שלום לכולם,
חייב להתחיל עם המלצה על רועי מ CROSSOVER.
התחיל כשאלה תמימה בפורום ורועי עזר להגיע לתוצאה הרצויה עם מגבלות המקום.
לבסוף הלכתי על אפסון LS12000 + מסך ממונע 130' ALR של GRANDVIEW.
הותקן בסלון (יורד אוטומטי כשהמקרן נדלק ויורד במקום הטלויזיה.)
בערב בקלות אפשר להחשיך לגמרי את הסלון ואז הקסם קורה ומתקבלת תמונה עם שחורים מושלמים! (הטלויזיה הרגילה היא OLED אז רגיל לזה).
כניסה לעולם המקרנים :-)
- big007
- חבר מביא חבר
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
Re: כניסה לעולם המקרנים :-)
תתחדש ותהנה.לדעתי אין על מקרן בשביל לקבל חוויה קולנועית.
נשמח אם תפרט על כל חלקי המערכת האודיו..
נשמח אם תפרט על כל חלקי המערכת האודיו..
נערך לאחרונה על ידי big007 ב 17/11/2023 23:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
SONY XH759096
OPTOMA HD28DSE
YAMAHA RXA2080
SHIELD PRO
MISSION M74
SVS PB1000 PRO
ATMOS MOREL SP2
OPTOMA HD28DSE
YAMAHA RXA2080
SHIELD PRO
MISSION M74
SVS PB1000 PRO
ATMOS MOREL SP2
- oferlaor
- מנהל
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 615 פעמים
- קיבל תודות: 4640 פעמים
- lenso (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
סאונדבר של סמסונג, q950a.
בשבילי מספק אחלה סאונד כולל אטמוס.
מסך עם gain 0.6.
מה היחס של מה?....
עלה 7500.
בשבילי מספק אחלה סאונד כולל אטמוס.
מסך עם gain 0.6.
מה היחס של מה?....
עלה 7500.
- oferlaor
- מנהל
יש מסכים לבנים עם 0.6....
לא רק שהוא לא מחזיר… הוא סופג חלק ניכר.
גיין מאד נמוך שמתאים למקרנים עם 6,000 לומנס ויותר.
- lenso (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
יחס מסך - 16:9? כן. מסך אפור, לדעתי מאפשר שחורים עמוקים יותר ממסך לבן.
ALR למקרן OVERHEAD, כן. מסנן את האור שמגיע מזוויות חדות יותר ולא מקדימה.
גם לי היה חשש מתאורה חלשה עם 0.6 GAIN אבל אני יכול להגיד שיש סצינות שאפילו מסנוורות מרוב עוצמת האור.
החשש העיקרי שלי היה מהחזר אור של תקרה\קירות\רצפה (ההתקנה בסלון ולא בחדר קולנוע שחור..) אז לדעתי זו תוצאה טובה יותר מאשר מסך לבן (מסך לבן תמיד יהיה עם שחורים אפורים בגלל החזר אור שמגיע מהתמונה). מסך אפור בולע אור טוב יותר ו ALR מסנן מסנן את האור שמגיע מחלקים מוארים בתמונה בגלל הזווית החדה..)
זו רק דעתי...
ALR למקרן OVERHEAD, כן. מסנן את האור שמגיע מזוויות חדות יותר ולא מקדימה.
גם לי היה חשש מתאורה חלשה עם 0.6 GAIN אבל אני יכול להגיד שיש סצינות שאפילו מסנוורות מרוב עוצמת האור.
החשש העיקרי שלי היה מהחזר אור של תקרה\קירות\רצפה (ההתקנה בסלון ולא בחדר קולנוע שחור..) אז לדעתי זו תוצאה טובה יותר מאשר מסך לבן (מסך לבן תמיד יהיה עם שחורים אפורים בגלל החזר אור שמגיע מהתמונה). מסך אפור בולע אור טוב יותר ו ALR מסנן מסנן את האור שמגיע מחלקים מוארים בתמונה בגלל הזווית החדה..)
זו רק דעתי...

- niko
- חבר מביא חבר
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 640 פעמים
- קיבל תודות: 294 פעמים
תתחדש ותהנה, מקרן מצויין
JVC X5500
Anthem MRX 1140
Paradigm Signature S8v2
Atlantic Technology 4200SR
Dual SVS SB3000
Anthem MRX 1140
Paradigm Signature S8v2
Atlantic Technology 4200SR
Dual SVS SB3000
- Crossover-Shop
- עוסק בתחום
- נתן תודות: 110 פעמים
- קיבל תודות: 222 פעמים
בוקר טוב ושבוע טוב ושקט שיהיה לכולנו - מאחלים לנובמבר כמה שיותר אופטימי בעקבות המצב ומייחלים שכולם יחזרו הביתה בשלום!
שמחתי מאוד לעזור לאפיין ולהבין בדיוק מה צריך
שהמתחרה היא טלוויזיית OLED ידעתי מראש שיהיה קצת קשה להגיע לרמה גבוהה בלי ציוד מתאים - לשמחתי מצאתי בצד השני מישהו שמוכן לשמוע ולקבל את הייעוץ כמעט בעיניים עצומות - האחריות היתה גדולה אין ספק
נבחר מסך CYBER מתיחה חשמלי מקוסטם של GRANDVIEW - עם דרופ בגבוה ספציפי מאוד שנדרש כדי להסתיר לגמרי את המסך - יחס 16:9 לשימוש נרחב
נבחר בד ייעודי DY4 - בתצורת ALR המיועד למקרנים רגילים - הבד כולל ציפוי ייחודי המיועד לדחות תאורת סביבה מהצדדים - עם זווית צפיה של 90 מעלות בגימור אפור עם GAIN 0.6 וזאת תודות ליכולות ההארה הגבוהה והייחודית של דגם LS12000 - הבד האפור עוזר במיוחד גם במצב של תמונה ביחס 21:9 בזמן הזה הפסים למעלה ולמטה לא זרחניים כבדרך כלל ועוזרים על שמירה של גוון שחור עמוק ומדוייק
קישור לבד המסך
מקרן - הבחירה היתה קלה - ברגע שהתקציב איפשר הבחירה האידיאלית למרחק ההקרנה ואופי השימוש היתה LS12000 מבית EPSON שנתן את התמורה הכי טובה לכסף - הוא מוגדר על 75% תאורה בלבד ומפיק עוצמה גבוהה ששוות ערך ל500NIT מסך טלויזיה בחלל הבית במצב של חושך עם כיסוי של 95% צבע מלא וטבעי!
בסופו של דבר - התוצאה המיוחלת המצורפת בתמונות למעלה - תמונה קונטרסטית עם צבע שחור עמוק וריאליסטי וצבעים שקופצים החוצה מהמסך!
שמח שהכל בא על מקומו בשלום - בטוח שההמתנה היתה שווה את התוצאה
תתחדש ותהנה!!
רועי
שמחתי מאוד לעזור לאפיין ולהבין בדיוק מה צריך
שהמתחרה היא טלוויזיית OLED ידעתי מראש שיהיה קצת קשה להגיע לרמה גבוהה בלי ציוד מתאים - לשמחתי מצאתי בצד השני מישהו שמוכן לשמוע ולקבל את הייעוץ כמעט בעיניים עצומות - האחריות היתה גדולה אין ספק
נבחר מסך CYBER מתיחה חשמלי מקוסטם של GRANDVIEW - עם דרופ בגבוה ספציפי מאוד שנדרש כדי להסתיר לגמרי את המסך - יחס 16:9 לשימוש נרחב
נבחר בד ייעודי DY4 - בתצורת ALR המיועד למקרנים רגילים - הבד כולל ציפוי ייחודי המיועד לדחות תאורת סביבה מהצדדים - עם זווית צפיה של 90 מעלות בגימור אפור עם GAIN 0.6 וזאת תודות ליכולות ההארה הגבוהה והייחודית של דגם LS12000 - הבד האפור עוזר במיוחד גם במצב של תמונה ביחס 21:9 בזמן הזה הפסים למעלה ולמטה לא זרחניים כבדרך כלל ועוזרים על שמירה של גוון שחור עמוק ומדוייק
קישור לבד המסך
מקרן - הבחירה היתה קלה - ברגע שהתקציב איפשר הבחירה האידיאלית למרחק ההקרנה ואופי השימוש היתה LS12000 מבית EPSON שנתן את התמורה הכי טובה לכסף - הוא מוגדר על 75% תאורה בלבד ומפיק עוצמה גבוהה ששוות ערך ל500NIT מסך טלויזיה בחלל הבית במצב של חושך עם כיסוי של 95% צבע מלא וטבעי!
בסופו של דבר - התוצאה המיוחלת המצורפת בתמונות למעלה - תמונה קונטרסטית עם צבע שחור עמוק וריאליסטי וצבעים שקופצים החוצה מהמסך!
שמח שהכל בא על מקומו בשלום - בטוח שההמתנה היתה שווה את התוצאה
תתחדש ותהנה!!
רועי
- oferlaor
- מנהל
נשמע הסבר מאד מעניין. אני גם שוקל החלפת מסך והיה מעניין אם פתרון כזה יתאים לי. עם מקרן JVC 9700