90 קליינטים בערך (רכיבי בית חכם + משתמשים ״רגילים״).
כיום עם Deco M5 שמשמש כ AP בלבד + ראוטר WRT1900ACS עם חומרת OpenWRT.
בסה״כ מרוצה, אבל התחושה היא שהדקו לפעמים נחנק. רכיבים מתנתקים מידי פעם ויש Drop ל WiFi.
אין בעית כיסוי, יש 4 יחידות שמחוברות ביניהן קווית.
קו אינטרנט 1G סימטרי שעובד מעולה ברשת הקווית.
1. האם יכול להיות שהרוטר נחנק ולא הדקו?
2. מה מומלץ היום לקניה שיחזיק כמות כזאת של קליינטים?
אין לי בעיה עם הראוטרים הסינים ואין לי בעיה עם התקנת חומרות צד ג, אבל אני מבין שיש בעיה להעביר אותם במכס.
פחות מתחבר לבננה, לא בא לי התעסקויות Low level כאלה (חיבור אנטנות ורכיבים בנפרד...)
תקציב - מנסה להשאיר בתחום של עד 3000 להכל. אם התקציב לא מספיק, אעשה חישוב מחדש.
תודה לעוזרים!
אשמח להמלצה למערכת WiFi שתשרת כמות גדולה של קליינטים
- PCingAddict (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 175 פעמים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- נתן תודות: 2060 פעמים
- קיבל תודות: 4677 פעמים
Re: אשמח להמלצה למערכת WiFi שתשרת כמות גדולה של קליינטים
תבדוק צריכת זכרון ושימוש מעבד (System Load), זה יעזור לזהות אם יש באמת בעיה של משאבים ביחידות.
- חבר ותיק
לא מכיר כזה פרמטר בדקו.
בראוטר למיטב זכרוני אין בעית load.
בראוטר למיטב זכרוני אין בעית load.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 686 פעמים
כך למשל:...
רק רוב הסיכויים שלא מדובר על משעבי CPU או זיכרון, אלה על העומס על הבקר WIFI ואת זה לא רואים בדיאגנוסטיקה של המכשיר זה.
בכלל כל הסידרה של DECO לא נועדה לעבודה עם כמות כזו של הלקוחות. לצרכים כאלה נדרשות נקודות גישה כבר יותר הגיוניות. מאלה שאני משתמש כבר שנים, כולל לרשת הביתית שלי, יש את ציוד של Ubiquiti והדגם הוא: U6-ENTERPRISE, זה הקישור עליו:
https://store.ui.com/us/en/products/u6-enterprise
נערך לאחרונה על ידי sys_admin ב 19/11/2023 13:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
- חבר ותיק
@sys_admin תודה, זה מה שחשבתי. אני רואה שהנתון הזה קיים בממשק ה web, אבדוק כשאהיה בבית.
כמה יחידות u6 צריך בשביל לקבל כיסוי טוב, בהנחה שהיום אני משתמש ב 4 יחידות של דקו m5? שלוש יחידות יספיקו?
האם היחידות משמשות גם כראוטר או רק AP?
כמה יחידות u6 צריך בשביל לקבל כיסוי טוב, בהנחה שהיום אני משתמש ב 4 יחידות של דקו m5? שלוש יחידות יספיקו?
האם היחידות משמשות גם כראוטר או רק AP?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
על בסיס מה נאמר שסדרת DECO לא נועדה לכמות כזאת של קליינטים?
ה- M5 מוצהר על ידי היצרן לתמיכה של עד 100 קליינטים - וזה ליחידה אחת. כאן מדובר על 4 יחידות שפרושות אצל פותח השרשור.
https://www.smart-secure.co.uk/product/ ... ltaneously.
ה- M5 מוצהר על ידי היצרן לתמיכה של עד 100 קליינטים - וזה ליחידה אחת. כאן מדובר על 4 יחידות שפרושות אצל פותח השרשור.
- חבר ותיק
Re:
פה כתוב אחרת:19/11/2023 12:15ziv_r כתב: ↑ על בסיס מה נאמר שסדרת DECO לא נועדה לכמות כזאת של קליינטים?
image.png...
https://community.tp-link.com/en/home/f ... pic/263332
Hi, The Maximum number of wireless clients for each band is 64/64 and the recommended connected clients is 30 for both band;
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- חבר ותיק
אני מגיע ליותר מזה.
אחרי שיטוט קצר בפורומים שלהם אני רואה שאני לא היחיד שסובל מעומס.
אחרי שיטוט קצר בפורומים שלהם אני רואה שאני לא היחיד שסובל מעומס.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
מוזר. גם האתר הרישמי מציין 100 קליינטים ליחידה בודדת:
https://www.tp-link.com/us/deco-mesh-wi ... o-overview
מעניין אם מישהו בדק אובייקטיבית בפורומים היכן שחיפשת שזה נובע באמת מעומס ולא תחושת בטן.
https://www.tp-link.com/us/deco-mesh-wi ... o-overview
מעניין אם מישהו בדק אובייקטיבית בפורומים היכן שחיפשת שזה נובע באמת מעומס ולא תחושת בטן.
- חבר ותיק
ראיתי עכשיו שיש פיצ׳ר חדש שנקרא IoT Network שמייצר רשת 2.4 נפרדת עבור ״בית חכם״.
אני אנסה להפעיל ולראות אם זה תורם במשהו למאמץ.
יש כמה שכתבו ש Beamforming וגם Fast roaming יכולים לגרום לנפילות למכשירים חכמים, בטח כאלה שלא יודעים להתחבר ל 5Ghz.
אני אנסה להפעיל ולראות אם זה תורם במשהו למאמץ.
יש כמה שכתבו ש Beamforming וגם Fast roaming יכולים לגרום לנפילות למכשירים חכמים, בטח כאלה שלא יודעים להתחבר ל 5Ghz.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר
Re:
זה נאמר בין היתר גם על בסיס של ניסיון אישי. במוצרים אלה מומלץ לרוב לחבר ליחידה עד כ 5 לקוחות בתחום של 2.4GHZ ועד כ 15 לקוחות בתחום של 5GHZ. זה כמובן לא אומר שעם מחברים לקוח נוסף ליחידה זו, אז היא ישר הופכת לדלעת כמו בסיפור של סינדרלה, אבל התופעות משונות כבל יכולות להיות. גם בכדי להפעיל כמה נקודות גישה כאלה צריך כמו בכל מקרה של WIFI להשתמש בערוצים שכמה שפחות מתנגשים אחד עם השני. למשל בתחום של 2.4GHZ, בערוצים של 1, 6 ו 13. ושאין הפרעות מהציוד של השכינים.19/11/2023 12:15ziv_r כתב: ↑ על בסיס מה נאמר שסדרת DECO לא נועדה לכמות כזאת של קליינטים?
image.png...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר
מן הסתם שלא ניתן לדעת מרחוק לכמה יחידות תידרש. ואת זה אתה יכול לדעת רק מהניסוי. גם בתחום של 2.5GHZ מראש יהיה כיסוי יותר טוב מיחידה אחת דרך קירות ובתחום של 5GHZ כבר אחרי קיר אחד הקליטה תהיה חלשה ואחרי שני קירות כבר לא מספיקה לכלום. ובתחום של 6GHZ עוד יותר יש ניחות של הקירות. התופעות אלה לא רק מזיקות, אלה גם עוזרות בכך שיהיו פחות הפרעות מהשכנים, מאשר בתחום של 2.4GHZ וכך ניתן גם לאפשר מיחזור תדרים יותר מתקדם בתחומים של 5GHZ ושל 6GHZ.19/11/2023 12:13PCingAddict כתב: ↑ @sys_admin תודה, זה מה שחשבתי. אני רואה שהנתון הזה קיים בממשק ה web, אבדוק כשאהיה בבית.
האם היחידות משמשות גם כראוטר או רק AP?...
היחידות אלה משמשות כנקודות גישה בלבד. הן מוזנות רק מ POE, ממתג מתאים או בצורה פחות מומלצת ממזריק מתח POE.
גם אתה צריך לקחת בחשבון שבגלל שמקרה זה מדובר על ציוד יותר מתקדם, אז גם ההתקנה וגם ההגדרות שלו מצריכות כבר ידע מינימלי בהכרת המחשב ויכולת לקרוא הוראות הפעלה של ציוד זה ולא כמו שזה נהוג בציודים בסגנון של DECO, שהוא תוכנן לשימוש של עקרות בית נואשות והגדרות בו זה רק רצף של לחיצות על כפתורים צבעוניים, בלי יותר מדי אפשרויות בחירה מתקדמות שהלקוח ביתי ממוצע יכול להתבלבל בהם.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר
ל ubiquiti קיימות הרבה נקודת גישה שונות, כולל גם ה u6-pro, שלא מתאים כלל למה שביקש פותח השרשור. ולא סתם הוא יותר זול מהמכשיר שהצעתי. חוץ מכך שהוא גם לא תומך בתקן WIFI6E בן זמנינו, ושאר הדברים, הוא גם תומך רק בחצי מהכמות של הלקוחות פר נקודת גישה מזה שאני הצעתי. וכל הדיון זה נסוב סביב הנקודות גישה עם קיבולת גדולה. וכמובן שהוא לא יוכל "לטפל בעד 350 קלינטים" היצרן נותן מספר עד 300 לקוחות, אבל זה גם ב 2.4GHZ וגם ב 5GHZ במצטבר, ובתנאים הכי טובים, שבפועל זה יוצא כשליש מהמספר זה והשליש זה מתחלק לכ 80 לקוחות לתחום של 5GHZ ולכ 20 לקוחות לתחום של 2.4GHZ.19/11/2023 16:49UriM כתב: ↑ ל-ubiquiti יש גם את ה-U6 Pro, שיתכן שיספיק לצרכים שלך (יכול לטפל בעד 350 קלינטים).
הוא זול משמעותית מגרסת ה-Enterprise ש-sys_admin הציע....