כיום מחובר לבזק 100 מגה עם ציוד פרטי.
העסק שלי עובד על הקו הזה, והדבר הכי חשוב לי הוא דווקא היציבות ולאו דווקא המהירות. לכן לא היה דחוף לי עד היום לעבור לסיבים, שבסביבתי היו איתם עד לאחרונה לא מעט בעיות כגון ניתוקים. ייחסתי זאת לחבלי לידה זמניים ודחיתי את העניין. לאחרונה הדיווחים על בעיות שכחו, ולכן החלטתי לעבור סוף סוף. העניין הוא שבזק לא מוכנים להתעסק עם סיבים בבניין שלי, וכולם מתחברים לפרטנר או להוט. הוט לא באה בחשבון מבחינתי, כך שנשארתי רק עם פרטנר. ומכיוון שהפרנסה שלי תלויה בדבר, אין מצב שאני עובר לסיבים שיתגלו בהם בעיות יציבות. לכן הייתי מעוניין להתחבר לסיבים של פרטנר במקביל לחיבור של בזק לפחות לחודשיים עד שאראה שהכול עובד תקין ויציב.
אז שאלתי היא האם זה אפשרי?
תודה למגיבים.
חיבור מקביל של שתי חברות שונות
Re: חיבור מקביל של שתי חברות שונות
דבר ראשון יש אפשרות לעשות חיבור בזק בינלאומי על סיב בזק שזה האפשרות לדעתי הטובה ביותר.
דבר שני אתה תמיד יכול לעשות מנוי חדש בלי לבטל את הקודם עד שתחליט שזה טוב.
דבר שני אתה תמיד יכול לעשות מנוי חדש בלי לבטל את הקודם עד שתחליט שזה טוב.
ארשום לך בקצרה, אני כמעט 3 שנים עם סיב של בזק ולא היה לי שום. תקלה , וגם לפני חצי שנה עברתי לציוד פרטי עם sfp וממיר מדיה, הציוד טוב ומרוצה מהסיבים
אוקיי, תודה. רק רציתי לדעת שזה אפשרי טכנית.
אני זקוק למצב שבו אני אוכל להחליף בין שני החיבורים עם אותו ראוטר בתוך דקה במקרה של תקלה.
תודה וזמנים טובים.
אני זקוק למצב שבו אני אוכל להחליף בין שני החיבורים עם אותו ראוטר בתוך דקה במקרה של תקלה.
תודה וזמנים טובים.
סיבים, ולא כל כך משנה של איזו חברה, הרבה יותר אמינים מתשתית הנחושת.
משזה נאמר הייתי הולך לדיל הזול ביותר - שזה שילוב של פרטנר בסיב (70-80-90 ש"ח ל-300-600-100MB) והוט בקואקס כגיבוי (500MB ב-59 ש"ח).
אני מבין את חוסר ההתלהבות מהוט, אבל כשאין להם טאויות הם הכי זולים.
משזה נאמר הייתי הולך לדיל הזול ביותר - שזה שילוב של פרטנר בסיב (70-80-90 ש"ח ל-300-600-100MB) והוט בקואקס כגיבוי (500MB ב-59 ש"ח).
אני מבין את חוסר ההתלהבות מהוט, אבל כשאין להם טאויות הם הכי זולים.
במקום שיש חיבור סיב דרך הוט,
זה אומר שאפשר לחבר גם את סלקום ואולי תוכל לשקול גם אותם.
(שתיהן משתמשות בתשתית של אנלימיטד).
זה אומר שאפשר לחבר גם את סלקום ואולי תוכל לשקול גם אותם.
(שתיהן משתמשות בתשתית של אנלימיטד).
גם אני באותה התלבטות בדיוק, סוף סוף הסיבים הגיעו לבניין ותיאמתי התקנה, אבל דרשתי שלא ינתקו את הvdsl כי אני מוכן לשלם פעמיים רק כדי לבדוק כמה זה יעיל כי אם זה יפגע בעבודה מהבית אז לא עשיתי כלום.
אז הגיוני שאין מניעה לעבוד עם שתי תשתיות שונות אבל אני לא שולל שיקרה וינתקו אותי מהנחושת כי אין להם מושג לפעמים במה לגעת.
@י-א אתה יודע אם בזק בינלאומי בתשתית בזק על סיבים עדיין נותנים כתובות אמיתיות (בלי לקנות כתובת קבועה)?
אז הגיוני שאין מניעה לעבוד עם שתי תשתיות שונות אבל אני לא שולל שיקרה וינתקו אותי מהנחושת כי אין להם מושג לפעמים במה לגעת.
@י-א אתה יודע אם בזק בינלאומי בתשתית בזק על סיבים עדיין נותנים כתובות אמיתיות (בלי לקנות כתובת קבועה)?
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה
- נתן תודות: 303 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
אצלי דרך קבע מאז הקורונה שני קווים לגיבוי. בתקופת ה VDSL על שני קווי אינטרנטו עם שני ספקים שונים ועכשיו על שתי תשתיות סיבים שונות עם שני ספקים שונים.
שניהם משולבים על אותו ראוטר ER-X במצב של FAILOVER
לגבי ההערות מקודם, גם לסיבים יש בעיות מסוגים שונים. לכן אם אפשר עדיף שתי תשתיות שונות במידה ואפשרי. אפילו אם אחת היא VDSL.
שניהם משולבים על אותו ראוטר ER-X במצב של FAILOVER
לגבי ההערות מקודם, גם לסיבים יש בעיות מסוגים שונים. לכן אם אפשר עדיף שתי תשתיות שונות במידה ואפשרי. אפילו אם אחת היא VDSL.
לא חשבתי שקיימת אופציה כזאת....
מעניין אם זה יעבוד גם כשאחד סיבים ואחד VDSL.
ועם ראוטר VR600.
אני אדווח למען הדורות הבאים.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה
- נתן תודות: 303 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
ל ER-X יש שתי כניסות WAN מה שאין ל VR600. אם קו אחד נופח תוכל לנתק אותו, לחבר לקו השני, רק שתצטרך להכניס את ההגדרות של הקו השני.
בטח שיעבוד. את הראוטר זה לא מעניין אם זה סיבים או VDSL.
בטח שיעבוד. את הראוטר זה לא מעניין אם זה סיבים או VDSL.
אפשרי בהחלט
אצלי בבית אני מחובר עם 2 קווים של סיבים, אחד של גילת על תשתית בזק והשני סלקום על תשתית IBC
הראוטר הוא TP-Link ER605
https://ksp.co.il/web/item/141197
יש אפשרות לראוטר לקבל 2 קוים ולבצע fail over במקרה שהקו הראשי נופל
אצלי בבית אני מחובר עם 2 קווים של סיבים, אחד של גילת על תשתית בזק והשני סלקום על תשתית IBC
הראוטר הוא TP-Link ER605
https://ksp.co.il/web/item/141197
יש אפשרות לראוטר לקבל 2 קוים ולבצע fail over במקרה שהקו הראשי נופל
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- נתן תודות: 2057 פעמים
- קיבל תודות: 4674 פעמים
@ICE-MAN
כמה פעמים היו לך נפילות עם התשתית הנוכחית שאתה שוקל תשתית כפולה?
כמה פעמים היו לך נפילות עם התשתית הנוכחית שאתה שוקל תשתית כפולה?
הוא לא אמר שהיו נפילות.20/11/2023 7:34ziv_r כתב: ↑ @ICE-MAN
כמה פעמים היו לך נפילות עם התשתית הנוכחית שאתה שוקל תשתית כפולה?...
תשתית כפולה זה בגלל החשש מנפילות של תשתית סיבים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag
- נתן תודות: 2057 פעמים
- קיבל תודות: 4674 פעמים
נכון. לכן אמרתי שאין לו נפילות עם התשתית של 100 מגה (לפחות לא דיבר על זה) והסיבה ששוקל תשתית כפולה זה בגלל מצב הסיבים.
אגב, הזכרתי גם למעלה שאני באותה סיטואציה (חושש יותר מהסיבים כי זה נגיש יותר מבחינת ניתוק במזיד כי לכל אחד בבניין יש גישה ישירות לסיב שלי בכניסה)
אגב, הזכרתי גם למעלה שאני באותה סיטואציה (חושש יותר מהסיבים כי זה נגיש יותר מבחינת ניתוק במזיד כי לכל אחד בבניין יש גישה ישירות לסיב שלי בכניסה)