אשמח להמלצה למערכת WiFi שתשרת כמות גדולה של קליינטים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
שם מלא: אורי
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

Re: אשמח להמלצה למערכת WiFi שתשרת כמות גדולה של קליינטים

נושא שלא נקרא #16 

יכול להיות שכל מה ש-sys_admin כתב נכון, אבל, במחיר של יחידת אנטרפרייז אחת אפשר לרכוש 2 יחידות של פרו.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 683 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

19/11/2023 19:49  
UriM כתב:
יכול להיות שכל מה ש-sys_admin כתב נכון, אבל, במחיר של יחידת אנטרפרייז אחת אפשר לרכוש 2 יחידות של פרו.
...
ועכשיו אחרי שגם הסברתי מקודם למה המוצר זה לא מתאים למקרה של פותח השירשור, מה זה משנה בכמה הוא יותר זול?
למשל אם אנו כבר משחקים במשחק משעשע זה, אז אפשר להמשיך את השרשת של השוואת המחירים של דברים הלא מתאימים ולהוסיף גם שבמחיר של u6-pro אחד אפשר לרכוש שלושה מכשירי Deco M5, מהסוג שכבר יש לפותח השרשור. ואני כבר לא צריך לתאר אפילו, כמה במחיר של מכשיר Deco M5 אחד כזה אפשרי לרכוש מנות של פלאפל למשל. :lol:

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

נושא שלא נקרא #18 

פותח השרשור הגדיר תקציב של 3000 ש"ח.
יחידת אנרפרייז אחת עולה בארץ כ-1700 ש"ח והוא כנראה יצטרך יותר מאחת בשביל לכסות את כל הבית. האם שתיים יספיקו או אולי יצטרך 3 (הוא רשם שהיום יש לו 4 יחידות לכיסוי כל הבית). איך שלא יהיה בתקציב שהגדיר זה לא יכנס. לעומת זאת יחידת פרו עולה כ-900 ש"ח. אז גם 3 יכנסו לתקציב שהגדיר וכנראה שיעשו את העבודה כי הקליינטים יתחלקו בין כמה יחידות שידור.

אם לפותח השרשור תקציב בלתי מוגבל אז אנטרפרייז זה מצויין. אבל בהנתן מגבלה תקציבית אז אולי כדאי להתייחס אליה.
נערך לאחרונה על ידי UriM ב 20/11/2023 9:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
נתן תודות: 2056 פעמים
קיבל תודות: 4671 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

ועדיין עבור 100 קליינטים שמתחלקים בין 3-4 יחידות, מאוד קשה להאמין שרק פתרונות Enterprise יתאימו, במיוחד כאשר לכולנו כאן יש כמה עשרות קליינטים ל- Node ומסתדרים בסדר גמור עם נתב ב- 250 ש"ח.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 683 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

20/11/2023 9:14  
UriM כתב:
פותח השרשור הגדיר תקציב של 3000 ש"ח.
יחידת אנרפרייז אחת עולה בארץ כ-1700 ש"ח והוא כנראה יצטרך יותר מאחת בשביל לכסות את כל הבית. האם שתיים יספיקו או אולי יצטרך 3 (בוא רשם שהיום יש לו 4 יחידות לכיסוי כל הבית). איך שלא יהיה בתקציב שהגדיר זה לא יכנס. לעומת זאת יחידת פרו עולה כ-900 ש"ח. אז גם 3 יכנסו לתקציב שהגדיר וכנראה שיעשו את העבודה כי הקליינטים יתחלקו בין כמה יחידות שידור.

אם לפותח השרשור תקציב בלתי מוגבל אז אנטרפרייז זה מצויין. אבל בהנתן מגבלה תקציבית אז אולי כדאי להתייחס אליה.
...
פותח השרשור התחיל מתקציב של 3000 ש''ח וכתב בפרוש: "שאם התקציב לא מספיק, יעשה חישוב מחדש"

יחידת u6-enterprise אחת עולה בארץ כ- 1374 ש''ח וזה במקום שגם היא זמינה במלאי:
https://www.senetic.co.il/product/U6-Enterprise
ובמקום שקישרת, שהיא עולה 1700 ש''ח, היא גם לא קיימת כלל במלאי, כך שזה גם לא רלוונטי.
ובחו''ל היא עולה כ 264€.
כך שאפילו, אם הוא ירכוש בישראל, אז הוא יכול לרכוש בתקציב שלו כבר שניים ועוד יישאר לו עודף. או, אם הוא ירכוש בחו''ל, אז הוא יכול לרכוש שלושה ויישאר לו גם עודף מהתקציב ההתחלתי.
וכמו שכבר ניסיתי להסביר לפני זה, כמה הוא יכול לרכוש מכשירים לא מתאימים, שגם לא תומכים בתקנים בני זמנינו בתקציב זה, זה בכלל לא משנה.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

ל bpi-r3 יש 2gb RAM ואופציה לband נוסף שיכול להיות גם 2.4 אם אתה רוצה.
תחשוב מה אתה מפסיד פה... כמה קליינטים היית יכול לחבר ועוד תמורת רבע מהסכום
סתם, אני כמובן לא ממליץ לקנות למי שלא מעוניין אפילו לחבר אנטנות.
אבל אני כן ממליץ על redmi ax6000. חומרה חזקה ולא מעט זיכרון, אמור להחזיק המון קליינטים

ChaoscripT
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
שם מלא: חביב
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

20/11/2023 9:40  
sys_admin כתב:
פותח השרשור התחיל מתקציב של 3000 ש''ח וכתב בפרוש: "שאם התקציב לא מספיק, יעשה חישוב מחדש"

יחידת u6-enterprise אחת עולה בארץ כ- 1374 ש''ח וזה במקום שגם היא זמינה במלאי:
https://www.senetic.co.il/product/U6-Enterprise
ובמקום שקישרת, שהיא עולה 1700 ש''ח, היא גם לא קיימת כלל במלאי, כך שזה גם לא רלוונטי.
ובחו''ל היא עולה כ 264€.
כך שאפילו, אם הוא ירכוש בישראל, אז הוא יכול לרכוש בתקציב שלו כבר שניים ועוד יישאר לו עודף. או, אם הוא ירכוש בחו''ל, אז הוא יכול לרכוש שלושה ויישאר לו גם עודף מהתקציב ההתחלתי.
וכמו שכבר ניסיתי להסביר לפני זה, כמה הוא יכול לרכוש מכשירים לא מתאימים, שגם לא תומכים בתקנים בני זמנינו בתקציב זה, זה בכלל לא משנה.
...
שים לב שבקישור שהבאת, זה לא כולל משלוח.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

נושא שלא נקרא #23 

עוד כמה נקודות.
א. ה-DECO הקיים, אצל פות"ש, הוא דור 5 ולפי נתוני היצרן בתדר 2.4 הוא בכלל דור 4. אם אני לא טועה, אחד השיפורים המשמעותיים של דור 6 על פני דור 5 זה עבודה מול כמות גדולה יותר של קליינטים. החלפה של הציוד הקיים בציוד שהוא דור 6 בלבד (גם בלי לעלות ל-6E, שבעיקר מוסיף רוחב פס בתדר ה-6GH) אמור לשפר את המצב.

ב. סביר שרוב הקליינטים בבית הם רכיבי IoT שלרוב לא מעבירים כמות גדולה של מידע ולכן לא צריך קיבולת גבוהה של הרשת אלא בעיקר זמינות לכל הקלינטים.
הערכה שלי היא שגרסת האנטרפרייז נועדה לספק קיבולת גבוהה יותר (חיבור הרשת שלה הם 2.5Gb לעומת 1Gb של גרסת הפרו). או במילים אחרות, יותר צרכנים כבדים.

ג. עניין אחרון, שקשור למחיר, שני הדגמים מגיעים ללא מזרק POE. לכן, אם לפות"ש אין מתג POE מתאים (האנטרפרייז צריך POE+ בעוד שהפרו מסתפק ב-POE) הוא צריך להוסיף עלות מתג או מזרקי POE לסה"כ ההוצאות שלו.

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

מעבר לציוד IOT ולציוד הרגיל שיש לי, לי יש 21 מתגי חשמל ב-WIFI עם AP תעשייתי וגם אצלי יש מידי פעם ניתוקים של חלק מהמתגים.
יש לי גם כיסוי קליטה מלא כי ה-AP ממש נמצא במרכז הבית והקירות הן בלוקי גבס אז לא מאמין שיש לי בעיות קליטה. אני כן מאמין שהחומרה של חלק מהמתגים היא הבעייתית (יש לי יצרנים שונים) ויכול להיות שגם אצל פות"ש הסיפור דומה.

PCingAddict (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

אנסה לענות לכולם :)

@sys_admin המלצותיך מעולות ואני גם מכיר את התגובות שלך פה בפורום ולכן סומך על דעתך המקצועית. אתה גם צודק לגבי התקציב - אני מוכן להגדיל אם יש צורך.
מצד שני, @UriM צודק לגבי סוג הקליינטים - רכיבי IoT שלא דורשים תעבורה אלא כיסוי טוב, וגם נושא ה PoE צריך לקבל תשומת לב - אצטרך להחליף או להוסיף switch שתומך בכך.

@elxyzad צחוק בצד, אני מוכן ללכת על בננה, אבל מהשרשור שם הבנתי שזה לא כזה פשוט. נניח ואני מוכן ״לחבר אנטנות״, אני צריך רשת mesh בבית, אם אקנה 2 או 3 יחידות אצטרך שידעו לדבר אחת עם השניה, ממה שהבנתי ב OpenWRT זה לא עניין של ״שגר ושכח״.

@silverbullet המתגים שלי הם מאותה חברה ומאותה סדרה (2 מתגים), שניהם שייכים ל Netgear, מתגי גיגה פשוטים וטובים (הרשת הקווית אצלי מעולה).

@ziv_r הגבת פה בשרשור אז הוספתי גם אותך ל mention 😄. הלוואי נתב טוב ב 250 ש״ח שיעשה את העבודה. כבר כתבתי שאין לי בעיה עם הסינים, אבל אני מאוד אוהב את OpenWRT שיש לי היום, והאפשרות למספר רשתות WiFi בדקו זה נהדר (רגילה, אורחים, IoT).

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

התוונתי למתגי אורות/תריסים/בוילר חשמליים שעובדים עם WIFI, לא למתגי תקשורת.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

למה לא פשוט? קונים את הסט המלא עם האנטנות וגוף קירור, מחברים הכל כמו לגו רק עם מברג וזהו.
המון אנשים משתמשים ב openwrt mesh, מגדירים פעם אחת וזהו, מה שמעת אחרת?

אבל שוב, אני לא ממליץ לך לקנות

candybars
חבר פעיל
חבר פעיל
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #28 

deco aex 11000 עכשיו במבצע בלק פריידי באמאזון במחיר מדהים יחסית ליכולות המדהימות wifi 6e הטוב ביותר

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”