ישנה אפשרות לרכוש סרטים באיכות גבוהה ?
- oferlaor
- מנהל
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 615 פעמים
- קיבל תודות: 4651 פעמים
Re: ישנה אפשרות לרכוש סרטים באיכות גבוהה ?
קליידסקייפ הוא ניצול של חור חוקי שיועד במקור עבור העשירים ביותר, והם בגדול השתמשו בחוק האמריקאי שמאפשר גיבוי של תוכן - כך שבעצם כשאתה מוריד קובץ RIP, תאכלס נרכש עבורך עותק יעודי של בלוריי שמשוייך פיזית אליך. במקור זה היה גם עליך (או על מישהו מטעמך) לעשות את הריפ והדיסק היה גם פיזית אצלך. זה לא באמת מודל שיכול לעבוד כשיש הרבה יוזרים. העלות של המערכת היא יקרה בטירוף.
לשאלתכם, אני לא חושב שיש גורם כרגע (כולל אמזון, שהוא הריטיילר הכי גדול של דיסקים DVD/BD/UHD-BD) שמנסה לשמר את הדיסקים הפייזים. בארה"ב ובמקומות שונים בעולם יש איזורים או שאין להם תשתית אינטרנט מספיק טובה או שמסיבות תקציביות/תרבותיות אין להם יכולת או רצון לעבור לסטרימינג. זה אבל המיעוט. ברוב העולם המערבי, יש גישה לכמה שירותי סטרימינג. היתרון שלהם הוא בכך שהם פחות מתמקדים ברכישה ויותר בהשכרת תכנים. הם מדידים והם עולים כמו מדיה פיזית.
לגבי פורמטים מתקדמים. אנחנו כבר יודעים שיש יתרון לנוחות על פני איכות. עובדתית, מעט מאוד אנשים רוכשים דיסקים כיום. הרבה מאוד אנשים מאזינים לשירותי המוזיקה בסטרימינג. זה נכון שיש בעיית מודל עסקי שעדיין לא פוצחה, אבל צריך לשים לב לרצון מצד הצרכנים - הם מעדיפים לקבל את כל התכנים בעולם בעלות חודשית קבועה ובאיכות *פחות טובה* ממה שהיה להם בדיסקים. נוחות מנצחת את האיכות בכל פעם.
לשאלתכם, אני לא חושב שיש גורם כרגע (כולל אמזון, שהוא הריטיילר הכי גדול של דיסקים DVD/BD/UHD-BD) שמנסה לשמר את הדיסקים הפייזים. בארה"ב ובמקומות שונים בעולם יש איזורים או שאין להם תשתית אינטרנט מספיק טובה או שמסיבות תקציביות/תרבותיות אין להם יכולת או רצון לעבור לסטרימינג. זה אבל המיעוט. ברוב העולם המערבי, יש גישה לכמה שירותי סטרימינג. היתרון שלהם הוא בכך שהם פחות מתמקדים ברכישה ויותר בהשכרת תכנים. הם מדידים והם עולים כמו מדיה פיזית.
לגבי פורמטים מתקדמים. אנחנו כבר יודעים שיש יתרון לנוחות על פני איכות. עובדתית, מעט מאוד אנשים רוכשים דיסקים כיום. הרבה מאוד אנשים מאזינים לשירותי המוזיקה בסטרימינג. זה נכון שיש בעיית מודל עסקי שעדיין לא פוצחה, אבל צריך לשים לב לרצון מצד הצרכנים - הם מעדיפים לקבל את כל התכנים בעולם בעלות חודשית קבועה ובאיכות *פחות טובה* ממה שהיה להם בדיסקים. נוחות מנצחת את האיכות בכל פעם.
הכל נכון, רק שלא באמת יש עלות חודשית קבועה. אם אתה צרכן כבד יחסית, אתה צריך מנוי לכמה וכמה שירותים לכסות את רוב התוכן הקיים.19/11/2023 15:27oferlaor כתב: ↑ לגבי פורמטים מתקדמים. אנחנו כבר יודעים שיש יתרון לנוחות על פני איכות. עובדתית, מעט מאוד אנשים רוכשים דיסקים כיום. הרבה מאוד אנשים מאזינים לשירותי המוזיקה בסטרימינג. זה נכון שיש בעיית מודל עסקי שעדיין לא פוצחה, אבל צריך לשים לב לרצון מצד הצרכנים - הם מעדיפים לקבל את כל התכנים בעולם בעלות חודשית קבועה ובאיכות *פחות טובה* ממה שהיה להם בדיסקים. נוחות מנצחת את האיכות בכל פעם....
אם אתה רוצה בלוקבאסטרים בסטרימינג, יש רבים שתצטרך לרכוש אותם בקניות בודדות במחיר כמעט זהה לדיסק, אלא אם הם מוצעים כחלק משירות שאתה מנוי בו. כנ"ל גם לגבי מנוי לסידרה שמעניינת אותך שאין לך במנוי אבל יש לרכישה באמזון.
Jack of some trades, master of none
- dr0r
-
- חבר ותיק
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 230 פעמים
האמת שזה לא ממש מדויק שאין יותר נגנים - כל PS5 בגירסת הדיסק הוא גם נגן BluRay, ויש די הרבה כאלה (למרות שהוא לא הכי טוב שיש - 4K ו-Dolby Atmos, אבל בלי Dolby Vision HDR).
חוץ מזה, ארה״ב היא ממש לא מנהטן. התקשורת שם מזעזעת. יש איזורים שלמים בתוך סן חוזה קליפורניה שאין קליטה סלולרית - שלא לדבר על האיזורים הכפריים. מהירות האינטרנט הממוצעת בקליפורניה נכון ל-2023 היא 93Mbps - ובהתחשב בכך שאם כבר יש סיב אופטי, החיבור הסטנדרטי הוא 1Gbps, אצל הרוב הגדול האינטרנט הוא כמו לפני 20 שנה.
אז כן, יש להם סטרימינג (מפוצל על 10 שירותים שונים), אבל באיכות ***, כי זה כל מה שהתקשורת מאפשרת, ולרוב הם מסתפקים בזה - כי האלטרנטיבה של להזמין דיסק מאמאזון היא ממש יקרה.
חוץ מזה, ארה״ב היא ממש לא מנהטן. התקשורת שם מזעזעת. יש איזורים שלמים בתוך סן חוזה קליפורניה שאין קליטה סלולרית - שלא לדבר על האיזורים הכפריים. מהירות האינטרנט הממוצעת בקליפורניה נכון ל-2023 היא 93Mbps - ובהתחשב בכך שאם כבר יש סיב אופטי, החיבור הסטנדרטי הוא 1Gbps, אצל הרוב הגדול האינטרנט הוא כמו לפני 20 שנה.
אז כן, יש להם סטרימינג (מפוצל על 10 שירותים שונים), אבל באיכות ***, כי זה כל מה שהתקשורת מאפשרת, ולרוב הם מסתפקים בזה - כי האלטרנטיבה של להזמין דיסק מאמאזון היא ממש יקרה.
רכשתי לפני שבועיים נגן חדש של פנסוניק מאמזון אנגליה... בהחלט אפשר לרכוש נגנים חדשים. גם כל הסרטים החדשים יוצאים ב 4K וגם יוצאים חידושים לסרטים ישנים.
אישית, נוח לי שיש לי ספריה בבית שאני תמיד יכול לשלוף סרט, זה מגיע במחיר מעט גבוה יותר (אם מחכים למבצעים זה יוצא 30-40 ש"ח לסרט, בתקופה שיש משלוח חינם מאמזון) וכמובן דורש אחסון.
בייחוד במצב היום שיש 10+ ספקי סטרימינג, ולא כמו פעם שהיה הכל כמעט בנטפליקס - למשל כדי למצוא בסטרימינג את הסרט לגו צריך להירשם במיוחד. רכשתי עותק פיזי והוא תמיד זמין כשאני רוצה לצפות עם הילדים.
אישית, נוח לי שיש לי ספריה בבית שאני תמיד יכול לשלוף סרט, זה מגיע במחיר מעט גבוה יותר (אם מחכים למבצעים זה יוצא 30-40 ש"ח לסרט, בתקופה שיש משלוח חינם מאמזון) וכמובן דורש אחסון.
בייחוד במצב היום שיש 10+ ספקי סטרימינג, ולא כמו פעם שהיה הכל כמעט בנטפליקס - למשל כדי למצוא בסטרימינג את הסרט לגו צריך להירשם במיוחד. רכשתי עותק פיזי והוא תמיד זמין כשאני רוצה לצפות עם הילדים.
- ofer1973 (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- שם מלא: ofer1973
- נתן תודות: 477 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
אשמח לדעת את הדגם של הנגן שהזמנת ,ואם הוא תומך גם ב-HDR10.19/11/2023 22:20akira כתב: ↑ רכשתי לפני שבועיים נגן חדש של פנסוניק מאמזון אנגליה... בהחלט אפשר לרכוש נגנים חדשים. גם כל הסרטים החדשים יוצאים ב 4K וגם יוצאים חידושים לסרטים ישנים.
בייחוד במצב היום שיש 10+ ספקי סטרימינג, ולא כמו פעם שהיה הכל כמעט בנטפליקס - למשל כדי למצוא בסטרימינג את הסרט לגו צריך להירשם במיוחד. רכשתי עותק פיזי והוא תמיד זמין כשאני רוצה לצפות עם הילדים....
כי לפי מה שהחברים כותבים פה ,זה כנראה הפתרון הכי טוב כרגע למה שאני מחפש.
עופר.י
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 2132 פעמים
מה לגבי תרגום ?19/11/2023 22:20akira כתב: ↑ רכשתי לפני שבועיים נגן חדש של פנסוניק מאמזון אנגליה... בהחלט אפשר לרכוש נגנים חדשים. גם כל הסרטים החדשים יוצאים ב 4K וגם יוצאים חידושים לסרטים ישנים.
בייחוד במצב היום שיש 10+ ספקי סטרימינג, ולא כמו פעם שהיה הכל כמעט בנטפליקס - למשל כדי למצוא בסטרימינג את הסרט לגו צריך להירשם במיוחד. רכשתי עותק פיזי והוא תמיד זמין כשאני רוצה לצפות עם הילדים....
מנסיון העבר מתקופת ה DVD קניתי עשרות סרטים שלאורך זמן הבנתי שבתכלס ,מבחינתי, זו הייתה טעות קשה , כי כמה פעמים כבר אפשר לראות אותו סרט ?? מצאתי את הסרטים מעלים אבק ולא מעבר. עד היום, המדפים מלאים בכותרי DVD , שפשוט אין מה לעשות איתם ומצד שני, כואב הלב לזרוק לפח.
אני הזמנתי את הדגם הזה Panasonic UB450 הוא תומך ב HDR10, HDR10+, HLG וב Dolby vision
כרגע לא רואה אותו במשלוח לישראל, שווה לבדוק באמזון אירופה אחרים, אבל המשלוחים משובשים כיום בזמן המלחמה אז זה לא מדד.
יש דגם יותר "מתקדם" - אבל ההבדל הוא בעיקר באיכות הבנייה. היתרון בדגם המתקדם יותר שזה כבל קומקום אז לא צריך מתאם שקע, אבל לא קריטי.
בנוגע לתרגום, לא רואה סרטים עם תרגום, גם הילדים רואים באנגלית בלי בעיה.
כרגע לא רואה אותו במשלוח לישראל, שווה לבדוק באמזון אירופה אחרים, אבל המשלוחים משובשים כיום בזמן המלחמה אז זה לא מדד.
יש דגם יותר "מתקדם" - אבל ההבדל הוא בעיקר באיכות הבנייה. היתרון בדגם המתקדם יותר שזה כבל קומקום אז לא צריך מתאם שקע, אבל לא קריטי.
בנוגע לתרגום, לא רואה סרטים עם תרגום, גם הילדים רואים באנגלית בלי בעיה.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר
- נתן תודות: 1050 פעמים
- קיבל תודות: 289 פעמים
- ofer1973 (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- שם מלא: ofer1973
- נתן תודות: 477 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
אשמח לדעת מאיפה אפשר להוריד....
לפי מה שהבנתי חייבים לקבל הזמנה .
עופר.י
אתה עולה חדש?18/11/2023 21:56ofer1973 כתב: ↑ איך ומאיפה אפשר למצוא / לרכוש סרטים באיכות גבוהה ועם סאונד אטמוס ?
לבנתיים מנסה לצפות בסרטים דרך נטפליקס שאמורים לספק איכות כזאת ,אבל בפועל הסאונד (וגם התמונה) לא באיכות מדהימה.
האם האופציה היחידה היא להזמין סרטים בלוריי מאמזון ?...

יש מלא טרקרים פרטיים...
בחלקם קשה להשיג הזמנה (עד בלתי אפשרי)
והחלקם זה מאוד פשוט (כמו לקנות אותה בדולר בebay)
- oferlaor
- מנהל
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 615 פעמים
- קיבל תודות: 4651 פעמים