FFDSHOW ו-SPP DEBLOCKING (עופר, זה בשבילך :-))
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
הי,
התחלתי קצת לשחק עם הקונפגיורציות של FFDSHOW. לאלה שלא מכירים אספר בקצרה ש-FFDSHOW הוא PROCESSOR מעולה לוידאו שמסוגל להעלות את איכות הוידאו בצורה משמעותית (במיוחד בשילוב עם DSCALER).
אפשר למצוא אותו כאן:
http://ffdshow.sourceforge.net/tikiwiki ... ticles.php
בקיצור: התחלתי לשחק איתו ומצאתי אופציה שננקראת SPP DEBLOCKING. היא מצליחה להחליק את התמונה בצורה מדהימה!!!!!. ממש כמעט כל ה-ARTIFACTS של ה-MPEG4 יורדים והתמונה נראית ממש כמו פילם!
הבעיה היא שכשאני מפעיל את האופציה הזו, התמונה מגמגמת לגמרי וה-CPU נחנק. זה נראה לי מוזר, במיוחד בהתחשב בעובדה שיש לי P4 3GHZ עם 1GB זכרון (ועוד מליבת ה-Northwood שנחשבת הכי טובה ל-DSP).
אשמח אם מישהו שמבין בנושא (עופר? איפה אתה?) יוכל לשפוך קצת אור:
1. מה זה SPP DEBLOCKING ובמה הוא שונה מה-DEBLOCKING הרגיל של FFDSHOW?
2. אילו מוצרי חומרה מסוגלים להגיע לאיכות החלקה כזו? (אני מניח שזה משהו די בסיסי כשמשווים אותו לפתרונות חומרה, האם אני צודק?). כמה עולה דבר כזה בחומרה?
3. האם מישהו מכיר את FFDSHOW לעומק ויכול לתת טיפים שונים?
תודה
מוטי
התחלתי קצת לשחק עם הקונפגיורציות של FFDSHOW. לאלה שלא מכירים אספר בקצרה ש-FFDSHOW הוא PROCESSOR מעולה לוידאו שמסוגל להעלות את איכות הוידאו בצורה משמעותית (במיוחד בשילוב עם DSCALER).
אפשר למצוא אותו כאן:
http://ffdshow.sourceforge.net/tikiwiki ... ticles.php
בקיצור: התחלתי לשחק איתו ומצאתי אופציה שננקראת SPP DEBLOCKING. היא מצליחה להחליק את התמונה בצורה מדהימה!!!!!. ממש כמעט כל ה-ARTIFACTS של ה-MPEG4 יורדים והתמונה נראית ממש כמו פילם!
הבעיה היא שכשאני מפעיל את האופציה הזו, התמונה מגמגמת לגמרי וה-CPU נחנק. זה נראה לי מוזר, במיוחד בהתחשב בעובדה שיש לי P4 3GHZ עם 1GB זכרון (ועוד מליבת ה-Northwood שנחשבת הכי טובה ל-DSP).
אשמח אם מישהו שמבין בנושא (עופר? איפה אתה?) יוכל לשפוך קצת אור:
1. מה זה SPP DEBLOCKING ובמה הוא שונה מה-DEBLOCKING הרגיל של FFDSHOW?
2. אילו מוצרי חומרה מסוגלים להגיע לאיכות החלקה כזו? (אני מניח שזה משהו די בסיסי כשמשווים אותו לפתרונות חומרה, האם אני צודק?). כמה עולה דבר כזה בחומרה?
3. האם מישהו מכיר את FFDSHOW לעומק ויכול לתת טיפים שונים?
תודה
מוטי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
הנושא של DEBLOCKING מוכר מאוד בתחום. בעיקרון מדובר באלגוריתם כבד מאוד שצריך לזהות MACROBLOCKS של MPEG ולהחליק את הקצוות שלהם אך ורק כאשר אין גבולות של אובייקט בתחום. כלומר, כל מה שצריך לעשות זה להריץ אלגוריתם שמזהה גבולות, אלגוריתם נוסף שמזהה שטחים עם פרטים, אלגוריתם שמזהה איזורים עם מעט פרטים, ואלגוריתם אחרון לזיהוי של גבולות MACROBLOCKS בתחומים השונים.
עכשיו, כל מה שנותר לעשות הוא להחליק גבולות רק באותם איזורים שבהם אין פרטים, גבולות, אך לעומת זאת יש בהם MACROBLOCKS... כמובן שאין סיכוי שמחשב יוכל לעשות זאת גם עם מחשב כבד למדי.
המוצר המסחרי העיקרי בתחום הוא מכשיר של חברת ALGOLITH הקנדית, אשר מחליק בלוקים מסוג זה בנוסף לתופעה נוספת שנוצרת בשל כיווץ זה - תופעת ה-MOSQUITO NOISE. למוצר שלהם קוראים MOSQUITO וראיתי אותו ב-CES (יש לי תמונה שלו אי שם, מקווה שבאחד מהמאמרים של CES הוא יופיע). המוצר בהחלט עוזר באופן דרמטי ומסוגל לטפל בתופעות גם בתמונה SD וגם HD באופן מרשים. הגירסא הראשונית של המכשיר עתידה לעלות כמה אלפי דולרים.
עכשיו, כל מה שנותר לעשות הוא להחליק גבולות רק באותם איזורים שבהם אין פרטים, גבולות, אך לעומת זאת יש בהם MACROBLOCKS... כמובן שאין סיכוי שמחשב יוכל לעשות זאת גם עם מחשב כבד למדי.
המוצר המסחרי העיקרי בתחום הוא מכשיר של חברת ALGOLITH הקנדית, אשר מחליק בלוקים מסוג זה בנוסף לתופעה נוספת שנוצרת בשל כיווץ זה - תופעת ה-MOSQUITO NOISE. למוצר שלהם קוראים MOSQUITO וראיתי אותו ב-CES (יש לי תמונה שלו אי שם, מקווה שבאחד מהמאמרים של CES הוא יופיע). המוצר בהחלט עוזר באופן דרמטי ומסוגל לטפל בתופעות גם בתמונה SD וגם HD באופן מרשים. הגירסא הראשונית של המכשיר עתידה לעלות כמה אלפי דולרים.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

כמה אלפי דולרים?
אולי תוכל להסביר, אם כן, מה עושה Scaler טוב?
מעבר ל-DEBLOKCING וטיפול ב-MOSQUITO NOISE, אילו עוד features ניתן למצוא ב-scaler טוב?
למען האמת, אני חושב שאולי זה רעיון טוב לכתבה (או סדרת כתבות?) מקצועיות שלך. אני אשמח בהחלט ללמוד עוד בתחום, וגם לדעת היכן עומד PC מול מיכשור DEDICATED. האם PC שמיש בכלל לענין זה, או שעדיף לוותר מראש וללכת לכיוון חומרה?
תודה!
אולי תוכל להסביר, אם כן, מה עושה Scaler טוב?
מעבר ל-DEBLOKCING וטיפול ב-MOSQUITO NOISE, אילו עוד features ניתן למצוא ב-scaler טוב?
למען האמת, אני חושב שאולי זה רעיון טוב לכתבה (או סדרת כתבות?) מקצועיות שלך. אני אשמח בהחלט ללמוד עוד בתחום, וגם לדעת היכן עומד PC מול מיכשור DEDICATED. האם PC שמיש בכלל לענין זה, או שעדיף לוותר מראש וללכת לכיוון חומרה?
תודה!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אני מתחיל להבין ש-SCALING זה חלק אחד בלבד. אחרי מה שראיתי אתמול, לגבי ה-DEBLOCKING, אני מתחיל להבין עד כמה חשוב המכשיר הזה ואילו יכולות מדהימות הוא יכול לספק.
(אגב, ה-DEBLOCKING של FFDSHOW הוא יחסית מוגבל. היום במבט שני ראינו שהוא הופך את התמונה ל-BLURRED לגמרי)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- oferlaor
- מנהל

סקיילר כלל אינו אמור לעשות פרוססינג בכיוון שציינת.
סקיילר צריך לבצע המרה של רזולוציה אחת (בדרך כלל מקור INTERLACED) ולהביא אותו לרזולוציה אחרת.
הפעולות שסקיילר עושה הן:
1. המרה של מקור INTERLACED ל-PROGRESSIVE
2. המרה בין רזולוציה אחת למשניה תוך מינימום איבוד מידע, רעש, מריחות וארטיפקטים נוספים.
סקיילר שמוסיף רזולוציה הוא UPSCALER וסקיילר שמוריד רזולוציה הינו DOWNSCALER.
פרוססור וידאו כולל בדרך כלל סקיילר בתוכו (אם כי, במקרה של ה-MOSQUITO מדובר בפרוססור וידאו ללא יכולות סקיילינג כלל וכלל) אלא עושה עיבודי תמונה על המקור. עיבוד שכזה יכול להוריד ARTIFACTS שונים ומשונים, מוריד או מוסיף חדות, משפר איכות תמונה בדרכים שונות, משנה Y/C DELAY, מוריד או מוסיף SHARPNESS, רעש או משפר קליברציה...
מכשירים שונים מסוגלים לפעולות שונות. ככל שהתהליך מסובך יותר, כך פוחת הסיכוי שפרוססור מבוסס PC יהיה מסוגל לעמוד בקצב העיבוד הרב. כיום מדברים על פרוססורים מבוססי REALTA אשר הם בסביבות פי 40 יותר חזקים מהפנטיום החזק ביותר כיום מבחינת יכולת חישוב FLOATING POINT בזמן אמת... אלגוריתמים כבדים באמת עלולים להיות זקוקים לעד 6 פרוססורים כאלה לאלגוריתמים שונים...
סקיילר צריך לבצע המרה של רזולוציה אחת (בדרך כלל מקור INTERLACED) ולהביא אותו לרזולוציה אחרת.
הפעולות שסקיילר עושה הן:
1. המרה של מקור INTERLACED ל-PROGRESSIVE
2. המרה בין רזולוציה אחת למשניה תוך מינימום איבוד מידע, רעש, מריחות וארטיפקטים נוספים.
סקיילר שמוסיף רזולוציה הוא UPSCALER וסקיילר שמוריד רזולוציה הינו DOWNSCALER.
פרוססור וידאו כולל בדרך כלל סקיילר בתוכו (אם כי, במקרה של ה-MOSQUITO מדובר בפרוססור וידאו ללא יכולות סקיילינג כלל וכלל) אלא עושה עיבודי תמונה על המקור. עיבוד שכזה יכול להוריד ARTIFACTS שונים ומשונים, מוריד או מוסיף חדות, משפר איכות תמונה בדרכים שונות, משנה Y/C DELAY, מוריד או מוסיף SHARPNESS, רעש או משפר קליברציה...
מכשירים שונים מסוגלים לפעולות שונות. ככל שהתהליך מסובך יותר, כך פוחת הסיכוי שפרוססור מבוסס PC יהיה מסוגל לעמוד בקצב העיבוד הרב. כיום מדברים על פרוססורים מבוססי REALTA אשר הם בסביבות פי 40 יותר חזקים מהפנטיום החזק ביותר כיום מבחינת יכולת חישוב FLOATING POINT בזמן אמת... אלגוריתמים כבדים באמת עלולים להיות זקוקים לעד 6 פרוססורים כאלה לאלגוריתמים שונים...
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

הבנתי. האם PC מסוגל לבצע UPSCALING בצורה טובה, או שחומרה יעודית תהייה עדיפה?oferlaor כתב: סקיילר צריך לבצע המרה של רזולוציה אחת (בדרך כלל מקור INTERLACED) ולהביא אותו לרזולוציה אחרת....
לאיזו רמה של PROCESSING יכול PC להגיע? האם כדאי לוותר מראש וללכת על פתרון מבוסס חומרה או ש-PC יספיק למשהו סביר?oferlaor כתב: פרוססור וידאו כולל בדרך כלל סקיילר בתוכו (אם כי, במקרה של ה-MOSQUITO מדובר בפרוססור וידאו ללא יכולות סקיילינג כלל וכלל) אלא עושה עיבודי תמונה על המקור....
תודה
מוטי
- oferlaor
- מנהל

סליחה על התשובה המאוחרת (העומס בעבודה הורג אותי כאן).
סקיילינג ב-PC נעשה בכרטיס הוידאו. במבחינת איכות, כרטיסי RADEON ו-NVIDIA האחרונים מצויינים.
הבעיות הן בעיקר ב-DEINTERLACING ובטיפול בבעיות מקור, כגון Y/C DELAY, רעש מוגזם ובעיבוד מתקדם.
קשה לומר אם זה "מספיק" או לא. העיבוד בחומרה תמיד מתקדם הרחק לפני העיבוד בשביל PC. למרות זאת, בהדגמות של מיקרוסופט ואחרים (IPTV) והכרטיסים של IMMERSIVE עושים רושם טוב מאוד מבחינת עיבוד מלא.
סקיילינג ב-PC נעשה בכרטיס הוידאו. במבחינת איכות, כרטיסי RADEON ו-NVIDIA האחרונים מצויינים.
הבעיות הן בעיקר ב-DEINTERLACING ובטיפול בבעיות מקור, כגון Y/C DELAY, רעש מוגזם ובעיבוד מתקדם.
קשה לומר אם זה "מספיק" או לא. העיבוד בחומרה תמיד מתקדם הרחק לפני העיבוד בשביל PC. למרות זאת, בהדגמות של מיקרוסופט ואחרים (IPTV) והכרטיסים של IMMERSIVE עושים רושם טוב מאוד מבחינת עיבוד מלא.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

הם לא נמצאו יחד בו זמנית, הסקיילר היה ראשון אבל חיים לא התלהב.
אני בהחלט אנסה לארגן SHOOTOUT. יש לי רעיון היכן לערוך אותו. המגבלה העיקרית כעת היא זמן שלי (OR LACK THEROF).
אני בהחלט אנסה לארגן SHOOTOUT. יש לי רעיון היכן לערוך אותו. המגבלה העיקרית כעת היא זמן שלי (OR LACK THEROF).
פטנט נחמד שמצאתי בקשר לעיבוד סרטי DIVX ו - DVD הוא לבצע את עיבוד התמונה ב - OFFLINE
כלומר להפעיל את אופציות ה - deblocking, softening, spp ב - FFDSHOW על קובץ ה -DIVX
המקורי ולשמור את התוצאה בקובץ אחר. כך שבזמן הקרנת הסרט כל פעולות ה - SCALING מבוצעות
ע"י כרטיס המסך שלך כמו שעופר ענה קודם ול - FFDSHOW נשאר רק לבצע חידוד תמונה - Sharpening
ושאר ירקות שאלו פעולות יחסית קלות למעבד.
גודל הקובץ החדש שנוצר גדול במעט מהמקורי אבל ההבדל הויזואלי שווה את זה.
למעשה הצלחתי בעזרת השיטה לעשות השוואה בין Iscanpro HD + מכשיר divx חיצוני לבין
כרטיס XCARD פשוט ברזולוציות של 1080i ו 720P והיה מאוד קשה להבדיל ביניהם , לדעתי ה - XCARD הציג
את התמונה טיפה יותר טוב. עם ניקח בחשבון שהדור הנוכחי של RADEON ו - GEFORCE מבצעים את
ה - SCALING בצורה מוצלחת יותר אז SHOOTOUT כזה מול SCALER רציני יהיה מאוד מעניין.
כלומר להפעיל את אופציות ה - deblocking, softening, spp ב - FFDSHOW על קובץ ה -DIVX
המקורי ולשמור את התוצאה בקובץ אחר. כך שבזמן הקרנת הסרט כל פעולות ה - SCALING מבוצעות
ע"י כרטיס המסך שלך כמו שעופר ענה קודם ול - FFDSHOW נשאר רק לבצע חידוד תמונה - Sharpening
ושאר ירקות שאלו פעולות יחסית קלות למעבד.
גודל הקובץ החדש שנוצר גדול במעט מהמקורי אבל ההבדל הויזואלי שווה את זה.
למעשה הצלחתי בעזרת השיטה לעשות השוואה בין Iscanpro HD + מכשיר divx חיצוני לבין
כרטיס XCARD פשוט ברזולוציות של 1080i ו 720P והיה מאוד קשה להבדיל ביניהם , לדעתי ה - XCARD הציג
את התמונה טיפה יותר טוב. עם ניקח בחשבון שהדור הנוכחי של RADEON ו - GEFORCE מבצעים את
ה - SCALING בצורה מוצלחת יותר אז SHOOTOUT כזה מול SCALER רציני יהיה מאוד מעניין.
- oferlaor
- מנהל

עודד,
אין מוצר בשם iscanPro HD. יש iScan PRO ויש iScan HD, שתי חיות שונות בתכלית.
אין מוצר בשם iscanPro HD. יש iScan PRO ויש iScan HD, שתי חיות שונות בתכלית.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

רעיון מעולה !!!odedn כתב: פטנט נחמד שמצאתי בקשר לעיבוד סרטי DIVX ו - DVD הוא לבצע את עיבוד התמונה ב - OFFLINE...
אפשר בטח לכתוב תוכנה פשוטה שדוגמת את ספרית ה-Movies In, מעבדת אותם Overnight ושופכת אותם החוצה אל Movies Out....
עופר,
אני מכיר טוב מאוד את ההבדלים בין HD ו - PRO , התכוונתי בתגובה הקודמת שבדקתי את 2 הגרסאות ופשוט היה
חסר פסיק במשפט.
מוטי,
התוכנה שאני משתמש בה היא Avisynth. ניתן להוסיף בה בקלות את כל הפילטרים
(Directshow) המוגדרים אצלך
על המחשב ( פילטרים לעיבודי תמונה ואפילו הסבת פס הקול ל - AC3 )
ולכתוב לה סקריפט שתרוץ ב - Batch על ספריות מסויימות.
ב - AVS היה לאחרונה דיון על עיבוד תמונה עם Avisynth ל - DVD ב - offline בדיוק למטרות האלו
תוכל למצוא את הדיון ב-
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... did=478263
.
אני מכיר טוב מאוד את ההבדלים בין HD ו - PRO , התכוונתי בתגובה הקודמת שבדקתי את 2 הגרסאות ופשוט היה
חסר פסיק במשפט.
מוטי,
התוכנה שאני משתמש בה היא Avisynth. ניתן להוסיף בה בקלות את כל הפילטרים
(Directshow) המוגדרים אצלך
על המחשב ( פילטרים לעיבודי תמונה ואפילו הסבת פס הקול ל - AC3 )
ולכתוב לה סקריפט שתרוץ ב - Batch על ספריות מסויימות.
ב - AVS היה לאחרונה דיון על עיבוד תמונה עם Avisynth ל - DVD ב - offline בדיוק למטרות האלו
תוכל למצוא את הדיון ב-
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... did=478263
.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

השאלה אם זה בכלל לכלוך או הטקסטורה של הפנים שלה.
אני דווקא אוהב FILM GRAIN ופרטים מסוג זה. ה-BANDING והבעיות של כיווץ הם יותר קריטיים.
אני דווקא אוהב FILM GRAIN ופרטים מסוג זה. ה-BANDING והבעיות של כיווץ הם יותר קריטיים.