
מצרף קישור לפוסט אחר שפתחתי בו התוכניות של הבית והתכנו שטיפה השתנה מאז (ככל הנראה לא יהיה HD OVER CAT6E לחדרים(
viewtopic.php?f=62&t=387732
תודה רבה על העזרה
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
אה, כבר פתחת שרשור, למה לא המשכת באותו אחד?
בכל מקרה, כבר עניתי לך בשרשור ההוא שהייתי מעדיף ארון תקשורת 6-10U מעל לפינת עבודה, אז אין לי כל-כך מה להוסיף כרגע.
בכל מקרה, כבר עניתי לך בשרשור ההוא שהייתי מעדיף ארון תקשורת 6-10U מעל לפינת עבודה, אז אין לי כל-כך מה להוסיף כרגע.
-
- חבר פעיל מאוד
מכיוון שחלק מהתוכניות השתנו ולא רציתי לבלבל, כמו כן אין לי טיפת מקום לארון תקשורת במקום אחר בבית21/11/2023 19:04silverbullet כתב: ↑ אה, כבר פתחת שרשור, למה לא המשכת באותו אחד?
בכל מקרה, כבר עניתי לך בשרשור ההוא שהייתי מעדיף ארון תקשורת 6-10U מעל לפינת עבודה, אז אין לי כל-כך מה להוסיף כרגע....
- UriM
- חבר פעיל במיוחד
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 82 פעמים
לגבי בחירת המתג לארון התקשורת.
אם אתה מתכנן לקנות מתג POE, שים לב שיש כמה גרסאות. תסתכל בטבלה כאן:
https://en.wikipedia.org/wiki/Power_ove ... ementation
אני מסכים עם מי שהמליץ על פחות כבלים לחדרים ולשים מתג בכל חדר שיצטרך יותר מחיבור קווי אחד.
יש מתגים שיכולים להיות מופעלים אמצעות POE כך שלא צריך לדאוג לשקע צמוד לנק' התקשורת (אם באמת תעשה שימוש במתג ראשי עם POE).
אם אתה מתכנן לקנות מתג POE, שים לב שיש כמה גרסאות. תסתכל בטבלה כאן:
https://en.wikipedia.org/wiki/Power_ove ... ementation
אני מסכים עם מי שהמליץ על פחות כבלים לחדרים ולשים מתג בכל חדר שיצטרך יותר מחיבור קווי אחד.
יש מתגים שיכולים להיות מופעלים אמצעות POE כך שלא צריך לדאוג לשקע צמוד לנק' התקשורת (אם באמת תעשה שימוש במתג ראשי עם POE).
-
- חבר פעיל מאוד
תודה לכולם על התשובות
האם לדעתכם צריך גם פאץ פאנל לארון תקשורת או שניתן לוותר עליו ןללחוץ ראשים ישירות לcat6a?
האם לדעתכם צריך גם פאץ פאנל לארון תקשורת או שניתן לוותר עליו ןללחוץ ראשים ישירות לcat6a?
ל CAT6A/7 לא מומלץ ללחוץ ראשים, זה כבלים עבים וקשיחים מידי ואחרי כמה תזוזות נוצר נתק בראש.
גם ממליץ לא לגעת בסויטשים של טיפילינק, המחיר מפתה וזה גם מה שאתה מקבל.
תרכוש רק של החברות היותר איכותיות: נטגיר, היולט פקראד, דילינק, סיסקו
תרכוש רק של החברות היותר איכותיות: נטגיר, היולט פקראד, דילינק, סיסקו
-
- חבר פעיל מאוד
תודה על התשובה, אז אתה ממליץ לקנות פאצ פאנל או שישנו פתרון אחר שאני לא מכיר?22/11/2023 9:39mescaline כתב: ↑ ל CAT6A/7 לא מומלץ ללחוץ ראשים, זה כבלים עבים וקשיחים מידי ואחרי כמה תזוזות נוצר נתק בראש.
תרכוש רק של החברות היותר איכותיות: נטגיר, היולט פקראד, דילינק, סיסקו...